Share

Pendapat aku mengenai 'i want to touch dog'

Ada 3 pengalaman aku dengan anjing. Malangnya ketiga-tiga tu tak berapa nak elok untuk dikenang. Pertama dikejar anjing ketika larian merentas desa masa sekolah rendah. Lihat walaupun dah berbelas tahun tapi masih aku ingat dengan pengalaman tu. Ngeri! Kedua juga dikejar anjing masa aku joging kawasan rumah mertua aku di sungai petani. Ketiga yang terbaru, juga dikejar anjing juga di kedah.

Anjing memang suka kejar orang eh?

Ok. Aku bukan nak cerita pengalaman aku dengan anjing (ceh padahal dah cerita punn) tapi nak cerita pendapat aku mengenai Event "I want to touch dog" yang diadakan hujung minggu lepas

Pelik jugak benda ni tak kecoh sangat, mungkin sebab tak melibatkan politik sebab tu tak kecoh kot. Cuba isteri PM kita anjur konfem kecoh satu dunia


Kenapa aku tak bersetuju

Kalau korang nak label aku sebagai konservatif tu hak korang tapi kena baca dulu explanation atas apa aku tak setuju. Aku setuju dengan tujuan diadakan cuma tak setuju tentang pelaksanaan. 

Gambar dari internet

Kat sini aku tak mahu cerita hukum hakam - boleh google (website jakimlah) sendiri hukum pegang anjing, jenis najis, perbezaan mazhab so on so on, cumanya aku nak bawa kepada satu benda yang entah korang perasan atau tidak akan gerakan sedunia - open minded

Bunyi macam stylo aje open minded. Lawan open minded? KUNO

Actually kita ni (baca orang Islam) sangat beruntung kerana kita mempunyai mukjizat teragong iaitu Al-Quran sebagai panduan. Kita tak payah nak ikut-follow 100% akan undang2 atau buku yang dicipta manusia sememangnya ia tak sempurna. Alquran dah bagi berjuta (baca banyak) panduan untuk kita

Sebagai contoh riba adalah haram. Ada sebab kalau kita kaji
Lagi contoh arak haram, juga ada sebab

Open-minded tak salah, cuma perlu ada sempadan yang kita kena patuhi. Sempadan itu adalah panduan yang ada di dalam alquran. Kita ni jenis yang bukannya kaji sangat Alquran, kenalah tanya orang bijak arif tentangnya

Sekarang ni sorry to say gen-y seusia dengan aku memang kearah open minded tanpa sempadan. Elok kita rasa, macam best je macam ok je, terus kita kata ok. Walhal beberapa perkara memang tak wajar untuk dilakukan

Gerakan open minded ni serba sedikit dah menggugat akidah tanpa kita sedari. Nauzubillah


Saya mahu sentuh anjing

Mudahnya orang kita kata - anjing ciptaan Allah, walaupun najis lepas tu samaklah balik. Mudahnya

Lepas ni lagi mudah - minumlah arak, lepas tu muntah balik

Lepas ni ada lagi - jom zina, lepas tu bertaubatlah

Kat negara barat berada serumah tanpa kahwin dah dilihat normal. Perlu tinggal serumah dulu barulah kalau serasi kahwin. Barulah usia perkahwinan tu akan panjang

Lihat logik memang ok, tapi dah agama kita cakap haram zina ada sebab kenapa macam tu. 

Hari bogel sedunia. Hurmmm tak lama lagi tak mustahil akan ada di Malaysia benda ni. Kita yang marah-tak setuju dilabel kolot kuno

Berbalik kepada "saya mahu sentuh anjing" baik ubah terus kepada "i love animal/dog" 

Sentuh tanpa sebab tu tak dituntut

Sayang tu dituntut

Pelaksanaannya pula, better daripada sentuh anjing baik merawat anjing. Buat free treatment kepada anjing yang cedera, panggil doktor untuk rawat. Kan lagi elok macam tu.


Rumusan (sejak bila ada rumusan ni?!)

Apa-apa pun, sebelum berhenti menulis (panjang jugak menulisnya) mari kita muhasabah diri kita balik, jadikan AlQuran pegangan ULTIMATE kita dan mohon Allah lindungi kita daripada fitnah dunia

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

3 sebab anda rugi kalau tak turunkan berat dengan Herbalife

Ini mungkin entry terakhir menggunakan iMac, kejap lagi ada orang nak tengok dan memang nak let go. huhuuuu. Sedih jugak rasanya nak let go tapi ada benda lagi penting dalam hidup ni untuk dibuat selain daripada mengadap iMac ni. haha. Nanti kita cerita lain. kat entry lain perhaps :)

Ok, ini merupakan entry mengenai Shake Herbalife dan pengurusan berat badan. AMARAN : SHAKE HERBALIFE BUKAN UBAT/SUPPLEMEN KURUS, ia produk yang tinggi nutrisi. Kena buat statement dulu sebelum taip takut orang salah faham. 

Tanpa lengahkan masa, kita mulakan pembacaan kita!


1) Takde Coach

coach saya yg handsome dan jelita

Beli Herbalife anda dapat orang. haha. gurau-gurau. Takdalah buka je penutup botol shake tu keluar orang. eh tak. hehe. Maknanya, anda beli je produk Herbalife, anda akan dapat orang yang monitor berat anda. Bertanya, ber'SMS'. ber'CALL' dan banyak ber ber lagilah yang prihatin dengan program yang anda ikuti. Diet sendiri, ada coach? adaaaaaaa, pak cik Google. hehe. go ahead tiada paksaan :)



2) Tak tambah kawan



Proses korang turun berat badan tu, bukannya korang akan mengadap shake semata-mata. Tapi ada juga coach korang akan ajak korang untuk lakukan aktiviti kecerdasan bersama. 2-3 kali seminggu tu standard. Sekarang ni setiap 24hb akan diadakan Herbalife24 Day yang mana setiap tempat yang ada Herbalife akan melakukan aktiviti kecerdasan (pelbagai) secara bersama. Haa, kat sinilah korang akan dapat kawan baru. 

Kalau korang masa program follow coach korang join event2 Herbalife, lagilah banyak dapat kawan-kawan yang positif. Kan best tuuuuu


3) Tak dapat pendapatan sampingan

tahun depan vacation cruise!

Kisahnya mudah, kalau korang turun berat 'sendiri' katakan 10kg, jumpa kawan korang dia terkejut tengok perubahan korang 'eh siti apsal cantik sangat sekarang ni, ko buat apa' slumber dan dengan bangga korang jawab 'diet sendirilahhh, hehehehe' maka tetttttt. full stop situ aje. 

Tapi kalau korang guna program Herbalife, korang boleh reply 'aku amek program Herbalife dengan coach aku ni, oklah turun 10kg tanpa lapar, kalau ko minat ko contact dialah ni no dia' lepas tu kalau kawan korang contact coach korang, dia beli maka korang akan dapat untung. Dapatlah buat beli top up dengan tengok wayang 3-4 kali ok dah tu.

mana lebih bijak? 


*******************


Actually banyak lagi tapi..... entah mood nak menaip tu dah kurang. haha. Cuma nak bagitau yang jenis 'saya boleh diet sendiri, mudah aje kurangkan makan, exercise, satel' Masalahnya mudah tu lah yang berat tak ideal ideal tu. haha. Kesian jugak orang macam ni. huhu.

Oklah, sekarang ada kat KL sampai 24hb, nak jumpa roger ya :)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)
 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW