Share

Pengalaman Menulis Kad Raya

Salam,


Malam ni malam 27. Malam ganjil. Aktiviti berblog pun akan dikurangkan malam ni dengan memberi fokus yang lebih untuk saham di sana. Tadi mak aku tanya, dah berapa juzu' nak habis? haaa, baru gelabah nak jawab ko joe! malam ni kena cover banyak lagi ni, so update ni pun cepat-cepat je ni. gaya orang cepat update entry!


Kad raya


Terima kasih berjuta-juta lemon kepada semua yang bagi kad raya pada aku. auuww, so sweet ok. tunggu cukup 20 keping baru kita story panjang ek. hehe. bagi yang nak pos lagi tu, eh eh, memang sempat ok. Posmen tadi cakap dia kalau alamat rumah aku, dia sanggup kerja sampai larut malam untuk bagi kad raya tu. jadi, jangan tunggu lama-lama, bagi je. alamat ada kat entry tak tahu malu ni (nampak terdesak sangat ke?)


Yang best, tahun ni aku mendahului akak aku dapat lebih banyak kad raya. hahaha


Berkenaan duit raya dari joegrimjow


Ok, dah 29 orang yang sertai, siapalah agak-agaknya orang ke 30 ek? hehe. Tadi dah pergi beli kad raya 30 keping. fuhh, penat ni nak tulis ni satu persatu. takpe, bila lagi nak ada pengalaman macam ni kan? tahun depan takpelah, ada assistant, tahun ni je takde assistant, kenalah kerja lebih. ekeke. assistant???


kad raya yang banyak


ole2 bali, jangan risau, cukup 30 ok



So, esok akan hantar 30 keping kad raya + ole-ole dari bali ni kepada kesemua 30 yang memenuhi syarat. Walaupun promosi ni tak sampai 48 jam, sambutannya cukup menggalakkan. nasib baik dah bagitau awal-awal nak bagi 30 je. ahaa, memang tak terdaya den nak bagi banyak-banyak ni


Duit Raya


duit rayaaaa


Yang ni aku akan buat random. 3 dari 30 yang berdaftar tu akan menerima hadiah duit raya dari joegrimjow 50 ribu seorang. wah wah, sakan beraya nanti ya. hehe. Ok lah, takleh nak update panjang-panjang, siapa yang belum lagi buat senarai tugasan, baik buat cepat-cepat, tinggal satu je lagi tempat kosong ni. klik entry ni untuk tahu lebih lanjut ya


Salam 27 Ramadhan =)


pss : setem nak tampal bape posen ek bagi secure sampai?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

44 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

lenguh tangan tak tulis kad raya?

nk GKSB urut??

hakhak

larikkk....

Ery Farieha said...

yayyy!

dapat duit raye dan ole2 dr bali
yeayyyy :D

joegrimjow said...

@Ery Farieha

eh eh, duit raya belom lagi ok. kad raya je konpem. huhu

Jard The Great said...

ehhh.. aku terlambat.. huhuhu

LaiLiE iZaNi said...

sampul raya dah banyak...duit pastikan byk gak ea...hhehehe..nyway selamat ari raya ye...=)

Nabiel said...

adehhh..
bro..untuk aku ade tak?hehehe

x-po said...

arap2 kawe la dapat duit rayo tu ek..huhu

Terukkah Hidup Sebagai Seorang Blogger?

molmolla said...

wohohohoho!!!
assistant mana tuh joe??
mesti jard akan korek rahsia~
kahkahkah!

aduka said...

alamak..
aku terlambat..
sempat agi ke?
O_0

paan said...

kesian bro letih menghantar kad raya kepada pembaca2 yg tersayang.hahaha..

apa2 pun thanks la kerana bermurah hati...

assistant ??

nursarah said...

err, kalau taun depan dah ada assistant, kena bagi kad raya kat 60 orang lak la nampaknya baru adil. ekekeke!

joegrimjow said...

@LaiLiE iZaNi

belom lagi
hehe

joegrimjow said...

@Nabiel

sempat lagi nak join
huhu

joegrimjow said...

@paan
xleh cakap assistant mana
hehe

Syima said...

setem 0.60sen..
cheque customer byk sangkut kat post office ni...hampeh

mama zharfan said...

best nya dpt kad raya + ole2 bali...lagi best kalau dpt duit raya 50k rupiah tu...:)

joegrimjow said...

@Syima
60 sen ek?
50 sen tak leh?

Mohd Ridwan said...

mesti bestkan sape yg dapat sume tu... bertuah... aku baru nak berjinak2 dgn dunia blog nie. macam menarik. sile beri tunjuk ajar ea... :P

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

untung dak Zami dapat~

cemburu daku~

haish~

joegrimjow said...

@LORD ZARA 札拉
die sangat cepat
huhu

Anonymous said...

awak....mak saya cakap dia suka ole2 Bali tu...ada fridge magnet tak? hehe kne ikut 3cara tu jg ke kalau nak dapat? ;p

tanah

azzura said...

tahun dpn boleh hire zura jadi assistant..yg penting ada allowance..

setem klw envolope kecik 30sen lepas..A4 size 60sen kot.

*selamat hari raya =)

atok said...

nk msuk arytu ingatkan da penuh, rupe2nye ade lagy. aihh

Hizami Rahim said...

wah.
teruja dah ni.
:)

joegrimjow said...

@Anonymous
haha, xyah xyah. mmg ada beli pun, tak terbagi je lagi ni

joegrimjow said...

@atok

mm ada lagi
hehe
skrg... xtau r
hoho

rhapsody LiN said...

tadi pg bru je smpai kad rye from my student ;p

ieQa sWetLuv said...

wahh bestnye terlambat da kite huk3

MuNsYi SaMa said...

setem 50sen cukup kot.ntahla.xpenah ntar kad raye.:)

APi said...

j0e..
tenet xda..
x merase la taun ni..
huh

ProfHariz said...

Joe..... letak setem 30sen je.. hahaha~ pos laju ke tuh?

joegrimjow said...

@MuNsYi SaMa

50 sen?
cukup eh`?

Mr.Homosapiensz said...

pengalaman tulis kad raya tme skolah menengah dulu jer......T__T

(: syai_sharif :) said...

duit raya tuu meh sini laa HAHAH :PP

Nazz@Purple said...

60 sen ar..

noor afzan said...

joe, untuk kad raya, 50 sen boleh.
tapi ada had berat dia.
kalau dah masuk ole2 tak sure pula.

gadisBunga said...

ini baru betul kene dgn phrase 'dengan ingatan tulus ikhlas'...siap ada ole2 tu. :)

Fyzal said...

perghh.. byk nye kad raya bro. kalo ole2 ringan. setem 5 kupang pun dah okay. :)

Nik Nur Izzati said...

setem bagi singgit. konpem cepat sampai. kahkahkah
hooyeh, dapat dit raya, kad raya dan ole2 dari bali dari joegrimjow tuh. fullamak

MR. MIND said...

boleh pakai ke selipar tu?

Pencacai Alim said...

gua termiss ke? haish..takpe mlm tadi mlm lailatulqadar..he3..

Hazzy Ishak said...

meh nak tolong tuliskan...

atty's said...

taun ni send kad raya utk co je..
harga setem dah naik.malas lak nak kim kad raya by pos..

selamat hari raya joe..

joegrimjow said...

@noor afzan
ye ke?
dah hantar pos dah
huhu
tunggu je lah nanti

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW