Share

GAY : Jangan jadi perempuan kalau dah lelaki

Salam,


Dalam blog ni kita memang perlukan sesuatu untuk memotivasikan diri supaya jadi pergi lebih jauh dan jauh. Bagi yang buat blog personal, memang tak mengharap sangat motivasi apa ke jadah nya ni, sebab tu kebanyakan mereka update pun seminggu 3 entry. Bagi yang ada 'misi' tertentu, nak tak nak kena cari sesuatu supaya dapat 'motivate'kan diri


Paling umum yang boleh memotivasikan diri adalah traffic. Fuuhhh, i tell u bro, bila dah UV main 1000 ke 2000 sehari, rasa nak update tu macam rasa nak tunggu isteri keluar dari dewan bedah. mana tak nya, berdebar-debar! Mula lah fikir, traffic aku macam mana, ada orang baca tak, orang suka tak, ada awek cun baca tak hingga sempat lagi fikir, ayah mertua aku baca tak pun ada! Ok, lepas benda ni dah stabil, mula ke next step. Berapa orang online dalam satu masa. Perghh, kalau update je entry ada la 60-70 yang online tengah baca. Time waktu kemuncak, boleh cecah 100 lebih. fuhh! memang benda ginilah yang duk tekan tekan perut hingga bawa ke tangan supaya update cepat-cepat


at least 3 entry sehari


WHATTT????


Peranan komen


Sebab aku ni spesis yang lain sikit, sebab aku blog bukan sebab duit sangat, sebab tu korang tak nampak iklan selain nuffnang kat blog aku ni, sumber yang memotivasikan diri adalah komen. Ya lah, hits beribu tapi just orang klik klik je tak baca pun entry kita, jadi down down down jugak kan. Satu rahsia aku yang nak direveal hari ni, bila aku nak update entry, aku pasti akan baca komen-komen dulu kat mana-mana entry yang memang banyak komennya. haha, tiba-tiba semangat waja muncul nak update!


Best kalau selalu macam ni kan



******


Memang jauh ke lautan pasifik aku membebel pagi ni. dah sampai ke lautan cina selatan dah. Ishh, ni hormon apa ntah yang tengah mendidih ni. Ok, berbalik pada tajuk, nak cerita sikit perbezaan antara gay dan nyah. heh, bukan apa, Bulan Ramadhan ni aku perhati, kawan nyah aku kat YM tak tegur pun. untuk makluman, aku ada 3-4 kawan yang memang dah buat pembedahan tukar jentina ni. Aku pun tak tahu macam mana boleh jadi kawan YM aku pun tak tahu. Tapi dieorang cakap, aku yang add dieorang


erk, kantoi disitu


Dulu aku pernah tanya dengan dieorang, masyarakat macam mana pandang mereka. macam mana mereka pergi solat jumaat. Macam mana kesakitan menukar jentina semua. Best ke ada dada yang terbonjol ke depan. Heh, banyak pulak soal aku kan. Yang banyak-banyak tu, aku ingat satu je jawapan, 'u free ke sekarang?' nampaknya orang2 macam ni menjawab soalan dengan soalan


Sumbat sikit


Aku ada jugak story mory dengan dieorang yang agama kita larang buat benda benda macam ni. Dieorang balas balik dengan penerangan yang lagi detail. Contoh aku cakap haram, ada seorang tu siap bagi dalil lagi kenapa haram. Yang seorang lagi siap cerita seksaan yang diterima oleh kaum luth. haaa, memang mereka ni ilmu memang menggunung tingginya, tapi sayang, hanya ilmu je lah. ilmu di otak, bukan untuk dipraktikkan


Aku kalau dah kaya raya nanti, bila dah duit tak cukup tangan nak pegang, aku fikir aku nak sambung phd nak ambik bidang psikologi nak kaji kenapa wujud golongan macam ni. Memang jawapan dah tahu, sebab tiada pegangan agama, tapi ye lah kan masyarakat kita ni, bila dah ada title doktor kat depan tu baru nak dengar cakap. Nak taknak kena jadi 'somebody' baru orang dengar cakap kita dan ramai yang respon apa yang kita cakap.


contoh mudah, kalau kita update status di facebook 'Adakah anda berpuasa hari ini?'

minit pertama - tiada respon
minit kedua - tiada respon
minit kelima - tiada respon
minit kesepuluh - kita like sendiri


compare kalau lisa surihani update status 'selamat pagi semua'

10 saat pertama - 20 orang komen, hi lisa, selamat pagi juga lisa, u pergi mana hari ni, bla bla bla
30 saat pertama - 124 likes, 48 komen
60 saat pertama - yang likes awal-awal tadi dah penuh notification!


******

Grimmjow Jagarjek merupakan seorang nyah di negara zimbabwe. Tak puas hati dengan industri nyah disana, dia buat keputusan untuk ke korea jumpa dengan nyah nyah disana. Cenderung pada lelaki membuatkan dia menghabiskan duit untuk kesana semata-mata mahu berjumpa dengan orang sana.


Sampainya disana, dia menaiki kapal dan berjumpa dengan 3 orang yang lembut-lembut macam dia juga. Cuma belum lagi disuntik dengan apa-apa hormon yang membangkitkan ciri2 keperempuanan dalam diri mereka. Satu perbualan ringkas dia, An, Que, Liz


Dia : hi, boleh saya join kowwrang
An : boleh, jom la lewpak sama-sama
Que : hihihik
Liz : i liz, ni kawan i An dan yg suka gelak-gelak tu Que


Dia : jom tangkap gambar
An : wow, nak jugak
Que : hihihik
Liz : i mintak gegurl kat sana tangkap gambar kita ya, auuuw


klikkk




Gambar hiasan : serius takde kaitan dengan cerita



Dia : i dari zimbabwe, i datang ke korea untuk jadi nyah kat sini
An Que Liz : mmmmmm


Dia : boleh lah boleh la. plizz uoolls
An Que Liz : mmmmmm


Dia : nanti boleh kita lewpak sama-sama lagi
An : tak boleh
Que : hihihik, tak boleh
Liz : sorry to say, u cant join us. sini ada peraturan tersendiri


Dia : peraturan apa? i dah suntik-suntik semua dah!
An : bukan itu....


Dia : Habis tu peraturan apa?
An Que Liz : kami tak menerima mata tak sepet. hanya mata sepet sahaja kami terima u!


Grimmjow Jagarjek terpaksa pulang semua ke negara asalnya. Di negara asal, apabila nalurinya tiada satupun yang sama dan suka sepertinya, dia kembali menjadi lelaki biasa. Kebetulan ada awek comel dari korea datang ke zimbabwe, maka mereka berkenalan dan berbahagialah mereka ke akhir hayat

Gambar hiasan : serius yang ni tiada kaitan cengan cerita!



pss : carilah suasana yang 'elok' untuk berubah menjadi lagi bagus. Walaupun itik pendek dan tidak hebat pun, tetapi berada dan tinggal di sekumpulan angsa, itik itu sekurang2nya akan menjadi sehebat angsa

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

46 comments:

arrizz said...

komen dulu baru bce..haha..

1st!!hehe

Amir Izzat said...

salam,
hurm..aku nak cakap apa pasal nyah nie ek? sebenarnya,selain dari kurang didikan agama.. faktor ibubapa juga memainkan peranan..time kecik..nanti ko jdahli psikologi..ko jadi betul2 ar..haha

p/s:ada gmbr seorang pemuda diatas nampaklebih muda laa....toink2

Fyzal said...

hahaha.. nice one!

LORD ZARA 札拉 said...

letak gambar yang ada kaitan dengan cerita Joe~


hahahaha~


dan ya, ramai juga kawan2 ku gay. tapi masih lagi terkawal.

arrizz said...

dah baca baru komen, hehe..

menurut pembacaan aku setakat nie, antara sebab kenapa diorang jadi nyah, surrounding..contoh, dari kecil family layan dia macam perempuan padahal dia lelaki..

bila sampai ke tahap umur meningkat remaja, dia terjebak dalam krisis mencari identiti..dia jadi keliru dengan gender apa dia sendiri..disebabkan pengalaman dia dilayan bagai perempuan dari kecil lagi, maka dia pon jadinyah-lah..

tapi paling ketara sebabnya, ilmu agama..nie aku kira faktor terbesarlah..

sekadar pendapat aku..mungkin korang ada pendapat lain ker, boleh kongsi bersama,hehe..

eqbalzack said...

semput bace entry ni joe...
abg eq buat blog tak kejar UV...suka suki je...

nuffnang pun takde joe...sian kannn...hehe

selamat berpose joe...

eqbalzack said...

semput bace entry ni joe...
abg eq buat blog tak kejar UV...suka suki je...

nuffnang pun takde joe...sian kannn...hehe

selamat berpose joe...

Hariz said...

memang banyak komen bro.
respect disitu.
itu menunjukkan bahawa blog kita memang orang baca :)

http://prof-hariz.blogspot.com

Lady D'yot said...

ermm..kalau nyah, kita dapat tau dari cara dia cakap, jalan and gerak geri sume..tapi kalau gay cam tak perasan sangat..bahaya tol golongan2 camni,.huhu

izul said...

act ada je bcoz of hormon laki jadi lembut, tp yg smp tukar jantina tu kmgkinan besar nafsu dn pngaruh sekitar..

ps: kt sydney ni, ade jumpe seorg transgender las time kwn gn malaysian. ok je diorg ni, klau dh tukar takkan benci smp mati kan? kite doa2 jela deall berubah :)

salam singgah hehe

Cikgu Nizam said...

Cerita yang baik dan bagus sehingga menggetarkan seluruh sendi2ku di pagi ramadhan ni... huhu

All the best bro... Moga bertambah fofuler di masa akan datang

zida said...

teringat pulak berita kat tv3 yang 3 hari berturut2 cte pasal maknyah tu. huk3 kadang2 kita tak boleh nak salahkan diroang jugak kenapa boleh jadi macam tu kan. ermm.

btw, jmput komen blog zida. haha ;)

+d.O.Y.A.h+ said...

hai uolsss!~

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

papa joe... blh tlg x? oleh kerana peminat kamo terlalu ramai.. apa kata tlg promote kn contest sy...ahaksss mcm strategi marketing la nie...hehe
tlg ye papa joe... jasamu akn ku kenang nnt...siap bg pakej free nnt ms papa joe kawin.. ahakssss..

-------------------------------------
nie link contest berkenaan :

http://myratouchup.blogspot.com/2010/08/main-make-up2-contest.html

tlg ye papa joe..
kamoooo kn sgt baik hati... buek amalan semasa bln pose sgttt disukai ALLAH.. *wink* TQ~

Mama Hanim said...

ramai gak jmp jenis tu masa kt U dlu.. tp x pasti dh jd cmne bila dorg msk dunia kerja skang ni.. dorg suka dgn trademark ' Tulen Bang'..huhu..


TGHARI JUMAAT BELI NASI UTK SAPE TU BRO

mama zharfan said...

moga2 tercapai hasrat murni joe nak buat phd dlm bidang nyah2 tu ;)

bestnya bila dh tahap UV 1000-2000 sehari mcm joe..i guess even lebih kan? sbb GTO UV nya seminggu cecah 17K :) joe, GTO antara blog2 yg me jdkan inspisrasi utk improve my blog :)

ishiko said...

hahhaa... kantoi joe nyah tu.. hahahak...

http://ishikosworld.blogspot.com/

akukaonal said...

semoga kita tdak tgolong dlm kmpln itu.. Amin..

slay said...

hehe aku tak kenal nyah,
tadi ada je kenalan pengkid.
bisexual pun aku dah jumpe.
kekeke.
(erk, apsal macam bangga plak ni?)

p/s : dunia dah terbalik. @_@

Hasrol Nizam said...

suasana banyak mempengaruhi. kalau dekat dgn golongan lelaki sejati-jadi lelaki, kalau dekat dgn golongan lembut2/gay, jadi gay?errr

pendapat anda?
dosa 24 jam di facebook, sedarkah kita?

Mimie.Candy Cane said...

memang kesian dengon golongan ni.tp kadang2 ade jugak yang berpendidikan tinggi dan agak warak la..tapi rupanya songsang.

ape yg boleh sy buat,doakan semoga dorang kembali ke pngkal jalan..nice entry joe

saya pembace tegar blog ni,tp jarang drop komen.segan. :)

Mimie.Candy Cane said...

memang kesian dengon golongan ni.tp kadang2 ade jugak yang berpendidikan tinggi dan agak warak la..tapi rupanya songsang.

ape yg boleh sy buat,doakan semoga dorang kembali ke pngkal jalan..nice entry joe

saya pembace tegar blog ni,tp jarang drop komen.segan. :)

MX said...

joe...seronok bila ramai komen....ade tips pape ke?...
memang betul boleh motivate dari kan...

Mohd Kamal said...

saya juga baru berjinak-jinak di dalam blogging world ni...
selamat berkenalan En. Joe

hazman aka species1980 said...

bagus gak letak gambar hiasan tue....interesting....

kisahsensasi said...

btw .... awek korea tu sememangnya cute seh.... ;-p

zack zukhairi said...

aku update seminggu sekali. kalau rajin 2 kali.

Hizami Rahim said...

jeles woh.
adeh.

L.U.Q.M.A.N said...

ada jugak sesetengah ibu bapa dari kecik bg anak laki dia pkai bju pompuan..sbb kata mereka, comel..myabe tu pon slah satu faktor die kot..heehe

joegrimjow said...

@hazman aka species1980

orang kata penyedap cerita

Mohd Adziim said...

akhir zaman

zumiela7 said...

sbb surrounding rasenye plg obvious..anyway, nice shot...

NN said...

hahaha... motif gambar hahaha.. lawak lawak

akuzle said...

dik joe neh kuat bo be bulae2 poso neh... ehehehheehhe

aisyah said...

haha..lawak la ko neh..tp bes la entry neh

yenyenpreng said...

jangan jadi gay eh.HARAM.hehe

Hamli Sanai said...

Haha, lawak..

Tp pasal nyah ni, bukan x cukup ilmu agama malah lebih dari cukup. selain faktor persekitaran, hormon pompuan tu ada yang terlebih dalam diri dorg. So, bila tak dididik dgn betul, dorg akan lebih keperempuanan daripada kelelakian..

--{♥Mahirah Abd♥}-- said...

wahhhhhh..tq papa joe..ahaksss... ~
~jasa mu akan ku kenang.. ;)

YobSumo said...

kiranya mcm kena pilih kawan lah kan. rasenye mcm nak berkawan dgn org zimbabwe dlm gamba tu ahhh... ade kan?

etomyam said...

menantikan 3 update sehari dari joegrimjow :D

Anastasia Ann said...

ntahlah nyah. ai tak tau nak komen apa. ahakkksss!

IntanBerlian said...

hmm ckp pasal nyah teringat nyah kt india..huhu.

ni entri aku pasal nyah atau hijra.. diorang ni pelik sikit..diorang percaya adenye gender ketiga selepas lelaki dan permpuan...

http://intanberlian87.blogspot.com/2010/07/hijra-jantina-ketiga-di-india-selepas.html

yasminsarian said...

saya ade kenal seorg nyah neh,,, mula2 dier mcm dh berubah,,,siap dh ade gf lg tu,but bila jumpe blk selepas sekian lm dier jd mcm dulu,,,NYAH~~~muka ensem tp syg pilih nak jd auuuwww gtu,,,ahakssszzz...:P
btw,nice entry n klaka giler,,,:D

paan said...

pergh , baru update dah berpuluh komen...dah berjaya mencapai target la nie...pas nie , leh challenge lisa surihani plak..

adnin said...

kite pun xboley nk condemn dia org, maybe nasihat dulu skit2..

~~waniyummy~~ said...

my story:ade kwn sekolah (dahulunye lelaki ensem juge) yg totally da mcm perempuan..huh..sgt gebu ok die..dulu mase sekolah masih terkawal..mugkin sebab peraturan yg ketat n xde geng yg ramai..bile die masuk U, da ade geng..makin menjadi...at last, fizikal n pakaian da mcm perempuan...kat U kan ala2 suke hati..huhu..sedih!budaye ikut ikutan tu...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW