Share

cerita housemate dan kekecewaanku

housemate aku yang berasal dari perak menyuruh aku masukkan cerita die dalam blog aku. walaupun die antara silent reader yang menyayangi aku sentiase, tiada cerita menarik dapat aku tulis tentangnya.

yang pasti die hensem
hensem itu subjektif
bagi aku die hensem

ada 4 di dalam rumah kecil ini. semuanya gantang2, dan yang paling hensem, pati korang tau
-senyum-

semua orang pelik sebab rumah kami tiada jadual masak. tiada duit rumah. tidak sistematik kata orang. malahan rumah kami tiada jag untuk buat air bila tetamu datang.hurmm

tapi aku tidak kisah. berat aku tak berkurang pun walaupun tiada jag air. aku happy, mereka happy, kami bahagia.

untuk hidup serumah, perlukan komitmen yang tinggi. setiap orang perlu rasa ada tanggungjawab. barulah akan wujud suasana harmoni di antara ahli rumah. rancang mahu pergi ke paris. habiskan masa bersama. ooh, bahagianya nanti


"MAK, mak masak apa mak?"


aku rindukan suara itu saat ini. ketika aku fokus untuk masak, itulah selalu kedengaran. lucu. dan itu juga yang aku akan balas kalau salah satu antara kiteorg masak. die lah yang menjadi mak untuk hari itu. selalunya aku lah menjadi mak. tapi aku tak boleh menjadi mak asli kepada mereka, sebab aku tiada susu asli untuk di beri minum...









-i like this pix-

~~~~~

hamdi dan pak blalang di ruang tamu

"dah la bah, jangan la macam ni"

"bukan apa hamdi, abah tersangat kecewa ni"

"ala, bagi la can kat ibu plak. hari tu kan abah dah puas gelakkan mak"

"hamdi, kau tak paham naluri orang dewasa ni. sedih campo geram. tambah2 plak ibu kamu tu.suka sangat ngejak abah...."

"macam budak2 la abah ngn ibu ni. malu kat halimah tau. budak kecik pon tak macam ni!"

-mak belalang datang bersama halimah menuju ke ruang tamu, sengaja dikuatkan suara-

"halimah, berapa bilangan adik beradik halimah?"

"3, termasuk halimah bu, napa?"

"bnyak tak 3?"

"sikit je la bu, kawan halimah ada 7 orang adik beradik"

"memang pun. tapi kalau dah bolos 3 gol, tu maknanya banyak"

-menjeling kepada pak belalang-

"sayang! dah la tu...."

"lalalala"

nota kaki : sangat kecewa bila teamku kalah...


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

66 comments:

philoColy said...

ha??..
ape kemendeny ni?..
haha..
jmbu2 sumeny..
hehe..

Vee Violet said...

laaa....
kecewa sebab bola rupanya....
hihihi

naddysh said...

like da last pic too!!

hee~

liv's fan ker?
xpe2...semalam manU seri jek!
larikkss...hohoho

Gnet said...

hallo boy, thanks for the comment in the previous post
an interesting blog you have here
u made my day :D
btw u guys seem to have a good time there.
wherever you are. where are you again? lol
take care alrite.
exchange link perhaps? :)

momentinlife said...

ehehe.. pic ngan kwn2 mcm tu, antara khazanah berharga.. jd klu ada kwn2 nk amik pic, jgn lk malu2 kuchen.. nnt xde kenangan..=)

LotsOfLove-Pearls said...

hye..
thanx visitin ma blog..
huhu..
agak keliru membaca tapi rasa korang hidup bahagia dan gembira..

selamat bergembira..
Paris waitin for all of yaa..

Cheers!

eazy said...

padan muke haha.
chelsea mintak2 la menang.
takotnye.
adeh.
eh joe.kawan ensem.
kim slam!
teeeet!!!
haha

joegrimjow said...

. e2 tyme suka2

. agak r...

. sukenyee

. haha, btol. mmg xde malunyee

. u live there?

. kekeke, da ade org beminat ke?

Anonymous said...

wow..
bez la tgk mmbe2 2..
dowg mst sportg..
he3

a m b e r h u n n said...

yaaa..


hi :-)

epalgreen said...

ha ah la joe..
cute2 kwn joe..
joe pn..
nk knl blh x?
yeay..
liverpool kalah
wek wek :)

joegrimjow said...

. sportg lgi sexy.lalala

. hi juge

Tie said...

Wah..memang seronok dok serumah satu kepala... :)

one said...

laa...kkcewaan sal 3-1
rupenyer...hee.. kre ok ar dpt 1..
tp aku sokong MU bro...hahaaa..
x kcewa pn..just seri
----->> hebat...

xuen adyla said...

liverpool kalah malam tadi 1
chelsea menang 3

aq sedey juga
nak tisu

lily aklili said...

hahahah...pic last sexy giler...ok ke bang?..hihihi

pic yang love tu?...mcm...err...errr...

lalalalalal..selamat hari khamis...

~Cinta Cukulet~ said...

kirim salam pada jejaka yg paling hensem dalam rumah tu ya. bukan kamu. dia. hehehehe

iNsaN BiaSa said...

alololooo...konon comey la wat muka cmtu ey..hahah..mmg comey..cam budak2 terlebih jer..hehehe

Shitsurei shimashita said...

hahahaha..keayuaan terserlah jua..lalala
agak2nya bila semua tu dah kawin and wife nampak agaknya apa korang nak citekan..

a.b geldofg said...

wah hsome2 bro......psing pun cun smcm je

~ujicham~ said...

haaa.. ni ada potensi jadi model runcit-runcitan nih.

fjie said...

cm ne ni bro..
3bijik..
adoyai!!

Ivy Metaga said...

wasehhhh...pose2 ya..macam rupa group band pon ada...arrr..nih band dari mana neh wakakakaaa...

Anis Mohd said...

hahaa..
anis pon pernah dpt permintaan dr teman yg menyuruh memasukkan nama nya di dalam n3 anis .

* blur sket baca cite kat bwh tuh ..

widydib said...

apsal posing ala adek2 ni...hehe

lea said...

aku suke tgk pic ke5..
cumel jerk..
hahahaha...

p/s: aku masih xnampak blog aku kat link ko :'(

tqa said...

hahahaha.. girlish sungguh pose2 korang..

=)

sayaanakali said...

bestnye jadik 'mak'. huhu

princess lucky said...

XPE..XPE..

princess lucky said...

XPE..XPE..

tehais said...

Waaaaa..aku suka entry nie ;P
Sbb bleh cuci2 mata.
Kem slm kat ausmet..lalala~

Framestone said...

out of topic--> oh bile tue ek....eh first time dtg blog bro ek.. thank oz sudi dtg lawat dan tglkan jejak

lya said...

wow
agak berminat kepada seseorg yg bersweater biru && kaca mata itu
aahahaaaaaaaaaa

cm2 la perangai korunk nie ;DD

lya said...

wow
agak berminat kepada seseorg yg bersweater biru && kaca mata itu
aahahaaaaaaaaaa

cm2 la perangai korunk nie ;DD

lya said...

wow
agak berminat kepada seseorg yg bersweater biru && kaca mata itu
aahahaaaaaaaaaa

cm2 la perangai korunk nie ;DD

lya said...

wow
agak berminat kepada seseorg yg bersweater biru && kaca mata itu
aahahaaaaaaaaaa

cm2 la perangai korunk nie ;DD

lya said...

wow
agak berminat kepada seseorg yg bersweater biru && kaca mata itu
aahahaaaaaaaaaa

cm2 la perangai korunk nie ;DD

nurain said...

ni jantan2 korea nengok sumpah dorang nages..muke pecah rumah berposing jampu..


wahahahah


*gelak guling2*

QueenWizza said...

was here!!

memula td ingt ko chinese. LOL.

Donata said...

very nice photo

n a r d indie winkie said...

kirimsalam yg hensem2. termasuk.. erm..paham2 la. haha.. gurau jek.

n a r d indie winkie said...

kirimsalam yg hensem2. termasuk.. erm..paham2 la. haha.. gurau jek.

Eazy Izzuddin said...

hiks...
kenape ngn pic tuh??
sume nye cam kemaruk chenta je..
ehehe
xD

muhammad aneff said...

asik jln2 jek....

Mr.shari said...

khidpan llki bujang,haha~

milimilo said...

jambu la sume dlm pic tuh..haha..jgn mara lol..kih3..mmg muke2 pro masak la kan..erm, liverFool mmg klh la weh..xpyh berangan dah..huhu

A a D i I ? said...

osmet ko ensem? okeh, kem salam kat dia. lalala~

oit, ada award utk ko. pegi kutip.. =)

co0L^^guRL said...

ecececece......

konon dia la paling ensem. :)) :))

sharamli said...

yg mn xde awek lgik?

joegrimjow said...

nampaknya saham housemateku naik

lea said...

a'ah la...mana satu yg still single..
pas kat aku satu!..
hik3

dejavu said...

alah alah..
cute semuanyer...

bee said...

adoyai...ape kene mengene ni ngn bilangan adik bradik..haih..x bes2 merapu2.ikan kerapu..pix2 tu tyme sengal eyh???cian korang sume ek...hee..nk pi paris??biler..wah best tu..hoho

Ma'am_Chelsea said...

Nak komen tang nota kaki tu jer...

Mmmm.. Sabar ek dik... Terima dgn redha & sabar... Yg terbaik itu semestinya tetap terbaik...

Muehehehehe =P

Jard The Great said...

comel2 belaka korang ek.. hehehe.. seb baik muda2 lagi.. bnyk mase nak fikir pasal mase dpn..

ijechan said...

mmg pix akhir tu meninggalkan kesan mendalam. erkk.. haha!

fafaz said...

alaaaa..
chomeynye pic itu..
heee...
:D

Babyjane[The Juliet] said...

haha jambu
:D

moonie said...

bola ker?

Erina Asmawani said...

alaaa..menjelesnye tgk pic2 tu sume..nice pics! =)

Monkey D Luffy said...

korang semua hensem2!

joegrimjow said...

time kaseyy

a m b e r h u n n said...

let's follow me to.

link link..

hidayah said...

comei ye kamo sume posing. kalah gurl2x kat lua sana! wwweeee!!

neway joegrimjow...
thx cz droping kat blog yaya..
nnt add link je k..
suke bc blog comei kamu..wwweee!!

cahayaqaseh said...

yang dalam gambar tu semuanya dok satu umah ke?


kena buat jadual memasak dik? setiap org kena memasak. belajar walaupun tak tahu. esok siapa yang untung? sure isteri adik2 kan? tak perlu memasak...hehe

Anonymous said...

huhuhuh....wonder boys...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW