Share

Contest : hadiah birtday untuk Alisya (anak GTO)

Ini adalah entry contest untuk bro GTO. seorang blogger yang agak baru ku kenali. baru tak menghalang untuk join kan? hehe. so bro, thx u for support my contest (dulu2) and this is for yours!



Hadiah Birtday untuk Alisya!




























Macam mana dengan komik atas? ok? hehe. ok la kan. So, hadiah yang sesuai untuk birthday alisya yang ku cadangkan adalah 'ipad'!




ipad - gambar ihsan google



kenapa sesuai?

1) Homeschooling

Dunia yang semakin 'kejam' ini menuntuk ibu bapa untuk terus bersaing supaya mendidik anak anak dengan cara yang paling ideal. Selain jangan tinggal rotan, gadjet yang boleh membantu dalam pendidikan anak2 juga harus tidak diketepikan. IPad ini sungguh mesra pengguna! dengan dilengkapi dengan plethora (macam pdf file) segala ilmu akan lebih mudah diterima oleh anak. lagipun, beribu apps pendidikan telah dibuat, tunggu untuk di download saja. memang sistem persekolah yang boleh dimulakan seawal di rumah lagi!


2) Interactive Education

Sememangnya tablet PC ini adalah terbaik untuk pembelajaran anak anak. banyak video berunsurkan pendidikan boleh diaccess dengan mudah bila menggunakan ipad ini. bayangkan kita dan anak yang berada di atas kerusi, cukup susah untuk memusingkan screen laptop supaya boleh dilihat dengan jelas, tapi dengan ipad ini, semuanya menjadi mudah. nipis dan seolah buku, sememangya satu sistem pendidikan yang cukup interaktif


harga - tak pasti malaysia berapa, tapi nak kirim ku beli, harga lebih kurang rm2500 je. apa lah sangat dengan ilmu yang anak akan datang (macam buat bisnes plak, hehe)




bab tag ni ku, ku mahu tag blogger yang ku kenal je la untuk join sama. wajib tulis ok, klu tak tulis, putus sahabat. kekeke ;-)

1) adzim
2) lin
3) liez


entry paling ku suka adalah 5 kebimbangan isteri di saat ranjang. walaupun lucah, tetap best. erk? lol




ok, bro, itu sahaja entry dariku, pasal ipad ni, boleh baca entry mitos apple disini untuk lebih lanjut. bro peminat setia adamaya kan? baca scene last yang dipotong ini dalam adamaya. semoga terhibur. nak join jugak? klik blog bro GTO disini



pss : syabas bro dah masuk bawah 500 k ranking alexa. ranking alexa lates update 21/5/2010 boleh tengok di menu top blogger

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

29 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

napa tak paksa aku?

=(

Sang Karipap said...

Wah3...sudah pandai menekel awek..keh3

Yang komik2 tu wat cmne ye? ada software khas aataupun guna photoshop?

Sir Marcello said...

komik yang menarik...hehehe all da best :) tetiba wa tertarik ngan Ipad :)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.wow
.hadiah die mantop!

Jard The Great said...

hehehe.. bagus2.. join jugak

Nik Imana said...

wow..how sweet..
happy birthday alisya..:)

Anonymous said...

best2

Encik Tikus said...

berbali beli ipad :D beli iboard sekali,miahaha

Encik Tikus said...

berbali beli ipad :D beli iboard sekali,miahaha

AMOI KUSUT said...

alamak!!
ada plak nama ku..
tgh fikir ni nak bg apa yeee..

*mmg besh!
mayb u boleh menang..

zool said...

menarik tu.. blh buat e-komik ni..

apalah aku nak komen tadi ni..
ooo ye.. ipad tak mampu beli notepad je mampu...

aku tak rajin layan2 contest ni.. apa pun harap ko menang sebab ko terer..

joegrimjow said...

. zara, ingat kamo xmo masuk, huhu

jom join
best contest ni

Mohd Adziim said...

Nama ku di salah eja so tak kira tag.
Muahaha~

joegrimjow said...

tapi link betol
hehe

iman said...

agree with the importance of homeschooling :)

iman said...

+ hmm mcm nak bli jg je kat anak nanti...cant wait to have my own kids

Cpija said...

huhu.. suka katun2 tu!
cute budak tu...

btw, tutorial nak letak FB comments box dah buat....

joegrimjow said...

oho
nice
thx u
;)

rhapsody LiN said...

haha,, mne lah dpt gmbo2 tu..
;pp

rhapsody LiN said...

eh.. lpe plak.
thankx tag lin.. ;)

joegrimjow said...

tag tu untuk dijawab ok
;)

Eyriqazz said...

thanks joegrimjow..suka sgt2 entry ini..hak3...hidden talent rupanya joe ni..knapa tak join contest nuffnang ye?sure ble menang ngan bakat yg ada...

hik3...this is my top 10 entry yang saya suka setakat ini..oppsss....

terimakasih joegrimjow dari saya
saya teruja saya gembira
hadiah yang disarankan sangat best dan berguna
akan dipertimbangkan dengan isteri sebaik-baiknya...

joegrimjow said...

opss
dah masuk top 10 dah
hoho
mantap2

;)

Afra Yuri said...

congrats!! this entry sgt sweet :)

Suliana said...

salam singgah,
patutla menang, mmg kreatif :-)

http://suliana-mylittlesunshine.blogspot.com/

.s.o.f.i.a. said...

kemenangan yang tak perlu disangkal laie... BEST!!!

BUNGA said...

congrats... menang contest ni...
kreatif..

p/s:mcm pnh nmpk muka awak kat nasyid xtravaganza inteam kat sheffiled. kalau x salah orglaa.. :)

Sya Isya said...

wah! tahniah menang contest ni. kreatifnya buat komik tu. berapa lama masa diambil untuk siapkan komik tu?

akuzle said...

owh, komik itu sungguh menghiburkan... plotnyer sungguh kemas... no wonder, awk menang.... taniah2!!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW