Share

Pergaduhan terbesar blogger : Joegrimjow vs Zackzuhari!!!

Salam, seperti yang dijanjikan, kali ini mahu post entry komik lagi. Dah banyak rupanya komik yang aku buat contohnya wonder joe-grim-jow, Besday alisya, Scene yang dipotong dalam Adamaya, 5 stage berblog dan kali ini akan menceritakan pergaduhan di dunia blog! Siapakah yang terlibat, tajuk sudah menerangkan! Enjoy reading




klik dulu untuk penghayatan sejati


















Ku pernah buat entry pasal dia di 3 fenomena terbabow dalam industri blog. dah sebulan lebih dah tak update blog mamat ni, baru2 ni baru start berblog semula. hehe. bagus2, dunia blog perlukan orang kreatif macam dia. takdelah bohsan sangat masa blogwalking. ok zack, jangan malas2 update, kena rajin skit!



Kenapa buat entry kat dia?


Dia ni yang mengajar aku secara tak langsung untuk maju dalam blog ni. iaitu hasilkan entry kreatif. Dulu entry aku kebanyakan syok sendiri tapi dengan melihat entry dia yang super kreatif ni, baru aku paham kesan entry berbentuk kreatif ni adalah sangat hebat! Jadi untuk blogger di luar sana, jom hasilkan entry bermutu untuk tatapan pembaca. aku pun masih belajar. tentang tajuk, saja nak perli beberapa blogger yang sibuk cari traffic dengan cari gadoh dengan blogger lain. LOSER tau orang macam ni. Takkan tahan lama di dunia blog ni kalau ramai musuh, carilah kawan seberapa banyak yang boleh!


Ooh, pasal besday


kekeke, sebenarnya ku dah lama buat entry ni tapi hari tu ternampak si fida post wish happy besday kat dia, tengok kat profail, 26 hb, jadi ku tangguh la post entry ni dengan ubah skit2 komik atas ni jadi kena dengan besday ko. so,



happy besday zackzuhairi
dari joegrimjow (kira hadiah besday la ni)
hakhak. sweet tak aku ni? hehe. soh itah baca skali entry ni ;-)



pss : komik seterusnya pun dahh siap lama, cuma tunggu masa je untuk di publish. siapa? tungguuu. buat komik ni lebih senang dari type satu entry yg panjang. terima kasih macbookpro ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

58 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

aku nak tengok Zack menangis~

kih3~

ciKeju said...

haha
boleh pulak bertukar..
lawak je..
henshin!

zahidah dihaz said...

lawak la...
but kreatif...
sweet pun ada
^__^

NuR 'aQiLaH said...

wakaka~
eksyen kamen toll..

joegrimjow said...

blog memang sweet
;)

ardinihumaira said...

whoaa... comella zack zukhairi nanges.... kompem itah geleng2 kepala tengok zack zukhairi nanges2 ni.. terus beliau benti nanges dan bermacho machoan...


eheh.. cam dni sambung cerita lak.. agagaga...

erk besday beliau ye hari ni? epi besday zack! ang tua dari aku... aku bulan spuluh. haha... yeay zack dah tua. lalala

p/s: joe nanti besday dni kasi adiah kartun gak leh hehehe tak malu wat permintaan. larikkksss :P

Ery Farieha said...

wahwah
ramai betol wat entry besday die
huhuhuh

MuNsYi SaMa said...

ko ade dua gundam je ke?haha

nice one..mmg kreatif. =)

bARdbOO said...

lagi satu komik yg bets dr joe...kekalkan ek?? ilang sikit ngantuk aku ni hah..huhu

joegrimjow said...

munsyi, banyak lagi, hehe

joegrimjow said...

bard, hoho thx u, nanti ada lgi, jgn lupe baca

Miro Armyrule said...

zack ko xnak komen ker...ahahaha...korang berdua mmg masyuk ar dlm dunia blog nih...huhhhuhu

AyuE said...

hehe aku buat entry wish bezday kt zack tp xdak la semantap ni...=) kreatif!!

Mohd Adziim said...

lain2. masing2 ada style tersendiri.
Joe punya bnyk ceria dari awal smpai akhir.

Encik Tikus said...

menunggu comment dari zack,haha :)

FarhanaDr said...

Wahhhh!!! Kalau ku jadi zack, maka ku akan peluk cium gundam kaler biru itu.. Terharu ouh.. Sweet.. Malah mungkin leh sampai tahap jatuh cinta.. Erk.. Tapi, joe.. Hang memang sweet.. Awat ku tak tau ek? Ahaks.. ;p

Selamat hari lahir zack zukhairi budak skema.. Heeee.. :)

joegrimjow said...

entryku banyak happy ek?\urmm
kena ubah ni

isi hati nurul said...

hehehe..cumel je..sgt menghiburkan..

Azrul Hisham said...

hehe...setuju...entri kena kreatif... baru orang suka baca...thumbs up bro...

Fitrihadi.com said...

wah kreatif ar bro..thumbs up :) all the best!

joegrimjow said...

thx u
;)

Hasrol Nizam said...

Rupanya pasal bday zack rupanya.. Dunia blog ni mmg memerlukan blogger2 macam korang berdua. Ada idea tersendiri.

To blogger2 yg suka cari2 gaduh tu, baik ambil contoh entri ni.Kawan biar seribu, musuh satu pun jgn..hehe

Anonymous said...

mmg gaduh betol2 ke

Anonymous said...

baru 49 minit dah 24 komen

khairil said...

kretip kau joe...hehehe

Jard The Great said...

zack zukhairi ensem la.. agagagaga...

joegrimjow said...

anon, campo ngn ku nye komen skali ;)

jard, ku xhensem ke?

nursarah said...

sweet je anda berdua, lelaki2 hot bertiga + ariffshah korangnye bezday dekat2 je kan sebenarnya.

sweet entry. seswai je sempena bezday.

duhai zack kesayangan ramai. hepi bezday to you!

♥CIK SHA♥ said...

sweet..very creative..credit 4 u..(^_^)

HEMY said...

takpe tiru idea yg best utk kemajuan diri sendiri

teamdakwah said...

superb la bro...both of u guyz...

bH said...

kah3..akhirnya idea pertengkaran ni jadi satu benda yang lawak...hahaha

kyo_9 said...

uish..
memang kreatif~
sambil carik trafik, ade hiburan~
bagus2!

Hizami Rahim said...

wah.
kreatif pulak joe ni.
ahaha.
hepi besday to ur fren!
;)

Nash said...

hahaha, lawak2x...
keep it up!

/Dayah//Nurul/ said...

smg zack suka.. teruskan kreatif jo :)

joegrimjow said...

thx thx u
nanti post lagi benda sama cam ni

Wan Perlis said...

ahaha best2
zack mmg kreatif
dan bukan senang nak hasilkan entri yg kreatif

Lun said...

haha
last one the best

Fatin Aliyya said...

ngeh2 lawak giler bai.hahaha.

milimilo said...

yeay joe kalah,zack menang sbb die ade pedang.haha.tetiba.nak gaduh dengan zack jugak ah cmni.happy birthday ke24 zack :D

fndrocka said...

kalau ada aksi kepala tercabut lagi best.huhu.happy besday zack yang tidak aku kenali..

Latest Entri : Taktik menewaskan Abdul Rahman dengan sebelah tangan atau sebelah mata (PES)

Aus MeLankoLik said...

hahahak , ok la , besday die rupenye , hahahak . selamat hari jadi .

Faizal The Newscaster said...

aku tak sangka zack kreatif macam tu..dulu aku selalu sambut raya sama-sama di perantauan tak sangka pula..ingatkan terer main DOTA jek..

sekarang baru aku tau..dia femes di alam blogging..

Jard yg malas nk log in said...

joe.. ko tak ensem.. ko sweet je.. hehehe..

Sidratul Muntaha said...

haha...kelakar dan kreatif.

Kem salam kat 2 robot gundam tu.

('',)

Hazzy Ishak said...

kreatifnye...

DaHLia said...

ensem zack ek.. Happy Birthday Zack...

Sharinginfoz said...

gaduh sekali sekala ok apa

::ienafazlyna:: said...

hahha...kelakar + best..

Nisa A. said...

wahhh kreatifnyeeee!!!
huhuuu x pandai la nak buat mcm ni =_="

zack zukhairi said...

cilakak. jadikan guwa subjek yang dibahan dalam kisah ni. ada ke patut guwa yang nangis ? cet. :p

anyway, thanks for the wish.
and pada pengkomen2 yang wish kat guwa, thanks jugak. :)

salam dari jepun.
-zackzukhairi

joegrimjow said...

baru skrg ko baca zack?
haha

zack zukhairi said...

bengang gak ar bile nama aku disalah eja. (mrajuk*)

Hafiz Ismi said...

haha.. Nice dude!!

Matjoe said...

fuhh. memang terbaekkk duhhh.

aku sangat terharu bila kalau ada org buat 1 entry utk aku tanda penghargaan mcm ko buat ni

XIX Dragunov said...

haha...bagus2 blog kaw...haha.. aku pun dpt inspired dari zack gak...aku start buat belog sebab best bace blog dy la..hahaha~~ blog ko pun best gak~! dh follow..huhu

Nabilah said...

hahahahaha~!!
cumel gilos!*faint*

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW