Share

Bung Mokhtar Radin - menimbulkan kontroversi lagi!

sedikit Intro pasal Datuk Bung Mokhtar Radin

Datuk Bung Mokhtar bin Radin (born 15 September 1959) is a Malaysian politician. He is a member of United Malays National Organisation (UMNO) and also Member of the Malaysian Parliament for the constituency of Kinabatangan, Sabah. His behavior in the Malaysian Parliament is indicative of the Malay hegemony agenda, which until recently was reverently denied by the establishment.

sumber : wikipedia



Sedih dengan hukuman rm 1000 je. dah kena kaji balik agar lebih releven. harga minyak boleh naik, takkan harga denda di mahkamah syariah nak statik je?





Kontroversi yang pernah Datuk Mokhtar b Radin terjebak


1) 9 May 2007, YB kita ni telah mengeluarkan statement panas di parlimen menjawab persoalan dari YB Batu Gajah, Fong Po Kuan mengenai isu wanita yang mana katanya 'Mana ada bocor. Batu Gajah pun bocor tiap-tiap bulan' kenyataan panas ini telah menimbulkan kemarahan bagi para wanita dan seterusnya pada 18 May 2007, kenyataan maaf secara rasmo telah dikeluarkan



2) 30 April 2008, YB kita ni sekali lagi menjadi perhatian apabila bertikam lidah dengan YB Karpal Singh. karpal sing memanggilnya 'Big Foot kinabatangan' dan dia membalas balik dengan memanggil karpal singh sebagai 'Big Monkey'



3) Hari ini, sekali lagi dia telah menimbulkan kontriversi apabila mahkamah mengarahkannya membayar rm 1000 kerana berpoligami tanpa kebenaran dengan pelakon Zizie Izette




pss : Tertarik dngan status seorang senior disini di facebooknya yang quote ayat dari malaysiakini

Bagaimanapun, mahkamah bersetuju dengan pandangan supaya hukuman dibuat dengan mengambil kira kedudukan Bung Moktar dan Zizie sebagai tokoh yang dikenali masyarakat.

sumber : malaysiakini


sekarang ni,

YB selalu kontroversi adalah tokoh
artis pelakon pun dilabel tokoh

lepas ni?
joegrimjow penulis blog pon boleh jadi tokoh. kekeke


pss : Pendek sangat ke? kalau pendek baca entry pejabat murtad ni. antara entry terawal aku tulis

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

36 ulasan:

Nur Su'aidah berkata...

hahaha. mcm2 kn sekarang. haihhhhh~

.alie. berkata...

jo jadi tokoh...


erkkk jadi anak kelantan pertama jadi PM boleh?


~teringat ada bloggers sebut sal joe,ada ciri2 bakal PM..

joegrimjow berkata...

dah banyak duk doa
kekeke

Farid Fernandez berkata...

politik ngan artis xleh terpisah... sama2 suka 'hot'

Mohd Adziim berkata...

tokoh macam ni xbleh dianggap tokoh.

joegrimjow berkata...

apakah maksud hot?

dunspeak♥ berkata...

ku doakan joe jd PM..hee

Jard The Great berkata...

bung org kpg aku...

AMOI KUSUT berkata...

bung tokoh poligami kot.
hahaha

nursarah berkata...

nak jugak joegrimjow jadi tokoh..! ehehe, tokoh blogger yep. ok gak tuh

joegrimjow berkata...

tkoh blogger pon layan
hehe

Tanpa Nama berkata...

nice one joe!

FarhanaDr berkata...

Tokoh mesti mau ada ciri2 tokoh.. Tokoh itself sounds best, baik jek kan.. Heehee.. :)

TUKANG KATA berkata...

Kalau anda nak masuk politik,nak jadi calon..saya antara org yang akan mengundi anda..hehehe

Sky0ne berkata...

bro, kalo tak silap, bung mokhtar kene penjara sebulan, zizie yang kena denda rm1000...tp skrg penjara tu tangguh sbb nak buat rayuan...kalo tak silap la...hehe

Hizami Rahim berkata...

haha.
boleh je kalau bro joe jadi tokoh.
;)

Idda Hashim berkata...

mana2 politik smue bole di beli..yg kena denda bole byr, yg kena penjara boleh tangguh..politik politik

atieabie berkata...

menyampah btol ngn org politik....emm

joegrimjow berkata...

. skyone, sebab tu statement tu keluar, kemungkinan hanya akan denda sahaja sebab bung ni 'tokoh' ;)

aNoZ berkata...

senang je nk cop2 tokoh ni. bagus btol la. haha

.::WaNiE::. berkata...

tokoh gitu?

alahaiii

encik tikus berkata...

Hah? Macam-macam daa~

joegrimjow berkata...

semua org leh jadi tokoh pasni

alvin takda rumah harga 8juta.... berkata...

jadi la tokoh maal hijrah kalau berani..

Tanpa Nama berkata...

nanti keluar buku sejarah bdak2 skolah pasal tokoh2 tanah melayu dah berlambak. ngee^^

SuFy berkata...

hurm...ramai org politik slalu wat masalah..ops!!..'tokoh' tu tak kaya mana pown kat kinabatangan tuhh..huhu

Frodo Baggins berkata...

wajib resign arrr pakcik ni.
dalam n luar parlimen
kecoh ... haishhhhh


>>____<<

Kulanz Salleh berkata...

memang agak panas cerita bung muktar ni.. bnyk isu timbul ttg beliau..

Amirah bte. Norjali berkata...

pelik2 manusia sekarang..

Amieynna Amin berkata...

emm..
dorg kaya..
setakat rm1000 tu sikit je..

tokoh?
mcm xkena je..

joegrimjow berkata...

mmg sangat tak kena kan

miss van da goh berkata...

sedih sgt if the leader like this.
The maker of law then break the law.
kalau pemimpin rosak,apatah lagi rakyat.

~NURUL~ berkata...

nak buat camno.. org dulu ilmuwan disanjung tinggi.. orang sekarang dah xpandang ilmuwan.. karyawan lah best.. ilmuwan skema.. karyawan sempoi.. ngahahaha

milimilo berkata...

aku tak tekejut kalau joe jd tokoh apa-apa 1 day nanti sbb ciri2 dah nmpk.heeee.mmg org xkan pertikai mcm ni punye :D

Roronoa Zoro berkata...

pemimpin zaman skg..

"do u got money? do u got power? do u a politican man? if yes, u can be a TOKOH"

rosak habes..

eNaSaN berkata...

jOe inSyALLAH kamu kaN jd TOKOH yg baik....hik3

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW