Share

Review Blogger (5) : Top 10 Alexa Blog Melayu

Tersangat happy hari ni sebabnya internet kat rumah dah jadi. setelah 23 hari tmnet buat hal, hari ni baru satel. Terima kasih atas kelembapan siput babi yang buta serta cacat itu. Ohh, itu bukan perli, tapi hakikat. Dari hari ke4 internet tak jadi, aku dah suruh technician datang ke rumah untuk check, tapi hari ke23 baru datang. Haa, itulah orang HEBAT buat kerja!

Ok, sebab internet dah ok, laju pulak tu, habiskan masa sepagi hari ni berblog. baca blog orang dan tengok intai siasat kes-kes terbaru untuk dibuat entry. Jadi, aku tampil dengan entry review blogger 5th edition ini untuk tatapan bersama. Untuk baca review blogger sebelum ini, jangan segan untuk baca dibawah ini



Ok, edisi ke5 kali ini akan menyenaraikan Top 10 Alexa Blog Melayu (check pada 26/12/2010)

Google =)



Satu-satunya blog melayu yang mendapat ranking bawah 100 di alexa malaysia. Memang hebat abang nara ni. Blog mengenai artis ni begitu pandai menarik minat pembaca setia dan juga pembaca baru supaya melekat lebih lama. Masa jumpa dengan dia main futsal hari tu, sangat tidak lokek untuk kongsi tips. semoga terus berjaya beautifulnara!



Nampaknya oh media ni dah menimbulkan fenomena baru dipanggil fenomena oh apabila banyak website dan juga blog yang nak gunakan oh di hadapan blog mereka. hehe. ok lah tu, nampaknya oh media sudah mendapat tempat di kebanyakan hati orang malaysia. Kena tackle pembaca bukan melayu jugak dengan mengekalkan tulisan bahasa melayu. gud luk khai dan crewnya



Nampaknya top 3 blogger setakat ni semuanya pernah jumpa. heh, nampak sangat aku ni banyak jumpa blogger kan? hehe. Ok, ariff walaupun dah jarang update blog sekarang, tapi masih alexanya ok. mungkon sibuk update blog lain kot. hehe. Inilah faedahnya mahir dalam ilmu SEO-SEO ni, jarang update pun masih mantap hitsnya



Haaa, siapa cakap blog ben blog cikai? kalau blog cikai, takkan dapat ranking 60k alexanya. Aku rasa selain memiliki body yang tough (takde kaitan sebenarnya) kenapa blog ini dapat alexa yang baik disebabkan backlink dan juga kerajinan update blognya. 20 entry sehari ek ben? hehe. Ben ni sangat mesra orangnya, tak pernah lagi aku jumpa orang yang tendang bola selaju dari tendangan ben. wahaa =)



Siapa tak kenal dengan akak hot ni kan? sebab tak pernah jumpa lagi, tak nak cakap banyak pasal akak red, nanti kita jumpa ya kak =)



Ok, untuk seterusnya, tiada detail tapi hanya list dan juga ranking alexanya sahaja. welcome to under 100k ranking kepada GTO dan cikgu dahlia. wahh, cukup laju alexa naik ya? ajar-ajar la sikit both of u =)





8) kujie2.com 75K


10) eyriqazz.com 86K

pss : teringgal ohbulan.com (49k) hehe, banyak sangat oh oh ni =)




Untuk melihat senarai blog lain, banyak aku dah update di page TOP BLOG MALAYSIA ni. usha-ushalah blog kegemaran korang ditangga keberapa sekarang. macam-macam blog ada, hanis zalikha ada, anuar ibrahim ada, blog ustaz2 yang hebat ada, semua skalilah. nak check alexa blog korang, boleh check kat sini


Aku punya?


Tahun ni masih gagal untuk dapatkan bawah 100k. haiishh, paling hebat pernah cecah 106k, lepas tu terus naik. takpe, bukan senang blogspot.com nak masuk bawah 100k ni, kena berusaha lebih banyak. sekarang 115k je. Tahniah kepada blog penulisan melayu yang ada sekarang, semoga industri blogging melayu khususnya menjadi semakin popular. nah bagi video orang russia cakap melayu


Serius comel!





pss : top 10 kat atas tu, hanya 3 blogger je aku belum jumpa lagi. 2011 kita buat BIGGG BLOGGER GATHERING ya.  =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

24 ulasan:

faiz berkata...

joe kalau tuka domain n guna WP, aku rasa confirm laju giler naik alexa..huhu

Belalang Hijau berkata...

semua blog d atas hebat2 belaka termasuklah yg menulis entry ini...

hee

joegrimjow berkata...

@faiz

dah cube untuk domain lain dah
hehe
kene berdotcom jugak

joegrimjow berkata...

@Belalang Hijau

waha,
thx u

Marhaen Kacak berkata...

kire hebat la tu joe kalau blogspot dapat 106 tue..huhu... aku pun tak perasan ko pakai blogspot lagi..kekek

Isu Semasa : Siapa Tak Pernah Fuck Dia Loser!!!

joegrimjow berkata...

@Marhaen Kacak

eherm2
.com dah ada ok
hehe

Mama Zharfan berkata...

thanks for this entry
memang those yg guna dot.com senang nak naik bab2 alexa ranking ni compared to blogspot kan...naper joe tak beralih kepada dot com? konpem terus dpt raking bwh 100k tu :)
me now world ranking 241 k..sgtlah heppy hoyehh
and me jd celik bab2 ranking (setakat check ranking ajer pun) dari blog joe lah :) thanks to u!

faiz berkata...

@joegrimjow

yep2..tau..hehehe

joegrimjow berkata...

@Mama Zharfan

hoho
my pleasue

joegrimjow berkata...

@faiz

yg blogspot ni kenangan

ahfat berkata...

wow! semua hebat !!

joegrimjow berkata...

@ahfat

paling rendah tu

ProfHariz berkata...

Bilalah gamaknya saya nak ada pada bawah 100K


http://profhariz.com

kaizen shinobi berkata...

ngeh3... lame lagi r nampaknya aku nih~ hahaha

iza berkata...

Salam...
Blog yg tersenarai tu memang mantop..

Wan Haffiz berkata...

waa..blog joe ne pun ape kurangnyer..dah PR3..:)

joegrimjow berkata...

@ProfHariz

hoho
susah kot

joegrimjow berkata...

@kaizen shinobi

same r
lama lagi ni

joegrimjow berkata...

@iza

sangat2 gitu

aman berkata...

makin meriah dunia blog tanah-air. yayy~

GreenLava berkata...

Aiseh blog saya Bahasa Inggeris, takde peluang nak masuk list. Too bad :)

APi berkata...

lpas tengok video tu terasa patriotik lebih lak..^^

shamsiah shamsuddin berkata...

joe boleh..
tak lame ag mesti dalam list,..
moga terus maju joe..

atok berkata...

ak pernah save bola sepakan ben ashaari heheh

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW