Share

Komik : Lumba Kereta Merdeka l Perpaduan Rakyat Malaysia

Salam.

Ini entry sempena Merdeka lagi. Juga dalam berbentuk komik. Enjoy reading.















Perpaduan boleh menjadikan kita hebat
Kita tahu semua itu
Tapi sayang ada yang cuba mencabuli perpaduan ini
Tohmahan, sindiran, hinaan, hasad
Semoga orang sebegini cepat sedar akan apa yang dia cuba lakukan


Berkerjasamalah untuk membangunkan Malaysia tercinta ini


pss : terima kasih pada semua 20 referral joegrimjow bulan ogos. sangat-sangat hargainya. Jangan lupa LIKE kat bawah ni kalau suka =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

48 comments:

Dayat said...

Sajian komik perpaduan sebelum berbuka :)

HiDaYah -the guidance- said...

very thoughtful... =)

joegrimjow said...

@Dayat

dah selamat berbuka dah

eiffel said...

entry yg menuju kemerdekaan scra halus...syabass!!

Chaon Cornerz said...

tanpa perpaduan.. malaysia takkan dapat capai kemerdekaan untuk kali ke 53.. isu2 berkaitan perpaduan tak perlu dipersoal supaya negara kekal aman dan harmoni...

miss miss said...

ala comel je komik. sgt bermakna :) selamat menyambut hari kemerdekaan ^^

joegrimjow said...

@Chaon Cornerz

agreed

Faizal@PeJAY said...

ko leh jadi kartunis le

molmolla said...

ini semua mainan ank2 sedara anda ke encik joe? hahahah :D

joegrimjow said...

@molmolla

erkk, mana tau ni?
kantoi

Bella Enveeus said...

awww sgt comel.. :)

Nur Ainaa Zulkifli said...

warghh sweet nyer citer nih.nilai 1malaysia..
proud to be malaysian..!

*tapi mcm hampeh ajer indonesia..tak sedar diuntung(=.=)' grrrrr~

aYaz said...

nice entry,
dn aku trgelak bc komik ni..
erk,mcm koleksi kete shell je..ngee..
nway,i like..
*thumbs-up*
:)

Bro Framestone said...

awat kereta ferrari ek he...23x

comey2 je

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

joegrimjow said...

@Bella Enveeus

pembuat cerita sweet tak?
lalala

joegrimjow said...

@Nur Ainaa Zulkifli

jangan peduli dengan indon. hehe

joegrimjow said...

@aYaz

thx u thx u
nak kena pomot kat shell ni. huhu

azzura said...

kalau la rakyat M'sia senang nk di didik mcm sport cars yg cantik tu aman M'sia ni..tapi malangnya pemikiran org ni ssh sikit nk dibetul kan. =)

*pls don't touch sensitivity kaum
x ada gunanya bakar2 masjid n church ni..

azzura said...

kalau la rakyat M'sia senang nk di didik mcm sport cars yg cantik tu aman M'sia ni..tapi malangnya pemikiran org ni ssh sikit nk dibetul kan. =)

*pls don't touch sensitivity kaum
x ada gunanya bakar2 masjid n church ni..

Sumijelly said...

kreatif, inovatif
pandai tul jadikan kereta mainan untuk entry...

ingat betul2 wat drift tadi..hehehehe

Sumijelly.com

joegrimjow said...

@azzura

bukan xde guna, klu bakar siap dapat dosa besar lagi

joegrimjow said...

@Sumijelly

xleh wat drift sngt sebab xde tangan yg nak buatkan. hehe

HEMY said...

ingatkan nak bercantum jadi keta yg lagi besarrr

meowwmania said...

kreatif wit gud message ;)

geeds said...

i was thinking the same as HEMY too. haha. nice one.

Fared Isa said...

salam..

wuish, betol2 mendalam maksud entry kali ni...huhu...

tapi kenapa diowg cm guna cara yg xbersih utk kalahkn mat salleh tu?
hehe...

anyway very nice comic la bro!

happy merdeka! ;)

fiddeOmar said...

cool! :)

joegrimjow said...

@meowwmania

thx u =)

joegrimjow said...

@geeds

next time
hoho

joegrimjow said...

@Fared Isa

haha, ye tak ye jugak. ok, abaikan moral yg tu, amek yg positif je =)

noor afzan said...

MERDEKA YOK!

YUP,
MASALAHNYA MUSUH BUKAN LAGI ORANG LUAR.
TAPI DALAM NEGARA SENDIRI.
HUHU~

BERSATU TEGUH, BERCERAI KAWEN LAIN.
ERR...TAK2..
BERCERAI ROBOH!

rohairy said...

baik punye komik... heheee

Glo-w~* said...

Sigh why is it we need a out side force as a reason to stand united?

kilique said...

Simple but cute! :)

calvinn said...

hello! nanged and visited! :)) nice blog!

joegrimjow said...

@kilique

appreciate that
=)

Weird Dan said...

terus suka post ni. :)

Kelly C said...

ahha funny yet interesting. click like hahaha

ARieF said...

yea..
malaysia menang..
wlaupun gne taktik kotor..
hehee..
mat salleh 2 schumacher ke..
hehe

ARM said...

Cayalah..semat arr komik nie..

joegrimjow said...

@ARieF

xdikenal pasti. xpe kotor skit asalkan boleh menang. erk, boleh?

nizam omar said...

bagusnya komik ni..cita orang xda?

hazman aka species1980 said...

Bacaan santai yang penuh dengan mesej yang sungguh bermakna

kisahsensasi said...

Teknik penyampaian yang amat kreatif.....caya la bro

kisahremaja said...

Bro : saya cadangkan adakan slot cenggini setiap minggu.... sure ramai yang interested....betullll

andy said...

joe ada 20 nang...glamour kejap kat innit..hahahaha...btw nice lah citer kat komik nie...

CONNIE said...

lumba keta kat airport eh :P

jalanjatuh said...

smart!!!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW