Share

Nenek yang HOT!

Hazel Soares menjadi perempuan kedua tertua yang berjaya menamatkan bidang pengajian di peringkat ijazah. sangat 'respek' dengan nenek tua ni sebab dalam umur 94 tahun, berjaya menamatkan bidang pengajiannya.... yang dirasakan mustahil oleh golongan muda kita


cita cita 78 tahun


nenek yang memiliki 6 anak dan 40 cucu ini menyimpan hasratnya sejak 78 tahun dahulu lagi untuk menyambung pelajaran dalam bidang ijazah yang mana pada waktu dahulu, cukup susah mahu menyambung pelajaran di universiti. yeah, nenek ini layak digelar nenek HOT



mendapat tepukan gemuruh dari classmatenya semasa penyampaian sijil



Kita yang cukup senang nak sambung degree sekarang ni dengan pelbagai kemudahan, PTPTN, biasiswa, bantuan yayasan negeri dan pelbagai lagi pun susah nak tamatkan degree. alasan? 1000 alasan boleh dicipta, muhasabah diri balik



"The biggest thing that we can all learn is that we're never too old,"


Suka dengan quote dari anak bongsunya ini, jelas usia bukanlah penghalang untuk sesiapa berjaya. walaupun sudah 94 tahun, dengan pelbagai kekangan kesihatan, usia, masa dan pelbagai lagi, nenek ini meletak semua alasan itu ketepi dan terus dengan kejar cita citanya


exam 2 minggu lagi


13 hari lagi dah mahu exam. yang akan menentukan sama ada aku layak untuk sambung MEng (Masters in Enginering) ataupun sekadar BEng (Bachelor in Engineering). penting dan sangat kritikal. Jadi kalau perasan banyak entry dah mula pendek-pendek, harap paham dengan orang yang nak exam ni. terima kasih kepada Nenek tu sebab berita dia ni membuat aku lebih bersemangat untuk study. JOOOM studyyy!

sumber : baca lagi cerita nenek hot disini



pss : lepas ni nak buat tutorial (sempat lagi tu) macam mana mahu update blog semasa musim exam. hehe. nak baca tutorial berguna? boleh baca sini, atau sini, atau kat sini. pastikan kalau anda masih baru dalam blog, baca tutorial ini

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

38 comments:

Hazzy Ishak said...

semangat tinggi!
selamat berjuang joe

Azrul Hisham said...

sangat kagum dengan nenek itu :)

all the best bro :)

cik EPAL said...

datuk hot takde?? hehe.


13 hari lagi?? goodluck exam. studyyyyyyy :)

LIEZ. said...

nenek hot ni kerja apa laa enk lepas ni?
hehehe..
nak seribu daya, tak nak seribu daleh.

wish u luck in ur exam!!

mama zharfan said...

best of luck joe!!

.::WaNiE::. said...

cayalah nenek ni

Ezniey said...

amik laaa wasiat kat blog saya..hehe

Hizami Rahim said...

wow.
kagom dengan nenek tu.
haish.
anyway.
good luck bro!
;)

||| PöJìé PööH ||| said...

Wowwww!!!
Kagum dgn semangat nenek itu..
All the best for u Joe!

Love,
PojiePooh Abdullah

FarhanaDr said...

Concentrate concentrate.. Study study.. Heehee.. InsyaAllah.. Kamu pasti boleh.. :)

Nurul Harun said...

itulah kan.

proses pembelajaran itu tak akan pernah habis..

tabik kat nenek!

joegrimjow said...

baru balik kelas
jenguk blog kejap, hehe

joegrimjow said...

ok ok, akan ku concentrate dalam study
thx semuaa!

TUKANG KATA said...

nenek moden..

:)

all the best exam ya! bittaufiq wann najah!

joegrimjow said...

thx u
:)

noor afzan said...

dah2..pi study..
oo..nak sambung master kah?
good luck k. =)

eNaSaN said...

gud luck all the besT...





menunTut ilMU mmg xkira usia..muda ke tua...peluang yg ade dpN mata jgn disia2kan..selamat exam...(^_^)

Nadya ©™ said...

Wahh..salute la dengan nenek tu..
Bersemangat waja betul..

Anonymous said...

gud lux utk exam...

joegrimjow said...

really appreciate

iman said...

:) org tua yg tade peluang nak belajar pasti appreciate peluang belajar..kita yg mudah2 dapat...hm..okay, tetiba insaf.bye!

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

good luck joe... moga sampai master di sana.... yakin bule... n pasti bule punya....

Fathi Adha said...

gud luck exam...

joegrimjow said...

jzkl

Fazrul Nizam a.k.a iJaN said...

Mmg hebat nenek tu..bukan senang kalau dh tua nk study..n gud luck 2 joe...

izansalleh® said...

cayalah nek!

good luck joe ;)

aduka said...

tgk..
usia bkn penghalang seseorg further study kan?
aku ni..
tua jugak la..
bakal sambung blaja juga..
muahahahaha..
=P

✿nkara✿ said...

gudlak for ur exam.. =)
me tengah berdebar tunggu result...weeeeeee~

Jard The Great said...

sila belajar rajin2 ye joe.. ehehe

encik tikus said...

Gudluck yee ! Harumkan nama Malaysia ! Hehe :D

SuFy said...

kalo ada peringkat yg lbih tinggi dri segala tahap pndidikan, selagi hidup..perlu terus kejar..^_^ gud luck joe

joegrimjow said...

ok ok,
rini dah kuat memerah otak ;)
thx u nenek

REMEDY said...

betul tu. usia bukan penghalang untuk mencapai kejayaan..dia mana ada kemahuan di situ ada jalan..

MX said...

ni lah dikatakan dimana ada kemahuan...disitu ada jalan...

bagus betul nenek tu...

respect...respect...

et said...

oh.hotttt~

Fatimah Samsuddin said...

oh.. nenek ni mmg sgt hot!!

@joegrimjow.. selamat berstudy ye..
sy doakan kjayaan kmu.. amin.. :)

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

tulah, sy tgk universiti luanegara, blaja sume umor ade..sampai nenek2 pon ade ..
semangat diorang nih..

joe sama2 doa yer..sy pon ade exam nex wik.. moge Allah pemudahkan urusan

Rara said...

hbat la nenek ni.. :)

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW