Share

Cabaran 1000 Unique Visitor - Entry sedih

Sejak internet kat rumah tak jadi, dari 12hb Januari sampailah sekarang, aku ingin ucapkan terima kasih kepada TMNET kerana pekerjanya cukup efisyen dengan menghantar bil internet kat rumah aku yang sekarang dah cecah RM 220 (pakej sebulan RM 110). Walaupun internet kat rumah tak boleh pakai, mereka masih bertungkus lumus menghantar bil. Kalaulah semua pekerja kerajaan bersikap macam pekerja TMNET, pergh aku rasa kejap je Malaysia dapat jadi negara maju

Bagi tepukan kepada TMNET!!!

tmnet hoooliang tmne hebat tmnet efektif - haputuihhh!!!


Apabila internet kat rumah tak jadi, perkara utama yang menjadi 'concern' seorang blogger adalah traffic blog. Begitu lama kita menjaga traffic blog supaya maintain menarik je, nak jaga alexa, nak jaga pagerank semua, tup tup internet takde ni, memang menjadi masalah utama. Kalau sehari 2 takpe, ni dah hampir sebulan lebih - memang susah!

Tengok aku punya traffic, pergh, sedih tersangat. Antara azam aku tahun 2011 ni korang tahu apa? Pastikan UV blog tak kurang dari 1000. Walaupun nilai ni takdelah banyak, tapi sangat bermakna untuk aku. Memang sehingga 11 hb, maintain je 1000 uv keatas tetapi lepas tu........

Internet tak jadi!!!


Penting sangat ke traffic blog?

Bagi aku yang tak pasang iklan apa-apa selain Nuffnang ni, nak kejar traffic untuk duit memang tak sangat. Ya lah, kalau dah pasang iklan orang lain kat blog, kena maintan kita punya traffic supaya orang tu akan beriklan lagi. Aku nak kejar traffic ni sebab utamanya - KEPUASAN. Tambahan pulak, dah ada azam tahun baru untuk blog kan, memang sangat sedih bagai orang mati bini jugak la bila tak tercapai

Terima kasih TMNET sekali lagi


Cabaran semalam

Sekarang ada kat putrajaya, internet memang super hebat. Terima kasih P1W1 max!! Kebanyakan appointment aku semalam pada waktu malam, sampai pukul 2.30 pagi bau balik tau, gigih cari rezeki punya pasal, jadi waktu pagi dan petang kerjanya duk update blog je lah. Hasratnya nak kembalikan 1000 uv ni kembali. 

Tetapi malangnya



928!!! hampes, sikit lagi


Moral of the story

Walaupun kita nak sesuatu benda tu, tak tercapai jugak, adalah tu sebabnya. Dalam bab aku ni, sebabnya adalah - TMNET. waghhhhhhhhhh


pss : korang dapat rasai penderitaan aku? huhuk... dah dah, nak pergi tambah amal ibadat, nak doa banyak2, doa orang teranaiya ni akan dimakbulkan kan? korang nak suruh aku doa apa?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

32 ulasan:

Ujang9897 berkata...

hahaha..., dah byk la tu bro dari UV aku


erm..doakan aku murah rezeki..=)

shu berkata...

nak kene nangis dulu ke?sobs.sobsT_T
ok,da sedih.

jo, nak request,if shu nak publish some of your article kat website iluvislam leh x?tapi akan d translate ke english la..klo ada english lagi best...

and t blog jo akan d link kan dalam website iluvislam...UV iluvislam 140K per day....

menyumbang traffic x?suke kan?;)

+h.a.z.e.r.i.n+ berkata...

Doa supaya bersabar.

BOO TMNET BOOOOO!

encHIx laNDax berkata...

doakan Tmnet Lebih "berjaya"
hahahXD


ape seyh ko xwat report..aku hobby aku adalah call TM!hahahXD
bagi maki barang dua tiga das!

joegrimjow berkata...

@Ujang9897

akan di doakan!!

joegrimjow berkata...

@shu
wah wah
suka2
nak publish entry mane?

joegrimjow berkata...

@ h.a.z.e.r.i.n

booo kuat2 sama dia

joegrimjow berkata...

@encHIx laNDax

bukan setakat maki, perli, merayu, marah, pujul macam2 style dah buat. hampir 10 kali lebih dah call depa tu

huh

bardboo berkata...

aku paham perasaan tu..kat uamh aku ni boleh dikatakan hari2 tenet bengong..tp tahan jela..blogwalking pelan2 macam kura2 berjalan..huhu..

Jom Lawat: Blog Bardboo
Make Your Own Personalized Gifts Here

shu berkata...

tak kisah yang mana2 pun...kat part bisnes 2 pun nak..untuk di masukkan dalam health section, politik..shu kene go through blog jo from a to z la..hehe.tapi,shu da lama bace so,tw la ada artikel2 yg menarik;)

ok kan?

xlama lagi iluvislam akan ada english website untuk international approach....yg dibuat, oleh saya sendiri(rase cam nak pengsan);))

Nizam berkata...

dah banyak la tu bro...
huhu...
teringin gak nak rasa macam tu... dapat 500 ++ pun da ok... ni below 500 je UV visitor sehari.. hmmm

joegrimjow berkata...

@bardboo

yg tu lembap, yg ni xde langsung!!!

joegrimjow berkata...

@shu

wahaa, boleh je. tp kena tgok jugak sebab banyak entry merapu meraban. hehe

amek yg snonoh2 skit

joegrimjow berkata...

@Nizam
xpe, slow2

shu berkata...

okeh.takpe kan if kene edit sket2.sbb ktrg ada editor yg pantau artikel..;)

inshaallah...seme entry jo senonoh ;D

thanx yer

Epo berkata...

doakan saye dpt stret A spm,
skali fly tros. hehe. bole?

nnt sy doa brader cpt jumpe jodoh.
hoho

Tanpa Nama berkata...

rileks.tak semua yg kita nak, kita dapat.kan?

joegrimjow berkata...

@shu
owkey
thx u

joegrimjow berkata...

@Epo

wahhh

doa internet jadi pon dah ok
huhu

joegrimjow berkata...

@Puan Capa

sangat betol

shu berkata...

nak gune name ape?
joegrmjow? atau faridzul asyraf?
sebab kene alias author gak..

KiD berkata...

hahaaahaaa.. Kid Customer service Representative untuk STREAMYX. Ohhhooo.. korang maki2 eh? biasa laaa tu dah dengar kat telinga nih.. yang penting korang caci maki kat "service" bukan kat CSR. CSR macam kid ni ditugas untuk bantu customer je.

Kalau masalah tu sebab teknikal macam ada outage, maintenance, kabel kena curi, underground cable, masalah port, dslam dan lain-lain.. kami CSR ni nak buat macam mana? lodge report dan hantar technician laa untuk solve problem.

jarang yang cakap baik2 dgn CSR tapi malam tadi, dua orang bagi compliment kat Kid! alhamdulillah...

Macam CSR yang lain jugak macam Bank2, telekomunikasi lain, broadband dll, kalau ada masalah mesti bising gak kat situ kan? :) Periuk nasik kami tu bang..

So, thanks juga kepada abe Joe (yang kid kenali dari entry fazley yaakob) kerana ucap terima kasih kepada TMnet.

p/s: sorry kid bebel panjang2 lak.. chill semua.. :)

joegrimjow berkata...

@KiD

haha, bleh satelkan masalah joe x?
hehe
joe bg no report. dah sbulan lebih ni

joegrimjow berkata...

@shu

joegrimjow
hoho

KiD berkata...

@joegrimjow
kid try.. follow up dgn 2nd level atau critical team. nanti emel report number kat hisyam_3247@yahoo.com
kid cuti arini dan esok.. ahad ptg kid keje.. nanti leh kid usha report tu.. :)

abe joe.. oh abe...

APi berkata...

doakan streamyx di Malaysia mencecah kelajuan yang superb boleh..
hehe

Susu berkata...

Doakan follower saya meningkat.

Encik Joe, bila dah usaha dan bertawakkal, Allah uji jugak, itu kehendak Dia. Ada la tarbiyah yang Dia nak bagi tu.

~Positif thinking, positif thinking.

anyss berkata...

Salam,
ambil masa sikit nak kembali ke asal...maklumlah sebulan. Seminggupun dah banyak berubah tau...

Doa panjang2 moga blog saya pun leh dapat 1000 gak ;)

Teruskan usaha. Chaiyooook!

DaHLia berkata...

yeah trafik sgt penting sb nak jaga pengiklan2 di blog

TiKa LEh berkata...

pergh, byk lah tu..nak capai 100 pun susah..hoho..pi lah jepun..intrnet lg laju drpd Uk.kalo dgn malysia, fhm2 jelah..hoho

iManAzRaf berkata...

hehe.. banyak la tuh... kalau UV aku ciput.. hee...

kepochicomel berkata...

fuiyoo saya punye traffic susah jugak nak naik sebab selalu sgt bz and tade mse utk update :D

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW