Share

geng 500 k blogspot

1st time edit pakai macbook. amacam?



tak ramai sebenarnya yang tahu aku pernah memiliki hosting dan domain sendiri. joegrimjow.com. tapi sejak hosting itu bermasalah, dah malas dan serik untuk berhosting. malah domain aku joegrimjow.com pun dibiarkan begitu sahaja di homepage ini. kembali kepada blogspot. itulah kenikmatan blog sejati, sebab platform inilah mula mula aku mengenali dunia blog.



geng 500 k blogspot



setelah arif membuat posting 100 k yang berkisar jumlah view sesebuah blog (bro, ku joegrimjow, bukan joegrimjoe, haissh!) aku datang dengan geng 500 k pula. apakah ciri ciri 500 k blogspot ini?


1 - masih menggunakan domain .blogspot.com
2 - ranking alexa bawah 500 k dunia (latest update - 6/5/2010)




ramai yang tak setuju kenapa penting sangat ranking ni, tapi bagi aku, sangat penting sebab kita boleh mendorong orang untuk menulis blog dengan pengaruh ranking ini. contoh kat sheffield ni sendiri, dulu ada beberapa orang JE yang aktif berblog, tapi sekarang ni sejak aku check ranking mereka, ada yang 24 juta, 19 juta, 18 juta, semua rajin update blog untuk bagi up skit ranking. haha, itulah kemanisan berblog, baca blog orang yang kita kenal. kan kan?


ok, kembali kepada tajuk, aku senaraikan blogspot.com yang sempat aku terjah. kalau ada penambahan, sila bgtau ya. ooh, untuk melihat ranking top blogger bawah sejuta, (klik link) dan untuk top 40 blogger gengblogger disini. tapi yang ni latest update 4 hari lepas, masuk bulan jun aku update kembali.



1) http://idhamlim.blogspot.com/ - 129,130

pernah jumpa dan bersalam salam lagi. gambar je tak sempat ambik
ahli politik yang berketurunan cina (cina islam)
tip berblog darinya - selalu bawa kamera untuk tangkap gambar LIVE





2) http://dahliajournal.blogspot.com/ - 209,605

tak banyak info pasal akak ni
baru berjumpa di kenalan maya
tips berblog - blog pasal apa2 pun, asalkan anda happy






3) http://inibelogsaya.blogspot.com/ - 250, 772

seorang artis yang kurang skit popularitinya sebab sibuk belajar
pelajar di uitm yang cemrlang dalam pelajaran
tips berblog - banyakkan tips dalam blog, tips diet pun boleh walaupun anda suka makan ;)




4) http://mazidulakmal.blogspot.com/ - 298, 244

wartawan, pengacara tv yang terkenal
selalu keluar tv (dah nama pengacara, huhu)
tips berblog - selalulah update cerita2 panas, keluar tv, kita update kat blog kita!





5) http://lollylurveff.blogspot.com/ - 384, 818

akak comel dari kelantan yg cukup femes di GB (akak? lalala)
memang selalu guna perkataan miahahahahaha daam entrynya
tips berblog - jadilah mesra blogger, semakin mesra, semakin anda disukai macam saya




6) http://joegrimjow.blogspot.com/ - 421,131 (baru naik ni, hehe)



7) http://www.coretanperantau.blogspot.com/ - 424,313

blogger yang belajar di uk yang tengah mencanak naik sekarang
jarang jumpa blogger yang boleh naik dengan cepat macam dia ni
tips berblog - hasilkan entry panjang2. panjang dan bermutu. 2 3 hari skali takpe, asalkan bermutu. bermutu ok



8) http://ignorantbrat.blogspot.com/ - 451,585

pernah naik kerata yang dipandu oleh aku (pernah jumpa)
seorang kakak yang manis tetapi telah berpunya???
tips berblog - backlink orang, jangan kedekut backlink org. backlink ok!




9) http://shafaza-zara.blogspot.com/ - 488,027


seorang cg yang tinggi bahasa melayunya
seorang tengah hangat bercintan cintun, ahakss
aku merupakan secret coach dia, coach ape?jeng jeng jeng





blog lain ingat ada tapi takde


pak nil dan fynn - sebab kurang update kot, sebab tu tak tersenarai walaupun best

ceeramon dan sepet - pelik kenapa ranking alexa dua beradik ni tak mantap padahal visitor beribu raban sebulan.

ustaz nasaruddin tantawi dan husam musa - sikit lagii sikit lagi...

cik epal - dia ni pun comming soon (3 ribu belih je lagi), berusaha cik epal!!





peringatan


mutu setiap blog bukan bergantung pada ranking semata-mata, begitu juga dengan duit sampingan dari berblog, ranking tak memperngaruhi sangat. banyak cara untuk naikkan ranking ni. cuma kena guna kaedah yang betul. tapi basically, ranking akan naik jika blog smakin ramai org suka.



bak kata kak jie (98,212) - semakin kecik ranking alexa, semakin susah nak turunkan dan maintain - agree!!!



pss : selain digelar brother gossip, aku pun nak digelar brother ranking alexa la. hehe. janga lupe meeting gathering blogger malam ni (klik je mana berkenan)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

39 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

mmg susah joe.

hari tu 370k tapi skng dah 380k.

Ish ish ish.

joegrimjow said...

kena la slalu update cik lolly

miahahahaha, lol

Jard The Great said...

waaa.. smlm ku pny ranking tak silap 480k.. rajinnya pakcik alexa ranking neh.. ishhh...

Jard The Great said...

berpunya? blom lagi ade cincin kat jari aku neh.. lalalalaaa...

FarhanaDr said...

Gaya mutu dan keunggulan.. Huhu..

Hizami Rahim said...

wakaka.
alamat tahun depan pon tak dapat nak join.
ahha.
;)

'AQILAH said...

macam mane nak tau ranking blog ku pulak?

Long Haffiz Long Hassan said...

sampai hati joe ko lupakan aku..huk2..sedih nie..
ranking alexa terbaru aku : 424 313
Baru check tadi..

joegrimjow said...

alexa.com, masukkan url kat situ
ku dah check aqilah punye
17 juta lebih
berusaha!!

Adziim said...

Ranking sentiasa berubah,
Moga penulisan blog tak berubah,
Harap jaga kualiti,
Baru baca dengan suka hati.

joegrimjow said...

lol long
ingat ko ada domain sendiri
ok ok
aku tambah sekarang!!

joegrimjow said...

ranking berubah ikut gaya penulisan

gaya smakin ok - ranking smkin ok - reader smkn bertambah - hati bertambah girang

lebih kurang r

LORD ZARA 札拉 said...

apa?
hangat cintan cintun?
amboiii~

joegrimjow said...

zara, lalala

DaHLia said...

ahak...

thanks joe a.k.a pakcik ALEXA..

nak info pasal akak ke?
~ cikgu berdedikasi ~ single n available ~

thanks ^_^

Long Haffiz Long Hassan said...

panjang?Long?mmg sswai ngn nama aku la tu..alright bro..jazakallah khair..aku mngejar lecture..insyAllah juma di GB petang nie..

Mr K said...

Bro. Buka YM jap.

joegrimjow said...

ym??

bEEdLE d' bARd said...

wee....segan la aku bila orang ckp2 pasal ranking nie...huhu

Ariff Shah said...

ye la ye la.
aku betulkan

joegrimjow said...

penaik semangat cik bard
huhu

Frodo Baggins said...

mmm tetiba wa bernafsu nak join. haisshhh. keh3


>>___<<

MuNsYi SaMa said...

hanya mampu memandang dari jauh.huhu

joegrimjow said...

boleh
slow2
yakon boleh!!

LIEZ. said...

hanis zalikha tak tersenarai kew?

azuan said...

suka tips3 itu hehee

Fazreen said...

just two cents dari saya..

kalau nak maintainkan rank alexa, buat artikel yang tak lapuk..artikel yang tak ketinggalan zaman..artikel2 mcm ni orang selalu baca. walaupun artikel tu dipublish 2 tahun yang lalu. Blogging ialah sesuatu yang cool. Kita tidak perlu paksa diri kita update blog setiap hari. Quality lebih penting daripada quantity, Cuba cari passive visitors bukan active visitors.

Hopefully membantu !

x-po said...

patut ar aku pelik, trasa sblm ko ada domain and hosting sndiri, tgk2 guna blogspot plak

aduka said...

aku masih berjuta2..
blog x femes mmg la..
huhuhu..

wHoSeNa said...

ak xpnah pn cek..
konfem2la berjuta2..hahaha
btw..ak pnah tau kamu ade domain n host sendiri..tp tetibe cm sepi..
t'tny2 jgak...

sophie said...

haish..x lyak lagi..hehe

etomyam said...

satu artikel setiap hari boleh jugak kot naikkan ranking....teori aku lah hehehe

lieya orange M.I. said...

hye joe..hihii..baru sebulan tak berblog, dah mcm2 dah..rangking alexa..huhuuu..masih takpahammm...

ddy the writer! said...

wah.. mmg awk suke blogging. bgus. ddy ade tag utk awk. msti buat tau. wajib! ;)

muhammadthoriq said...

kire ok la ni joe,aku 27 juta lbey...:(

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hahahaha saya adalah orang yang tak terkire kebelakangnyer.. hihihihih.... jom jom.... tgk blog saya pulak kawan kawan.. heheheehehe

denaihati said...

joom guna hosting serverfreak nak tahu power tak tanya kak jie lah aku pun dia yg introduce.

sUfFeR8zInE said...

lupa nk masukan link blog aku ke?hehehkkk

http://sufferedgezine.blogspot.com

Affan Ruslan said...

salam dari bumi kanada bro.

Kalau aku, xyah pakai hosting sendiri sebab aku pun tak tau mcm mana nak setting2 sume tu.

pakai domain sendiri je, hosting blogspot je.
Amcm?

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW