Share

Menjadi Pisang bukannya Mudah!

ini entry shu-weet. Pastikan baca sampai habis!

Ini pisang betul



Nama saya pisang



September ni begitu banyak hari lahir kan? Dari 1 hb hari tu sampailah sekarang 4 hb, ada je orang yang rapat dengan aku yang menyambut hari lahir. Entry ni pun ditujukan khas kepada seorang seniorita aku kat Sheffield yang mana besdaynya hari ni. 4 September. Siapa lagi hari ni? Selamat Hari Lahir


Pisang


Nama sebenar Ruzaini Shahrom dan dari mana dapat nama Pisang ni aku pun tak tahu. Mungkin dia suka makan pisang kot. hehe. tapi ramai orang kat Sheffield tak tahu, aku dan seorang lagi kawan aku panggil dia....bukan pisang tapi.... Abang RU. ekeke. Sebelum apa-apa, jom kita berkenalan dengan seniorita aku yang perangai macam budak-budak ni


Hebat beraikido dan selalu test skilnya di masjid (adam jadi sasaran)





Peminat setia cerita korea dan kipas-susah-mati super junior




Pencinta DSLR dan mampu mempengaruhi orang lain membeli kamera sama dengan dia




Haa, dah cukup dah 3, jom kita pergi ke topik utama, bukan mudah mahu jadi Pisang!


Aku ingat lagi masa 1st sampai ke UK dulu, dia adalah antara yang sibuk uruskan aku dan kawan-kawan yang lain. Maklumlah, tugas senior ke apa aku pun tak tahu tapi tak beraya di Malaysia semata-mata nak sambut kami memang sangat terharu ok (aceceh, ye ke semata-mata nak sambut kiteorng? haha) 2 tahun lepas memang beraya kat UK sebab kelas pun start awal dan dia antara senior yang tak beraya kat rumah untuk beraya dengan kami. huhu. suuweeet


Erm, apa lagi ek. haa, ada lagi bukan mudah menjadi Pisang sebab ilmu yang dia miliki. Walaupun nampak memang tak boleh dijadikan bahan rujuk, mungkin sebab perangai dia yang budak-budak macam tak cukup kasih sayang masa kecik, tapi kalau bab ilmu terutama ilmu agama ni, fuuh, respek-respek. Dia ni naqib aku dengan budak2 BMI dulu bersama dengan adik witai (erk??) dan kalau datang bab nak cerita sejarah islam ke apa, memang khusyuk tawaduk aku dengar. Dari zaman nabi sampailah ke zaman khalifah terakhir dia khatam kot. tanya mesti boleh jawab. respek respek


Ok, yang ni off record ramai tak tahu tapi akan dibongkar hari ni, Pisang ni cukup hebat dalam masak sup. hahaha. kalah bal yang merupakan flatemate aku yang selalu je masak sup ni. Entah bahan apa yang dia guna, sekali dia masak sup, fuuh, sedap tak terkata. Masakan lain? tak kot, pisang pandai masak sup je. ekeke. ni macam perli je ni. hahaha



*****


Senior - sanggup jadi budak untuk dekati juniornya

Senior - msg malam-malam tanya kenapa tak pergi masjid

Senior - sanggup masak-masak walaupun penat balik kelas untuk bagi makanan kepada aku

Senior - bagi account animoto untuk aku buat shooting flymas.mobi

Senior - cerita soal agama bila rasa hidup aku dah jauh dengan agama

Senior - nasihat yang diberi walaupun lucu tapi berkesan di hati

Senior - yang selalu sindir bila terlalu kuat aku berblog. eh?? hahaha


*****



Happy best-day Pisang. nak amek teddy bear sebagai hadiah. hekhek



Happy 23rd Birthday Bro!
thank u for making my life easier
aceceeeeh


pss : Siapa nak dapat kad raya? jom jom

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

22 ulasan:

Dyna Yvonne berkata...

epy bday en.pisang..hehe

Tanpa Nama berkata...

haha, sweet
=)

LORD ZARA 札拉 berkata...

hehehehe~

=)

muka dia cam jepun eh?

joegrimjow berkata...

@LORD ZARA 札拉

macam korea
boleh?

Hizami Rahim berkata...

wah.
encik pisang,
no wonder la minat korea.
:)

EpoL ღMadd berkata...

Gambar itu tipu,
mana ada elvis presly bagi tedy bear.
musykil nih. bhaha!

NuR berkata...

encem...
hehehe

Nik Nur Izzati berkata...

memang suuuwweett

Nabiel berkata...

bufday dpt pisang yea bro?
elvis made in mlysia!hehehe~
nak kad raye~=P

gadisBunga berkata...

happy birthday musa (musa spp adalah nama saintifik untuk pisang). semoga yellow selalu. ;D

Encik Tikus berkata...

epy befday pisang. ;)

Tanpa Nama berkata...

oaky first time kot dgr orang lelaki minat korea and lebih2 lagi super junior!! ;DD

nway,wish him, happy born-day.. ;))

~kuyam~ berkata...

en.pisang?ahaha :)
uih,yg bwh tu bukan pisang,tu encik V :p

noor afzan berkata...

oo.itu ke pisang..
macam chinese la muka dia =)

MangkOk cHenTa ♂ berkata...

baiknye senior..huhuhu~

azieazah berkata...

Tiba-tiba minat nak makan pisang...!

joegrimjow berkata...

@EpoL ღMadd

elvis presly versi hebat punya

joegrimjow berkata...

@NuR

erk??

joegrimjow berkata...

@Nabiel

jom2
tempat terhad
aceceehh

joegrimjow berkata...

@ciDut ciPut

kat sheffield ramai je peminat korea
haha

naz berkata...

ahhh kacak nya diaaa. baik nya dia. sayang sekali sudah berpunya haha

joegrimjow berkata...

@naz
pisang?
eh, mana tau?

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW