Share

Kesan Adam Lambert datang ke Malaysia

Adam Lambert bakal datang ke Malaysia untuk konsertnya yang pertama disini. 14hb 10 2010 di stadium tertutup bukit jalil. Wow, siapa Adam Lambert ni dan perkataan pertama dikeluarkan oleh housemate aku adalah, GAY! erk, setelah google mana yang patut, maka memang betul mamat ni GAY. Suara dia memang ok tapi takdelah best mana. Biasa je.

Jadi, dengan datangnya ikon GAY ni ke Malaysia, sudah pasti akan timbul pelbagai reaksi dari masyarakat. Entry ini adalah kesimpulan yang boleh berlaku!

nota awak : entry hot GAY sini


1) Tentangan habis-habisan oleh anti-gay


Malaysiakini dah keluarkan berita bantahan, Harakah pun dah dan Ketua Pemuda PAS pun dah. Mereka antara kumpulan yang awal untuk memerangi kedatangan Adam ni. huh, tengah tunggu buletin utama buat liputan, media perdana tak buat lagi ni, tunggu dieorang publish dulu. kalau wartawan takde kerja, pergi temuramah beberapa orang pasal setuju ke tak adam lambert ni datang ke Malaysia, boleh buat tajuk utama tu!



2) Gay-gay di Malaysia akan mula bertindak

(typo : adam bukan alam)


Mungkin dah ramai yang bantah, gay2 di Malaysia akan mulalah bersuara. Kalau korang dengar ada lelaki yang setuju adam lambert ni datang tapi tak mengaku dia adalah GAY, baik korang lari jauh2 dari orang macam ni. ekeke. kalau perempuan? mungkin alasan suara adam ni best kot yang jadi sandaran mereka setuju dengan konsert ni diteruskan. Adam lambert cuteeeee (????)



3) Adam Lambert semakin popular


Yang ni memang sah sah akan berlaku. aku yang sebelum ni memang tak kenal dengan mamat ni boleh buat entry panjang lebar lagi kan? heh, korang yang tak kenal pun boleh jadi kenal kan? heh, inilah kuasa media. Ye Adam, ko dah jadi semakin Glamer!!! Buatlah kontroversi lagi



4) DiGi jadi pening kepala


(entry hot DiGi)
DiGi selaku antara penaja yang membawa artis GAY ini ke Malaysia sudah pasti akan pening kepala. heh, nasihat aku kepada syarikat-syarikat korporat di Malaysia, nak bawa artis pun, fikir 2 3 kali dulu sebelum buat keputusan. Kalau artis tu banyak masalah, sampaikan negara sendiri pun tak terima, yang kita terhegeh-hegeh nak bawa tu kenapa? Contoh macam DiGi, kena belajar yang banyak masyarakat Malaysia ni sensitif dan jangan sampai DiGi dilabel sebagai GAY.... dan menakutkan aada orang melabel pengguna DiGi adalah Gay. ooohhh no!!!!



Pesanan terakhir

Mungkin ada yang bersetuju dengan kedatangan Adam Lambert ni ke Malaysia disebabkan suara dia best, letak ketepi soal dia GAY sebab dia memang macam tu, terimalah dia dengan seadanya. Heh, jawapan aku cuma satu, banyak lagi artis yang hebat kalau nak bawak sangat ke Malaysia ni. Kenapa kena pilih Adam Lamber yang GAY tu. Kalau orang US dengar mamat ni nak buat persembahan kat Malaysia, tup tup kita kena label sebagai GAY. kita melarang dia datang kesini bukan sebab kita menolak bakat suara dia, tapi sebab sikap dia yang sangat cintakan kaum sejenis tu!


Kepada syarikat korporat lain, pilihlah artis yang sesuai kalau nak taja pun. tak kira CEO nya bukan islam ke islam ke, kaji balik market kat Malaysia ni macam mana. Maher Zain yang punyai bakat yang sangat istimewa tu dengar kata nak cari sponsor pun sangat susah. pergilah taja orang macam tu. Sebab dia islam sebab tu susah nak cari sponsor?? aku rasa baik check balik market Malaysia ni macam mana, orang sekarang lebih sukakan lagu yang 'peace' dan sedap telinga mendengar! lagu, lirik ataupaun suara Mahir Zin dengan Adam Lambert ni kalau nak banding, jauh Mahir Zain yang menang.


Kenapa memilih kaca yang tajam sedangkan berlian yang berkilat ada ditepi? aceceeeh


pss : Harap sangat konsert ni dibatalkan. Contest Jika menang RM 10 k akan diumumkan esok. siapakah pemenangnya?? nantikan

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

46 comments:

Kalamhati said...

tepuk dada tanya iman dihati..
if kita tak rasa apa2 dan seronok dia datang..
kita muhasabah diri balik..

SweetyMui2 said...

sebelum ni sy minat adam lambert ni,dah tau yg dia ni gay terus yuckkk!

ishiko said...

band gay!!!!

Hizami Rahim said...

haha.
XD
aku x pernah tgk konsert artis2 international.
xd duit kot.
haha.
XD

alinac lover said...

huh! GAY ek dia..

mujur baru tahu..sblm x kenal pon huhu~

suffer8zine said...

turut menentang!



http://suffer.frenzyfm.my/2010/09/konsert-gay-vs-islamic.html

Anonymous said...

so true.
maher zain yang datang pun buat konsert kat MBSA shah alam je lepas tu siap ada RVSP kat FB lagi nak tengok feedback macam mana.
nak kata penganjur sangat takut kalau tak ada orang orang nak datang .
padahal orang nak datang ramai sangat sampai ada yang kata promotion tak menyerlah tak ramai orang tahu.
hmm orang sekarang pentingkan duit and populariti. nak buat macam mana?

teringat maher zain tanya pengacara MHI dengan nada yang humble ; "how many fans?" nampak sangat macam dia tak expect dia banyak fans. hahaha padahal aku rasa orang kg aku pun kenal dia. hu3

ahsfantasy24 said...

mcm pna nmpak..
melorian??

btw,
say NO 2HOMO!!

Farah said...

Memang sangat tak setuju Adam Lambert datang . Dari dulu tengok AI , memang tak gemar . Dengan fesyen dia tu . Oh , dan juga dengan gay dia lagi .

Allah . Sepatutnya memang patut panggil orang lain . Macam Encik Joe kata , Maher Zain .

Maher Zain lagi bagus . Lirik , mendidik .

Clara Emily Cancer said...

terpulang kepada induvidu.
pendapat masing2 kan.

♥CIK SHA♥ said...

sumpah langsung tak kenal pun adam lambert ni..hahaha..kesian betul kat den..

- zuriey - said...

gay ke..ish..jmputla org len

izzahfarhana said...

betul2. maher zain bt kt mbsa,limited seat cpt sold out. padahal ramai yang nak pergi.moga2 dia dpt dtg lg lps ni bt kt bukit jalil. diorng tak sedar sebenarnya ramai je rakyat malaysia dahagakan halwa telinga yang mcm MZ.

izzahfarhana said...

ehehe dnga kate bln 2 thn depan MZ nak dtg bt konsert kt bukit jalil.harap2 jadi

nur said...

go maher zain.. dgr lagu kat internet ja..

ALL IN ONE

fezaL Mohd said...

maher zain juga terbaik !

Encik Tikus said...

gua tak gay

molmolla said...

aku baru tahu die ni gay.. hahahaha!! sebaik aku kenal siapa dia kan? dala nama adam. buat malu jekkk! T__T

molmolla said...

aku baru tahu die ni gay.. hahahaha!! sebaik aku kenal siapa dia kan? dala nama adam. buat malu jekkk! T__T

Ann said...

xnah minat pun ngn mamat tu......tgk gaya pun dh xsuka

sokong joe.......maher zain best, ari2 kt opis dok dgr lagu dia..

joegrimjow said...

@SweetyMui2

sangat yuck kan

joegrimjow said...

@Hizami Rahim

kalau ada duit pun xnak pergi lah

joegrimjow said...

@alinac lover

ahaa, kan betul cakap die semakin glamer
=)

joegrimjow said...

@Anonymous

ada dengar die tak ramai penaja
tu yang sedih tu

joegrimjow said...

@Clara Emily Cancer

kena jugak follow the floor, takot awkward sangat

joegrimjow said...

@izzahfarhana

iye??
bagus la camtu

joegrimjow said...

@molmolla

ingatkan islam kan

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Aku punya pendapat. Memang telah tahu si mamat ni gay, tapi ada jugak yang ingin pergi, ada penganjur. Sebab? KEUNTUNGAN! Sangat memalukan ialah kebayakkan daripada kitanya yang pergi atau ingin pergi atau pengajur adalah melayu yang beragama Islam.

Mari sentuh perihal konsert lain pulak. Adakah konsert lain perlu diadakan? Sudah tentulah tidak. Isu sekarang yang perlu dibahaskan ialah kenapa konsert yang bercampur bukan muhrim diluluskan di negara kita?

Jawapan pada pemimpin jua. Banyak pengajuran konsert di TV2 swasta. Puncanya dari situ. Kalau dapat bendung semua ni, mungkin secara tak langsung segala konsert2 yang tak halal memang takkan berjaya masuk negara ni.

Konsert ada je yang bagus yang berjaya dilakukan. Contoh di Kelantan. Berjaya mengasingkan tempat duduk lelaki dan perempuan> Berjaya pun kan? Semuanya terlah pada IMAN.

wallahu'alam.

Entri terbaru:

Apabila Hami Asraff Bertemu Imam Muda Asyraf

etomyam said...

bolehkah kehadiran ke konsert tu nanti dijadikan pengukur halatuju generasi masyarakat sekarang ni? huhuhu

Hazwan Arif said...

batalkan je lah..jgn bwk bnda x elok kdlm negara ni..ish

mankuchai said...

salam perkenalan

aduh,jadu isu panas la kat malaysia nanti

/Dayah//Nurul/ said...

maher zain bukan maher zin. huhu, gay betulla kan adam lambert nyahhh la

Adziim said...

Masa awal2 Adam ni nak naik pun gua dah syak dia gay.
Haha~

iman said...

eee yark! sape sokong memang sah gay.

its too obvious penyanyi elok2 susah nak dapat sponsor, penyanyi yg bawa budaya kuning pink purple mesti senang je. it's not healthy at all. all the social problem comes from this sort of culture. who to blame?

the one who cause it and support it.bila ada buang anak , nyah rata2 baru nak kabut kilut...sigh~

Amir Naufal said...

sokong 100peratus..
setuju kata ko yg psal maher zain 2..
sepatutnye kne ade sponser..dan buat kat stadium..and supprt artis islam..jngan sokong budaya budaya artis yg merosakkan akidah islam!!!

ak msih frust x dpat tgok knsrt maher zain...tiket sudah habis!!!..
xde kne mngene kot..haha

Anonymous said...

erk...kenapa dengan adam??

dia bawak jelajah seni..bukan budaya kan??klo dah diorg terikut ngan budaya.....salah mak ayah diorang.
fyi,saya akan pergi konsert adam lambert khamis ni...and paramore hari selasa...teehee

Farihah Ahmad said...

kaca yang tajam adalah bahaya!!!

idasm said...

akak jugak yg ketinggalan. tak pernah tahu pun muka adam ni mcnn. tp adalah dengar nama dia kat radio..

nama.aku.lynn said...

macam bru taw si mangkuk ni gay!hahha
tp btol la..
ad bykk lg star2 yg hebat dr die!
nk bwk masuk gay buat pe tahh..
MAHER ZAIN lg baikk!=)

PutraRocker said...

@KalamhatiMATLAMAT TAK MENGHALALKAN CARA!!!wooot3 o_O

Privacy_Resident said...

Tak perlu lah bawak dia ni. Bawak la orang lain kan boleh. Sengal betul Digi!


Kisah pensyarah aku yang peka gila gila! HAHA

langit biru said...

gay mmg serious issue.. kat class sendiri pun ada makhluk gay and pondan ni..so nk komen bnyk pun x boleh sngt sbb kawan. dlm perspective agama mmg salah la.

giant company kat m'sia ni telalu fikirkan profit. rasaynya x salalh klw ckp camni. especially telecommunication company.so conclusion nya sng aja..profit is the most important for them. x kira halal haram.

slay said...

wah ramai yg tak kenal adam lambert rupanya, maksudnya ramai la yg tak tengok american idol. bagus la tu! :)

cu734ngel said...

hidup maher zain!!:)

Anonymous said...

6ti mesti ada yg bangkang..heh. dia dtg nyanyi je kut.

oh no, that so liberal thinking.

Anonymous said...

bg aq dye ni cute gak la tp syg dye ni gay........

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW