Share

4 jenis jawapan teka umur

Pernah korang jumpa orang baru, berkenalan cakap gitu gini then bila masuk bab umur....

'umur u berapa eh?'

'tekalah' balas korang dengan niat nak menguji

'24?'

Kalau umur korang 30 masa tu, memang kembang la hidung dan berbungalah hati ye tak? orang kata aku muda?? waha! Tapi kalau umur korang baru 22 tahun, memang agak kecik hati rasa nak blah dari situ beli pencuci muka banyak2!



Actually, korang jangan terpedaya dengan jawapan yang diberi tu, sebenarnya ada maksud tersirat dengan jawapan yang diberikan! Kat sini aku dapat kenal pasti 4 maksud tersirat tentang jawapan yang diberi tu dan cara korang nak tahu jenis jawapannya


1) Memang tak tahu betul - jenis hati suci

Ye tak dinafikan memang ada yang cuba bersungguh-sungguh nak meneka dan tekaan mereka tu memang takde maksud tersirat, memang betul-betul tak tahu. Jadi kalau korang tengok reaksi dieorang tu macam terkejut, dia memang jenis hati suci. Jenis yang memang tak sangka tu umur korang!


2) Saja nak ambil hati - jenis hati baik

Ok, ada jugak yang sebenarnya bila ditanya tentang umur, dia jawab tu hanya nak menjaga hati korang. Contoh korang umur 40 tapi bila korang suruh teka umur korang berapa - sebelum tu korang pernah cakap umur korang dah 4 siri - dia balas, 32 ke? haaa, orang ni memang jenis nak ambil hati korang je tu supaya korang kembang sorang-sorang. Lepas tu siap kata 'wahh, tak sangkalah muka u ni nampak muda, tak sangka dah 40 dah!' heh, THOOORbaik nak ambik hati tu


3) Saja nak pekena - jenis hati nakal

Ada jugak yang bila korang suruh teka umur, katakan 25 tapi dia cakap 40. haha, padan muka sape suruh teka sangat ye tak? Tapi dieorang ni takde niat apa-apa, just nak nakal-nakal aje. LAINLAH memang muka korang nampak tua tak padan dengan muka tu. tak dapet den nak nolong!


4) Saja nak perli - janis hati tak berapa nak suci

Ha, yang ni tak best ni. Contoh la, korang umur 30 tapi korang perasan muka korang still baby face ala-ala 20-25 gitu. Bila korang tanya umur korang berapa, ada orang balas - 18 tahun!!! Tu korang jangan cepat kembang hidung, tu perli namanya. Nak tahu camne mereka perli, cuba tengok reaksi muka dieorang tu, muka jenis tak ikhlas. haha. Then, jangan salahkan mereka, yang suruh teka tu sape suruh? kalau betul2 muka muda takpe lah jugak. kekeke


**************


Cara aku jaga muka

Actually ada jugak sesetengah orang tu memang muka nampak 'matured' aku seorang dari dia la tu. (ceh saje nak defend diri sendiri) Kalau dulu masa aku kat U dulu, ramai yang kata aku dah kawin la, dah ada anak la sebab muka nampak 'tua' eh bukan tu tapi matured. hehe. Tak tahu kenapa tapi sebab nak jaga supaya tak terus menerus jadi 'cepat tua' ni, kenalah do something ye tak?

Bak kata satu iklan - kecantikan itu hak setiap insan, aku pon kenalah menjaga jugak muka ni

Kebetulan pulak dapat isteri yang jenis suka-gomol-muka, lagilah untung. Eh, gomol tu bukan gomol dalam kepala korang tu, tapi gomol buat FACIAL kat muka. hehehehe




Dah lama aku suruh cik bini buat tutorial pasal cara dia buat facial kat aku ni tapi sampai ke sekarang dia tak buat, mungkin eksklusif untuk aku je? waha! Berita baiknya yang kat KB, jumaat depan ni akan ada FACIAL CLASS! 

Facial Class ni akan dikendalikan oleh orang yang berpengalaman la, detail adalah
  • Tarikh : 18/4/2014 (Jumaat)
  • Masa :  10 pagi
  • Tempat : KN Tersohor Kubang Kerian 
So, kalau korang nak join, isi borang kat sini. Aku pun belajar jugak dalam kelas tu. hehe. terbuka tak kira lelaki atau perempuan, kita akan belajar cara jadi lebih muda :)


pss : 3 hari lepas ada post pasal MRB : Malam Rindu Bini, sekai post lebih 500 view. ermm, semangat balik nak berblog. haha

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

Rindu Bini

Jadi malam ni rindu kat cik bini.....

Add caption
eh, actually malam-malam rindu bini bila berpisah, malam ni aje gatal nak tulis blog :)

Sekarang ni jadi hubungan jarak jauh kejap, dia kat kedah aku kat Kelantan. Dah masuk 34 minggu ni anytime boleh beranak sebab tu kena hantar cepat-cepat tu. Boleh aje lahir kat sini tapi dia lebih selesa kat sana, biar aje lahh. sayang bini katakan. hihik


Tapi syukurlah, kerja sendiri ni boleh bebas sikit. Minggu lepas dia kena admit hospital, tak payah amek MC terus balik kedah kejap. tak kejap jugaklah hampir seminggu teman kat hospital. Nasib baik takde pape, semua selamat. Dah keluar hospital, aku apa lagi balik Kelantan lah. 


Bulan 4 dan 5 ni banyak komitmen kat sini, tu yang tak boleh nak 'tinggalkan' kelantan lama-lama. Kesannya, berlaku rindu-rinduan jarak jauh ni. 


Doakan segalanya dipermudahkan 


pss : lama tak update blog bukan bermakna aku bukan lagi seorang blogger. hehehe

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)
 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW