Share

Dapat iPhone 6 sempena Birthday

Jadi 2 hari lepas genap usia 26 tahun. Wah, dah lebih suku abad dah usia ni. Rasa semalam baru umur 20. hehe. Plan nak celebrate dengan cik bini lah jadi bertolak ke Sungai Petani dari Kota Bharu sehari lebih awal - 19hb. Actually agak ‘gerun’ jugak nak lalu kat kawasan bukit bukau yang nyaris meragut nyawa dulu, tapi sebab kat SP ni nak guna kereta, terpaksa jugak redah

Bertolak pukul 2.30, jam 7.30 sampai. Memang berhemah betul bawak kereta!

Sampai je kat rumah mak mertua kat sini, badan memang penat. Nampak tilam nak tidur. Ingatkan nak tunggulah sampai pukul 12 kan manalah tahu ada orang buat surprise. kekeke. Tapi apakan daya, drive 5 jam, nampak pulak katil empuk, memang tidurlah jawapannya

Bangun je dari tidur ‘Sayang happy birthday!!!’

Aku nampak cik bini hulur sesuatu. Perghh, ni mimpi ke apa ni. Excited jugaklah dapat hadiah. Tua macam ni pun still dapat hadiah. Terus bukak dan tengok

‘iPhone 6?????’

Lagilah aku excited. Memang terbaiklah dah lama nak tukar iPhone ni dapat terus iPhone 6! Masa aku tengah nak bukak kotak tu, tiba-tiba terfikir…..

eh iPhone 6 mana keluar lagi!

masa tu jugak aku terjaga dari tidur

hampehhhh….. mimpi rupanya!


Aku bangun dari katil, cik bini ajak ke depan ruang tamu. 2 orang adik ipar aku tengah sengih sambil hulur kek. Ok lah tu takde iPhone 6 dapat kek dari pon jadilahhhh




abaikan rambut baru bangun tido!


okeh, selamat hari jadi kepada aku :)


pss : dulu buat contest bagai lagi untuk celebrate besday. sekarang ni 2 hari lepas besday baru teringat nak update blog. haha

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

4 jenis jawapan teka umur

Pernah korang jumpa orang baru, berkenalan cakap gitu gini then bila masuk bab umur....

'umur u berapa eh?'

'tekalah' balas korang dengan niat nak menguji

'24?'

Kalau umur korang 30 masa tu, memang kembang la hidung dan berbungalah hati ye tak? orang kata aku muda?? waha! Tapi kalau umur korang baru 22 tahun, memang agak kecik hati rasa nak blah dari situ beli pencuci muka banyak2!



Actually, korang jangan terpedaya dengan jawapan yang diberi tu, sebenarnya ada maksud tersirat dengan jawapan yang diberikan! Kat sini aku dapat kenal pasti 4 maksud tersirat tentang jawapan yang diberi tu dan cara korang nak tahu jenis jawapannya


1) Memang tak tahu betul - jenis hati suci

Ye tak dinafikan memang ada yang cuba bersungguh-sungguh nak meneka dan tekaan mereka tu memang takde maksud tersirat, memang betul-betul tak tahu. Jadi kalau korang tengok reaksi dieorang tu macam terkejut, dia memang jenis hati suci. Jenis yang memang tak sangka tu umur korang!


2) Saja nak ambil hati - jenis hati baik

Ok, ada jugak yang sebenarnya bila ditanya tentang umur, dia jawab tu hanya nak menjaga hati korang. Contoh korang umur 40 tapi bila korang suruh teka umur korang berapa - sebelum tu korang pernah cakap umur korang dah 4 siri - dia balas, 32 ke? haaa, orang ni memang jenis nak ambil hati korang je tu supaya korang kembang sorang-sorang. Lepas tu siap kata 'wahh, tak sangkalah muka u ni nampak muda, tak sangka dah 40 dah!' heh, THOOORbaik nak ambik hati tu


3) Saja nak pekena - jenis hati nakal

Ada jugak yang bila korang suruh teka umur, katakan 25 tapi dia cakap 40. haha, padan muka sape suruh teka sangat ye tak? Tapi dieorang ni takde niat apa-apa, just nak nakal-nakal aje. LAINLAH memang muka korang nampak tua tak padan dengan muka tu. tak dapet den nak nolong!


4) Saja nak perli - janis hati tak berapa nak suci

Ha, yang ni tak best ni. Contoh la, korang umur 30 tapi korang perasan muka korang still baby face ala-ala 20-25 gitu. Bila korang tanya umur korang berapa, ada orang balas - 18 tahun!!! Tu korang jangan cepat kembang hidung, tu perli namanya. Nak tahu camne mereka perli, cuba tengok reaksi muka dieorang tu, muka jenis tak ikhlas. haha. Then, jangan salahkan mereka, yang suruh teka tu sape suruh? kalau betul2 muka muda takpe lah jugak. kekeke


**************


Cara aku jaga muka

Actually ada jugak sesetengah orang tu memang muka nampak 'matured' aku seorang dari dia la tu. (ceh saje nak defend diri sendiri) Kalau dulu masa aku kat U dulu, ramai yang kata aku dah kawin la, dah ada anak la sebab muka nampak 'tua' eh bukan tu tapi matured. hehe. Tak tahu kenapa tapi sebab nak jaga supaya tak terus menerus jadi 'cepat tua' ni, kenalah do something ye tak?

Bak kata satu iklan - kecantikan itu hak setiap insan, aku pon kenalah menjaga jugak muka ni

Kebetulan pulak dapat isteri yang jenis suka-gomol-muka, lagilah untung. Eh, gomol tu bukan gomol dalam kepala korang tu, tapi gomol buat FACIAL kat muka. hehehehe




Dah lama aku suruh cik bini buat tutorial pasal cara dia buat facial kat aku ni tapi sampai ke sekarang dia tak buat, mungkin eksklusif untuk aku je? waha! Berita baiknya yang kat KB, jumaat depan ni akan ada FACIAL CLASS! 

Facial Class ni akan dikendalikan oleh orang yang berpengalaman la, detail adalah
  • Tarikh : 18/4/2014 (Jumaat)
  • Masa :  10 pagi
  • Tempat : KN Tersohor Kubang Kerian 
So, kalau korang nak join, isi borang kat sini. Aku pun belajar jugak dalam kelas tu. hehe. terbuka tak kira lelaki atau perempuan, kita akan belajar cara jadi lebih muda :)


pss : 3 hari lepas ada post pasal MRB : Malam Rindu Bini, sekai post lebih 500 view. ermm, semangat balik nak berblog. haha

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)
 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW