Share

Contest : jom bercuti

Ini adalah contest untuk fitrihadi dan juga izzahfarhana. jom kita tengok, apa yang menarik dengan percutian joegrimjow! sila klik link untuk keterangan lanjut


*****



2009 : Ke paris

tahun lepas masa cuti esther, aku dan 4 orang lagi kawan telah ke paris. cuti esther ni memang best untuk berjalan kerana waktu malamnya agak pendek. jadi boleh berjalan dengan seronoknya sebab siang lama!


kenapa ke paris?


ada dua tempat yang kami mahu tujui iaitu eiffel tower dan juga disneyland paris! yeah, memang kedua2 tempat ini dari malaysia lagi bermimpi nak pergi, alang alang dah kat uk, pergi je lah kan. lagipun pergi dengan member ni, senang nak buat 'kerja gila'


sebab syarat utama contest ini adalah untuk bagi tarikan kepada penganjur supaya membaca, jadi ku buat versi gambar je lah. jom tengok gambar sampai puas!!


iklan : jangan lupa baca 5 stages dalam kehidupan berblog



bertolak ke london
naik mega bus - 1 pound je boleh sampai ke london




dah sampai london, lapo, makan subway je la




bergambar dlu kat london




eye of london di waktu malam




dah sampai paris
muka teruja dah sampai. hehe




mencari hotel
pakai maps dengan iphone je sbb tak tahu alamat betol




tak jumpa....
ok bergambar dulu






aha, gambar lagi di kota paris





keesokkannya terus naik tube
jalan2 dan destinasi pertama - eiffel tower!!





ooh eiffel tower!!





kami riang bersama!!





eiffel tower di waktu malam




di bawah pusat eiffel tower





hari esok,
jalan ke kota paris lagi





tak ingat dah apa nama tempat ni
tapi mmg stylo la!





bangunan ni pulak cukup lawa
dah macam masjid bentuknya
huhu




yeah
ini macam twin tower
lawa + mempersonakan





naik cruise plak
jangan lupa solat
gembira2 tapi agama jangan tinggal





naik cruise ni bleh nampak eiffel tower kat blakang
memang stylo habis la!





esoknya
tiba di disneyland, hooo yeaaaahh





mak,
dah sampai ke disneyland dah ;)





planet hollywood
pelakon je takde, patung banyak







bergambar berempat





castle ape ntah nama die ni
luar dan dalam semuanya best!






pirates of carribean
game yg berato lama tapi worth it






naik roler coaster indiana jonnes
tak laju tapi reaksi sangat tak boleh blah





eherm2
kereta mahal ni




4 hari 3 malam disana. ok lah, memang satu pengalaman yang sangat best. macam nak pergi lagi. tahun ni esther tak pergi mana-mana. jadi untuk mengubat hati yang duka sebab tak pergi maan2 jalan masa esther, tengok gambar tahun lepas pon jadilah.... ;)



honeymoon di paris? honeymoon nanti bukan kat sini tapi venice, baru romantik gitu. kan?


pss : jangan lupa baca entry pasal paris ni masa mula2 tulis blog dulu. lucu gaya penulisan lama


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

40 ulasan:

Mohd Adziim berkata...

Sedap melancong..kirim PS3 satu.
haha~

Encik Tikus berkata...

Huish~ Teringin nak pergi sana lepas tengok pic-pic nih. Berharap~

syAzAnA berkata...

wah.
beshnyer.
xpew2. akn ku pasang impian jejak kaki ke sane.
aminn.

Hizami Rahim berkata...

wow.
best best.
nak pergi jugak.
tapi entah bila.
haish.
;)

joegrimjow berkata...

jom2
best2
;0

Nur Su'aidah berkata...

alamak!!! dah balikkkkkkk~ haha

kumbang hitam berkata...

best giler ekk blaja kt europe..bole holiday =)
my twin kt france...baru fly bulan lepas.. seyes nak gi.. TT

joegrimjow berkata...

france best
paris
;`0

Frodo Baggins berkata...

>>___<<


wa g sana skodenk org beromen jer
hahahahhahah ...

p/s: pic bawa pusat ET to smart siot!

aduka berkata...

bestnyeeee..

joegrimjow berkata...

smart kan
huhu
cam nak p lg je

FarhanaDr berkata...

Tak perkenalkan pon watak-watak dalam tu.. Ekekekeke.. ;p

tOm berkata...

next trip, i'm on... hehehhee..

Rabia Sensei berkata...

Jelesnya!

iman berkata...

Jowey, how to join the contest?

joegrimjow berkata...

klik dienye link

Ann berkata...

menariknyer dpt melancong...tergoda aku tgk gmbr2 tuh...

mIsH IeRA cIK irAh berkata...

teringat journey alone to singapore .... hoho. nak join jugak la contest ni :)

mIsH IeRA cIK irAh berkata...

teringat journey alone to singapore .... hoho. nak join jugak la contest ni :)

joegrimjow berkata...

jom join reramai
best cntest ni
;)

nisa berkata...

bestnye gi paris, sy memang tingin sgt nk g paris, sbb nk tengok eiffel tower tu dekat2...ni pun sbb pengaruh citer eiffel i'm in love...huhuu, xpe arr g wt umrah dulu bru g paris...amin

Roronoa Zoro berkata...

salam joe.. anda telah diTAG disini.. http://www.blogzoro.com/2010/05/23-perkara-yang-mungkin-korang-tak-tahu.html nnti jgn lupa jenguk k? daa.. =)

Tanpa Nama berkata...

aku suka part gembira2 tapi agama jangan tinggal

joegrimjow berkata...

hehe
suke juge

mama zharfan berkata...

me memang plan nak gi paris ni joe, may be lps raya...apa2 hal me tanya u yer ;)

Azrai Ahmad Zamri berkata...

salam ziarah..
huhu, ser0noknye dapat merayau2 tempat orang kan br0..
ak entah bila nak sampai tak tahu la..nyway GudLuck yer ;)

joegrimjow berkata...

ayat merayau tu... suka!
hehe
mmg merayau pun
;)

hBz berkata...

urgh!! no word. tp sure nice.

qishie berkata...

best gila.ni duit berapa lama ko kumpul weh?


jangan cakap ko guna duit herbalife!
:(
jeles!

PU3 berkata...

wah,jeles! nanak pegi juge ;( teringat mr bean's holiday,haha :)

student berkata...

jikalah aku nak melancong sana dan kau jadi pemandu pelancong aku boleh bro?:)

joegrimjow berkata...

mmg pakai duit herbalife skit2, hehe

student, ku pon pelancong, xlayak jadi pemandu pelancong lg

MX berkata...

seronoknye...

aku pun teringin jugak nak melancong macam tu...

takde rezeki lagi kot...

y@n@ M!B berkata...

jelesnya tgk org dpt melancong sakan nih..huhu..
kena ada target ni nk melancong ke paris...weeee~ ^_^

:: Feez_Mior :: berkata...

best ah dpt brjalan tmpt org.. wuwu.. tp ada kes dekat paris, my bf punya abg kena paw.. hbs duit dia..
kalau dah tkr ke duit Malaysia boleh beli sebjik motor secara tunai.. huhu..cian dia..

chybee berkata...

wahhh bercuti sakan nampak :D
papepon paris mmg bes kan! :)

IzzahFarhana berkata...

hahaha best gile kalo tiap2 cuti mcm ni ;P

thnaks btw join ;)

Fitrihadi.com berkata...

wah best gak entry ni..thanks sebab join..masih mengadili lagi :)

Sya Isya berkata...

wah! paling suka tengok gambar dari bawah Eifel tower tu, member Sya kata, memang terpegun tengok struktur eifel tower. melancong memang best.

Fitrihadi.com berkata...

tahniah, bro dapat tempat kedua :)


- - -
Tahniah! Pemenang ‘Contest: Bila Blogger Bercuti’ Disahkan Secara Rasminya!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW