Share

Ranking terbaru TOPBLOG iluvislam mengujakan!

Semalam traffic di blog agak pelik. SANGAT tinggi dari biasa! aku pun terkejut dengan jumlah unique visitor yang terlalu banyak semalam. berapa? biarlah untuk tatapan peribadi sahaja ;-) cuma kali ini mahu share skit mengenai TOPBLOG iluvislam yang pernah ku buat entry pasal joegrimjow menghampiri denaihati dulu


Topblogs @ iLuvislam
(ranking terbaru - klik untuk mengundi)



Apakah dia TOPBLOG ILUVISLAM


Pasti yang tahu pasal website iluvislam. tak payah nak cerita website yang memang sudah sangat glamer ni. aku sendiri pun dah pernah jumpa dengan 3 dari 5 pengasas website ni dan memang mereka semua cukup positif dalam membangunkan website iluvislam ini. TOPBLOG iluvislam ini merupakan salah satu sub domain dalam iluvislam yang menyediakan kemudahan untuk kita melihat prestasi blog kita


Sistem yang digunakan


Memang aku tak tahu formula sebenar yang digunakan. Rasanya hanya berdasarkan uniq visitor semata-mata. uniq visitor ini akan di kira berdasarkan average. jadi kira adil bagi sesiapa yang mahu berdaftar sekarang. apa lagi, jom daftar sekarang! boleh bagi free traffic dan backlink ;) daftar disini


Komen peningkatan untuk topblog iluvislam

Dengan kekuatan 100 ribu lebih ahli dalam iluvislam, ku rasa perlu untuk web developer di iluvislam untuk memajukan lagi subdomain topblog ini. Galakkan ahli untuk mendaftar di topblog ini. Banyak cara boleh dilakukan untuk naikkan penggunaan topblog ini, antaranya adakan contest, promote di laman web iluvislam dan macam2 lagi. Lagipun ku duk perhati lama dah yang ranking alexa iluvislam semakin menurun. Walaupun iluvislam semakin dikenali di luar, tapi di alam maya tidak segah di luar. Mungkin ini salah satu cara untuk tingkatkan ranking iluvislam? mungkin....


janganlah serius sangat joe.. hehe


Mungkin disebabkan minggu ni traffic pelik skit dari biasa, rankingku dulu 7 sekarang dah jadi 4!! wahh, tadi tengok dah potong Denaihati. Memang satu kepuasan. terima kasih yang sudi membaca tak putus-putus ni. Harap dapatlah sesuatu dari blog ni. jadi ku akan buat list skit siapa top blog di iluvislam ni


1) ustaz azhar idrus - memang sempoi habis ustaz ni


2) kuliyyah.net - lebih kepada himpunan mp3 ceramah


3) pondok habib - banyak artikel menarik untuk dibaca



4) joegrimjow - blog ni pun masuk jugakkk ;-)



5) denaihati - alexanya sangat tinggi!



senarai lengkap boleh tengok sini
untuk senarai top malaysian blogger boleh klik sini



ok, itu sahaja dulu update ringkas. komik cartoon baru dah siap. tunggu q untuk dipublish je. bukan wonder joe-grim-jow tapi ada cartoon baru yang... mengenakan blogger... siapa???.... tungguuu (hint : pergaduhan blogger terbesar!))


pss : cuba type 'keputusan akhir akademi fantasia 8' kat google. banyak lagi yang minat AF rupanya ;-)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

23 comments:

hakimfaridzul said...

fine!!!

anda search result yang pertama!

awesome joe!!!

Jard The Great said...

hehe... carian nombor satu.

DaHLia said...

tunjuklah tunjuklah...pleaseeee abg joe....hahaahah

Jard The Great said...

tp segan lah masuk website camtuh.. tak layak blog cam aku. ha ha ha

tahniah joe! keep it up! teruskan blog untuk menjadi wadah dakyah di kalangan remaja malaysia. =)

FndRocka said...

tahniah bro

Latest Entri : Taktik menewaskan Abdul Rahman dengan sebelah tangan atau sebelah mata (PES)

Adeqq said...

congratz bro ^____^

Eazy Izzuddin said...

salam..
kembali..
xD

Nash said...

tahniah2x...
tertunggu2 entri "perang blogger terbesar..."

nabil_potter said...

tahniah!!terbaik la...

Atif Hafiz said...

tahniah3..:)

♥chentatiku♥ said...

teruskan..semoga kebaikannya dapat dikongsi semua :)
ameen~

mirachantek said...

AF tu orang jemu pun, masih tonton juga.

macam family aku, AF tu sekadar hiburan hujung minggu je.

lieya orange M.I. said...

tak sabar nak tgk kartun..kamu mmg selalu top...=)

Encik Tikus said...

menunggu komik seterusnya :)

Hazzy Ishak said...

mesti kelakar gile
tak sabar

~miszirdawaty~ said...

wah, tahniah buat kamu~

Roronoa Zoro said...

aku menantikan perang blogger terbesar nie.. hehehhe

joegrimjow said...

hehe
nanti akan dipublish
sabo ye
tunggu masa yg sesuai
;)

joegrimjow said...

jard, xyah nak segan. dalam rule die selagi tak langgar tata tertib dalam berblog, boleh je nak daftar

R.R said...

acece. tahniah :)

joegrimjow said...

perang tu akan di buat lepas entry lepas ni. erk next 2 entry ;)

mama zharfan said...

congrats joe!! mantap tu..
me tunggu ur new comic ;)

joegrimjow said...

beyess
kul 4 camtu
;)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW