Share

gossip blogger : 4 blogger dilamun angau?

nota awal : baru hantar sms ke malaysia sana ke keluarga arwah hisham. terima kasih akak jard bg no abang arwah. masuh harian metro lagi berita ni. tak sengaja nak buat entry sedih, minta maaf kalau yang terasa.... tapi 1st time solat jenazah ghaib ku sebut nama singkatan, bro sham, sebab tak tahu nama sebenar...


tukar mood kepada ceria!

******


salam 1blogger



sebenarnya ada entry lain nak dipublishkan, tapi disebabkan terlampau lucu dengan perkembangan dunia blog ni, terpaksa ku tulis entry yang betul betul hangat ini! wah wah, dunia blog semakin ceria sekarang ni ya ;)


pada perancangan awal, mahu tulis entry kat sepasang ni je sebab obvious skit sejak 2 menjak ni. tapi tadi terlihat satu lagi perkembangan positif untuk sepasang lagi menjadikan 2 pasang semuanya terlibat untuk gossip blogger kali ini. siapa? jom kita jelajah segmen gossip blogger bersama joegrimjow (wah wah, dah macam wartawan dah)



pasangan pertama : angau antara benua

ihsan google



walaupun kedua-duanya merupakan rakyat malaysia, tapi seorang duk jauh nun di benua dekat2 dengan china dan sorang lagi dekat2 dengan benua yg plg kecik di dunia tak menghalang untuk cinta terus memekar. acececee. lawa tak intro? hakhak


bermula dengan si lelaki membuat entry 'tuuttt Ni...' (ganti tuutt dengan nama blogger perempuan tu) ku dah agak akan berlaku sesuatu selepas itu. hehe. sebab masa entry ni dipublish hubungan aku dengan blogger gadis itu agak renggang sebab entry gadis itu yang agak meninggung perasaan jadi ku buat senyap. kacau sikit2 je. tapi semalam, gadis itu membalas entry si lelaki itu dengan 'hot male blogger : tuutt...kan...kan.'(ganti tuuttt dengan nama blogger lelaki tu) jelas sudah kedua duanya tengah syok sekarang!


sebab aku ni bukan wartawan sebarangan, perlu adakan bukti. hehe. jadi ku twit si lelaki ini tanya pasal ada sesuatu ke? sebab macbookpro ni tak reti nak di print screen kan (ok, nanti belajar camne!) ini dia jawapan lelaki tu '@joegrimjow mana ada! mana ada! :P' tengok, ada :P dibelakang jelas si lelaki tengah.. uhurm uhumm. kekeke


ok ok, nak hint ke? selaku wartawan terjah terjah, ku memang suka bagi hint hint ni. si lelaki agak glamer di dunia blog. selalu buat tips pasal blog dan kehidupan di benua sana. ahakss. dapat teka? si perempuan, blogger pertama yg bergaduh dengan aku, blognya tengah mencanak naik dan hebat memetik gitar. USJ? lol

pesanan joegrimjow : ku tahu betapa indah hubungan dalam blog ni ;-)





pesanan kedua : angau kokokrunch dengan cikgu

ihsan google juga


si gadis seorang yang agak lama di dunia blog. memang sahabat sejati di dunia blog ni. entry yang menggunakan ayat BM yang aku rasa cikgu BM pun akan kalah ni memang cukup sayu bila baca sebelum tido. apakah?? si lelaki pula, adik kenalan rapat yang baru berkenalan di alam blog ini. selalu datang dengan entry englishnya.


ok, macam mana gossip ini boleh terjadi? kat mana lagi kalau bukan twitter. haha. terkejut si perempuan memanggil lelaki itu dengan 'hun' (honey??) ingatkan ini gurauan. tapi si lelaki tadi membalas dengan 'jaga diri b. ku pergi dulu. =)' apakah b?? dah macam adamaya pulak. kekeke. ok ok, bukti sini tak cukup lagi sehinggalah berlarutan ke alam facebook.


dengan berani si lelaki tag nama perempuan itu di entry terbarunya yang dalam BM (kenapa tukar BM tiba2 ni??) dan si perempuan menjawab dengan panjang lebar di sudahi di belakangnya dengan simbol..... 'love' apakahhh??


jadi selaku wartawan gossip, memang sah kedua2 blogger ini sedang hangat di lamun asmaradana. kekeke. bagus bagus. kedua dua ni cukup rapat denganku walaupun tidak pernah jumpa. boleh makan nasi minyak dah ni!!!


pesanan joegrimjow : berita baik jangan tangguh lama2



sekian saja laporan usik mengusik ni


pss : entry ini hanya sekadar gurauan. no hard feeling ya.



when we getting longer in the blogging world, more more weird moments we can cherish all the the time. fantastic? magical? yeah, that is what we call blogging =)


pss : ranking alexa dah naik jadi 450 k dah sekarang! senarai baru disini

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

51 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

angau cinta dalam 1 opis....

hhehhehe

adrina sidek said...

ehe, yang angau first tu tau sape..tuttt..huhu =P

joegrimjow said...

yanie, sape2?

adrina, hakhak, shuuuuhhh

Hazzy Ishak said...

sape tuttttt?

joegrimjow said...

xleh dedahkan
bahaya
;)

anisalya said...

tahniah...ranking anda naik..

pada pasangan tu..berbahagialah hendaknya!

joegrimjow said...

thx u

ardinihumaira said...

ehehehe... dni la tu ;p.. gurau je. dni pon ada pasan bloger fufular gak la macam sedang ehem2 mengayat ehem2 pastu dia macam ehem3 tu tak reti nak tapis sket terus sape2 baca paham je la..


apa2 pon moga bahagia untuk mereka2 ^___^

Masy said...

alfatihah utk arwah..~

dah jadi detektif conan plak eh, dok mengintip percintaan org hihihih

joegrimjow said...

ternampak
usik2 kenalan blogger

♥ Vee Violet ♥ said...

dah lama nak tulis cerpen pasal blogers yg jatuh cinta sesama blogger..
hehehe

hafiz said...

nice gossip bro..=)kedua-dua bloger tu amat popular dikalangn lelaki dan perempuan..sorang engineer n sorang lagi arts..nice combination..=)huhuhuhu

ayin jemin said...

london dgn sabah..lalala

FarhanaDr said...

Selamat tak masuk lagi dalam list ni. Huhu.. Pape pon, yang penting semoga semua berbahagia.. :)

Jard The Great said...

aku tahu sepaaa..

tp kan joe... ramai da ku tinguk yg pernah bercinta dgn blogger lain..

tak kekal.

kamu pon tahu sepa pasangan2 yang tak kekal tu..

syahirul said...

huhu dah taw.. ariff shah ngan fida aishah.. wkakakakaa.... aku baca dah...

Q said...

wah joe. pandai mengorek. hahah.

eNaSaN said...

wah2 joE... kalah abG ramBut ketak...hik3

joegrimjow said...

pasal sabah dan london tu ku terlupa nak cerita
;)


sape ye jard yg tak kekal tu?

GhOsToNe said...

hhahaha..
mengadamaya plak dah..
hehehe...

luvly mya said...

al fatihah to bro sham

ehem2.memang macam papa jarum lak..keh3..tau sape yang tuttt tu ;)

Alimaz-Kembara Terasing said...

ish..angau ke bangau....

nursarah said...

ahahah. yg 1st tu kan. gabungan nama depa pun seswaiii!. i like. tak kira. nak doakan depa happy ending.. heheh

alam blog ni banyak manisnya... seyes!

y@n@ M!B said...

tersenyum ku baca entry ni..sgt sweet ouh kenal through blog pehtu jatuh chenta...??wow! ^_^

Jard The Great said...

joe... alexa ku 478,390 =)

Mohd Sukur Ibrahim said...

bila kisah sy nak masuk dalam blog joe lak??kisah apa2..hehe..

Kazaztan Team said...

mcm2...dulu sesame opis, sesame u, sesama 1 sekolah, skrg sesame blogger pulakkk...tahniah la...

Amri Bahruji matPuisi said...

wah..mmg hebat la encik joe jadi pengintip.. dua org skali dpt.. huhuhu..

tangkap basahkan mereka di blog ini..!..miaahahaaa

Kujie said...

Kak Jie pun tgh angau bercinta juga....


p/s komen DH tu mmg seram, tak pasti kenapa dia tulis mcm tu -

Shafie said...

susah jgk angau2 ni..hehe.

serol said...

yang 1st story tu tau sape, tapi yg 2nd tu tak dapat guess.. berita baik buat dunia blog ni..aha

Adziim said...

yg pasangan 1st tu mmg terang benderang ku tahu...
tapi yg 2nd tu susah skit nk meneka, tambah klu lagi bleh?
ahaha~

sophie said...

Dua2 x kenal.. Comel lah angau2 nie..hehe

LORD ZARA 札拉 said...

uittttt~~~

cam kenal je gosip tu!!

aku nak lari jauh2 pk dulu~

hahaha~

atty's said...

kty dah tak angau ..ari2 depan mata ..

abcmilo said...

rasanye ade award utk kamu...sile singgah belog sy yerrr....

rhapsody LiN said...

jodoh ku x pnjg dgn blogger..

joegrimjow said...

biarlah mereka bahagia
sorg je komen ni
lg segan kot
heheheee

e~car182 said...

alamak!joe,yg 2nd tak dapat teka lar,,

miss lolly a.k.a luvfareda said...

yg pertama tu. l0lly pom rase mereka ada ehem2 gak ekekekek :D


yg kedua. gegel tu l0lly tau sape tapi pasangannya Xtau HAHAHAHA.

MyaFiza said...

pandai joe bergosip ye. btw.. yg pertama tu dah boleh agak sape.. tp yg kedua tu x tau la plak..

cik EPAL said...

angau takpe jangan langau :D

Matjoe said...

terlalu berahsia...

atieabie said...

ske kapel yg first...lapaq nsik mnyk la we.....hihi

LotsOfLove-Pearls said...

..cinta blog best gak..

hakhak..

~ Ann ~ said...

cehhhhhh, terjah terjah la betul betull... bwekkk.. xde la banyak sangat miss.. bru tergugat kedudukan ku ranking CNN makcik bedah no 1. i da lama u bawa cita ni.. ekekekekeke

Frodo Baggins said...

>>__<<


hahahhahha amin!!!!


((yg kedua tu sape? xleh agak ...))

Fina Fento said...

pasangan yang pertama tu saya tahu <3

yang kedua, yang perempuan seperti sudah dapat di'syaki'..cuma yang lelaki je perlu dikorek lebih mendalam lagi :P

MuNsYi SaMa said...

joe, br bace..huhu

gosip yg 1st tu betul ke? ak ikut yg blogger pmpuan tu je, laki ku dgr2 cmtu je.

gosip kedua..erk..apakah?

zahidah dihaz said...

1st tak tahu sapa...
2nd nya macam kutahu girlnya..lelakinya pun rasanya macam tahu...=P

kasih said...

2nd da tahu sapa.
lariiiiii~

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW