Share

top 40 blogger di GENGBLOGGER

siapakah yang menjuarai dunia blog?
jom kita lihat!!




1)http://www.blogtactic.com/ - 85,403


2)http://www.kujie2.com/ - 103,629


3) http://ariffshah.com/ - 111,384


4)


5)http://www.ridzuanrichie.com/ - 138,044


6)http://denaihati.com/ - 138,097


7)http://www.isuhangat.net/ - 165,632


8)http://amanz.my/ - 206,179


9)http://myjazmanie.com/ - 208,210


10)http://beliamuda.com/ - 237,975


11)http://www.restnrileks.com/ - 239,858


12)http://www.benashaari.com/ - 259,864


13)http://azmanishak.com/ - 295,114


14)http://www.matkepoh.com/ - 312,491


15)http://jombuzz.com/blog - 317,935


16)http://www.sibintang.com/ - 319,056


17)http://ligakampung.com/blog/ - 319,335


18)http://www.melromeo.blogspot.com/ - 322,678


19)http://www.lizarazak.com/ - 343,738


20)http://azizankadir.com/ - 337,846


21)http://www.isteripuas.com/blog/ - 339,203


22)http://megat.net/ - 354,442


23)http://nazrien.com/ - 358,516


24)http://www.tekkaus.com/ - 363,000


25)http://zaryl.com/ - 364,197


26)http://www.dauspozi.com/ - 375,665


27)http://lollylurveff.blogspot.com/ - 378,062


28)http://kisahberuang.com/ - 384,394


29)http://www.qiilans87.com/ - 404,223


30)http://my.mustaffa.org/ - 418,605


31)http://luthtextile.com/blog/ - 414,280


32)http://coretanperantau.blogspot.com/ - 425,537


33)http://darkbatman.com/ - 440,500


34)http://gadisterbilang.blogspot.com/ - 447,210


35)http://farenova.com/blog/ - 454,301


36)http://aizuddin.com/ - 474,352


37)http://www.mohdhafizuddin.com/ - 479,098


38)http://www.qimie.com/blog/ - 481,057


39) http://www.ezy4u.org/ - 489,128


40) http://joegrimjow.blogspot.com/ - 490,747



~~~~~


1. kedudukan ranking ini adalah berdasarkan ranking alexa (2 may 2010) dan mendaftar di GengBlogger. sebab tu kalau perasaan, blog2 glamer lain tak tersenarai. sebab mereka tak daftar lagi. apa lagi, daftar la abang2 kakak2 (ranking alexa gengblogger 45,000)



2. di akui tak sempat nak check kesemua ranking alexa, ada penambahan jika blog anda tidak tersenarai, boleh tinggalkan di ruangan komen



3. kenapa hanya 40? sebab aku pun nak tersenarai sama laaa! kekeke. yang selebihnya boleh check disini (hanya alexa ranking bawah sejuta disenaraikan)



4. check ranking anda? disini



~~~~~



bagi i, ranking ni TAK PENTING

- sebab i artis, i org politik ada apa pada ranking ni?

- sebab i berblog untuk kepuasan peribadi, ranking berapa pun i tak kisah

-ranking, apa tu?

- ranking ni tipu. i tak caye!




bagi i, ranking ni PENTING

-nak tahu kemampuan blog i macam mana

-sebagai motivasi untuk diri sendiri teruskan berblog!

-ranking blog yang tinggi, i akan selalu baca blog tu untuk belajar dari mereka

-i nak jadi femes, ranking akan bagitau sama ada i ni femes ke tidak

-i berblog untuk kejar ranking je. ahaksss



tak kisah penting ke tidak, hargailah mereka ;-)
bagiku, penting =)

~~~~~


nak share dengan orang, sharelah, tapi bagilah link ke blog ini. tanda penghargaan usaha ku yang check MANUAL dan mengambil masa lebih 2 jam ni. huhu. siapa blog kegemaran anda? mereka tercalon ke tidak?


boleh baca tips berblog yang ku tulis (fungsi tag facebook, cari idea?, kepentingan link, dan boleh juga baca jenis komen di dunia blog ni)


jgn lupe add twitterku disini untuk dapat latest update

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

76 comments:

sophie said...

Wah!Tahniah Joe sebab tersenarai!

Amir said...

http://ohmalaysia.com 191,493

helena's said...

tahniah joe!blog picisan cam cikhel nih mana nak ada.kekeeke

Ery Farieha said...

hahahaha
tahniah joe =D
naseb no 40. x la pelik sgt top 40. kalo no 57 ke, kan pelik top 57
hehehehe

Amir said...

ada lagi blog yang ranking Alexanya tinggi. cuba cek http://kulanzsalleh.com

Bro Framestone said...

ops

bro agak kureng aktif di gengblogger

BroFramestone Blog

Q said...

tahniah joe. dah kurang aktif kat gb. tak tahu kenapa.

Ariff Shah said...

rajin ko buat research. bagus2. kasi retweet seketul

Jard The Great said...
This comment has been removed by the author.
joegrimjow said...

alamak amir, tak pasan, huhu

bdk_SkemA said...

nice sharing tp blog aku xde la sampai mcm tu lagi..huaaaaaaaaa

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hanya 4 bl0gsp0t sahaja yg tersenarai. Hurm.



jard: ranking k0 same ngan joe :P

Jard The Great said...

oits.. salah tnguk la. wakakaka..
aku nyer

Alexa Traffic Rank: 510,827 Traffic Rank in MY: 3,300 Sites Linking In: 79

apsal kapten punya takda data padahal die nyer pagerank 4???

konfius ar benda neh.. huhuhuhuhu

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

nak gak~~

T___T

Hizami Rahim said...

ahha.
tahniah joe.
top 40 what an achievement.
selamat menaikkan ranking.
;)
my ranking:
1,716,131.
gila jauh kan?
ahha~
;)

Long Haffiz Long Hassan said...

sob2!!
no 32..favret daku!!

FarhanaDr said...

Wow.. Jeles2.. Ku maseh berusaha.. Hohohoho..

Berusaha! Chaiyok! ;)

joegrimjow said...

amir, http://kulanzsalleh.com tu ada daftar ke GB ke?

yg ku tahu, ko nye ade r, hee

farenova said...

wahh rajinnye.. bagus2, ini boleh jadi rujukan yang baik pada masa akan datang..:)

Thanks

Amir said...

joe, blog http://rohaizad.com pun tinggi ranking Alexa.. blog2 yg aku suggest ni sume dah register dgn GB.

zaryl said...

patut la ttiba je trafik mencanak datang...

trima kasih bro. share link ;)

denaihati said...

Terima kasih. Denaihati tiada siapa di gengblogger. Semuga aku akan terus dianugerahkan Allah tenaga untuk terus bekerja kuat dalam dunia blogging. Manakan tau boleh jadi top 100 di Malaysia.

Adziim said...

tak lama lgi no 1 la ye.
haha~

Amir said...

kulanzsalleh n rohaizad register ngan GB. blog2 tu aku tau pun melalui GB.

Mr.Bintang said...

pewiiitt... no 16.. hehehehe.. :P thanks bro!

joegrimjow said...

huhu, banyak lagi ni, takpe takpe, ni bukan finalized pon, maklum lah, manual. huhu

joegrimjow said...

ku dah update kat sini, http://joegrimjow.blogspot.com/p/top-blogger.html

nak update kat entry, memang leceh kena tukar no, huhu

cik lolly, bangga kan guna blogspot ni, ahakss ;)

GagaH@n cHenta said...

wah seronok erk..Tahniah u Oll

Nur -al- Ain said...

xde fb memang xleh join GB ke joe?

Frodo Baggins said...

wooohoooo sikit2 lama2 jd gunung. esok2 naik lagi!

pada wa benda ni ptg naikkan smngat. huhuhuhu


>>___<<

FITRIHADI said...

wah tahniah a..top 40 tu.. :)

joegrimjow said...

ain, xtau r, xleh kot
;)

kene tanya admin GB
ku bukan admin

Armyrule said...

40 yg mmg terbaik ah...suspek ar sama korang...muahahaha

nursarah said...

good job..err, tapi banyak gak blog2 tersenarai tu aku tak penah masuk pun. haha

etomyam said...

wah etomyam campur pun ade jugak....steady..ni kena kasik backlink baek ni hahaha

joegrimjow said...

etomyam, bagi2, jgn tak bagi, huhu, thx u awal2 dlu ;)

Kujie said...

wahhh.... gigihnya Joe, bukan senang untuk dapatkan data manusl seperti ni... kerajinan tahap tinggi!

Terimakasih Joe....balik nanti kita date MekDi cukuplah..hehehe

DaHLia said...

joe..blog picisan ni pun register GB gak... :P

ALEXA RANK : 230,417
MALAYSIA RANK : 1,045


ngeeee :)..no 10 kut??

joegrimjow said...

beyess
nanti ku update
huhu
thx u

picisan ape klu 200k
lol

DaHLia said...

ahaks... merendah diri...

Eyriqazz said...

wahh..mantap2 kesemuanya..saya pernah cecah bawah 300K masa berdomainkan blogspot....apapun,..tahniah joegrimjow..

Mr K said...

Puah aku mikir. camne nk reg blog kat alexia

papabear said...

wah tak sangka plak blog saya ada dalam list nih... :)

joegrimjow said...

mr k, xyah register pun
;)

syahirul said...

terima kasih sbb aku tak tercalon dlm 40 blogger hebat2 ni.. hahaha... tapi dlm top blogger yg ko wat tu, ada le gak nama aku (tak merajuk da) haha.. sebulan berblog leh turun sampai 700K kira oke la.. alhamdulillah.. aku pon takde masa nak cek smua ni.. good job..

Kapten said...

lama lg br sampai situ. haha

lizz said...

erk.cane daku nyer blog cap ayam ade tersenarai even bukan top 10 ni?wahahaha.neway, maceh rajin tlg check.hehe

joegrimjow said...

klu blog lizarazak pon cap ayam
blog ku ni cap ape la agak2nye
heheee

Fatimah Samsuddin said...

wahaha.. blogger baru cm driku confirm2 xtsenarai.. ape2 pn.. ku berblogging utk enjoy !!.. hehe

muhammadthoriq said...

sedeynye sbb dpt ranking ke-26,675,392
besar sgt no tu,huhu...:(

Hazzy Ishak said...

agak2 aku yang ke berapa ek?
he he he

kella said...

i dont know, something, somewhere..somehow... i really like yer blog..
:)

Lelord said...

hehheheeh apatah lagi...sy budak br blajo b'blog

yusuf mujahidin ™ said...

tahniah jo...u r the man!kehkehkeh~

Alimaz-Kembara Terasing said...

malu la nak cek....

naz said...

fulamak tahniah lah bro :) blog lu memang power :)

Mr PenyuBiru said...

tahniah joe sebab berjaya masuk carta 40. lepas ni cuba masuk carta 10 plak yer.yakin boleh!

Fairuz Selamat said...

bro... mcm ne nak register d gengblogger... puas carik.. leh linkkan ke blog saya..?

x-po said...

bro, mekacih tau sbb masukkan link aku kt sini..aku hargainya sgt2

Redbloodsnow said...

wahhh...tahniah². glamer lah joe kalo gnie :)

aduka said...

rank sjuta lebey..
T_T

Incik RestNrilekS said...

Salam Joe,

Terima Kasih sebab mengambil masa dan tenaga buat senarai ni.

Terima Kasih juga sebab beri pautan kasih sayang..errr bunyi lain pulak @ (linky love)Haha. Wah ni macam konsep hidup untuk memberi DH.

Banyak blog yang hebat2 di sini. RestNrilekS cuma blog picisan sahaja.

Harap semua berjaya dan tahniah semua yang tersenarai.

Selamat Hari Isnin : )

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

nih lagi hebat

Hanis Zalikha hehehe
249,451

HEMY said...

gila hebat....bila la aku nk camtu..

eh, tolong aku post entri kt Iluvislam..baca entri aku yg baru ek ada masa

+akufobia+ said...

kalau aku join agakagak aku nombor berapa la ek.haha.

Dauspozi said...

ehh, i punya rank pun ada?, keh3... tq Joe...

Roslan said...

dah banyak down sbb lame giler tak update2..huhu...200k jatuh..huhu

thanx senarai kan

Bagaimana cara meningkatkan kedudukan Alexa said...

Posting untuk dikongsi bersama

joegrimjow said...

huuu
siap ada nama
;)

azizan4444 said...

aku da lame x cek alexa rank ni..thnks share link bro..

mlm ni klate lwn phg..jom stadium..hahaaha

wanita mustanir said...

tahniah joe sebab tersenarai top 40 blogger di GB..

salam ziarah...

Darkbatman said...

thanx broo ...tahniah sebb tersenarai.hehe

feezul said...

lol jombuzz blog pon ade ke...tapi pr=0 jek laa kan :p

REMEDY said...

wah...tahniah pada blogger2 yang tersenarai...joe..nanti kalau alexa rank remedy dh cantik jgn lupa selit ya...

kaizen shinobi said...

nak masok bleh?cheh~ macam layak je aq masuk... ngehahahaha

♥ifa tasya♥ said...

joe,ifa punya .

Alexa Traffic Rank: 1,965,269
Traffic Rank in MY: 6,838

betul ke ape yang ifa check.
joe boleh tolong check tak??
takut ade kesilapan .
nie blog ifa
ifatasya.blogspot.com

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW