Share

Kehidupan di IC (1) - Ber'camping' di IC

Ini adalah entry ringkas + berkala + bersiri. Semuanya kisah kehiduapan di IC. (Information Commons) Kenapa pendek? sebabnya boleh baca di entry nenek hot ini. Kenapa berkala? sebabnya ini merupakan entry bersiri yang akan dipublish selama 5 jam sahaja. Kenapa bersiri? sebabnya ini merupakan salah satu taktik untuk pastikan blog ini sentiasa update walaupun tuannya sangat sibuk sekarang ini.



******


Siri (1) Kehidupan di IC - Ber'camping di IC


IC pandangan tepi


IC pandangan depan


Kemudahan 24 jam ini disediakan khas untuk pelajar Uni of Sheffield untuk mengulangkaji. 24 jam sehari, 7 hari seminggu, library ini tidak pernah tutup! Tempat ini merupakan tempat terbaik untuk study. Selesa dan jarak tidak jauh dari rumah. 7 minit jalan kaki saja!


Ber'camping' di IC


Istilah yang diguna pakai sejak turun temurun oleh student Malaysia ini adalah kerana ramai studeny malaysia yang mengambil kemudahan di IC ini untuk study. Aku sendiri pun sekarang ni banyak masa di habiskan di IC. dari pukul 11 malam hingga 3 pagi dan dari pukul 11 pagi ke 4 petang. Ini rutin harian sekarang (ye ke?) sempena exam yang bakal menjelang tiba


Kali ini mahu tunjukkan kelengkapan ber'camping' di IC. Mahu habiskan masa yang lama di IC ini perlukan barang yang secukupnya agar study menjadi sesuatu yang menyeronokkan. Jom tengok apa barang yang boleh dibawa



Herbalife F1 sachet - bawa je satu sachet F1 ni, buat F1 masa study, masyuk + sedap



Pisang - dah bosan dengan F1, ketika lapar, makan pisang pun jadi!





Makanan dari rumah - biasanya kena bawak makanan supaya tak bazir duit dan masa untuk beli makanan di cafe, kalau waktu malam, cafe tak buka, lagi susah! jadi makanan di rumah menjadi pilihan





Tea herbalife - yang ni wajib bawa. Minum ni untuk sentiasa otak cergas. hoho, pelengkap segalanya





Macbookpro - untuk mengelakkan perebutan komputer dengan pelajar lain, laptop sendiri kenalah bawa. lagipun kalau bosan, boleh update blog. kekeke




pss : Next entry esok yang bertajuk AKTIVITI KETIKA BOHSAN DI IC

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

24 comments:

FarhanaDr said...

Bagus.. Diisi dengan begitu bermanfaat.. HerbaLife.. Dah tentu2 ade.. Hik hik..

P/S: Jangan lak berchenta dalam library okeyh.. Ngeeee.. ;p

joegrimjow said...

x x x x x
xkan
hehe

TUKANG KATA said...

pengisian masa yang berkualiti..

thumbs up!!

joegrimjow said...

sebab nak exam kot
;)

mama zharfan said...

iklan herbalife ;)

amar haziq said...

kat uk pun buat herbalife ke..
saya baru nak join..

joegrimjow said...

. skali skala kena iklan ;)

. jom join ;)

chybee said...

I want that macbook pro tu boleh x? ;)

joegrimjow said...

erkk, boleh2 ;)

Hazzy Ishak said...

dah melencung dari tujuan sebenar ke IC tuh...
gotcha!!

joegrimjow said...

mmg tengah melencung dah pon ni
haha

akira sendoh said...

tmpg tya..herbalife tuh ape??

et said...

beznyer ade library macam gitu.oh2.jeles 5 saat.

joegrimjow said...

. herbalife tu minuman bernutrisi ;0

. erk, jeles je ke? huhu

kella said...

bagus ek herbalife ni? ooo bukan untuk kurus sahaja ya? ohh.. oh.. (sambil terangguk..angguk!) ;)

joegrimjow said...

of coz bagus
saya masih minum sampai skrg
;)

bArdbOO said...

menariknya IC nie!! huhu..ni yg trase nk pg blaja kat sana..hehe..makan byk2 tu x ngantuk ke joe?

hakimfaridzul said...

joe, dah macam duta herbalife ni!

promote ke???

agagagagaga

aduka said...

hehe..
guna webcam, gmbr jd terbalik..
awat x flip?
=P

*eh btol ke eja 'flip'.. T_T

joegrimjow said...

erk
boleh flip ke?
huhu

Rara said...

aktiviti m'update blog tu y wjib..hehe

Anonymous said...

huh...jadual study yang sangat2 padat....gud lux yep...

ザ-sylver-shooter said...

semat ah bgnn ic

Ezniey said...

bnyk erk turun makan herbalife tu....sy minum jap je..pastu x mampu laaa..mahal

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW