Share

Apabila isteri jealous nampak suami bertambah kacak

Cerita

Ia merupakan elemen yang sangat penting dalam kehidupan. Untuk menjadikan sesuatu cerita itu menarik, sudah pasti ada banyak pengalaman yang perlu ditempuhi. Dengan pengalaman yang menarik, barulah ia akan menjadi satu cerita yang menarik. Setuju?

Apa saja kerja yang korang ceburi, mesti ada banyak cerita yang korang kumpulkan. Contoh kalau korang kerja sebagai kerani, mesti banyak berdepan dengan kerenah rakan kerja yang pelbagai jenis ragamnya. Tambah lagi kalau korang handsome/cantik, mesti jadi buruan bos/majikan yang berpangkat lebih besar. Katakan korang kerja sebagai nurse, kerenah pesakit di hospital mesti banyak dan setiap pesakit mesti mempunyai cerita mereka sendiri


I love my job

Antara satu sebab aku kekal lama dalam Herbalife adalah sebab cerita. Mengendalikan soal 'Berat badan' ni aku agak korang mesti dapat fikir begitu banyak kerenah yang aku tempuhi. Ya, memang banyak! Dah 3 tahun aku dalam industri 'berat badan' ni, bukannya berpuluh, malah beratus cerita yang aku kumpul. Yang aku menjadi salah satu watak dalam perjalanan mereka untuk mendapat berat ideal tu – ya, ia sangat banyak


Apabila isteri jeles tengok suami bertambah kacak

Kali ni aku nak cerita pasal satu keluarga yang baru dalam Herbalife. Tak sampai setahun lagi aku rasa dan cerita mereka ni aku rasa banyak terjadi dalam masyarakat kita. Apa lagi, aku updatelah dalam blog ni, korang kan suka membaca :p



Brother kat atas ni aku kenal dengan rapat masa di Bangkok june lepas. Masa tu aku sebilik dengan dia untuk hadir dalam event Herbalife. Orang kelantan, dan aku rasa korang boleh agak bila orang kelantan bertemu, mesti banyak cerita dia. Walaupun umur agak berbeza, di Bangkok semua menjadi budak. Eh, jangan salah anggap ok, aku tak lakukan benda tak senonoh :p

Nak berkenalan dengan isteri dia?

Taraaa




Cuba amati betul-betul, ini adalah tipikal badan rakyat negara kita apabila kita sudah menjangkaui umur 40an dan anak pun dah lebih dari 3. Kira bernasib baik sangat kalau berat badan berlebihan tetapi penyakit kronik takde. Macam brother kat atas ni, berada di golongan bernasib baik. Mungkin sebab dia tak 'besar' sangat lagi kot. Tapi sangat bernasib baik, sebab dia antara golongan yang mahukan perubahan – turunkan berat badan!

Malangnya bagi si isteri, dia tidak bersama dengan suaminya untuk menurunkan berat badan bersama-sama walaupun pada masa itu memang si isteri jugak perlu menurunkan berat badan. Tapi tak mengapa, si suami start dulu dan si isteri


'koho koho dululah......'
(perlahan-lahan dululah....)


Bila dah serius, memang akan jadi. Bantuan pemakanan yang paling super di dunia (Herbalife lah :p) si suami berjaya turunkan berat. Bonus dia selain dari turun berat badan, kepala dulu selalu botak, memang disengajakan sebab usia masih muda tapi rambut penuh uban, tapi sekarang uban pun dah tak nampak. Dulu nak drive malam memang tak boleh, ada masalah mata yang membuatkan keadaan malam mata dia jadi kabur tapi sekarang tiap malam selasa korang boleh jumpa dia di Kelab kiteorang, dah boleh drive malam!


Macam mana ni berlaku?

Herbalife hanyalah makanan sihat. Bukan ubat. Dulu aku ada pernah tulis, untuk dapat jumlah yang sama vitamin E dalam Herbalife, korang kena makan 5 biji kiwi. Bayangkan Herbalife bukan sahaja ada vitamin E, tapi ada 18 vitamin + garam mineral lain. Tambahan ia dalam 'celular nutrition' saiznya sesuai untuk sel badan kita terus absorb. Bila makan, sebab tu semua dia ubah. Mata semakin sihat. Rambut semakin sihat!

Jom tengok dia sekarang. TARAAAAA



Apa perasaan isteri? - ambik gambar? :p

Ok, berbalik pada kisah si isteri, isteri mana yang tidak tercabar dengan suami yang baru. Dulu suami selalu cepat letih, malam terperuk je kat rumah, kepala selalu botak tapi kini semua dah berubah seolah berkahwin dengan lelaki baru. Eh, ada peluang untuk dapat madu ke ni?

Aha, ada can ada can :p

Cinta brother ni dengan isteri dia bukanlah saiz itu pengukur. Si suami tak kisah kalau isteri besar pun, tak cantik mana pun – ok je. Tapi si isteri bagai cemburu yang membara, dalam fikiran dia fikirkan, kalau aku kecik sikit, mesti suami aku lagi ok!

Dan isteri pun start dengan program Herbalife jugak. Dan taraaaaa



masing-masing dah berjaya turunkan berat mereka. Happy ending!


********

Tapi kan, takde la semudah taraa taraa turunkan berat badan. Mestilah ada pengorbanan dia. Pengorbanan dia, pagi-pagi kena buat shake, tengahari amek nasi kuantiti sikit dan malam buat shake lagi. Air jangan kurang dari 3 liter sehari minum. Heh, tu je pengorbanan dia. Nak jumpa pasangan suami isteri yang eksaited ni, bleh la datang ke kelab kat kubang kerian. memang akan ada setiap hari selasa untuk kongsi-kongsi dan bagi inspire kat yang nak turunkan berat badan. 



Ada yang suami atau isteri yang baca entry ni, rasa-rasa nak lakukan perubahan dalam hidup akibat badan semakin membesar, bolehlah roger-roger aku ya - 0169640972. Talian 24 jam menerima aduan untuk turunkan berat badan :p


pss : 'Terima Kasih' adalah ungkapan yang sangat tinggi nilainya =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

12 comments:

Khairul said...

dalam byk2 cerita psal herbalife, tak penah lgi dengar cerita orang kurus jdi normal. asyik cerita orang gemuk jdi normal je.

azieazah said...

Memang ketara sekali perubahan itu. Cerita sebegini dan testimoni sebegini juga sudah selalu kita baca dan lihat.

Produk ini memang terkenal dan dipercayai serta diyakini. Syabas!

Cuma tang harga saja yang tak mo citer eh? hehehehe

Mr Lonely said...

nice blog~ walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

sicomot-comel said...

kawan pown ade join benda ni. tapi,dia tu dah already ideal badannye. so, tak nampak lah ape perubahannye

van der Rui said...

terbaik!!

azurie said...

wah talian 24 jam ni..dasyat tu Joe.
HErbalife mmg bagus :)

izzati shamshuddin said...

erm.. kalo nasik tu dtukar jd subway[6inch], ke, piza ke. crash x diet, tu?? heh.tp. tp, tu utk lunch je la. pg n mlm still ngn shake. jugak, kalo mnm kopi, cnth; starbucks, costa, ada effect x..? kasi besar bdn, x? >,<

joegrimjow said...

@izzati shamshuddin

kena kurangkan caffein, tu lagi elok :)

izzati shamshuddin said...

hehe. kat manchster ni sejuk kot. kopi panas sgt tempting. >,<
pe ag efek caffein, ha? kalo amik decaf?
oh. btw; soklan atas tu? subway, piza, .. ok x?

amik soklan byk2. he~ thanks jwb.

Anonymous said...

Apesal kat after tue xder uban ? Before ada uban la pulak ? Konfius sket. Hehehe.

riza79 said...

emmm...minum gak br 2mgu..tak nmpk pa lg pun....huhu....bila mula akan nampak kesan ya joe

riza79 said...

emmm...minum gak br 2mgu..tak nmpk pa lg pun....huhu....bila mula akan nampak kesan ya joe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW