Share

contest : malam indah bersama joegrimjow


entry melekat : entry baru ada dibawah




cara-cara

1) buat satu entry yang kreatif untuk 'wish joegrimjow happy birthday'
2) publish entry anda 20hb 4 2010 nanti (any time but must be on that date)
3) setelah post, letakkan link di bahagian komen di bawah ini
4) yang paling kretif akan menang




siapa yang boleh join?

1) hanya untuk blogger (sama ada bukan follower atau follower semua boleh)
2) jard dikecualikan dari memasuki contest ini




hadiah

makan malam bersama joegrimjow bernilai rm 200, makan sampai buncit kembung
(disponsor penuh oleh herbalife, hehe)



iklan kejap
1) ku ada twitter, boleh add sini, setiap entry ku akan twit ke twitter
2) ku ada facebook, boleh add sini, setiap entry ku akan update kat status

~~~~







1) cara cara

semua paham kan? tak paham boleh tanya kat bahagian komen di bawah. maksud kreatif adalah menaip satu entry dengan sekreatifnya yang mampu buatku tersenyum panjang bila membacanya. letak gambar ke, video ke, apa apa je lah amat2 digalakkan




2) siapa yang boleh join?

semua blogger. tak kira apa latar belakang anda. kalau yang rasa bawah umur lagi tu, jangan risau, join je dan kalau menang, ajak mak ayah join makan dengan abang sekali. hehe. erkk, sebab ku yakin jard akan buat entry untuk wish besdayku, so dia dikecualikan. haha. ku tak paksa korang follow aku atau tidak, buat apa nak paksa orang follow kita kan? hehe



3) hadiah

seperti dinyatakan, hadiah adalah pakej makan bersama dengan aku sebanyak rm 200. tak mampu nak habiskan? ajaklah kawan kawan datang sekali. bebas mengajak seberapa yang anda suka. hehe. ku akan belanja semuanya. tapi jumlah tak bertambah, still rm 200. kat mana dan makanan jenis apa, kita bincang bila dah menang. kalau orang sabah serawak menang pun, ku akan kesana makan bersama anda. hoho. sweet tak? herbalife hanya sponsor duit, bukan makanan, so makanannya bukanlah herbalife ye. hehe




sebab utama contest dijalankan

ini dijalankan untuk eratkan lagi hubungan kita. at least readerku tahu yang 20 hb 4 adalah besdayku. hehe. walaupun agak poyo dan seolah menunjuk nunjuk, layan je lah besday boy ni. haha. boleh? boleh la boleh la. hehe. hadiah pun ku tak mahu bagi material, yang penting pemenang itu ku jumpa dan ada masa untuk kita berkenalan dengan lebih rapat antara blogger. kalau lelaki yang menang, takmo dituduh gay, ajak la kawan lain datang. kalau perempuan yang menang, pun sama. kalau takde yang nak temankan, ku akan bawa kakak aku bersama untuk elakkan fitnah dari berlaku. kita mahukan ukhwah, bukan fitnah ;)



jadi, sama samalah menulis entry pada 20 hb 4 ni nanti. yahuuuu. 10 hari lagi genap usia dah 22 tahun, mungkinkah besday ini terakhir aku sambut berseorangan, nexy year, mungkin dah berdua? hahahaha (helak nakal)



pss : 20 hb 4 juga merupakan tarikh kelahiran junjungan besar kita, Nabi Muhammad SAW

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

132 comments:

Anonymous said...

saya boleh masuk tak?

sure xleh kan?kalau masuk pn sure xmenang kan?

xtanahx

I n n z said...

nak joiiiiinnnn~~
;D

mama zharfan said...

my bday pun bulan ni jugak...28 april ;)

nursarah said...

pergh. kontez paling murni pernah dianjurkan ni. makan2 bernilai 200 hengget?! wow weeeeeee!

jom joe kita makan kat k.l, kalau aku menang aku nak ajak blogger farhanaDr. hehehe

(macam boleh menang).


adik joe nak kawen dah ke. nak ucap tahniah skarang ah. haha

Hizami Li said...

ahha.
my besday pulak 23rd April.
duh.
nak join jugak.
erk.
entah mcm tak ada idea nak wish sekreatif mungkin.
ahha~

miloicekaw1119 said...

agak2..
kalo masuk then menang,
kamo akan dtg ke tmpt kami ker??

Anonymous said...

nk msuk contest ni tp sy xde blog..

xske wt blog..
tp ske jdik silent reader..

haish..

knfius sudah ni..

FarhanaDr said...

Wow.. Ku nak makan ngan sara juger laa mcm ni... Hik hik.. :)

Contestnya mnarik. Akan difikirkan idea psal ni.. Ngeee.. :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Erk*


makan malam 200 ?


ape benda makanan nye neh ? aishoooooooooooooooooooooo.

sure kembung perut lepas makan :P

Luffy said...

makan??????

Jard The Great said...

laaaaaaaaaa... takmo makan2 dgn aku ke? leh ajak calon suami aku skali.. uhukzzzzz...


hehehe.. cam tau2 je aku nk buat entri khas utk kamu.. siot je..

arayualan said...

wow..mkn besor..hee
bru 22 thn..anda mude lgi..t yg contest 23 thn nye sy join..huhuu bz la..

Nur Su'aidah said...

tgh migrain, ta boleh join~

ardinihumaira said...

ha... makan kat mana joe? err.. peringat otw ke p.puteh tu eyh? ayyooo berapa lama daa duk qlatey tok tahu tempat. iskk buta tempat sungguh dni :'(

joegrimjow said...

Anon - bleh bleh, hee, join ya

innz, jom2

mama zharfan, ramai kan besday bulan april ni

joegrimjow said...

Sarah, beyes beyes, ajak ramai2

hizam, wah wah, hampir sama dah tu

milo, kat mana tempat kamu?

joegrimjow said...

Lolly, hakhak, makan sampai buncit

luffy, yupp

jard, hehe, nanti kite makan 3 3 la ek

joegrimjow said...

Dini, haah, btol la tu.

/Dayah//Nurul/ said...

nk tgk cth entry contest~ :P wah..kena bodek besday boy lar camni. senyum sampai kat telinga

iman said...

saya mahu join!!! (x_X)

RM200.00 = £ 40.00

Bleh tak wat EAT CRAWLING like bar crawling.hehehe~ £40 bleh g 4 - 8 places in Sheffield.

MuNsYi SaMa said...

ko nk balik sini ke bro? Sape menang mrasa la jumpe ko. ececeh.

hadiah tempat ke2-10 xde ke joe?

ko masih kanak2 lg rupenye.Malu ak ingat ko lg tua.Ak awet mude kot.hehe

wishing you a happy birthday in advance. :)

joegrimjow said...

Dyah, jard ad buat untuk tahunn lepas

iman, hehe, sile2

munsyi, erk, adakah itu bermakna ak bukan awet mude?

Kamsiah said...

jo...amboi sakan ya,buat kontes sempena buffday....ni blanja mkn kat mana ni..hehe..(dapat hadiah saguhati pun jadilah :)

Norfa arisha said...

nk try la join ..hihi..

[z@ck] said...

aku nak masuk..
tungguuuuuu...

RM 200 untuk makan? konfirm kena pakai baju besaqq..

hahaha

shinawawa eyenie said...

nk join juga..:-)

♥ shiMawar ♥ said...

erm..mcm best jek adiah tu..especially utk aku yg kuat mkn ni.. ;)

nota tangan : sdg berfikir dgn keras cara utk memenangi contest ni..or aku patut jampi jek tuan punya blog..? :p

joegrimjow said...

akak kamsiah, akak wajib join! hehe

norfa, jom jom ;)

joegrimjow said...

zack, ajak kawan2, tak pon bungkus. hehe

shinwawa, sila sila ;)

mawar, erkk, jampi xleh digunakan, huhu

butangbiru said...

maksudh rm2.20 tu camne? aku kureng faham.
orang yang nak masuk itu kena bayar rm2.20 ke camne?

joegrimjow said...

no no
satu entry wish, ku akan dermakan rm2.20 kepada masjid. kire amal jariah la ni
;)

Mimpi said...

ho~
payah jugak contest ni.

Anonymous said...

Xpayah pun
;)

uNIqIKA said...

toink... O-o
ada balik bila ada contest..
huhu.. mmg muka xmalu.
wakakaka

SyimaSyaz said...

nape jard takleh masuk?hehehehe....
nak masuk...nak masuk!!

Wan Perlis said...

byk contest la ni
contest dr denaihati pun best
dapat lappy tu

joegrimjow said...

uniqa, ku baru unfollow balik kamo, haha

syima, dah bgtau kat bhgian bwah tu

wan, haah, dapat lappy tu ;)

srikandibiologi said...

ok, ini entry utk contest kamu :)
tapi, akan publish nnti, 20 april jam 10am waktu malayisa..
tq

joegrimjow said...

ahaa, dah siap ke? kagum2 ;)

srikandibi0L0gi said...

err,perlu ke letak semula link tu nnti 20hb 10 am?
coz link utk contest tu xguna link yg sma ngan link comment ni...??

Anonymous said...

Erkk, xpaham...

Nanti 20hb ni, dah siap publish, letak link entry tu kat sini. Paham? Ke still blur? Huhu

joegrimjow malas nak sign in

aBoi said...

aku tak ada masa nak bukak blog masa bezday ko tu.. tak ada internet..

jadi kalau aku post entry (auto-publish) tapi tak komen kat sini..
tak dikira masuk la ea?

fatihah said...

besday sy pon 20.4..hehehe
tp asenya x kretif kot nk join contest ini..

joegrimjow said...

Auto publish ek? Bleh2. Soh tinggal komen sebab takut tak melawat je nanti.

srikandibiologi said...

ah, auto-publish..i2 perkataan yg dicari2 selama ini..
link utk contest kamu ni, kte guna schedule-post...
jadiknya, link ni ialah penyertaan dari ku..
sbb nnti 20hb tu kte pun xbleh p blog kamu, sama kes mcm aboi..

dikira satu penyertaan lah ni, ey?

tq

chanz said...

Nice contest. Tapi tak dapat nk masuk coz sibuk minggu exam~

Oh btw, happy birthday in advance ye~

aBoi said...

kalau macam tu..ko konsider aku masuk la ek..

aku 2 minggu tak bukak blog nanti..

Mak Su said...
This comment has been removed by the author.
Mak Su said...

tq, tq Joe, sudi menjemput. nanti insyallah maksu join, happy besday untuk 20 april :)

Vee Violet ~vLockheart~ said...

Baru tahu ada contest.
Bolehlah war2kan oran gjoin nie.. :)
*ntah kenapa lately gemar promote / eratkan silaturrahim org lain... he he*

Vee nak masuk ke tak eh?
Confirm2 kalah Joe, sebab Vee tak kreatif. Ayat pun nanti skema and poyo aje... =p

Tapikan, kalau memang.. *berangan jap*
Makan tue biar RM 100 pun dah terlebih cukup...
Selebihnya beli pisang kasi masjid and beli beras kasi rumah anak yatim...
*berangan berangan*

joegrimjow said...

srikandi, haah, boleh2. huhu, nanti ku jenguk pada 20hb nanti ya, thx u

chanz, hoho, sempat masuk je ;)

aboi, ok ok, buat auto publish kan?

joegrimjow said...

mak su, hoho, sama sama

vee, wawah, baik btol cik vee ni, kagum2, jangn lupe pomot2 ;)

mama zharfan said...

joe, what's the judging criteria? kena buat creative entry ker? mcm susah ajer nak menang, sbb only one winner kan...why not split the prize up...at least ramai sikit dpt rasa hadiah tu...
anyway, u ore kelate which area? i dari Melor..

muhammadthoriq said...

menarik ni tp rase mcm dah tau aku x bole mng.nnt aku wish jela joe...:D

Anonymous said...

vee violet : saya suke komen anda! ;) Part mau kasi sedekah sama anak yatim. They need us! :)

-tanah-

darkbatman said...

menarik gak contest ko bro..mcm nk join..heh

darkbatman said...

menarik gak contest ko bro..mcm nk join..heh

noor afzan said...

ooo..cuba explain dgn jujur kenapa jard x leh join..?
adakah sebab jard diyakini tak dapat disaingi oleh peserta lain.

aduka said...

mak oi.. x prasan aku ko ade anjur contest..
huhuhu..
aku dah terlintas idea..
tgk la sehari dua lg aku create k..
insyaAllah..
=)

joegrimjow said...

mama zharfan, saya peringat, dekat sangat dengan melo ;)

thoriq, hehe, org sheffield join apa salahnya ;)


anon, ;)

joegrimjow said...

darkbatan, kena join ok, huhu

noor, xde, nanti takot timbul skandal, hehe

aduka, publish 20hb ok
huhu

eqbalzack said...

nak masuk2....hadiah tiket penerbangan pergi balik ke sheffield ke joe? hehe

NICK IRFAN said...

mkn mlm dgn ko ke bro? alamak! aku x join la kot kalau makan mlm dgn adik pmpuan ko ke? kwn pmpuan ko ke? aku join la... hahahahaha gurau jgn marah.. nice to meet u....

etomyam said...

aku rasa macam nak join..aku bawak sekali anak bini boleh ke? ada 4 org je we all ni hehehe

eiy_Da said...

heppy beday!!nk join to kang kalo memnag..kn mkn mlm ngan u lak..hehhhe

Sierrauniform said...

in advance wishes
"Happy 22nd birthday joe" 20 April

confirmla tak masuk contest..tp nak sibuk2 baca org lain punya entry..heehe

kak sue~

r a r a said...

hadiah bila akan dpt?

joegrimjow said...

eqbal, erkk, xmamou den yg tu, huhu

nick, kekeke, xde adik perempuan r, huhu

etomyamm, sila2, max ku blanje rm200 je r, heee

joegrimjow said...

eida, sila2, tunggu ni ;)

kak su, aiyok, kena masuk2

rara, bile dan balik nanti

uNIqIKA said...

contest tamat kol brp? ikut wktu mana? aku nk post pd detik2 akhir. 1minit sblm contest dtutup. huhu

rhapsody LiN said...

wahh.... menarik!!

joegrimjow said...

uniqika, waktu sini, pukul 6.59 pagi waktu malaysia pada 21 april

lin, join join

cawan merah said...

macam best. (part makan free. haha)
nak masuk le.

cik erin said...

mr.joe,
nak wish awal-awal ni.
HAPPY BIRTHDAY yeh.
sy cuma online weekend, tak boleh join contest. :(

nway, blog sy memang akan bersawang lagi.
tengah banyak kekangan ni.
hope mr.joe istiqamah berblog ye.
sy akan baca bila secara marathon bila free.

semoga usia diberkati & cepat2 berdua ye. ;)
HAPPY BIRTHDAY in advance. :)

bEEdLE d' bARd said...

joe, untuk hadiah contest tu, aku akan buat seperti yg ko mau..ok?

mau join la contest ni...tp kena pikir idea dulu..hoho..

20 April ek? ok2..akan d ingt..

joegrimjow said...

cawan, yeah, masuk2 ;)

cik erin, erkk ok ok, thx u

bard, ok, mekasih sebab organaize contest tu ;)

cawan merah said...

dah siap. 20/4 nanti autopublish lah entry tu.. hehe..

vidadarisakura said...

kalau ada orang sabah menang, aku ikut makan sekali boleh?
haha

aziranadia said...

heheheh..nnt saya join;p

joegrimjow said...

cawan merah, wahh wahh, thx u
;)

vidada, tak boleh. kekeke

azinadia, okess, thx u ;)

Matjoe said...

Salam joe. ececeh, joe jugak.
menarik jugak kontest ni. tq droping commnet kt blog aku.
ramai follower ko. ni blog hebat, tgk layout pon tahu.

Mak Su said...

mkasu dah siapkan n3 untuk ni.... publish esok :)

silakan check ek, thanks so much :)

joegrimjow said...

matjoe, hee, thx u thx u

mak su, wahh, tak sabar nak baca ni ;)

mama zharfan said...

me pun dh siapkan entry spesel utk joe :) esok pg2 (waktu UK) akan di publish kan :) hope u'll like it...

Eyriqazz said...

satu hadiah je ke bro?hik3....

joegrimjow said...

mama zharfan, wawah, thx u thx u

eyriqaz, ye kot. ;)

uNIqIKA said...

okey, seperti dijanjikan.
auto publish; 21hb april jam 6.59pagi waktu malaysia. waktu uk; 11. 59 mlm 20hb April.

Adziim said...

http://mimpisiangmalam.blogspot.com/2010/04/berita-utama-tv-bloggers-selamat-hari.html

Entri ini dibuat mengikut waktu Malaysia.

cawan merah said...

entry diposlajukan mengikut jam Malaysia, Singapura dan sewaktu dengannya. :)

http://cawanmerah.blogspot.com/2010/04/wish-joegrimjow-happy-birthday.html

aYu said...

mcm best je..

Pemenang budak paling semangat said...

PEMBETULAN RALAT:

Saya tak kalah yer, saya menang bergaya...

merah merah merah...AUMMMM!!!~~

Hizami Rahim said...

http://hizamirahim.blogspot.com/2010/04/happy-birthday-to-you-bro-joegrimjow.html


ni saja saja.
bukan untuk menang.
sebab memang tak ada peluang.
hohO~

joegrimjow said...

thx u thx u
;)

Mak Su said...

joe, selamat hari lahir, moga dalam keberkahan senantiasa,

http://joegrimjow.blogspot.com/2010/04/contest-malam-indah-bersama-joegrimjow.html

attyfir said...

selamat hari lahir joe..semoga dimurahkan rezeki ..sehat selalu ..amin..

Ismail Noh said...

Greeting post dari KL mari, Selamat hari lahir bro.

http://akuismailnoh.blogspot.com/2010/04/selamat-hari-lahir-saudara-joegrimjow.html

zida said...

ecehh tajuk malam indah tak bolehh blaaa. wahaaah =P

luvly mya said...

happy birthday joe..smoga pnjg umur murah rezeki..wish kat sini je..haha..tak join contest pun +_+

naeilah said...

salam joe, tengok my wishing kat my blog..khas for joe.. heppi besday http://thenaeilah.blogspot.com!!

LORD ZARA 札拉 said...

Joe~
aku nak join~
balik sekolah nanti aku buat~
eh, apa tajuk boleh letak ni?

Jard The Great said...

oh... walaupon aku awal2 da disqualified.. aku buat gak.. nah.. klik here!

♥CIK SHA♥ said...

epi besday joe..selamat hari lahir dan selamat tambah umo..semoga hidup sentiasa dirahmati Allah SWT..

cik sha tak mampu la nak join contest ni..xde idea n xde mood nak join contest sekarang ni..tensen kerja..huk3..

ape2pun just nak wish selamat la kat joe..semoga selamat dunia dan akhirat..amin..(^_^)

mama zharfan said...

epi besday joe..

ni entry spesel for u...mana tau kot2 ada rezeki utk menang :p

http://suzie284.blogspot.com/2010/04/entry-birthday-paling-special-untuk.html

joegrimjow said...

mak su, suka entry tu

kak aty, time kasih kak

in, wah, kretip btol entry tu, huhu

joegrimjow said...

naeilah, huuu, bnyk tu 24 bahasa, hoho

zara, apa2 tajuk pun ;)

jard, ahakss, buat jugak

rhapsody LiN said...

happy birthday abg joe!!!!!
:))

ni, link utk ur cotest.
special for u!!
hehe

http://lahirbalik.blogspot.com/2010/04/happy-birthday-abg-joe.html

rhapsody LiN said...

*contest

joegrimjow said...

cik sha, ok ok, xpe, tensen2 la kena join contest. huhu

mama zharfan, waahm video tu, sangat sukaa!

lin, time kasih banyak2 lin

I n n z said...

abg joe, ni link =)
baru siap, fresh dr oven eh silap dari diari budak malas =)
happy burfday !

http://innzninety.blogspot.com/2010/04/hadiah-hari-jadi-abg-joe.html

.alie. said...

alie join untuk suka-suka je..

Happy BIrthday =)

http://sepisendirian.blogspot.com/2010/04/wish-joegrimjow-happy-birthday.html

aduka said...

epi besday bro!
aku dah join..

http://aduka5.blogspot.com/2010/04/contest-happy-birthday-joe.html

farra8979 said...

happy birthday, dik.. yg ke-22 ek... thanks sbb ajak me join this contest.. so, sile la jengah ek...

http://farra8979.blogspot.com/2010/04/malam-indah-bersama-joegrimjow.html

Phang said...

still terbuka lagi ker? aku nak joint ni...

Hazzy Ishak said...

ku join kontes ni...he he he

http://hazzysuperb.blogspot.com/2010/04/3-permintaan-khas-buat-birthday-boy-mr.html

joegrimjow said...

innz, alie, aduka dan farra, ku dah update, thx u semuaaa. wahh. semakin susah ni nak pilih ;)

Phang said...

Bro aku dah join.. meh la baca...
http://mizkadiahstory.blogspot.com/2010/04/joegrimjow-contest.html

LORD ZARA 札拉 said...

Joe!

Siap!

Moga kamu suka~

http://shafaza-zara.blogspot.com/2010/04/makan-malam-pertama-adakah-mampu.html

I n n z said...

alamak, blum sempat edit, abg joe da komen.
adiah neyh akan sampai,kalo saya menang.
muahahah !
keje jahat.
saya ne de alamat abg joe ouh ^__^

fideila said...

alamak, terlambat sudah tau contest ni.

your bufday sama ngan my aunty..huhu

anyway, heppy bufaday.

tak dapat nk join contest, sebab dah terlambat.hhuuhu..sedey.

takpela, xdapat jugak nak gunakan kepakaran setelah mengambil subjek creative and critical thinking..hhaha.

hepy bufday.

rayyan wildan said...

ku join gak...

http://akubudopklate.blogspot.com/2010/04/cinta-giler.html

Ilidina.. said...

happy birthday joe!!

entry simple je..hee.

http://kamutaksalahtekan.blogspot.com/2010/04/entry-khas-tuk-joe-contest-birthday-joe.html

ms sengal said...

salam..

saya sudah join contest abg joe!!


http://shiya-akubudaksengal.blogspot.com/2010/04/contest-malam-indah-bersama-joegrimjow.html

p/s:
first time upload video kt u-tube..tak tau jadi ke tidak.. huhuu :(

FarhanaDr said...

Ouh.. At last.. Ku siap juge entry untuk kamu.. Semoga tersenyum dengannya.. Heehee.. :)

http://nurfarhanaabdullah.blogspot.com/2010/04/its-all-about-joegrimjow-and-number-22.html

Selamat hari lahir sekali lagi.. Heehee..

joegrimjow said...

hazzy, wah wah, mana nak dapat lampu ajaib tu? hehe. thx uuu

phang, simple but really nice. thx u

zara, wawah, kamu punya bahasa memang best, kena dengan jiwa yang mahukan ketenangan ;)

joegrimjow said...

innz, erkk, ye tak ye jugak kan, hehe

fideila, tarikh tamat ikut waktu sini ;)

rayyan, wahh, tak sangka join jugak ;)

joegrimjow said...

ili, thx u, sahabat uk buat jugak ni ;)

ms sengal, tak sabo nak tengok ni!

farhana, jeng jeng jeng, entry tuan bakal dr dah siapp

Eyriqazz said...

Ini penyertaan last minute bro..hope u like it..hik3..

http://eyriqazz.blogspot.com/2010/04/happy-birthday-joegrimjow.html

nursarah said...

http://dihatisara.blogspot.com/2010/04/aku-dan-joegrimjow-awas-kami-tak-ada.html

joe, last minute ni submit. sila terima..=)

srikandibi0L0gi said...

again, here's mine..
:)
http://pencintabio.blogspot.com/2010/04/masuk-pertandingan-entering-contest.html

MuNsYi SaMa said...

last minute leh joe?

just nk wish besday kalaupon xmenang.huhu

http://kokoro-no-haiku.blogspot.com/2010/04/malam-yang-indah-bersama-seorang-yang.html

joegrimjow said...

gto, heee, thx u, tak sangka join juge ;)

sarah, ku dah baca tadi, sangat menarik :)

srikandi, ohoo, tak baca lagi ni, eheeee

munsyi, hoohoo, sangat bangga ko pon join

Azfar90 said...

Entriku...

http://azfar90.webs.com/apps/blog/show/3514360-selamat-hari-jadi-joegrimjow

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW