Share

Its all about journey : 5 stage dalam kehidupan berblog joegrimjow (Hidup seorang blogger)




Dah setahun lebih aku berblogging. Macam macam peristiwa pahit manis telah diharungi semasa berblog ini. Dari blogspot kepada domain sendiri, kemudian beli hosting sendiri, hosting kena hacked terpaksa pindah balik ke blogspot. Dari berkenalan dengan gadis blog dalam blog, direject gadis blog dengan mentah2. Dari berkawan di alam maya dengan pelbagai ragam manusia, kemudian berjumpa di alam yang betul... semua sekali ni. Dan inilah dikatakan sebuah perjalanan... Its All About Journey


Entry ini penghargaan kepada reader yang setia membaca blog ini. juga khas kepada 'dia'. Kita ikuti, apakah stage yang telah berlaku sepanjang aku berblog dah setahun lebih ini. Enjoy ok ;-)



Stage 1 : teruja mahu update blog



dulu masa mula2 berblog, hari hari mahu update
kalau boleh tiap masa tiap ketika mahu update
ada cerita pasti mahu tulis dalam blog
ooh, itu satu kenangan yang sangat manis








stage 2 : sedih baca entry menyanyat hati

kemudaian dah pandai untuk blogwalking
jalan2 ke blog orang tegur untuk membina persahabatan
bila baca entry gembira
aku gelak
bila baca entry menyanyat hati
aku sedih
pengalaman yang indah bila blogwalking!








stage 3 : monyok bila tak dapat komen


hahaha
dulu bila tulis entry
lepas tu takde orang komen
aku pasti jadi monyok, takde mood
kenapa? orang dah tak minat baca blog ini ke?
dulu mana tahu statistik
dulu mana tahu visitor
hanya ukur orang baca blog dengan komen saje
comel kan?
*senyum*









stage 4 : study sambil berblog


bila time exam
mula kalut, mahu study atau teruskan berblog?
fikiran celaru
jadi ambil keputusan untuk lakukan 2 2nya serentak
haha, study sambil berblog
berblog sambil study









stage 5 : berblog sambil tido

kini
hidup kembali indah
dunia blog kembali indah
sebab tahu 'dia' membaca setiap entry ditulis
semangat mahu update setiap masa
tido pun boleh fikir pasal blog
kekeke
(seronoookk oohhh)





this is my story
yours?
(^0^)



(to all bloggers, keep blogging and u will create your story too)


pss : maaf sebab sibuk kebelakangan ini. pasal awak? saya sentiasa kenang dalam doa. Harap dipermudahkan segalanya :-)


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

79 comments:

Sang Karipap said...

Gambar ke 5 sungguh tak leh blah!

Hahahahaha XD

Jard The Great said...

tanah dan pokok... akan bersatu jua.. la la la laaaa... =p

joegrimjow said...

kekeke

havocguyz said...

huhu.. xpna dpt update lebih skali dlm sehari.. xde idea la.. haha

yg no.3 tu mcm sy je.. ;p

no. 4&5 belum lg.. next time xtau la kn.. haha

azuan said...

semua stage sudah dialami ekekee

♥ Vee Violet ♥ said...

itu tido bukan mimpi blog tu joe...
mimpi tanah tue...
;)

kella said...

ohhh... stage awal2 tu seperti ku! hihihi...
seawal, memang suka nak berblog suka2 aje..blog sembunyi2.. takmo orang tahu.. sendirian berhad.
tapi bila dapat komen jadi seronok..
pastu beriya hari2 mmg nak update blog.. sedey gak bila takda orang komen.. uhhh...mungkin entry tak best! hmmph tapi tengok org lain entry 'full stop' pun berbakul2 komen!
oh..takleh..jadi.. kena gi jalan2 jugak nih..
jalan2 jumpa ramai kawan2 best! dapat byk ilmu juga! dapat byk info! seronok rupanya..
maka, berbalasan komen.. bertukar link..
hehehe.. ada lebih dari sorang datang komen..
kena makin mantapkan entry lagi nih..
hehehe itulah aku seaadanya..
budak baru nak belajar nih..
lama dok bwh tempurung hehehehe..
;) cheerss..

joegrimjow said...

slamat berlog kella, nanti boleh tulis cite jugak ;)

joegrimjow said...

banyak cara untuk cari idea update blog
kena beajar lagi
;)

ARNA said...

Memang Blog yg tegar hehehe
Siap study sambil blogging. Caiyuk!!

Tirana said...

hehehe..sampai terlena depan blog..adehhh.. Joe ni banyak idea menulis..cubalah tulis buku pulak.

joegrimjow said...

buku kena slow2 kak
;)

kepuasan, huhu

Bro Framestone said...

he...23x menarik gitew

joe.. awat nama ko masuk dlm mimpi bro malam td...

BroFramestone Blog

Epul Azimi said...

no 1,2,3 tu penah alami dan no5 tu pon ade gk tapi tak slalu dan dier slalu jadi silent reader,takmo komen,no 4 tu tak penah sbb aku dh abis blajar....heheh

Alimaz-Kembara Terasing said...

bila nak kenalkan dia tu....

Clara Emily Cancer said...

mcm lebih kurang je stage kite tuh kan..

;-)

claraemilycancer.blogspot.com

Colourful life said...

hehe..
sama lah...kikih..
cuma sya baru lagi..hehe

PU3 said...

Haha, memang ade jugak jadi especially yg first punya. Dulu blog la tempat luahan rasa hati. Tapi sekarang dah bertapis dah. Cerita benda yg okay untuk dibaca secara public. Pasal komen tue, PU3 tak kesa sangat. PU3 tulis bagi hilang rasa boring je , hehe . BTW, abg JOE . Blog ini best ! :)

joegrimjow said...

. bro, biar betol masuk dalam mimpi? huhu

. pu3, thx u, kena slalu jenguk ni ;)

et said...

ahahahaa..apekah? ngigau pasal tanah dengan pokok? bergaye.keh3.

joegrimjow said...

bergaye?
hehe

Hizami Rahim said...

siapa pulak yg rajin tolong capture gambar tu?
kagom dengan semangat beliau.
;)

Nur Su'aidah said...

hahahaha. kelima2 pernah lalui dan memang selalu terjadi. haihhh, macam2 perangai masa berblog ni kan :)

AMOI KUSUT said...

gambar dia atas semua nya cute2..
hehehe..
*asal ayat aku mcm gedik je.


hampir lebih kurang sama je.
cuma amoi tak de laa stdy sambil b'blog. mak marah. hehehe..

*teruja pula nak tahu siapa ''DIA'' itu? kepow laa plak.

Ann said...

asal tensen study jer, bukak blog
asal keje stuck jer, bukak blog...

blog ni sgt melekakan ar....huhu

noor afzan said...

nyesal sebab masa zaman student mmalas update blog..
dah tua bangka baru nak ber blog bagai..
padahal busy ngan keje.
indahnya zaman study kalau rajin blogging.

Roronoa Zoro said...

hik3... best lah joe... tabek!! =)

kau lah insan pertama yg menceriakan hari ku =)

kelakar tapi indah.. samalah kita.. juz aku x popular jer.. =P

.::WaNiE::. said...

ok lah 5-5 stage tu penah merasa dan masih terasa

satu jek yg takdek kat atas

penah ada ketika malas apdet blog sampai berbulan2 cuti berblogging

ahahaha

zaizax said...

study smbil berblog,
layan blog 1jam, study 20 minute haha

panahan blog punya pasal kan

y@n@ M!B said...

skrg xyah monyok dah, komen asek banyak jek..huhu *jeles* =p

helena's said...

siapa dia itu siapa siapa!!hahaaha

joegrimjow said...

hee, suka baca komen membina camni ;)

gambar ni amek sendri, pakai webcam macbookpro, huhu

Amieynna Amin said...

saya rasa sudah smpai stage ke 4..
cuma belum tertido je lagi..
hehe..
gambar ke 3 comel..
heheheee

mIsH IeRA cIK irAh said...

cerita aku... bila byk assigment..bila byk paper... lg byk masa update blog.bila cuti dah bizi n x sempat nak membelog.erk....

mIsH IeRA cIK irAh said...

cerita aku... bila byk assigment..bila byk paper... lg byk masa update blog.bila cuti dah bizi n x sempat nak membelog.erk....

nursarah said...

comel je mr.pokok nih bersama stage2 nya. haha. ku suka gambar monyok tuh...kiut okeyhhh, sila jangan monyok dah, ni aku datang leave komennn.hakhak

::ienafazlyna:: said...

blogging sambil tido..nanti mimpi tolong tuliskan blog..hahahha..bangun2 jek dah ade entry baru tempek kat blog

joegrimjow said...

bagus jugak tu
bngun2
ada entry dah
;)

velasrizal said...

haha aku pn sama gak..time wat assgmnt teringat lak kt blog..

Jom Berpoligami Cara Salih Yaakob !

HEMY said...

hebat ah...baru setahun lebih ehhh

akuvision said...

hehehehe pernah kurasa keadaan diatas kecuali tang2 blaja tu sebab eden dah tuo tak blaja deeee

ザ-sylver-shooter said...

best giler blaja kt uk, relax jerk..hari2 leyh update blog..

+akufobia+ said...

haha.dishh.semua terkena kat diri sendiri.best.rasa ais krim.nak lagi.haha.

lumut said...

haha..melampau gile joe!!!!=p

lilacfla said...

zaman dulu rajinla belogwalking, lepas tu tak larat nak jalan da.. sengal2 lutut.
skang tinggal sapa melawat, lawatlah, i jejak balik ja. :)

hoho saya on9 di kuala nerang, bukan jitra, tapi dekat2 lah tu kan....

Nurul Harun said...

hehehe. sweet je.

tp sama la nurul cm joe pun. lebih kurang je keadaanya! :D

take care.

Sir Marcello said...

dulu aku menulis sebab KAWAN aku...la nie dia dah lari jauh2...so la nie aku menulis untuk punya suka aku...hehehe

azaliahjsalleh said...

chumel gile gamba, x thn tp de rationalnya =)

maisyara Pot! Pot! said...

hahahaha.. comey je.

dulu macam ni la. mase nk amek SPM, leh lak mate ke laptop masa nk wt nota. xD

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai said...

wahh..
5 stage u..rasanya sy mengalami hampir keseluruhannya..hehehe
tp..yang mengambil gmbar u time2 tu..sgt tekun beliau..kirim salam dia okay..:)

*Laut China Selatan* said...

mmg sedih lah muke kaw kat stage 2 tuh!
kuikuikui.. :))

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

joe... nampak air liur meleleh disitu.. di gambar terakhir.. .. sila lap!!!!!



tanah ekkhh,,,.,. emmmm sweet

iman said...

hmm..mcm baru smpai stage1...tu pun last few years...

stage 2..tgok2 jg komen..tapi xeffect emosi kalau tade org komen..hehe

FarhanaDr said...

Waaaaa.. Apesal joe sangat comel dalam setiap stage itu.. Especially stage 2 dan stage 4.. Hik hik.. Sweet.. ;p

P/S: Ku sokong jard.. Amin.. :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

erk.

lalallaaaaaaaaaaa



alahai kawen lah jOe :P

joegrimjow said...

nampaknya agak ramai yg buat benda sama. hehe. gud2. teruskan berblog ok ;)

chybee said...

hee..comel je u nye pic2 dlm ni..lawak pon ada baca :D

chybee br stage 1 kot :D br start berblogging :D

SyaNa_SaN said...

hye mr.joe,
lelaki nangis baca entry mmg buat muka cm2 yer? =p

semua stage pernah dialami melainkan beli hosting sendiri.. weee

FYMSO said...

Stage no4! Bahaya! Bahaya! :p

izansalleh® said...

ecececeeeee...sapa DIA tu joe???

JAI said...

Nice entry bro..membuat aku terfikir sejenak..ahaks..blogging aku semakin tersasar ke laut..huhu

joegrimjow said...

jai, jgn tersasar kuat sangat
bahaya
;)

aNoZ said...

hahaha.. sape die tu joe? menarik2.! =P

cik syara.oke! said...

hehe.comel je tido depan computer :)

LORD ZARA 札拉 said...

teringat kamu mula2 Joe~

=)

SuFy said...

excited baca blog kamoo joe...especially entri2 ttg family dan story yg bermanfaat..teruskn menulis!!

doakn jodoh kmu kekal slamanya..Amin..^_^

Nur -al- Ain said...

i wonder la,,, sape la yang rajin jd cameraman joe ni errr.. hehee

Syafiqah Nabilah Azali said...

sangat menarik..hehe

MuNsYi SaMa said...

erk..ak msih di stage ni kah?tp xde la smpai ade org bce tiap post..huhu

kembatolo™ said...

ending sedih pon nanges ke?ati kuntum kot..haha..

1st datang sini..nice blog!!~

student said...

sungguh tacing kisah ini bro...:)

milimilo said...

aku benci. joe update laju sangat ke aku yg on9 lambat sgt?byk entri terlepas.entri ni best sgt.paling kelakar stage 3.haha.dan comel jugak =D

arrizz said...

aduh selama nie aku tertanya-tanya mana perginya blog dot com ko tue, rupanya kena hack lak..takpe bro, orang kata, pahit manis dunia blog..hehe

waa aku suka ayat last ko warna biru tue..tetiba lak rasa semangat untuk terus berblog..hehe

anyway, nice sharing you got there..:)

Nur Ekin said...

saya hari2 singgah kat blog joegrimjow ni... tapi tak pernah nye nak komen... seronok baca entry2 kat dalam ni...komen pertama ni.. hehe

APi said...

haku sedang mengalami stage ke 3 & 4 serentak..

Sya Isya said...

comey la entri ni..suka2..I like :D

ishiko said...

huhuu... kenangan kan semua tu..

mAsHiMaRo said...

hahahahhaha..definitely sama lah joe!

penaberkala said...

bila joe nk pi komen blog aku? stage 6, haha

terbaik bro entri ni, gua suka
sama je dengan apa yg aku rasa
cuma stage 5 je belum sampai lagi,hehe

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW