Share

Komik : Lumba Kereta Merdeka l Perpaduan Rakyat Malaysia

Salam.

Ini entry sempena Merdeka lagi. Juga dalam berbentuk komik. Enjoy reading.















Perpaduan boleh menjadikan kita hebat
Kita tahu semua itu
Tapi sayang ada yang cuba mencabuli perpaduan ini
Tohmahan, sindiran, hinaan, hasad
Semoga orang sebegini cepat sedar akan apa yang dia cuba lakukan


Berkerjasamalah untuk membangunkan Malaysia tercinta ini


pss : terima kasih pada semua 20 referral joegrimjow bulan ogos. sangat-sangat hargainya. Jangan lupa LIKE kat bawah ni kalau suka =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

48 ulasan:

Dayat berkata...

Sajian komik perpaduan sebelum berbuka :)

HiDaYah -the guidance- berkata...

very thoughtful... =)

joegrimjow berkata...

@Dayat

dah selamat berbuka dah

eiffel berkata...

entry yg menuju kemerdekaan scra halus...syabass!!

Chaon Cornerz berkata...

tanpa perpaduan.. malaysia takkan dapat capai kemerdekaan untuk kali ke 53.. isu2 berkaitan perpaduan tak perlu dipersoal supaya negara kekal aman dan harmoni...

miss miss berkata...

ala comel je komik. sgt bermakna :) selamat menyambut hari kemerdekaan ^^

joegrimjow berkata...

@Chaon Cornerz

agreed

Faizal@PeJAY berkata...

ko leh jadi kartunis le

molmolla berkata...

ini semua mainan ank2 sedara anda ke encik joe? hahahah :D

joegrimjow berkata...

@molmolla

erkk, mana tau ni?
kantoi

Bella Enveeus berkata...

awww sgt comel.. :)

Nur Ainaa Zulkifli berkata...

warghh sweet nyer citer nih.nilai 1malaysia..
proud to be malaysian..!

*tapi mcm hampeh ajer indonesia..tak sedar diuntung(=.=)' grrrrr~

aYaz berkata...

nice entry,
dn aku trgelak bc komik ni..
erk,mcm koleksi kete shell je..ngee..
nway,i like..
*thumbs-up*
:)

Bro Framestone berkata...

awat kereta ferrari ek he...23x

comey2 je

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

joegrimjow berkata...

@Bella Enveeus

pembuat cerita sweet tak?
lalala

joegrimjow berkata...

@Nur Ainaa Zulkifli

jangan peduli dengan indon. hehe

joegrimjow berkata...

@aYaz

thx u thx u
nak kena pomot kat shell ni. huhu

azzura berkata...

kalau la rakyat M'sia senang nk di didik mcm sport cars yg cantik tu aman M'sia ni..tapi malangnya pemikiran org ni ssh sikit nk dibetul kan. =)

*pls don't touch sensitivity kaum
x ada gunanya bakar2 masjid n church ni..

azzura berkata...

kalau la rakyat M'sia senang nk di didik mcm sport cars yg cantik tu aman M'sia ni..tapi malangnya pemikiran org ni ssh sikit nk dibetul kan. =)

*pls don't touch sensitivity kaum
x ada gunanya bakar2 masjid n church ni..

Sumijelly berkata...

kreatif, inovatif
pandai tul jadikan kereta mainan untuk entry...

ingat betul2 wat drift tadi..hehehehe

Sumijelly.com

joegrimjow berkata...

@azzura

bukan xde guna, klu bakar siap dapat dosa besar lagi

joegrimjow berkata...

@Sumijelly

xleh wat drift sngt sebab xde tangan yg nak buatkan. hehe

HEMY berkata...

ingatkan nak bercantum jadi keta yg lagi besarrr

meowwmania berkata...

kreatif wit gud message ;)

geeds berkata...

i was thinking the same as HEMY too. haha. nice one.

Fared Isa berkata...

salam..

wuish, betol2 mendalam maksud entry kali ni...huhu...

tapi kenapa diowg cm guna cara yg xbersih utk kalahkn mat salleh tu?
hehe...

anyway very nice comic la bro!

happy merdeka! ;)

fiddeOmar berkata...

cool! :)

joegrimjow berkata...

@meowwmania

thx u =)

joegrimjow berkata...

@geeds

next time
hoho

joegrimjow berkata...

@Fared Isa

haha, ye tak ye jugak. ok, abaikan moral yg tu, amek yg positif je =)

noor afzan berkata...

MERDEKA YOK!

YUP,
MASALAHNYA MUSUH BUKAN LAGI ORANG LUAR.
TAPI DALAM NEGARA SENDIRI.
HUHU~

BERSATU TEGUH, BERCERAI KAWEN LAIN.
ERR...TAK2..
BERCERAI ROBOH!

rohairy berkata...

baik punye komik... heheee

Glo-w~* berkata...

Sigh why is it we need a out side force as a reason to stand united?

Tanpa Nama berkata...

Simple but cute! :)

calvinn berkata...

hello! nanged and visited! :)) nice blog!

joegrimjow berkata...

@kilique

appreciate that
=)

Weird Dan berkata...

terus suka post ni. :)

Kelly C berkata...

ahha funny yet interesting. click like hahaha

ARieF berkata...

yea..
malaysia menang..
wlaupun gne taktik kotor..
hehee..
mat salleh 2 schumacher ke..
hehe

ARM berkata...

Cayalah..semat arr komik nie..

joegrimjow berkata...

@ARieF

xdikenal pasti. xpe kotor skit asalkan boleh menang. erk, boleh?

nizam omar berkata...

bagusnya komik ni..cita orang xda?

hazman aka species1980 berkata...

Bacaan santai yang penuh dengan mesej yang sungguh bermakna

kisahsensasi berkata...

Teknik penyampaian yang amat kreatif.....caya la bro

kisahremaja berkata...

Bro : saya cadangkan adakan slot cenggini setiap minggu.... sure ramai yang interested....betullll

andy berkata...

joe ada 20 nang...glamour kejap kat innit..hahahaha...btw nice lah citer kat komik nie...

CONNIE berkata...

lumba keta kat airport eh :P

jalanjatuh berkata...

smart!!!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW