Share

TanyaNajib - Antara soalan dengan perli

Tahniah pada DS Najib sebab menjadi PM pertama di Malaysia gunakan Social network untuk berhubung dengan rakyat jelata. Erk, dulu social network macam facebook dan twitter ni mana ada kan, patut lah boleh jadi yang pertama! Apa-apa pun, ini langkah bijak jika ia inisiatif dari PM sendiri dan langkah membodohkan rakyat jika PM tak baca pon msg/twit yang di hantar

Ok, kali ini mahu share dengan korang yang tak sempat ikuti timeline tanyanajib di twitter yang mana soalan-soalannya pelbagai - ada yang menyindir, ada yang perli, ada yang mahukan penjelasan detail pun ada. Jom kita tengok


ada yang tanyakan pasal pembunuhan beng hock!



Tak lupa juga soalan lucu menggamit hati




Haa, cabaran dari ketua pembangkan ni ditanya balik




Tak lupa juga yang terpikat dengan gambar bibir PM, siap tanya lagi pakai apa




lawak ada dimana-mana




Ini aduan rakyat yang munasabah ni




ehh, soalan ni pun boleh?




aceceeh, bodek2 jangan lupa ya




*tertelan air liur nak jawab*




betol!!



setakat ni, ini yang TERBAIK!!




lol, ada jugak soalan macam ni





Memang ada yang berbentuk soalan yang inginkan penjelasan, tapi hashtag tanyanajib ni lebih kepada perli/kutuk PM sendiri. Heh, mentaliti orang kita atau memang dah tahu soalan2 takkan dijawab sendiri oleh dia, jadi main perli2 je lah?


Tengoklah apa kesudahan dia lepas ni


nota kaki : tentu hot kalau Najib berdebat dengan Anuar nanti =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

72 ulasan:

MazHaR berkata...

haha...
lawak ar soalan dorang ni...

joegrimjow berkata...

@MazHaR

senyum dan gelak je la
;)

iwan_dextrous berkata...

hahaha..mcm siot je soalan

joegrimjow berkata...

@iwan_dextrous

soalan last tak tahan

Wyna Nubies berkata...

ha3..
lawak2 belaka soklannya..
sian dato'najib nk menjawabnya..hu3

syarifah radiah ibrahim berkata...

lipgloss pun jadik nak tanya
haha

zikeryhassan berkata...

kau tak tanya soalan panas2 kat dia ke?

SayaAnonymous berkata...

hahahahaha..kelakar giler!!! malaysians have a grat sense of humor!

LORD ZARA 札拉 berkata...

Gila seh soalan amir!

ha ha ha~

Khairi berkata...

soalan yg buat aku nak terguling bawah meja hahaha.

Khairi berkata...

#tanyanajib

aku_azreen berkata...

macam-macam soklan...

joegrimjow berkata...

@Wyna Nubies

kalau dia yg jawab la
hehe

joegrimjow berkata...

@syarifah radiah ibrahim

rambut dr rozmey pon ditanya

joegrimjow berkata...

@zikeryhassan

tanya soalan perli
hehe

joegrimjow berkata...

@SayaAnonymous

truely said

joegrimjow berkata...

@LORD ZARA 札拉

xminat ana kot
kekeke

Fariq berkata...

hahaha,, sakit perut gelak baca tweet2 diorg..

MasZuber berkata...

haha
i suka entry neh!

Tanpa Nama berkata...

agak rude n nonsense la soalan2 cmtu..tny la soalan2 yg relevan n logik skit..huhu

Roxy zai berkata...

mak aih soalan..pening laa kalau aku jadi najib..hehe,,;)

chanz berkata...

HAHAHAAAAA LOL ROFL gua

qilamahadi berkata...

boleh main main solana laa kalau mcm ni dgn PM kita
huahuahuaa

Hafizuddin Jasmi berkata...

like gile entry ni!!!
yg tak thn tu siap tye brand lipstik..hahaha

firuzLazuardi berkata...

apa motif ko buat entri ni?saja2 nak malukan orang ke?
hahahaha

IRAH HAJERAH AZMAN berkata...

Pitam aku ketawa.Nak nak soalan si Amir dengan pasal DDR tu. hadoyai!

fYZa berkata...

kelakar siottt!!!!!!!!!!!!!

ms shiya berkata...

agak2 najib sahut tak cabaran anwar tu????

tak sabar nak tgu najib berdebat ngan anwar ni..nak dengar suara 'sweet' najib..rela bertapa depan tv..haila~

iniialahaku berkata...

ada yg klakar ntah pa pe..da yg bernas gak soklan2 2..

widydib berkata...

gila x hot kalau dorang berdua debate... mintak debate ngan tok guru nik aziz lagi hot kot..:)

normiza kadar maidin berkata...

ahahaha...ada gak orang macam ni erk..pelik2..ape2 pun nice info..

normiza kadar maidin berkata...

ahahaha...ada gak orang macam ni erk..pelik2..ape2 pun nice info..

che'ila berkata...

tak serius depa ni..haha.tp lawak jugak.tak terganggu ke emosi Najib nanti.

Azwani berkata...

tak sangka ada gak yang tanya soalan-soalan camtu kat Dato'..apalah reaksi Dato' bila baca tu..hihii

Tuan Din berkata...

hakhakhak...
kalu cam tu aku pun nak tanya...

noreed berkata...

harap-harap PM bersabar banyak-banyak bila baca all the tweet.

Puan Capa berkata...

lawak2..best part time tanya najib AJL tu.hahaha

Amir Said berkata...

haha. saje nak join sekaki dgn org2 lain. kalau tanya soalan2 serius pun, belum tentu DS Najib akan jawab.

ad|nda berkata...

aku dari tadi berjam2 mengadap #tanyaanajib tapi takde mende nak tanyer sebab sme org dah tanyer.. skang nak tunggu jawapan Najib je... yippie!!~

Tanpa Nama berkata...

Next time tolonglah blurr kan nama orang-orang yang post tu ye. Menjaga privacy orang sikit.

shazlea shayla @ maria berkata...

aku rase klo Najib bace pon die gelak..hahahh

aNdi.Hanin::حنين نظوره berkata...

tak sabar tengok respon najib. XD

Azza Firza berkata...

hahahaa, adoii, kelakar laa dorg nie

zaira berkata...

omgg!

hahahahahahah

~ch@wi~ berkata...

serius..aku tggu jawapan pak najib je skg ni..samada berani nk debat ke x..x kn takut kot..huhuhu


Gambar Awek-Awek Polis
New Entry : Makhluk Apa "Usha" Blog Aku??

The Nurul berkata...

part ana rafali sangat kelakar

hana berkata...

x bole bla la soklan nye..
huhu

hana berkata...

x bole bla la soklan nye..
huhu

LiLohOnEy berkata...

nk kata teruk pun xblh sb ada yg betulnya.

baca dua tiga kali, aha, bantai gelak aje la~

lol~

milimilo berkata...

boleh kira bape soalan yg serius.kebanyakannye sume nganjing.haha.smlm #tanyanajib tu boleh buat bhn bacaan kelakar ;D

sArAh berkata...

lawak giler.. mesti terkial2 najib nak jwb.. hee~

Dauspozi berkata...

Pandai org kita berlawak secara memerli... siyes kelakar dowh.. haha, kalau la PM balas sume soalan nih.. kui3

Oasis berkata...

Hahaha
Dorang ni semua mmg patut joint Raja Lawak.

lieyyy berkata...

hihi soalan pasal rambut dr rozmey tu paling best :D

eqhaZIN berkata...

haha. tergelak2 bc.
yg xthn, psl batman tu! hik3.

::ienafazlyna:: berkata...

hahhaahaha..lawak la dieorg nie...

::ienafazlyna:: berkata...

@Oasisbtul tu

HafizRahman.com berkata...

hahaha...sumpah kuang ajor sape yang tanya pasal rambut dr rozmey tu..hahahaha

Biopolymath berkata...

Itu soalan minta PM berdebat dgn Anwar paling epik! Tergelak-gelak saya membaca. Ambil kesempatan kan? Hahaha.

tenangsudey berkata...

ahaha memang terbaik ah... nice one



Jasa Ibu Bapa Dilupakan, Jasa Orang Lain Disanjung

kella berkata...

terbukakan.. sesiapa pun boleh.. :)

nurfaiz shaidan berkata...

Most of the tweets above prove that most Malaysians are humorous! LOL :D But it would be great if PM can answer to each of the tweet! Awesome! LOL

Ezniey berkata...

x pe ke...komen camtu..hahaa
x pernah pon buat

Nurulbadiah Lai berkata...

soalan yang kacak!

Jejaka Terhangat berkata...

haha..terbaek..yg last skali memang tak bleh blah..Ana Raffali rulez..haha..

naa berkata...

HAHAH. sengal jekk. dr rozmey's hair memang trbaik ahh. hahaha :PP

Siti Sifir berkata...

i like!!! hahahahaaaa
http://letsclick.me/xy

Siti Sifir berkata...

i like!!! hahahahaaaa
http://letsclick.me/xy

Saiful Bahari berkata...

xtahan soklan rambut cendawan!

Ery Farieha berkata...

kehkeh bongek la yg tanya soalan tu pon
hadoii ~

Destinasiku berkata...

lemau..

Grey Sanchez berkata...

agak rude n nonsense la soalan2 cmtu..tny la soalan2 yg relevan n logik skit..huhu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW