Share

tayar bulat

terimak kasih kepada hairul adhan kerana belanja makan. sedap sungguh nasi beriyani tadi. kalau dimurahkan rezeki lagi, apa salahnya belanja lagi. kecik tapak tangan, mulut ku tadahkan....

~~~~~

hamdan(17), hamdi (9) dan halimah (6) berjalan dari pusat shoping hari-hari ke rumahnya. barang yang dibeli tidak mewah, hanya mencukupi bagi sebuah keluarga pencedok etok. bersyukur dengan apa yang ada menjadi ubat hati mereka ketika lara

"abg hamdan, nak tanya boleh?"

"tanya la halimah, abg jawab"

"semalam cikgu halimah ada suruh halimah masuk debat. tajuknya -ultraman lebih baik dari superman-"

"hahahaha"

"hamdi, napa gelak? tu tajuk yang sesuai. pandai cikgu halimah bagi tajuk"

"susah la bang, tak de isi nak di debatkan"

"kerja pendebat ni bagus. seingat abg dulu dengan debat la abg berjaya mengasah bakat abg untuk bercakap didepan khalayak ramai. bagi idea kepada abg untuk berkarya di dunia abg"

"tapi tajuk ni susah sangat la abg.."

"jgn sempitkan minda ok.abg nak tanya, sapa producer ultraman dan sapa producer superman?"

"jepun dengan amarika"

"itulah point dia, nak kaitkan antara jepun dan amarika. hurai lagi hebat mana jepun, hebat mana amarika. boleh cakap pasal teknologi"

"oooh, camtu camtu...bijak la abg ni"

"abgkan hasil sperma pertama, bijak dia lebih la sikit.hehe"

"abg ni ngarut cam abah je"

"sikit2 je.nak jawab teka teki dari abg?"

"nak!"
-halimah hamdi serentak-

"kenapa kalau orang naik kete,perjalanan pulak jauuuh biasanye penumpang akan tidur kat belakang"

"hurmmm"

"pikir, jgan sempitkan minda"

"xtau la bang"
-2 2 serentak-

"sebab tayar kereta tu bulat, perjalanan menjadi smooth je"

"habis tu?"

"cuba tayar kete tu 4 segi.3 segi ke. konpem penumpang tak tido. kedung kedeng kedung kedeng kete tu turun naik"

"abg!!!"

"abg gurau je la. nak rapatkan silaturrahim dengan adik2 abg ni. tak boley ke?"

"jgn la buat lawak bodoh, tak membina langsung...ok dah sampai dah la bang"

"apsal rumah kita bergoyang-goyang tu bang?"

aahhhh, ooohhhh, aahhh, yeaahhh
-sayup sayup-

"alamak, abg lupa abah ngn ibu suruh pulang pukul 2, sekrang baru pukul 1. jom kita pergi tempat lain"

"napa?"

"adik ke4 dalam proses....."


nota kaki : hidup akan menjadi lebih indah jika dikongsi keindahan itu dengan orang lain.



Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

53 ulasan:

sharamli berkata...

tu adiah befday..kena jawab..hu3...
k2..xyh p0n xpe..

sharamli berkata...

yeyeye..nak dpt adek baru...
ha3...
pandai abg jga line mak ngn ayah erk

nenekrock berkata...

hahahahha guling2 den baco
yg best ahh owhh owhh tu jeaa
=D

joegrimjow berkata...

ish2, budak tutup mata

D.I.T.T.O berkata...

dekat oversea ke skunk?
wah best tol!!
terima kasih bg komen..

cik siti penguin berkata...

XD
*no words could describe my feelings*

Tanpa Nama berkata...

hihihi

ending tak tahan~

tqa berkata...

ha-ha-ha
apa la abg ni.. musti kuriusity adik2 tu btambah..
mesti dorg nk taw caner adik ke4 d proses.

reallylife berkata...

absolutly right we need everybody around us

~~zuraiwan~~ berkata...

salam....thanks visit blog kite ye....

faNna berkata...

Haha.xsabo nak dpt anak yg ke4.
Adeh,ketawa den bce ni.Sabo jela

nurain berkata...

oh..abang hamdan sgt cerdik..boleh mintak no henfon die(kalo ada)

ngee..

cida berkata...

hehe..taw xpe..senak perut baca.. :D

joegrimjow berkata...

abg hamdan kecik lagi
abg joe da beso

bee berkata...

ha...dr tanye abg hamdan..baik tnye org yg buat story cer ni secara menyeluruh..bagaimana adik ke-4 itu diposes???aii.(soklan x ley blah)..suke jer...

Monkey D Luffy berkata...

wei! rumah ko tak kukuh tu

xuen adyla berkata...

kalu tambah sorang kena buat rumah batu la
kalu x... erm xtau la

ijechan berkata...

pak n mak belalang pesan awal2 kat abg hamdan ea? haha!

muhammad aneff berkata...

abg joe2.....adoiiii....

eleh...da tau da jwpn teke teki tu....hehe..
peace!

tehais berkata...

Siap suh balik kul 2 yang tak tahan tu.haha ;P

BTW, as hamdan said,

"abgkan hasil sperma pertama, bijak dia lebih la sikit.hehe"

Ada scientific study ke?lalala~ ;P

lea berkata...

baek abg sulung
tlg cover line..
hehehe....

paan berkata...

hahahaha.macam siut la citer nie...maner ko dapat ??

joegrimjow berkata...

reke sndri. jgn caye, bace je

lea berkata...

ko g la jawab test jugak..
aku nak tgk personality ko cmner?
ade ciri-ciri mr right aku tak...
hahaha

qishie berkata...

apesal siang2?

tak panas ke?


wuwuwuwuwu

Mohd Shahnom Ismail berkata...

adoi...mankuk punya ending
msg cun~
teruskan berkarya bro
reduce skt bab biru2 tuh
ish3

jie berkata...

wakaka,lawak la pepagi aku baca blog mu ni joe...hehe..nice post

momentinlife berkata...

hmm xkn la smpi bergegar umah tu.. aduyai!~

a m b e r h u n n berkata...

blurp!
kenapa dgn 20hb4 ?


birthday u eh..

:-)

eazy berkata...

klu dpt adik kembar lagi best kan?

Jard berkata...

adesss.... hampeh pny citer.. hahaha.. lawak..

Yaniez berkata...

ekekeke...
adeh kelakarnye ending tu.. huhu

Tanpa Nama berkata...

memang la tayar bulat..
ade ke tayar bujur???

moonie berkata...

rumah ko naper? dah nak roboh ker? hahaks

part last mest nak tulis mender tu kann..huh!!

mc'eja berkata...

kat hujung cerita ada berunsur lucah plak...cett...hehe

~Cinta Cukulet~ berkata...

haha..giler nyer ending (tutup mata malu nak baca hahaha)

shirley berkata...

i wonder if this is based on true story?ahak!

Ma'am_Chelsea berkata...

Iyo dik..

Akak x luper nye no keramat (20) itewwwww =P

HuRuL_Aini berkata...

aigooo....
aku suka point jepan vs amerika tu....x pernah terfikir pula...haha
bagus juga budak2 umur 6 tahun dah di ajar utk kreatif mcm tu, panduan utk didik anak nanti...haha:)

iNsaN BiaSa berkata...

hohohhoo...teka teki yg sungguh bijak..!!brilliant..pandai si abang ni kan..tau2 je nk dpt adik..ahaks..

Eazy Izzuddin berkata...

hihiks..
siot je...

btw anda di tag...
mahu jwb ka?
xD
=P

Ivy Metaga berkata...

hehehehe...cerita nihh...

Tanpa Nama berkata...

hehe..
buat adik baru ek..
notty

one berkata...

joe2..pandai karang cerita...

joe ambik debat dulu ke?

sebab tu la pandai karang cerita..

dah tahu macam mane nak buat cerita kan..

pandai lah joe..

teruskan karang cerita yang best2 eyup..

best.. tapi kena berpada2 la k..

jangn nanti sume cerita same akan

buat orang berase boring pulak..

kena pandai tengok mase dan tengok

mood orang ea..

kadang2 manusia ni selalu ingnkan

kelainan daripada kita..

barulah orang kate kite ni buat

keje secare profasional, lain

daripada yang lain..

semoga kamu mendapat lebih pujian

dari kerja yang kamu lakukan untuk

menaikkan semangat kamu...

keje lebih ukay..

(^_^)

one

aNNdiNN berkata...

Rajin tulih ceghite...! i know u, student Ms Ruzaini kan? :) Thanks 4 droppin by! :) Have a great life!

Framestone berkata...

out sikit--> tue la... selamat hang laki kan... bg yg dah mengahdapinya harap bersabar la ek

dejavu berkata...

hahah..
dasatnye nk buat proses adik ke-4..
smp goyang goyang rumah tu..

*takut dpt 2 adik sekaligus..ekekekek

redbirdfe berkata...

haha,

tahap wajib kahwin dahh..


p/s : kena pggil abg joe jgk ke? keke.

Donata berkata...

Happy Easter!

Y u Z z 9071 berkata...

hahaha...

lawak jer tau..

dpt adik kembar kot

cahayaqaseh berkata...

yup hidup akan menjadi lebih indah kalau dikongsi dengan orang lain. akak suka sangat ayat last ni.


salam kenal dik.
nice blog

~ujicham~ berkata...

hehe.. ape daaaa.

joegrimjow berkata...

itu blog nama die

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW