Share

Beli barang online dapat emas

Ok, ini adalah sponsored post ya. Walaupun jarang berblog, terima lagi job sponsored post ni. haha. Walaupun sponsored post, sebab ia memberi manfaat, saya kongsikan di blog ni untuk manfaat bersama ya. mana tau ada rezeki

Dunia Pembelian Online

Ada member yang cakap semasa dia kerja menguruskan soal digital digital ni, apa yang PKP buat ni mempercepatkan process digital di seluruh dunia sehingga 2 tahun. Dah semua duduk rumah, nak keluar leceh, maka pembelian di atas talianlah sebenarnya menjadi pilihan

Sebab tu sampai pos laju tak sampai sampai barang ramai sungguh yang mengorder. pernah kena?

Ok, kita terus kepada sponsored post ya

cmasa.my merupakan platform jual beli online daripada pihak yapeim. Haa, YAPEIM yang jual emas tu pun nak menceburi ecommerce ni. Bagus supaya tidak ketinggalan ye tak? Nanti jadi macam Kodak atau Nokia, walaupun leader dalam niche mereka akhirnya terkubur kerana tidak berinovasi



Berbalik kepada cmasa.my ni, platform ni menyediakan jual beli barangan pelbagai. Masih di peringkat awal dan tak banyak lagi barang tapi boleh dikatakan antara platform marketplace yang agak giat lakukan promosilah. 

So sekarang korang berpeluang untuk menang emas dengan beli di platform itu. Ikuti langkah ini

xxxxxxx



LANGKAH 1 :
Beli minimum 1 produk dari website e-commerce kami di https://cmasa.my/ . Tak kisah produk apa sekalipun yang anda beli, anda layak untuk memenangi hadiah EMAS PERCUMA ini.

LANGKAH 2 :
Sila simpan resit pembelian online anda daripada website e-commerce cmasa.my tersebu, dan SILA PRIVATE MESSAGE kami di FB Page rasmi kami di CMASA serta upload dan kemukakan resit pembelian anda sebagai pengesahan.

LANGKAH 3 :
Selepas anda menjalankan dua langkah di atas, sila buat satu posting secara public di Facebook profile anda dengan ayat yang bermula "SAYA SUKA CMASA.MY KERANA............" (sila lengkapkan ayat di atas mengikut pengalaman dan kreativiti anda sendiri) beserta dengan gambar anda secara kreatif di posting anda. Sila sertakan bersama #cmasa bersama dalam posting anda untuk memudahkan kami menemui posting anda secara public.

BAGAIMANA KAMI MEMILIH PEMENANG ?

Kami akan memilih 6 orang yang mempunyai :

LIKE
KOMEN
SHARE
paling tinggi dalam posting anda untuk kami hadiahkan EMAS SECARA PERCUMA terus kepada anda !
.
Selain daripada itu, jika anda tidak tersenarai di dalam 6 tertinggi ini, jangan bimbang, kami ada menyediakan 10 hadiah saguhati untuk anda!

Jumlah hadiah yang akan kami berikan terus kepada anda adalah sebanyak 16 hadiah!

Kami yakin anda yang sedang membaca posting ini adalah orang yang kami cari untuk hadiahkan emas.

Tarikh tutup pencarian kami ini adalah sehingga 30 JUN 2020. Sekiranya terdapat sebarang soalan atau kemusykilan, boleh komen di ruang komen bawah ataupun mesej terus ke FB Page kami CMASA.

xxxxxxx

Haaa, mudah kan? So apa lagi jom join. Ada few product makanan terutamanya yang nampak sedap dan murah. Saya pun nak order kejap lagi mana tau ada rezeki dapat emas. hehe


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

Beli tiket bas online lebih mudah dengan eticketing

Beli tiket bas online kini jadi lebih mudah dan senang. Saya memang pengguna setia catch that bus pada dahulunya kerana setiap pembelian ada rebat. Setelah install boost dan ada kemudahan red bus, saya kerap gunakan aplikasi ini pula dan terbaru ada satu platform yang mesra pengguna terutama yang menggunakan desktop iaitu eticketing

Eticketing adalah satu platform jualan tiket bas secara online. Anda cuma perlu pilih tarikh, destinasi dan tempat duduk dan anda boleh membelinya secara terus. Tiket anda boleh terima melalui email dan semasa nak naik bas, kadang kadang hanya perlu sebutkan no seat kepada pemandu. Sangat hustle free

Kenapa naik bas?



Saya selalu berulang alik dari Putrajaya - Sungai petani dan juga Putrajaya - Kota Bharu. Sebab utama selain daripada faktor lebih murah adalah sebab mudah. Ya memang agak lama sebenarnya perjalanan seperti contoh jika saya ke Sungai Petani dari Putrajaya mengambil masa lebih kurang 6 jam perjalanan tapi disebabkan saya boleh sampai ke rumah lebih dekat, itu yang menjadi sebab utama memilih perkhidmatan bas

Lagipun kalau ada barang yang banyak, tiada extra charge dikenakan


Berbanding kereta api, ya memang agak cepat juga cuma masa pemilihan perjalanan agak terhad. Kalau kapal terbang pula, tiada airport di SP saya perlu naik grab pula untuk ke rumah. Sebab itu saya suka memilih perkhidmatan bas. Beli tiket bas online kini lebih mudah

Contest SEO tiket bas online

Berita baik untuk blogger di luar sana, ada contest SEO yang sedang berjalan sekarang. Keyword pula agak mencabar untuk rank tapi hey no harm to try kan? Lagipun dah jarang dengar contest untuk blogger ni, so perlulah kita support contest ini kan?



Contest ini selain menyediakan hadiah menarik iaitu RM500 untuk top SEO, 15 blogger juga akan berpeluang dapat tiket Gambang Waterpark secara percuma. Aha, Maya memang hantu mandi air, bolehlah spend time dengan dia nanti. Kalau menanglah. haha

Okey, kalau anda nak join, boleh klik ke pautan ini dan saya seru terutama blogger pencen pencen tu, jomlah kita sertainya. haha

Semoga berjumpa lagi

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

Siapa nak guna Tong Gas Safari?

Yeayy, entry pertama tahun ni. wahaha



Dah almost jam 8 malam dah. Masih di office. Tadi ada pelanggan datang lewat jam teruk di MRR2 jadi terpaksalah tunggu. Dah nak dekat jam 7 baru sampai. Alang alang tu tunggu Maghrib teruslah dan tiba tiba mood nak update blog jadi rajin. 

So, here i am at my office

Gambar baru ambil tadi. haha

Ok sambung update

Actually ada sebab lah kenapa nak berblog balik, sebab yang sedih. Nantilah kita story di entry lain. Maybe joegrimjow akan jadi ketagih berblog balik la lepas ni who knows? Hehe

Kisah Tong Gas

Bagi korang yang friend di facebook, mesti tahu yang aku sekarang tengah handle 1 projek yang akan memudahkan para suri rumah dan sura rumah yang selalu bergelut dengan BERAT TONG GAS. Haa, apabila projek ni dah di mass production nanti, memang akan memudahkanlah sebab beratnya hanya 9.2kg sahaja

Yeah, 9.2kg sahaja!



So, berapa berat tong gas besi kat rumah yang ada tu?

Berat tanpa gas - 16.5kg
Campur dengan gas - 14kg

So total beratnya adalah 30kg!!! Memang nak patah pinggang tu kalau ke hulu ke hilir bawak tong gas tu ye tak? Inilah masanya, penyelesaiannya dah ada dah, cuma tunggu masa je nak dijual ke pasaran secara mass. hehe

Korang nak try?

Adalah beberapa tong gas yang ready to use kat office ni. Kalau korang nearby, bolehlah datang ambil dan try. Of course la letak duit deposit dulu. Tak jual, cuma letak deposit je jaga elok elok jangan bagi rosak. Hehe. 



Sekarang ni pun dah ada 50-70 dah orang guna. Rata rata orang campers yang pakai. Ye lah, selalu duk bawah portable gas tu, masak 2-3 jam dah habis dah. Tak syok. Nak bawak tong besi berat ya amat, jadi tong gas ringan ni lah penyelesaian dia

Tapi nak cakap, ada beberapa je lagi ni so siapa cepat dia dapatlah. Jangan datang terus kat office tau takut jadi ada member sorang tu, confiden datang office tanpa temujanji, tong gas dah habis. Haha.

So korang inform dulu nak datang ke tak, then ambil je lah guna. Dah habis pulang balik dan ganti yang dah penuh. SOrry lah delivery tak buat lagi, kurang kakitangan. hehe. Contact me at wasap.my/60169640972/nak+try+tong+gas

Alright, doakan aku rajin untuk terus update blog ya, kena istiqamah ni!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)
 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW