Share

Pengalaman download OS 4





salam,

terkejut bukak GB tadi sebab ada berlaku perubahan. hehe, tahniah la pada kon sebab adjust2 ni bukan kerja yg mudah. Jadi, untuk memudahkan kerja admin kita buat kerja, jom senaraikan baik buruk atau penambahan yg bleh dilakukan untuk website GB ni


1) Lebih cepat untuk ping

ni pengalaman sendiri, lebih cepat untuk ping blog dengan wajah baru ni, tak tau la kot2 pagi2 ni internet laju ke apa, tapi... i like la macam ni ;-)


2) ruang forum dikecikkan

yg ni ku suka, sebab forum ni dah tak berapa nak jalankan 'tugas' sebagai forum dah, memang wajar dikecikkan. tapi kena beringat jugak, rmai lagi yg sukakan forum ni, kena jaga jugak hati dieorang ni ;p


3) tiada profail popular??

any komen? hehe


4) iklan terlalu besar

Walaupun paham pengiklanan ni penting untuk jadikan GB ni kekal bertenaga sepanjang masa tapi kalau terlalu besar sampai ada yang ingat GB ni nak kaut untung je, better buat sesuatu


pendapat semata2, anda pula? aceceeeh. Jom sertai gathering GB 10 July ni. jom jom. Baju pon ada untuk tempahan


*********


Apa yang best mengenai produk apple ni adalah ia selalu di update. Lagi best sebab tak payah nak takut dengan virus untuk update ni, sebab free virus! Dulu masa hantar ke kedai desktop packerd bell aku, orang kedai cakap 'hati-hati' mahu update ni, sebab ada mungkin akan kena virus, sebab tu jarang update dekstop ataupun laptop. Tapi sejak mengguakan produk Apple ni, semuanya jadi senang!

Iphone dan MacBookPro


Ini hanyalah produk Apple yang aku miliki dan aku rasakan kesemua produknya boleh di update juga. Untuk Iphone, walaupun aku miliki ini adalah versi lama (3g, bukan 3gs ataupun 4g) tapi masih lagi boleh guna apa yang iphone 4G lakukan (multitask semua tu la) cuma lembapnya tu lebih skit la dari iphone 4G yang original. Dah nama pun 3G je, terima jelah seadanya ;)



Semalam juga aku update MBP aku ni yang mana kena download 756 Mb. Urmm, kalau kat UK sana, kalau bawah 1 Gig ni dalam setengah jam jugak mahu download sebab memang besar filenya. Tapi kat Malaysia.... perghhh, semalam siap tertidur bangun balik baru siap download! Kalau nak ikutkan, kat sana 50 Mbps dan kat rumah aku ni pakai streamyx 1Mbps je. Memang 50 kali ganda lebih cepat dari sana


Aku pon tak tahu bila internet kita dapat jadi laju. Harapnya pihak berwajib dapat peka lah dengan peredaran zaman ni. Jangan terlalu lambat buat perubahan benda baik ni. kan slow and steady selalu kalah dengn fast and consistent. Jangan biarkan rakyat merana, aceceeeh


Screen shot 2010-06-29 at 01.26.29


Tapi kan, kalau ingat ikan keli, ikan patin, sambal tempoyak, nak compare UK dengan Malaysia, jauh best di Malaysia dan jika diberi pilihan untuk menetap pun, aku lebih suka Malaysia. Biarlah internet lembap pun, yang penting makanan sedapppppppp (sebab tu orang Malaysia gemok2 ;p)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

12 comments:

Anonymous said...

perghhh~ ikan keli, ikan patin...God! meleleh..

joegrimjow said...

sedapp

Queen said...

setuju...keen do something la..nak upload apa2..2 hari belum tentu siap...agagaggaa..kalau bb tu..putus2 segala...nangis je

slay said...

ubuntu pun free virus. sebab virus cuma berfungsi dalam windows. :)

Ann said...

betul kat malaysia semua makanan ade...mane lg nk cari kt tmpt len...

teringin nk mkn masak lemak ngn asam pedas...

etomyam said...

aku tak jumpa pun butang ping utk latest blog post aku? huhuhu

joegrimjow said...

ann, sangat heaven kan kat malaysia

joegrimjow said...

slay, ubuntu tu OS ke?

joegrimjow said...

bro, ntah la, ada gak yg org komen ritu pasal xleh ping

Ariff Shah said...

ko tak habis2 ngan makanan eh..

slay said...

yup, macam windows under microsoft, ubuntu pulak under linux. :)

KELI OH KELI said...

jom lawat blog ikan keli...mana taw boleh ubat kerinduan.... :)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW