Share

ESQ : bukan sebarang program!

tadi baru twit nak hadiri ESQ, ada orang tegur yang ESQ best dan pelik macam mana ESQ boleh sampai ke UK. hehe. ok, ESQ ni bukannya prgram motivasi yang kena bayar macam kat malaysia tu, tapi program anjuran SMSA yang dahulunya Q n R (qiyam n riadah) sekarang jadi ESQ (enjoy, qiyam and riadah) saja bikin gempak kot



comel pulak banner ni




solat hajat


sempena exam nak menjelang tiba, program ESQ ni di sertai sekali dengan solat hajat. jadi tadi sudah solat hajat, makan makan, aku pun update la blog. semangat ni. sekarang dah pukul 1, entah bangun ke tidak esok untuk qiyam ni. jadi update pun tak boleh panjang2, kena simple2. kita layan gambar je la ye ;)


sof sof, betulkan sof



3 sof untuk lelaki, ramai jugak yang datang!


bersembang memikirkan masalah ummah?



sebenarnya kat sini perlu berhati hati sikit bab nak solat hajat secara berjemaah ni. sebab sini kalau bab2 sembahyang memang sangat dititikberatkan. ingat lagi hari tu untuk solat hajat seorang senior, orang sini komen yang bidaah la, nabi tak pernah buat dan macam macam lagi. jadi tadi, memang solat kat masjid pun memang jauh dengan mereka ni. nak solat isya, bersama balik. elak perselisihan katakan


lepas solat, terus makan. memang ini budaya orang melayu. raikan je la









makan pula spageti, haha, memang sedap la. mantap komiti tahun ni masak ya. lain kali boleh buat lagi. erkk, sebab dah tak jadi komiti SMSA ni, agak janggal pula datang lewat ke program. bak kata housemate dalam statusnya



1st time print screen guna mac, jadi!



esok mahu riadah pulak. main bola katanya. layan aje la. jom main bola esok!!


pss : dah pukul 1 stengah, tak macam pendek pulak entry ni.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

25 ulasan:

bEEdLE d' bARd berkata...

hehe...en joe, pendek plak ye entry kali nie...erm, nmpk menarik plak spageti tu...teringin nak makan..huhu

Tanpa Nama berkata...

masa aku nk g pon ada rasa lain macam..rasa yg pelik sebab dah x jadi org yg tolong2 uruskan..
geds la plaks

.::WaNiE::. berkata...

spageti spageti saye rindukan spageti huhuhuhu

kirim salam kat orang2 malaysia di sana ;)

Frodo Baggins berkata...

ESQ ... hahahaha terkezut aku. tp rasanya dah sampai kat merata2 tempat mende ni.


makan ramai2, x sedap pun jadi nikmat. keh3x


>>___<<

Tanpa Nama berkata...

best x mkn spageti??

joegrimjow berkata...

bard, ni pendek sbb 2 pagi ;)

joegrimjow berkata...

eica, ahaa, janggal tu nanti akan lama2 hilang r

joegrimjow berkata...

frodo, xtau la akan sampai kesini atau tidak

;)

ザ-sylver-shooter berkata...

ESQ=enjoy , sport , qiyam ..?

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

alhamdulillah..bagus2x program macam nie :-)

Hizami Rahim berkata...

wow.
u guys memang rapat ek?
wah.
seronok seronok.
;)

aduka berkata...

x pnh lg buat smyg hajat pastu mkn spagetti..

Eyriqazz berkata...

teringat detik di UK dulu..rindu...bro..aku baruje lepas kutuk hang...jgn marah ye...hik3..

joegrimjow berkata...

gto, kutuk??
kena terjah ni

joegrimjow berkata...

hizami, klu xrapat, dengan sape lg nak rapatkan?
huhu

NuR HiD@yU AhM@D berkata...

tq sume sbb hdr..

tumpg llu joe..tq pomot..hehe

joegrimjow berkata...

xpe
ku mmg cepat pomot2 ni
hehe

akuvision berkata...

ziarah sahabat, talian ukhwah memang kukuh la tgk dalam gambar ni.

joegrimjow berkata...

mmg kukuh bila jadi golongan minoriti

NadiaShafiqa berkata...

sedap pulak tengok spagetti tuh...
nyum3!!!!

ngee~~~

azizan4444 berkata...

mcm 1 keluarga..semua kerja bt same2..mkn2..besh

muhammadthoriq berkata...

best2...:)

joegrimjow berkata...

mmg satu keluarga
1malaysia?
heeee

FarhanaDr berkata...

Pendek jek entry ni.. Jap jek dah abes baca.. Heehee.. Tapi macbook pro itu tetap juge terselit kan.. Hahaha.. ;p

Menarik program2 yg dianjurkan kat sana.. Huhu..

joegrimjow berkata...

sangat menaik doc!
;)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW