Share

Selamat Hari Merdeka ke 57 Malaysia

Hari ni merupakan Hari Kemerdekaan Malaysia kali ke 57. bagi akulah, tiada yang special sangat selain hari ni bank tutup! Haaa, entah kenapa feel merdeka tu takde sangat. Mungkin tengah berduka lagi dengan kehilangan pesawat MH 370 dan tragedi MH 17 yang ditembak orang. Tapi aku perasan yang best Merdeka kali ni, tiada bunga api! Elak pembaziran gitu

Jadi sempena Merdeka ni, untuk menaikkan SEMANGAT AKU sendiri, maka dikarang komik sempena Merdeka. hehe. rajin bebeno buat komik ye tak? Ni gambar dulu-dulu, jadi kita repost balik. Semoga terhibur dan....


Selamat Hari Merdeka!!!!













pss : gigih betul zaman dulu berblog. haha. bulan 9 azam mahu berblog kembali. doakan istiqamah :)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

Bahaya tinggal kereta dengan anak kunci

Dah jadi satu kebiasaan untuk aku, kalau nak singgah kejap ke mana-mana aku takkan matikan kereta, keluar kejap, tunaikan hajat then masuk balik - tak payah start kereta dah - konon mahu jimat minyak. Tapi sekarang ni, nak buat benda macam tu rasa ngeri pulak dengan banyak kes berlaku orang larikan kereta ketika tuan keluar daripada kereta


Hilux dilarikan orang

Aku ada kenal seorang pengusaha restoran ni, benda ni pun terjadi kat diri dia. Ketika tu suami dia bawak hilux, jumpa kawan kat tepi jalan, turun dari kereta (tak matikan kereta) tup tup orang masuk dalam kereta dan larikan kereta tu. Menangis tak berlagu la tengok kereta sendiri dibawak orang lain. Depan mata pulak tu, nak kejar lari dengan kereta macam panda kejar harimau la jawab dia takkan dapat!

PANGER namanya


Kisah semalam

Semalam pun heboh kat tv, media sosial yang kereta dilarikan orang di tempat pengasuh. Lagi sadis ada anak ohhh dalam kereta. Kereta tu at least kalau kena curi pun tak pelah boleh beli lain, ni anak oi. Memang teriak la mak dia. Nasib baik anak tu dah tak ape-ape dah sekarang ni tapi moral dia, even kat tempat biasa pun kita kena matikan kereta, bawak anak kunci tu sekali dengan kita kalau nak ke mana-mana


Jangan tinggal anak kunci dalam kereta ketika kita tiada!

Actually aku nampak banyak sangat benda ni orang kita lakukan. Terutama aku yang selalu berada di Kubang Kerian, memang ayah pergi keluarkan duit dalam bank, tinggal anak dalam kereta dengan anak kunci kereta ada dalam kereta. Bukan sekali dua, dah banyak kali. Aku rasa korang pun mesti pernah tengok benda yang sama kan?

Geram mahu curi kereta tu buat ala-ala rompakan nak tengok reaksi si bapak macam mana!

Sebab tu ada peribahasan jangan terhantuk baru terngadah (eh betul ke?) Sebab 'kedegilan' dan sikap 'ketidakpedulian' kita ni membuka peluang kepada orang yang memang ternanti-nanti 'rezeki' di depan mereka tu. Bagus jugak ada berita-berita macam ni, at least dapat mengingatkan kita supaya tak buat benda yang sama. 

Jangan dah terjadi, baru nak menyesal sudahhhh

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)
 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW