Share

3 fenomena KEBABOWW di dalam industri blog

ini adalah pendapat peribadi, tiada paksaan untuk menerima 100% segala input hasil pemerhatian individu yang bergelar joegrimjow ;-)


~~~~~

GengBlogger



dari cita cita murni seorang gadis berbadan kecil tetapi nama cukup besar, KONG, website yang menunjukkan kemajuan mendadak ini (ranking alexa malaysia 239, dunia bawah 50 ribu) memiliki kekuatan yang begitu jitu. dengan cita cita murni yang mahu mengumpul blogger blogger di malaysia di dalam satu website, nampaknya ping site ini sudah mencapai klimaksnya



ranking terbaru GB di alexa



walaupun baru berusia kurang setahun, rankingnya sudah mengatasi website lama lain seperti nuffnang dan iluvislam sendiri. banyak lagi pembaharuan yang bakal di lakukan oleh admin2 GB dan ini memungkinkan gengblogger akan tersenarai di 100 website popular di malaysia!


pingsite ini yang kehijauan dan mendamaikan mata yang memandang cukup mesra pengguna (kekeke). bagi blogger malaysia yang belum mendaftar, bolehlah berbuat sedemikian untuk menyokong industri blog di tanah air. klik sini untuk mendaftar








RED MUMMY


sebenarnya nak buat entry pasal red mummy ni berkenaan entrynya kebelakangan ini dah malap dan dah tidak 'bommm' sampaikan aku pun dah tak follow dia sekarang. tapi sejak artikel ini dikeluarkan oleh mymetro, ramai yang sudah mula tertarik dengan blog. kat sini pun sebab tahu aku ni seorang blogger, dah ada orang tanya macam mana boleh kaya dengan menulis blog


pada masa artikel itu dipost, ramai blogger yang membuat review mengenai blog redmummy ini. kegilaan ini menjadi jadi bila melihat 5 angka yang diperoleh oleh seorang suri rumah semata mata dengan berblog. dah ramai yang tidak memandang enteng akan industri blog ini dan dah mula target blog sebagai sumber pendapatan


fenomena yang aku klasififikasikan sebagai fenomena redmummy ini ada baik dan buruknya, yang baik sudah pasti akan memandang industri blog bukan industri sebarangan lagi dan yang buruknya sudah pasti akan wujud mat mat spam dan minah minah nuff lepas ini untuk tingkatkan traffic masing masing



pada kak red, teruskan sumbat kami dengan ilmu2 rumahtangga yang berguna, hehe









fenomena zackzuhairi


dia bukan pelakon, dia juga bukan penyanyi. jadi ini sudah jelas menunjukkan dia bukanlah seorang artis, siapakah dia? dialah zackzuhairi. seorang lelaki yang belajar di matahari terbit dan telah mencetuskan satu fenomena yang diklasifikasikan dengan fenomena zackzuhairi


15 tahun dahulu, sebelum wordpress dan blogspot tercipta, seorang 'otai' internet sudah meramalkan bahawasanya sesiapa akan jadi famous di dalam internet dan zack zuhairi adalah bukti yang nyata. dia merupakan sama seperti blogger lain tetapi entrynya yang sedap dibaca sedap dilihat sedap dihayati menjadikan dia lebih special dari orang lain


cuba lihat entry dibawah ini, siapa yang tidak jatuh hati?















tapi sayangnya, fenomena ini tidak berkekalan lama. zack sudah pergi... pergi untuk selama lamanya... eh eh, silap, dia sudah jarang untuk update blognya. dah 4 minggu zack ooi, update la cepat2!. kita sama sama mintak dia update lagi kerana setiap entrnya umpama dadah, yang mampu buat orang ketagih!




adakah 20 april ini akan timbul satu lagi fenomena? kekeke!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

44 comments:

FarhanaDr said...

Entry Zack Zukhairi budak skema AAJ ini selalu bikin ku nanges dan terharu.. Huhu..

~ yela.. joegrimjow mungkin akan jadi fenomena 20 april ni.. bayangkan di sana sini entry cube untuk buat joegrimjow tersenyum.. heeee..

bellar0ssa said...

aku pun peminat setia blog zack.kadang2 aku menangis baca cerita2 kartun zack ni.

joegrimjow said...

entah bile die akan muncuul balik
huhu

hans said...

aku suka blog zack sebab kartun dia

Nurul Razak said...

minat ngn zack punye blog gak..sempoi tapi padat informasi~

saya_arief said...

smua otai2..hoho..

HuRuL_AiNi said...

20 april....birthday ko kan? x sangka dah lebih setahun aku kenal blog ko...hohoho

fenomena gengblogger...aku stuju...alhamdulillah, niat ikhlas pembina gengblogger nak buat web untuk kumpul blogger2 Msia menampakkan hasil...hehehe

redmummy...no komen...mmg jarang singgah blog tu...tp betul rr kata ko..nanti mula rr kaki2 spam & kaki klif nuff ni bergiat aktif balik...hahaha

fenomena zack....honestly, bila aku baca blog zack...aku terasa resemble blog ko kat situ....cemner nak kata ekk...gaya yang boleh buat org addict ngan apa yg ditulis....

weh, keluarga pak belalang ngan mak belalang ngan anak2 apa cerita weh....dah lama aku x aktif baca blog org termasuk blog ni....cerita keluarga belalang ko pun dh lama xde kan (ke aku je yg slalu xde jumpa?hehehe)

apapun majulah dunia blogging untuk negara (uwaaa...aku rindu dunia blog....huhuhu)

p/s: ko buat aku nerbes jap ngan perenggan terakhir tu...wakaka

joegrimjow said...

semua komen kat ats minat zack, betol la tu fenomena. hehe

komuniti-blogger.com said...

Jom sertai komuniti-blogger.com

Bukan sekadar ping, malah luarbiasa!

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hai Joe.. membalas kunjungan. Thanks ya!

Armyrule said...

zackzukhairi mmg satu fenomena...aku first baca entry dia time dia buat pasal tips mengurat...sempoi habis..ahahaa....bila la aku nk jadi fenomena gak..ahahaha...demo pun apo kurenyo joe...hah ha

HEMY said...

salah satu mslah yg dihdapi blogger kat msia ni adalah koneksyen internet yg lahabau..korgnya internet powerrr

joegrimjow said...

hurul, jgn bedebo, masukl je. hehe

hemy, xde la power... erk, serius tersangat power klu compare dengan malaysia. hehe. alhamdulillah

LORD ZARA 札拉 said...

selain 2 di atas tu~

zack memang fenomena lah~

cam ariff gak~

hahaha

Anonymous said...

hehe.. tibe2 aku nak betulkan fakta..

redmummy bukan suri rumahlah.. die kerje lah joe.. metro salah tulis. sila rujuk blog dia untuk keterangan lanjut.. :)

rahmah said...

tak pernah baca zackzuhairi, tapi teringat saharil.com. gaya entries yang lebih kurang.

http://saharil.com/default.asp?e=0022_duatelur

joegrimjow said...

anon, ku pon xbaca sangat blog die, cume baca skit2 je, thx u cox betolkan fakta ;)

rahmah, waah, blog tu best kot! thx u for sharing

khairil said...

aku kerap gak masuk blog si zack ni..tapi lately dia dah jarang update bizy kot

nursarah said...

love them..! mmg fenomena.


zackkkkk! dah sebulan ni I tungguuuuu..


argghhh!

Adziim said...

fenomena joe dan hari lahirnya bakal diingati ribuan orang!
:p

nuRuLain_zAiNi said...

stakat ni..redummy and gengblogger lah aku rase

joegrimjow said...

kharil, die dah sbulan xupdate

adziim, ku tunggu tu, hehe

iman said...

best baca blog zack.sempoi tp berpengajaran..

bru bc sket.huhu

Hasrol Nizam said...

yg ba ramalan tu etul ke?
ke men reka2 je cite bagi gempak?
hehe

nway diorg mmg best..tp tuan punya tanah pun best gak act..mesti mai sini punya bila ada update

~aslizaahmad~ said...

waaaaaaaaaaaa
tacing2 T______________T

farah said...

memang zack zukhairi merupakan fenomena dalam dunia blog ini :)

sangat suka entry dia .

yea , kita tunggu dan lihat pula 20 april nanti . hehe

penahatiku83 said...

salam... blog walking balik... hehehe... thanks lawat2 blog akak... wah guna HL juga? now, i'm enjoying my teamix... akak nak add link blog ni eh :)

zikeryhassan said...

blog zack aku sgt suka. boleh buat mood aku berubah secara mendadak.

tggu je la 20 hb ni. fenomeno joe plak akan berlaku. ahaha.

joegrimjow said...

ku tunggu tu dengan harapan. haha

hasrol, ba stand for?

Jard The Great said...

hehehe.. aku khusyuk baca blog zack tu sbb baru ku tahu pasal die.. terlupa nk komen sini...

jgn marah naa..

mIsH IeRA cIK irAh said...

kenal joe dulu baru zack.maknanya skang dah fenomena joe la?

aYu said...

belog dia best~
joe pun best~

luvly mya said...

3 tiga memang fenomena yang kuat.Gb memang buat diri ni melekat je kat situ..haha..blog zack mmg best..lama sgt die xupdate kan..

blog joe best gak ape ;)

/Dayah//Nurul/ said...

aku pon tekenang ncik Zack Zukhairi belog..yeah

fanadz said...

aku pon baca belog incik zack itu..:)

Wan Perlis said...

tu la pasal zack dah lama x update ni
msti bz dgn pelajaran

MuNsYi SaMa said...

GB: mmg best. bgus usaha2 keras diorg bhasil..

redmummy: no komen. pmpuan suke kot.

zack: mmg best..ak suke entri bercinta dgn yukiko die..lukisan die pon cntik. bz kot skang.

Joe: ak jarang sket tgk blog die tp dgr kate blog die best. betul ke?hehe..fenomena lg la 10april ni..

MuNsYi SaMa said...

20 april da..silap2~

joegrimjow said...

baca2
share blog yg bagus takde salahnya
bukan rugi ape pon
;)

munsyi, seb bek btolkan
hehe

Fina Fento said...

Zack, tiap kali dia buat komik, memang sampai..sebak je baca..sob sob..

SyimaSyaz said...

zack dh malas na update..hehehe

well,saya pun dh tak follow redmummy dah.

cik EPAL said...

memang fenomena. selalu gak baca blog zack. blog joe pon salu masuk gak :)

'AQILAH said...

kenapa 20 aprl?

iema_z said...

alahai 20 april!ahahahahaha!

fenomena luar biasa bakal berlaku kot =P

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW