Share

full review : apple MacBook pro terbaik.... disamping 3 awek hot

nak tengok video menarik, boleh baca entry ni oleh mama zharfan dan juga entry ni oleh cik lin, terharu dengan video yang dibuat. tak lupa juga cik farhana yg buat video anak2 sdare, perghhh, mantap ok. terima kasih semua, tak sabar nak tahu keputusan? tunggu kejutan yg ku akan berikan.... hehehehe (gelak nakal)



*****


aku bukanlah pencinta gadjet, setakat memiliki Diana Sharifah Liwayuni Ridwan dan juga Inne Pamela, kini aku mendapat teman baru yang dinamakan Marlyn Prezzo. ternyata harga Marlyn ini lebih mahal dari kedua duanya dan memilkinya cukup berbaloi dan kepuasan yang maksimum aku kecapi. kini aku akan review dan akan cuba mempengaruhi korang untuk membelinya



Marlyn Prezzo aka Macbook Pro


1) rekaan bagai membuat pasta


percaya atau tidak body Marlyn Prezzo aka Macbook Pro di buat dari zink yang ditebuk tebuk dengan menggunakan mesin yang cukup kompleks. berbanding dengan laptop biasa, badannya hanyalah dari plastik keras atau bahan lain yang tidak segah Marlyn Prezzo aka Macbook Pro yg mana zink merupakan bahan untuk membuat bodynya. kajian untuk pengguna senang buka dan tutup cermin pun menggunakan microskop electron untuk mendapatkan ke ketepatan dalam pembinaan body. fuuh, mantap!







2) perkahwinan antara elektrikal dan mekanikal


kedua dua internal dan external untuk Marlyn Prezzo aka Macbook Pro ini digabungkan menjadi satu entiti yang cukup rapat sehinggakan kepuasan mutlak bagi pengguna. bahan dalam menggunakan silicon sebagai board. contoh yg paling ideal, jika melayu kawin dengan matsaleh, sudah pasti anaknya comey! sepeti jugalah gabungan elektrikal dan mekanikal dalam membuatnya, sudah pasti hasil yang menakjubkan akan terjadi






3) tahan lama untuk beraksi

bayangkan dapat 10 jam tanpa charge bateri! bukankah itu satu kepuasan mutlak? kejap2 charge, kejap2 charge, tak feel untuk travel. jadi Marlyn Prezzo aka Macbook Pro datang dengan hayat bateri yang lebih panjang. menngunakan graphic card yang berlainan untuk setiap task di buat, menjelaskan bagaimana ianya boleh tahan lebih lama






4) makin luas untuk kenikmatan abadi


rekaan keypad yang 'fit' dengan jari manusia membuatkan ramai yg tertarik akan Marlyn Prezzo aka Macbook Pro ini. senang nak menaip dan cukup cepat bila taipan dibuat. begitu juga dengan track-pad untuk gerakkan mouse, kesemuanya board mouse ini adalah butang dan kita bebas untuk klik dimana2 sahaja. sunnguh menakjubkan


psss : gambar semua tangkap sendiri(hakcipta terpelihara), tapi sebab tak reti lg nak buat watermark, sebab tu takde tanda joegrimjow kat gambar ni





Marlyn Prezzo


13 inch merupakan yang paling bongsu antara macbook pro yang lain. masih menggunakan intel core 2 duo processor berbanding 15 dan 17 inch masing masing menggunakan i5 dan i7 processor yang didakwa kelajuannya mampu meningat 50% lebih daripada core 2 duo yang biasa. walaubagaimanapun, sepanjang 3 hari menggunakannya, aku masih berpuas hati dengannya


untuk harga pasaran, bernilai £ 1199 sememangnya sangat mahal untuk sebuah laptop biasa. (sonny vaio kat sini £579 je) sebab student dapat diskaun 15 %, aku rasa sangat berbaloi untk beli disini, jadi dengan diskaun tadi, aku beli lagi warranty 2 tahun tambah software 1Work dan kelas selama setahun untuk hanya belajar pasal macbook pro ni. total semua sekali £1031!



kalau di malaysia, lagi murah. dalam 4 ribu lebih sahaja termasuk plan plan yang aku tambah ini. jadi, nak beli macbook pro ni, baik beli di malaysia, jangan kirim kat aku kat sini (alasan takmo bg kirim, hehe)



walaupun malaysia lagi murah



sebab 'awek awek' aku 3 ekor ni sibuk nak macbook macbook sampai tak sempat untuk tunggu balik ke malaysia, aku angkat terus kat sini. erkk, sapekah awek awek aku tu? ni ha, sibuk nak bergambar masuk blog. sofea, kiki dan michiko

;)








sofea, michiko dan kiki



nota kaki : dah tengok video kat tepi tu ni? yg kat sidebar, ni video ku guna applikasi macbook untuk membuatnya, sangat senang dan cepat untuk dibuat. apa lagi, beli terussssss!!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

56 comments:

nursarah said...

mmg promote abis nih.. err. nanti tahun2 depan ada lagi model lagi best..:p

LORD ZARA 札拉 said...

ini entry bakar darah ni wei~

hahaha~

nak gaks~

sob3~

joegrimjow said...

apa lagi zara, angkut2, malaysia murah je ni

Bro Framestone said...

sejuk pulak mata memandang vid mu kat sebelah tue...

rasa nk wat menantu pun ade.. cuma xde anak lagi la

BroFramestone Blog

DeVoteD LilY said...

cehhh tertipu..
xcited nk tgk sape gadis hot..
hahah.

iena said...

cayalah... sangat cun..dan sangat cemburu...

Flying Pixel said...

wow..macbook

nice :)

joegrimjow said...

bro, hehe, bagus la sejuk, harap membantu

devoted, heee, awek jugak tu 3 tu ;)

Hazzy Ishak said...

mampu menjeling je lah
huhu

Farah Yusri said...

Eii, seronok ada gadget baru! Petang ni gak nak singgah Meadowhall. Hehe.

Joe, that big of a difference eh compared to Msia? Ingatkan beza harga sikit je.

mama zharfan said...

bestnye joe ada macbook baru..ni kira second girlfriend lah yer joe :) tq abb mention i punya link+video kat blog entry ni :) my zharfan (tukang nyanyi lagu happy birthday) sibuk tanya saper uncle joe ni mama?i pun ckp, kawan mama lah :P kebetulan zharfan ada jugak bapak sedare nama joe, tp dia panngil 'pok joe'...tu dia confused, uncle joe tu sama ke dgn pok joe hehheheh

.::WaNiE::. said...

saya tak mampu :P

end of story

kekekke smart oo macbook ni

joegrimjow said...

ahaa, comeynye, patut la cakp pok joe bunyinya tu
balik nanti boleh jumpa2
;)

jedi said...

kemas sungguh...

joegrimjow said...

kemas dan menawan gitu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.x mampu lah nk beli
T_______T

rhapsody LiN said...

besnye mcbook ni.. tp 4 ribu blm mampu nk miliki bndanya.. :p


singgah blog lin. got something for u.

mama zharfan said...

joe..me kat notts jer..thn dpn baru balik msia ;0

kat msia, me kat kg pdg kala, melor...me suka sgt beli kuih muih kat psr peringat!!

Darkbatman said...

cehh..ingatkan sape laa gdis hot..laju jer jari aku klik.ahaha

(^ . ^) said...

salam dik oii.. muko jambu la wei, tgk kat you tube sebelah nun..hahahaha info yang bagus tp x mampu ler nk beli..mahalnya..klu xtau nk wat watermark kan akk ada tmpt jual watermark on9 ni..klu rajin singgahla sini..promote mmbr..setakat serv dia bagus,
cantik2 rege serendah RM3/RM5 kot..tryla..
http://eybizzonline.blogspot.com/

joegrimjow said...

oooh
nanti bleh try ni
huhu
thx ya gtau
;)

maCy said...

psss, kat lappy ada habuk ;p

wahh.. cantek awek dia :D

TMUkmkd said...

masa lect aku pergi ke US dulu pun dia kata.. jangan beli di Apple di luar, baik di malaysia. harga lebih kurang atau lebih murah :D

joegrimjow said...

mmg lebih murah
negara luar ada VAT
huhu
malaysia bg subsidi banyak kat syartikat2 camni datang melabur
sbb tu harga murah kat malaysia

+akufobia+ said...

belanja aku 1.

ChiLaBaey's said...

Sangat2 hot ni.... Yang terbaik setakat ni... :)

FarhanaDr said...

Suke laa dgn komen bro framestone.. Kalau ku ae anak pon, ku nak jek wat kamu menantu.. Ahaks. ;p

~ keterujaan kamu mndapat macbook ni dh ku lihat melalui video terpekik terlolong tu.. haha..

HEMY said...

arghhhh...nak satu gakkk!!!!!!

Syaz Shuk said...

sgt jelez !!! hua3

atEe said...

ceis.cepat buat contest yg jdkan Marlyn Prezzo ni adiah..akan aku pastikan aku menang..
ko dah ade sarepah yuni n inne cukupla..huhu

T_____________T

mimie azimask said...

ooowwwwwwhhhhhhhhhh cumel awekssssssssss....

Kapten said...

dpt dah tgk video ko
sejuk plak hati...

joegrimjow said...

awek 3 ekor
heee
bukan 3 orang

Ariff Shah said...

mmg kat mesia lagi murah eh?
kalau russia kena bom lagi, aku rasa boleh beli kat sini gak on the same day sebab matawang jatuh.

Jard The Great said...

harga kat mesia RM4k? GULP! GULP!

abes satu bulan gaji kalo camtuh.. wakakaka

.alie. said...

10 jam,nikmat gila nak wat keja bila berjalan jauh...

tp design dia x omphhh mana la.skema n plain je..

aga dy,agogo la.mimpi.


alie punya laptop acer bru je tukar.bawak g kelas semua jeles core i5.tuan punya.steady je.sebab tatau amenda...hahahaha

Jard The Great said...

lepak sini sat.. nk pinjam bloglist joe.. wakakaka.. *dlm mode blogwalking

miss lolly a.k.a luvfareda said...

trendy ahhh joe :)




kaler pink ade tak ?



lalalala :d

Azuan said...

macbrook huhu~ gempak tue.

SyimaSyaz said...

wooowww.....tp mac ni cam complicated la.utk org yang buta grafik mcm saya ni better pakai lappy biasa...=) plus tak mampu

/Dayah//Nurul/ said...

banyak nya awek jo. wahh best nya Mac...mahal kut harga mac book

jane said...

tk mmpu nk bli...miskin;(











hahahhahahhaha

Beebuzz said...

salam.new blogger di sini...memang nak promote habis-habisan ya?hehehe.bee ingat nama orang nah, macbook rupanya...tak apalah ..unique name.lawatlah blog sya yang berinfo di beelife17.blogspot.com.wasalam.

FITRIHADI said...

RM4000??wah boleh masuk wishlist ni hehe thanks kongsi info ni..design pun cantik :) dan happy belated birthday..sorry lambat wish

Solehah said...

tertarik la baca entry ni..tp mahal sgt la.

r a r a said...

comel nya awek, wiwit :)

ChiLaBaey's said...

En Joe.. ada sesuatu di blog saya.... Wah sudah ada mac book pro... syabas2... spec yang baru memang berbaloi... :)

joegrimjow said...

mac ni guna OS yg sangat mudah untuk dibelajar
sehari je dah dapat paham
beli2
;)

sHaFAa said...

salam..hey singgah,,,ber'blogwalking'..

Iman said...

banyak nyeee duuwweeet!

tetiba jeles

adakah ini jasa herbalife?

xpe esok akan menggali rahsia tokey2 herbalife!

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

saya pakai netbook samsung n110 je.. itu je yang mampu..



tapi tahan 10 jam jugak beteri....


nggehh ngehhh..



kembang kembang idung sebab sama juga ngan mac joe yang mahal tuh...




lagik satu saya mampu pakai MAC cosmetik aje... kaler kaler muka n make up bagi berkaler sikit muka nie haaa... hehehehehehhe


hihihih

apa pun.. nak cakap lagik skali juga...


aaawwwwwwwwwwwwwuuuu

cumel itu awek 3 ekor yg mulus putih bersih... hehehehe

tp kan tgk macbook anda nyer keyboard cam tempting utk ditekan tekan... hhehehehe best ekkhhh..??

'AQILAH said...

haha cun habis ! :) boleh la beronline selalu ni

maisyara Pot! Pot! said...

grrr.. benda ala tu sedang menggoda ku. nk beli baru juga la kalau mcm ni. isk.. T___T

penahatiku83 said...

comelsnya 3 awek hot tu....

Afizzat said...

fuiyoo...best2..smpai 1 tahun utk belaja pasal macbook aje, mst ssh giler apps dlm tu kan..

chanz said...

siap gi kelas satu tahun untuk belajar pasal macbook ke? cam kompleks je macbook ni..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW