Share

review blogger (2) : senarai mak mak yang kaya dan emak yang kaya dengan visitor

eherm eherm. entry pasal mak lagi. haishh. joe joe. ko ni pun, sabar, sbulan lebih lagi nak balik..... NAK BALIKKKKK!! tak macho lah macam ni... tak kisah la, jiwa anak bongsu sentiasa ada. ok, berkenaan dengan entry happy besday mak ni, ramai yang bagi msg wish ya? sronok mak di kampung membacanya. dia kata ada satu dua msg yang menarik. gaya2 macam perempuan je, siapkah itu? jeng jeng jeng. ok, lupekan pasal ini



majalah forbes



memang kalau nak dapat berita brita yang canggih2 ni, suka baca forbes. macam macam senarai ada. DSAI yang merupakan kawan twitter aku, yang memberi msg personal kepada aku (saja nak cakap) pun pernah tersenarai dalam forbes ni. ok, kali ini disenaraikan nama emak emak yang kaya di dunia.


fakta : 70 mak dunia ini memiliki harta berbillion dolar, tapi hanya 8 yang membinanya atas usaha sendiri



1 - Christy Walton

$22.5 billion

U.S.

janda anak satu

55 tahun




2) Liliane Bettencourt

$20 billion

France

janda anak satu

87 tahun




3 - Birgit Rausing

$13 billion

Sweden

janda anak 3

86 tahun




4 - Savitri Jindal

$12.2 billion

India

janda anak 9

60 tahun




5 - Abigail Johnson

$11.5 billion

U.S.

isteri orang anak 2

48



pss : nak tengok senarai penuh? sumber atas ni pon boleh klik sini untuk lanjut


perasan tak yang senarai bilionaire ni semuanya ibu ibu yang janda. itulah muhasabah kepada si lelaki, kalau sudah tiada, pastikan tinggalkan isteri dengan harta juga, baru isteri tak merana. tapi, kalau tinggal harta ilmu, lagi best kan? ajar cara sembahyang dengan betul, mengaji quran sama sama, berusrah sama sama. kan bahagia hidup tu


*senyum*



di malaysia, ada seorang emak yang juga kaya. tapi kaya dengan visitor dan reader dalam blog. baru sahaja mencecah ranking alexanya bawah 100 k (96,917) april juga menunjukkan jumlah pengunjung di blognya mencecah 100 ribu juga.


ini bermakna dalam sehari 3343 orang melawat blognya,

atau

dalam masa sejam sebanyak 139 pengungjung ke blognya,

atau

dalam masa seminit 2.3 orang melawat blognya,

atau

setiap 26 saat, akan ada seorang yang mengungjung blognya!!!!


mantap terbabow?
milik siapakah emak ini?


dia BUKAN seorang blogger
yang suka dedahkan aurat dalam blog
yang selalu mahu kejarkan glamer


tapi seorang isteri
yang setia menanti kepulangan suami yang merantau jauh

seorang ibu
yang menyemak sendiri keputusan anaknya belajar ke mana nanti

seorang blogger
yang berkongsi kasih sayang seorang ibu kepada blogger yang ibunya takde blog (aku la tu!!)



dia ialah

kak jie!!!
(ini gambar terbesar aku dapat)


http://www.kujie2.com/ - 96,917


thank u kak jie
coz make this blogging world more magical
teruskan berblog dengan mantap2 lagi
doakan kak jie supaya terus cemerlang dalam arena blogging



slamat hari ibu ;)


pss : hari ni dah post 3 entry!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

30 comments:

nursarah said...

kakjie seorang ibu blogger yang cool! admire dengan beliau!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

mak angkat l0lly tu ha.

mak jie :P ekeke.

joegrimjow said...

tetibe je ngaku
xleh xleh

SyimaSyaz said...

happy mothers day to all mothers in da blog world!!!

~ Ann ~ said...

a'aaahhh, mama merangkap kakak angkat ann jugak.. kan lolly kan. (sendiri isytihar tanpa kebenaran sesiapa, harap-harap kakjie tak saman copyright) hahahaha



Credit to lolly punya cadangan.




Punya selamat komen camni kan. Kak jie jangan tak suka tau.. hehe :P

aduka said...

blogger femes.. huhu..

Azrul Hisham said...

hope dapat jumpa lagi kak jie..aritu dah jumpa dia ngan anaknya intan..hehe

Adziim said...

ha~ makin berkembang blog joe dng pelbagai isu...sekarang isu ranking alexa.

girlmansion# said...

lama tak mjejaki kaki ke sini.. huhu... xpe2.. pasni akan salu dtg sini.. ;)

kaye nyer mak mak org ni!!! isk3.... *tgh angan2 nak dpt mak camtu, aik dpt ker?* ;p

joegrimjow said...

adziim, jard panggil ku pakcik alexa, kekeke

joegrimjow said...

azrul, harap2 die datang masa gathering nanti. bikin gempak skittt

shafiq said...

baru je lawat blog kak jie tadi..huhu..


My latest entry : Tergantung Di Roller Coaster Selama 20 Minit !

Mr Kamikaze said...

Kenapa yg jutawan2 wanita nie janda eh?? Apa2 pun besh ah jadi jutawan...

joegrimjow said...

kamikaze
bukan jutawan je
tapi billionair lagi

YuSeNzE - KniGhT said...

hahaha~~~ camane kak g pon bole teselit tu... ooo... kongsi kasih sayang... hehe

FarhanaDr said...

Selamat hari ibu untuk kak jie dan semua ibu2.. Termasuk saye.. Bakal ibu.. Hik hik.. ;p

AnWaRnAiM said...

hu3 blogger yg pemes.. XP

joegrimjow said...

tajuk review blogger
sbb tu kena masukkan link blogger
;)

MuNsYi SaMa said...

Salute sgt ngan kak Kujie walaupun jarang ke blognya. =)

Kujie said...

Joe - ada tak sesiapa jual tissu paper....huhuhu.... air hingus bagai dah meleleh kat keyboard ni!


Joe - dalam dunia blogger ' rakan-rakan sebaya' Kak Jie semua muda mudi...jadi kenalah sesuaikan diri nak masuk geng, kan...:D

p/s tetiba dpt anak2 angkat kat sini... tataulah larat ke nak angkat

terharu pilu semua ada - gembira sbb tak pernah org buat entri special macam ni

p/s - mcm nak pancing suruh ikut gathering je ni..hehehe

sekali lagi - terimakasih

untuk pengunjung dan pengomen blog ini juga - terimakasih

joegrimjow said...

salah satu taktik nak soh kakjie p gathering la ni
heee ;)

bukan saya sorg je kak jie ckp
dah ramai yg cakap, saye ni baru tau pasal blog kak jie, sbb tu excited lebih skit tu

Kapten said...

ada tak cara nak berkenalan wanita janda kaya raya tu?


kak kujie memang mengagumkan. aku agak 2000 visitor sehari tp rupanya 3000 visitor. gila ah mau capai mcm tu



Latest Entri: Ciri Wanita Yang Menawan Lelaki

sI tEDI said...

selamat hari ibu juga buat ibu2 yanga da :)

GhOsToNe said...

uiks!
nak duet mereka!

joegrimjow said...

kapten, xtau r camne nak ngorat mereka tu

Ery Farieha said...

semua janda yang kaya raya
menunjukkan masih boleh berjaya dan kaya tanpa lelaki
=P

TeRRoRRiZZ said...

hidup wanita.........
tetibe ter emo la pulak....
selamat hari ibu semua......

zool said...

Kak Jie memang power.. dia leh layan budak2 skg..memang respek abih.. tabik SUKMA utk kak jie

joegrimjow said...

huih
sampai sukma lagi tu
;)

.::WaNiE::. said...

hebat ! tepuk tepuk tepuk

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW