Share

iPhone 4 : Nipis tapi lebih hebat!

Salam,


Semalam rata-rata pengguna iPhone kat sini bising kat facebook dengan pengumuman terbaru iphone 4 yang bakal memasuki pasaran. yang baru beli 3gs, memang agak menyesal la kan, tapi itu adalah strategi dari apple yang ternyata berkesan. mana tak berkesannya, lepas ni adalah yang sibuk nak upgrade ke iphone 4 ni. Tunggu masuk ke pasaran je!

Banyak perubahan terbaru yang ternyeta lebih advance dari iphone yang biasa. Boleh baca disini untuk lanjut, cuma ada beberapa yang aku ingin kongsi yang dirasakan agak istimewa dengan korang. apa, jom kita lihat!



1 - Camera depan belakang untuk video call





2 - Cermin penutup yang 30 kali lebih kuat dari cermin kristal yang lain





3- OS 4 yang paling advandce pernah iphone hasilkan




4 - Tangkap / edit gambar dalam HD




5 - 5 Megapixel camera dengan LED flash!




6 - Buat folder dengan mudah/ Multitasking





7 - Struktur yang lebih tahan lasak


Cuba google semalam bila mahu keluar. erk, xjumpa tarikh. tapi ikut seorang senior, kat UK akan available 24 june. hohoho. gadjet yang pasti angkut. Kalau kat Malaysia, rasanya lambat sikit kot, baik beli kat sini ;)


Produk Apple (baca sini untuk review macbookpro) memang tak pandang belakang dalam teknologi, walaupun android sibuk duk cakap dieorang lebih hebat, denga coolnya apple keluar produk ni. agaga, nanti lepas exam aku buat perbandingan androids dengan iphone.


pss : semua gambar di ambil dari website apple/uk


update : akan available kat uk, japan, us, france, germany pada july 4 2010 dan 88 buah negara lain, termasuk malaysia pada september 2010 (mashable)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

33 ulasan:

Amir Izzat berkata...

mesti mahal kan? huhu

epol berkata...

baru plan nak angkut iphone 3gs..dtg plak iphone 4..arghhh tunda tunda tgu rege trn :P

helena's berkata...

dah beli!tp 3g je..

Tanpa Nama berkata...

siape nk bagi saya percuma??

Mummy Dasy berkata...

Semlam br berangan nak rembat 3gs, xpe tgg sept jek ah iPhone 4

Mak Su berkata...

waduh, rasa sungguh ketinggalan

~fisha~ berkata...

rase nak tukar fon. alang2 cari r yg gempak terus en?.. huhu.

WZulhilmi berkata...

sediakan RM2ribu!! argh!! tak mampu aku nak membelinya.. T T

.alie. berkata...

aga dia dah nak dekat elaun alie satu sem dah.

T_T

Hazzy Ishak berkata...

belum mampu!!!!

Adeqq berkata...

heh. kat twitter ni pon da ramai borak pasal 4G's ni. insyaAllah kalau berbaloi function nye nk sambar gak nanti. hehe

joegrimjow berkata...

amir, xtau r, lg mahal dari 3gs la kot

joegrimjow berkata...

fisha, of koz, mmg mcm tu baru xketinggalan

En iLham berkata...

sonoknya
sapa belanja aku beli iphone ni
aku belanja makat kat kedai mamak dua hari
sapa nak??

joegrimjow berkata...

2 k lebih
sape la yg nak belanja kan?
kekeke

noor afzan berkata...

perghh..cool la..
tapikan, lambatnya sampai mesia.
bulan 9 tuh..

nanti update sekali ngan harga ye bro =)

p/s: macam nak beli je gayanya.

fikah mus berkata...

dari tak minat iphone, terus rasa cam nak kirim kat bro joe, bawak balik satu.

Ahmad Tajuddin Abdullah berkata...

prefer Blackberry lg rather than iPhone...wakaka,tapi da macam best la pulak iPhone nih...

mirachantek berkata...

aku pengguna setia iPod, boleh?
iphone tak reti guna

mirachantek berkata...

aku pengguna setia iPod, boleh?
iphone tak reti guna

joegrimjow berkata...

mira, iphone ipod sama je, iphone ada line dan yg iphone 4 ni pasti lg mantap dengan cameranya semua

joegrimjow berkata...

fikah, nak kirim boleh, kena kirim skali dengan duit. kekeke

Jard The Great berkata...

RM2k je ke? berapa harga dlm RM? ehehe.. kanda ku ade gak iphone..

~fisha~ berkata...

hahah!! kan, kan, baru up-to-date. hehe. i've go tro ur blog!!! best sgt!! ur opinion syok. so nak mintak pendapat tentang barang-barang israel yang digemparkan suruh boikot, ape pndangan anda? (nak buat enrty, takut kontroversi sgt,haha,)coz baru2 ni, ade lah bace komen2 di fb, antaranye:

( antara komen yang tak stuju boikot)~klu boikot,kte yg x thn. tgk la kat ats tu. sume investor dlm mlysia. let say KFC tutup kt mlysia ni,brp puluh ribu adik beradik n sedara mara kite yg hlg keje. klu sume brand kt atas ni kite boikot then diorg pndh invest kt negara lain,more than half rkyat mlysia hlg keje.IKS yg sub contract ngn company kt atas ni pn sume lingkup. pd ak,bnyk lg cre lain klu nk tnjuk kn yg kite ni anti perang or israel.

( antara komen yg tak setuju boikot)~ko bce la ape yg ko tulis kt ats ni. ckp pndai la. try wt ak nk tgk. ulat dlm batu mmg blh hidup cz mkn lumut. korg mkn lumut?? minyak naik pn dh bising. gula xde pn bising. subsudi nk kne mansuh lg korg bising. xde keje korg bising. ni la rkyt mlysi yg x sdr dr. knp KDNK suku prtama thn ni blh achieve more than 10%?? ade ko rg tau knp? we need ... See Moreinvestor in mlysia. diorg x prlukan mlysia la. ak kastam,hr2 ak deal ngn import eksport n ak tau mcm mne pntg nye bnda tu utk mlysia. klu sume investor blh,kte akn lg teruk dr palestin. ko tau ke brp defisit mlysia? ko tau ke brp utang mlysia?? ambk tau,bljr,then bru ckp.sorry k.

(antara yang setuju boikot)~herrm....very politics oriented..!
defisit n utang malaysia makes malaysian citizens suffering in silent..ni negara demokrasi..all of us can talk even talk is cheap..everybody realizes it..tpi as an Islam,u should broad ur mind and think how islam has been cheated n extremely "killed" by people who has no humanitarian features!
dun be hypocrito to be an Islam!

What say u?

hehe..

qaseh berkata...

iphone nmpk mmg best...

Syaz Shuk berkata...

misi membodek mak bapak bakal dilancarkan secepat mungkin :D

mintak2 berjaya..huhu

♥ Vee Violet ♥ berkata...

i phone 3gs pun tak sempat nak beli lagi...
hihihi...
whatever it is, good info.
thanks for sharing joe...
:)

joegrimjow berkata...

fisha, nanti2 ku buat ek,
tp xpaham apa point kedua dengan boikot, die nak cakap die keje kastam je ke? hehe

FarhanaDr berkata...

Tunggu laa ku keje nanti.. Hehehe..

Tak pun mintak ngan bakal suami sebagai hantaran.. Heehee..

~fisha~ berkata...

x, point ke 2 tu coz ade org reply cam all those brand tu langsung tak leh pkai n jgn cakap gune kepale lutut. so die komen la gtu,coz die agak tahu bab2 tu.& tade la die anti-boikot pun.

But,but,but, bagi effect kat malaysia x if boikot berterusan. kesan cam point pertame kat atas tu cakap. ur opinoin even currently u stay kat uk. ahaha..
:)

meowwmania berkata...

belikan 1!

p/s: byr guna nuff buleh? klik klik cybershot

XIX Dragunov berkata...

ko tulis OS, tapiutnjuk gamba processor..agagaga...A4 tu OS ke processor?

MUHAMMAD NAQUIB BIN MOKHDZIR berkata...

fisha: bagus la ko...cadangkan mende nih..... ade org yg kurang paham pasal situasi skarang and ade jugak yg tk nk terima boikot...emm payah2 !!!..macam2 hal...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW