Share

Kesan Adam Lambert datang ke Malaysia

Adam Lambert bakal datang ke Malaysia untuk konsertnya yang pertama disini. 14hb 10 2010 di stadium tertutup bukit jalil. Wow, siapa Adam Lambert ni dan perkataan pertama dikeluarkan oleh housemate aku adalah, GAY! erk, setelah google mana yang patut, maka memang betul mamat ni GAY. Suara dia memang ok tapi takdelah best mana. Biasa je.

Jadi, dengan datangnya ikon GAY ni ke Malaysia, sudah pasti akan timbul pelbagai reaksi dari masyarakat. Entry ini adalah kesimpulan yang boleh berlaku!

nota awak : entry hot GAY sini


1) Tentangan habis-habisan oleh anti-gay


Malaysiakini dah keluarkan berita bantahan, Harakah pun dah dan Ketua Pemuda PAS pun dah. Mereka antara kumpulan yang awal untuk memerangi kedatangan Adam ni. huh, tengah tunggu buletin utama buat liputan, media perdana tak buat lagi ni, tunggu dieorang publish dulu. kalau wartawan takde kerja, pergi temuramah beberapa orang pasal setuju ke tak adam lambert ni datang ke Malaysia, boleh buat tajuk utama tu!



2) Gay-gay di Malaysia akan mula bertindak

(typo : adam bukan alam)


Mungkin dah ramai yang bantah, gay2 di Malaysia akan mulalah bersuara. Kalau korang dengar ada lelaki yang setuju adam lambert ni datang tapi tak mengaku dia adalah GAY, baik korang lari jauh2 dari orang macam ni. ekeke. kalau perempuan? mungkin alasan suara adam ni best kot yang jadi sandaran mereka setuju dengan konsert ni diteruskan. Adam lambert cuteeeee (????)



3) Adam Lambert semakin popular


Yang ni memang sah sah akan berlaku. aku yang sebelum ni memang tak kenal dengan mamat ni boleh buat entry panjang lebar lagi kan? heh, korang yang tak kenal pun boleh jadi kenal kan? heh, inilah kuasa media. Ye Adam, ko dah jadi semakin Glamer!!! Buatlah kontroversi lagi



4) DiGi jadi pening kepala


(entry hot DiGi)
DiGi selaku antara penaja yang membawa artis GAY ini ke Malaysia sudah pasti akan pening kepala. heh, nasihat aku kepada syarikat-syarikat korporat di Malaysia, nak bawa artis pun, fikir 2 3 kali dulu sebelum buat keputusan. Kalau artis tu banyak masalah, sampaikan negara sendiri pun tak terima, yang kita terhegeh-hegeh nak bawa tu kenapa? Contoh macam DiGi, kena belajar yang banyak masyarakat Malaysia ni sensitif dan jangan sampai DiGi dilabel sebagai GAY.... dan menakutkan aada orang melabel pengguna DiGi adalah Gay. ooohhh no!!!!



Pesanan terakhir

Mungkin ada yang bersetuju dengan kedatangan Adam Lambert ni ke Malaysia disebabkan suara dia best, letak ketepi soal dia GAY sebab dia memang macam tu, terimalah dia dengan seadanya. Heh, jawapan aku cuma satu, banyak lagi artis yang hebat kalau nak bawak sangat ke Malaysia ni. Kenapa kena pilih Adam Lamber yang GAY tu. Kalau orang US dengar mamat ni nak buat persembahan kat Malaysia, tup tup kita kena label sebagai GAY. kita melarang dia datang kesini bukan sebab kita menolak bakat suara dia, tapi sebab sikap dia yang sangat cintakan kaum sejenis tu!


Kepada syarikat korporat lain, pilihlah artis yang sesuai kalau nak taja pun. tak kira CEO nya bukan islam ke islam ke, kaji balik market kat Malaysia ni macam mana. Maher Zain yang punyai bakat yang sangat istimewa tu dengar kata nak cari sponsor pun sangat susah. pergilah taja orang macam tu. Sebab dia islam sebab tu susah nak cari sponsor?? aku rasa baik check balik market Malaysia ni macam mana, orang sekarang lebih sukakan lagu yang 'peace' dan sedap telinga mendengar! lagu, lirik ataupaun suara Mahir Zin dengan Adam Lambert ni kalau nak banding, jauh Mahir Zain yang menang.


Kenapa memilih kaca yang tajam sedangkan berlian yang berkilat ada ditepi? aceceeeh


pss : Harap sangat konsert ni dibatalkan. Contest Jika menang RM 10 k akan diumumkan esok. siapakah pemenangnya?? nantikan

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

46 ulasan:

Kalamhati berkata...

tepuk dada tanya iman dihati..
if kita tak rasa apa2 dan seronok dia datang..
kita muhasabah diri balik..

SweetyMui2 berkata...

sebelum ni sy minat adam lambert ni,dah tau yg dia ni gay terus yuckkk!

ishiko berkata...

band gay!!!!

Hizami Rahim berkata...

haha.
XD
aku x pernah tgk konsert artis2 international.
xd duit kot.
haha.
XD

alinac lover berkata...

huh! GAY ek dia..

mujur baru tahu..sblm x kenal pon huhu~

suffer8zine berkata...

turut menentang!



http://suffer.frenzyfm.my/2010/09/konsert-gay-vs-islamic.html

Tanpa Nama berkata...

so true.
maher zain yang datang pun buat konsert kat MBSA shah alam je lepas tu siap ada RVSP kat FB lagi nak tengok feedback macam mana.
nak kata penganjur sangat takut kalau tak ada orang orang nak datang .
padahal orang nak datang ramai sangat sampai ada yang kata promotion tak menyerlah tak ramai orang tahu.
hmm orang sekarang pentingkan duit and populariti. nak buat macam mana?

teringat maher zain tanya pengacara MHI dengan nada yang humble ; "how many fans?" nampak sangat macam dia tak expect dia banyak fans. hahaha padahal aku rasa orang kg aku pun kenal dia. hu3

ahsfantasy24 berkata...

mcm pna nmpak..
melorian??

btw,
say NO 2HOMO!!

Farah berkata...

Memang sangat tak setuju Adam Lambert datang . Dari dulu tengok AI , memang tak gemar . Dengan fesyen dia tu . Oh , dan juga dengan gay dia lagi .

Allah . Sepatutnya memang patut panggil orang lain . Macam Encik Joe kata , Maher Zain .

Maher Zain lagi bagus . Lirik , mendidik .

Clara Emily Cancer berkata...

terpulang kepada induvidu.
pendapat masing2 kan.

♥CIK SHA♥ berkata...

sumpah langsung tak kenal pun adam lambert ni..hahaha..kesian betul kat den..

- zuriey - berkata...

gay ke..ish..jmputla org len

izzahfarhana berkata...

betul2. maher zain bt kt mbsa,limited seat cpt sold out. padahal ramai yang nak pergi.moga2 dia dpt dtg lg lps ni bt kt bukit jalil. diorng tak sedar sebenarnya ramai je rakyat malaysia dahagakan halwa telinga yang mcm MZ.

izzahfarhana berkata...

ehehe dnga kate bln 2 thn depan MZ nak dtg bt konsert kt bukit jalil.harap2 jadi

nur berkata...

go maher zain.. dgr lagu kat internet ja..

ALL IN ONE

fezaL Mohd berkata...

maher zain juga terbaik !

Encik Tikus berkata...

gua tak gay

molmolla berkata...

aku baru tahu die ni gay.. hahahaha!! sebaik aku kenal siapa dia kan? dala nama adam. buat malu jekkk! T__T

molmolla berkata...

aku baru tahu die ni gay.. hahahaha!! sebaik aku kenal siapa dia kan? dala nama adam. buat malu jekkk! T__T

Ann berkata...

xnah minat pun ngn mamat tu......tgk gaya pun dh xsuka

sokong joe.......maher zain best, ari2 kt opis dok dgr lagu dia..

joegrimjow berkata...

@SweetyMui2

sangat yuck kan

joegrimjow berkata...

@Hizami Rahim

kalau ada duit pun xnak pergi lah

joegrimjow berkata...

@alinac lover

ahaa, kan betul cakap die semakin glamer
=)

joegrimjow berkata...

@Anonymous

ada dengar die tak ramai penaja
tu yang sedih tu

joegrimjow berkata...

@Clara Emily Cancer

kena jugak follow the floor, takot awkward sangat

joegrimjow berkata...

@izzahfarhana

iye??
bagus la camtu

joegrimjow berkata...

@molmolla

ingatkan islam kan

Hami Asraff هامي أشرف ™ berkata...

Aku punya pendapat. Memang telah tahu si mamat ni gay, tapi ada jugak yang ingin pergi, ada penganjur. Sebab? KEUNTUNGAN! Sangat memalukan ialah kebayakkan daripada kitanya yang pergi atau ingin pergi atau pengajur adalah melayu yang beragama Islam.

Mari sentuh perihal konsert lain pulak. Adakah konsert lain perlu diadakan? Sudah tentulah tidak. Isu sekarang yang perlu dibahaskan ialah kenapa konsert yang bercampur bukan muhrim diluluskan di negara kita?

Jawapan pada pemimpin jua. Banyak pengajuran konsert di TV2 swasta. Puncanya dari situ. Kalau dapat bendung semua ni, mungkin secara tak langsung segala konsert2 yang tak halal memang takkan berjaya masuk negara ni.

Konsert ada je yang bagus yang berjaya dilakukan. Contoh di Kelantan. Berjaya mengasingkan tempat duduk lelaki dan perempuan> Berjaya pun kan? Semuanya terlah pada IMAN.

wallahu'alam.

Entri terbaru:

Apabila Hami Asraff Bertemu Imam Muda Asyraf

etomyam berkata...

bolehkah kehadiran ke konsert tu nanti dijadikan pengukur halatuju generasi masyarakat sekarang ni? huhuhu

Hazwan Arif berkata...

batalkan je lah..jgn bwk bnda x elok kdlm negara ni..ish

mankuchai berkata...

salam perkenalan

aduh,jadu isu panas la kat malaysia nanti

/Dayah//Nurul/ berkata...

maher zain bukan maher zin. huhu, gay betulla kan adam lambert nyahhh la

Adziim berkata...

Masa awal2 Adam ni nak naik pun gua dah syak dia gay.
Haha~

iman berkata...

eee yark! sape sokong memang sah gay.

its too obvious penyanyi elok2 susah nak dapat sponsor, penyanyi yg bawa budaya kuning pink purple mesti senang je. it's not healthy at all. all the social problem comes from this sort of culture. who to blame?

the one who cause it and support it.bila ada buang anak , nyah rata2 baru nak kabut kilut...sigh~

Amir Naufal berkata...

sokong 100peratus..
setuju kata ko yg psal maher zain 2..
sepatutnye kne ade sponser..dan buat kat stadium..and supprt artis islam..jngan sokong budaya budaya artis yg merosakkan akidah islam!!!

ak msih frust x dpat tgok knsrt maher zain...tiket sudah habis!!!..
xde kne mngene kot..haha

Tanpa Nama berkata...

erk...kenapa dengan adam??

dia bawak jelajah seni..bukan budaya kan??klo dah diorg terikut ngan budaya.....salah mak ayah diorang.
fyi,saya akan pergi konsert adam lambert khamis ni...and paramore hari selasa...teehee

Farihah Ahmad berkata...

kaca yang tajam adalah bahaya!!!

idasm berkata...

akak jugak yg ketinggalan. tak pernah tahu pun muka adam ni mcnn. tp adalah dengar nama dia kat radio..

nama.aku.lynn berkata...

macam bru taw si mangkuk ni gay!hahha
tp btol la..
ad bykk lg star2 yg hebat dr die!
nk bwk masuk gay buat pe tahh..
MAHER ZAIN lg baikk!=)

PutraRocker berkata...

@KalamhatiMATLAMAT TAK MENGHALALKAN CARA!!!wooot3 o_O

Privacy_Resident berkata...

Tak perlu lah bawak dia ni. Bawak la orang lain kan boleh. Sengal betul Digi!


Kisah pensyarah aku yang peka gila gila! HAHA

langit biru berkata...

gay mmg serious issue.. kat class sendiri pun ada makhluk gay and pondan ni..so nk komen bnyk pun x boleh sngt sbb kawan. dlm perspective agama mmg salah la.

giant company kat m'sia ni telalu fikirkan profit. rasaynya x salalh klw ckp camni. especially telecommunication company.so conclusion nya sng aja..profit is the most important for them. x kira halal haram.

slay berkata...

wah ramai yg tak kenal adam lambert rupanya, maksudnya ramai la yg tak tengok american idol. bagus la tu! :)

cu734ngel berkata...

hidup maher zain!!:)

Tanpa Nama berkata...

6ti mesti ada yg bangkang..heh. dia dtg nyanyi je kut.

oh no, that so liberal thinking.

Tanpa Nama berkata...

bg aq dye ni cute gak la tp syg dye ni gay........

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW