Share

Kad Raya, Ole-ole Bali dan Duit Raya dari Joegrimjow

Salam,


wah wah, dengar perkataan dari joegrimjow cepat saja korang ek? hehe. Ok, sebenarnya tujuan utama dibuat semua 3 jenis kat atas ni adalah sebagai penghargaan kepada semua yang support blog yang merapu meraban ni sampailah sekarang ni. Tengok traffic blog ni, ish, terharu den! Jadi, sempena raya bakal menjelang tiba, mahu buat kerja merapatkan hubungan dengan readerlah... boleh kan?


Tambahan pula tahun ni tak dapat aku nak beraya ke Macau (sedih-sedih) jadi ada duit lebih peruntukan nak beli tiket kapal terbang tu aku salurkan untuk bagi duit raya. wah wah, tak banyak, sikit saja. so, macam mana prosesnya? aceceh, ada proses. jangan risau, percuma je, cuma ada sedikit kerja mudah yang korang kena lakukan


1-twit kat twitter - @joegrimjow, @idtwitterkorang mahu duit raya!! : http://bit.ly/dvRmPh

2-pergi ke facebook joegrimjow (klik link ni) dan tinggalkan sebarang ayat yang menarik di wall.

3- Dah 2 benda ni buat, tinggalkan nama, url blog dan paling penting alamat kat komen bawah ni. (kalau nak privasi taknak orang serbu rumah, bagi kat joegrimjow@gmail.com)



Hadiah?

1-Kesemua yang buat langkah 1 dan 3 diatas ni akan dapat kad raya dan ole-ole dari bali dari joegrimjow
2-Duit raya 50 ribu akan diberi kepada peserta pertama yang siapkan semua task 1 hingga 3
3-Duit raya 50 ribu x 3 akan diberi kepada random antara 30 yang menyiapkan tugasan 1 hingga 3 diatas
nota : seorang hanya layak terima 1 hadiah duit raya




200 ribu??

haha, takdelah sekaya tu aku nak bagi. ekeke. 200 duit indonesia. check-check tadi ada lebih duit rupiah dalam dompet, so bagi je lah kat korang kan. Hari tu tukar 4 juta, last-last tak ingat pergi Bali, bukannya Bandung ke apa, memang tak beli banyak sangat. Jadi duit lebih ni kita jadikan duit raya ok. kalau 50 ribu rupiah tu, sama dengan RM 19. Ok lah tu kan? boleh berlagak dapat duit 50 ribu masa raya nanti. ekeke. erk, makcik2 pun boleh join ok =)



30 terawal


Kalau korang tak nak kejar sangat duit raya tu, sebab ole-ole dari Bali tu ada 30 lebih je, jadi 30 terawal saja akan dapat. Aku akan post semua tu guna pos Malaysia pada hari isnin ni, 6hb 9. sempatlah posmen hantar before raya kan? hehe. so, memang untunglah sesiapa yang online hujung-hujung minggu ni. wah wah. ini salah satu cara untuk menggalakkan orang online di hujung minggu.





Update : Pemenang pertama!

Tahniah pada hizamili kerana menjadi pemenang pertama. wah wah, kurang dari 20 minit ku post terus jadi peserta pertama. tahniah-tahniah. Kepada pencabar terdekat yang lewat 3 minit, x-po, boleh cuba lagi untuk duit raya ke2 dan ke3 tu =)



Kad raya dan ole-ole akan diberi kepada


1 http://hizamirahim.blogspot.com
2-http://mohdhafizuddin.com
3-http://joe-the-ray.blogspot.com
4-http://msmui2.blogspot.com
5-http://kamutaksalahtekan.blogspot.com
6-http://daydeck86.com
7-http://shafaza-zara.blogspot.com
8-http://asfiedaimpiana.blogspot.com
9-http://www.aizatshafiq.com
10-http://ligakampung.com/blog/
11-http://morningtonight.blogspot.com
12-http://syanasan.blogspot.com
13-www.broframestone.com
14-www.belogmeknik.blogspot.com
15-http://noorafzan.blogspot.com/
16-http://cicakgirls.blogspot.com
17-http://kokoro-no-haiku.blogspot.com/
18-mynameissyahira.blogspot.com
19-http://orend3vil89.blogspot.com/
20-http://www.yiedpozi.info/
21-http://ieyra.com
22-http://www.milimilo.com/
23-http://farhanfirdaus.com
24-http://suzie284.blogspot.com
25-http://kisah-ahmoichantek.blogspot.com
26-http://hudamcgyver.blogspot.com/
27-http://mashilala.blogspot.com/
28-http://kupasrah.blogspot.com
29-,http://lapinkyery.blogspot.com/
30-http://aduka5.blogspot.com


tahniah semua
=)



pss : erk, terima kasih yang dah hantar kad raya kepada aku. haha. nanti ku buat entry khusus yang bagi kad raya tu. tak sangka alamat yang ditinggalkan kat entry ni berguna jugak. haha. thx u =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

61 comments:

nursarah said...

errr. malu la nak mintak. ekeke..! malu tapi mahu. ala. cam mana nih. cam mana??!

Kamsiah said...

jo..akak nak rm...bkn rupiah,boleh?heheh

Hizami Rahim said...

aku dah join!
haha.

http://hizamirahim.blogspot.com

x-po said...

http://mohdhafizuddin.com

mohd hafizuddin bin abdullah

lot 1104, kg binjal, bunut susu, 17020 pasir mas, kelantan

SweetyMui2 said...

joe! dah buat.kekekeke
http://msmui2.blogspot.com
alamat nanti email ok :D
kumpul kad raya mode!!kekekek

Raybond said...

dah join gak.. =)
Muhammad Johari

Blog Johari Hamzah

Facebook Johari Hamzah

Twitter Johari Hamzah

2336 - C,
Jalan Sultan Mohd,
21100 Kuala Terengganu,
Terengganu Darul Iman. =)

Ilidina.. said...

name:ilidina binti mahadi

alamat:1A,Jalan Toman 1,Taman Tambak Paya Indah,75460,Ayer Molek,Melaka..

sudah bt 3 3 proses..hehe

url blog:http://kamutaksalahtekan.blogspot.com/

joegrimjow said...

@SweetyMui2

apsal ku tak jumpa twit ni. mungkin tenet slow. huhu.

I n n z said...

X reti men twitter.. Jd x d chance nk dpt ole2. Huhu..

joegrimjow said...

@SweetyMui2

apsal ku tak jumpa twit ni. mungkin tenet slow. huhu.

daydeck86 said...

Salam,
Nak kad raya jer sebenarnya

http://daydeck86.com

joegrimjow said...

@Ilidina..

dah twit? huhu

LORD ZARA 札拉 said...

aku dah buat dah semua step~
weeee

slay said...

erk, kalau takde twitter tak buleh join ke bro? T__T

Ilidina.. said...

@joegrimjow

dh2..tgk kt my twitter account..

http://twitter.com/ilidinamahadi

daydeck86 said...

daydeck86
206,Blok A10,
Wangsa Maju Seksyen 1
53300 Kuala Lumpur

asfiedaimpiana said...

salam joe...ngeee sronok baca status
me dah join...tweet n fb k

www.asfiedaimpiana.blogspot.com
tweet pun dah...same name..alamat?
emm kalu betul dapat msg me n i will repy ...ngee =D

anyway jazakallah buat GA mcm ni yer...mudah2an murah lg rezki

joegrimjow said...

@LORD ZARA 札拉

tunggu ku update ya

Lelaki Ini said...

besh2!!!

joegrimjow said...

@slay

hoho, xleh r. klu ada lebih ku akan bagi. huhu. tp cam mgkin xde lebih je ni
=)

MuNsYi SaMa said...

dah ade pemenang ke joe?ala~

bak kad raye.:)

http://kokoro-no-haiku.blogspot.com/

LORD ZARA 札拉 said...

weee~

=)

TQ Joe!

Aizat Shafiq said...

ok2..
dua2 sudah dibuat.

AizatShafiq Shariffuddin
Lot 50, Jalan Kebun Sultan,
Seksyen 27,
15000 Kota Bharu.
Kelantan.

www.aizatshafiq.com

zool said...

Dah buat apa yang disuruh
Eden nak :-

Zoolzarizi bin Mohamad
Bt 21 Kesang Tua
77000 Jasin
Melaka

MR. MIND said...

Mohd Faiz aka mr mind
http://morningtonight.blogspot.com
lot 2022 Kg Gong Kepas
22200 Besut
Terengganu.

datang lah raya nanti...hahaha

SyaNa_SaN said...

Salam mr.joe..

Huhu.. Nak join jugak. Tapi saya tak der twitter.. Cm ner?! Harap2x tetap diterima penyertaannya.

Nama: Nur Syazana Mohd Nasser
URL: http://syanasan.blogspot.com
Alamat: PT.3500, Taman Impian Putra, 18500, Machang Kelantan.

joegrimjow said...

@SyaNa_SaN

pending dulu. klu ada lebih baru bagi. huhu, buat r twitter, senang je =)

Bro Framestone said...

Bro Framestone

www.broframestone.com

37, Kampung Padang, 35950 Behrang Stesyen, Perak

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Nik Nur Izzati said...

nik nur izzati
www.belogmeknik.blogspot.com
no. 177 jalan tok semian, 15300, kota bharu, kelantan

noor afzan said...

tinggalkan nama, url blog dan paling penting alamat kat komen bawah ni

nama : Noor Afzan

alamat blog :

http://noorafzan.blogspot.com/

SATO MALAYSIA ELECTRONICS MANUFACTURING SDN BHD.
Engineering Department.
Lot 20, Jalan 223,
46100, Petaling Jaya,
Selangor.

joegrimjow said...

@Bro Framestone

WOKEY, UPDATE

joegrimjow said...

@noor afzan

okey, dah update. huhu

hanis-anati said...

xde twitter..huhu..xleh nk join...sdeh..hahaha..=p

aminatulmimi ismail said...

dengan penuh rasa malu+rendah diri

nama mak ayah bagi:nur aminatulmimi ismail

url blog: aminatulmimi.blogspot.com

noor afzan said...

yes, dah masuk senarai..
yippie2 =)

thanks joe.

Raybond said...

wah.. random plak ek.. harap2 dpt.. =)

Blog Johari Hamzah

oReNdeViL'89 said...

salam..huerkk..cept nya org yg pertama tu..tsk3..random? urm. ssh nk dpt kot. haha. xpela. just try je la. tuah ayam nmpk d kaki, tuah manusia siapa tahu :)

oReNdeViL'89 said...

ops lupa something.

nama: fatimah sani
url blog: http://orend3vil89.blogspot.com/
alamat : urm..x balik raya. tp guna jer la alamat ni

152B Kampung Tabuan Hilir
93450 Kuching, Sarawak :)

MuNsYi SaMa said...

asal aku takde.huhu

Yiedpozi said...

Nama: Muhammad Fariduddin
Url Blog: http://www.yiedpozi.info/

alamat rumah nanti Yied bagi melalui e-mel. nanti ramai lak yang serbu rumah Yied...

neyra shazeyra said...

Nama : Nor Azri Syahirah
Url: http://ieyra.com

alamat: 1/713 Kg Darat Sekolah, 26100 Beserah Kuantan Pahang

Aizat Shafiq said...

ranking no.9 la...
hehehe...

milimilo said...

eh eh ada 30.sempat lagi kot aku. ;D

Kamiliah bt Harun
http://www.milimilo.com/

alamat kasik kat emel lah.kang tulis kat sini,tiba2 ada org dtg meminang pulak.wakaka. ;D

joegrimjow said...

@milimilo

ekeke, ok dah update da

mish.qist said...

opsss..
bru nak cment, dah de 44 cments..

lambat!
tp, nk gak tinggal link. heh!

qistina,
http://kisah-ahmoichantek.blogspot.com

Norfa arisha said...

ada peluang ke nk dpt duit raya nih? hihi

darkbatman said...

kaye nye ko bro?hehee.

huda nak duet raye said...

sempat tak aku join?

Huda

http://hudamcgyver.blogspot.com

:)

paan said...

xtau sempat lagi @ x..tapi nak cuba jugak la..

nama : mohd farhan firdaus jamil
url : http://farhanfirdaus.com
alamat : akan di emailkan..tq.

mama zharfan said...

me nak join gak..

me dh tulis kat ur FB wall
nak tweet mcm tak pandai plak..mcm mana yer...me dh sign in my twitter (suzie284)..tu 2nd time me sign in..me memang tak guna twitter pun actually..

anyway nama me : mama zharfan @ suzi fadhilah
blog : http://suzie284.blogspot.com

Alamat: ish sempat lg ke u nak pos kad raya ni joe?
tp jemputlah dtg umah me..dekat jer dgn umah u..tp me kat notts ler, my mom +adik2 ada kat umah me kat kg tu..

1542 Kg Padang Kala
16400 Melor
Kota Bharu
Kelantan

p/s: my kids pesan : Uncle Joe, kami nak duit raya hehheheh

lumut esoklusa said...

sekadar tgk dr jauh..hehe..

=)

take care joe.

masturah idrus said...

dah sent kat email.

:)

nak3!!

molmolla said...

Ahaksss!

Nur Su'aidah
KM16, Orkid Sri Jamil,
Parit Jamil,
Parit Jawa, 84150,
Muar, Johor.

http://kupasrah.blogspot.com

joegrimjow said...

@molmolla
wah wah
no 28

Ery Farieha said...

Nur Farihah Yanti

21, Jalan PUJ 5/4, Taman Puncak Jalil, 43300, Sri Kembangan, Selangor.

http://lapinkyery.blogspot.com/

;)

aduka said...

abdul latiff bin yusoh
http://aduka5.blogspot.com
lot 14480, hadapan smk bukit mentok, kg gong pauh, 24000 kemaman, terengganu

done! =)

Farah Hani said...

Assalamualaikum... (Sopan ajer)

rajin betul En.Joe mengupdatekan blog nih..

*klu nak baca kisah kemalasan saya.. g lah blog yang entah apa2 tuh..

hehehe,,
bukannya promote blog...

Farah Hani said...

Assalamualaikum... (Sopan ajer)

rajin betul En.Joe mengupdatekan blog nih..

*klu nak baca kisah kemalasan saya.. g lah blog yang entah apa2 tuh..

hehehe,,
bukannya promote blog...

Ummu Solehah Muhammad said...

mencuba nasih tuk menjadi yang ke 30 ^o^

Ummu Solehah Muhammad
[http://wadahcintasolehah2.blogspot.com]
No.1, Jalan Kiara SD 11/2J, Bandar Sri Damansara, 52200 KL

Norfa arisha said...

Sye pun nk mencuba nasib..

norfa arisha
45 jalan haji sirat,kg baru,50300 kuala lumpur

[http://norfaarisha.blogspot.com]

ema fatimah said...

wahhh! dapat ole2~ yuhuu~ hepinya! ^^

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW