Share

Rahsia warna baju blogger perempuan ketika 'gathering'

Salam,


Pakaian merupakan benda terpenting bagi setiap manusia. Tanpa pakaian manusia boleh jadi bogel dan sudah pasti masyarakat akan menjadi huru hara disebabkan tiada pakaian ini. Kali ini akan membincangkan mengenai rahsia baju perempuan dan lebih difokuskan kepada versi blogger ketika mereka mahu datang untuk ber'gathering' Entry ini hasil gubahan secukup rasa dari sini dan untuk tengok versi lelaki boleh klik sini



MERAH

adik comel ni nama dia eny


Berani, emosional, tegas tamak, tahan melarat dan suka bersenang-senang. Blogger yang memakai baju merah untuk gathering kebiasannya tidak lekang dengan senyuman tapi senyum2 jugak, jangan dikacau sebab garang!




BIRU

kak ina bile nak blanje saye ni?


Setia pada pasangan, pandai menyimpan wang, kuat kemahuan, suka berterus-terang, jujur, cekap memberi maaf dan tegas. Blogger jenis ini mahu memberitahu yang dia mempunyai banyak wang dan bolehlah minta darinya untuk belanja makan ice cream sekurang-kurangnya



HIJAU
anak sdare kupasrah (su'aidah), dah ade blog dah?

Subur, suka kepada kebahagiaan, tidak suka bergaduh atau bertekak, patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga kadang-kadang seakan kolot. blogger ini pula biasanya sangat pemalu dan mengharapkan blogger lain untuk memulakan perbualan. pandai2lah ya



HITAM
hidayah dengan anaknya... erk?


Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi cepat tersinggung. Blogger perpakaian hitam selalunya suka berimaginasi yang hebat-hebat dan sebab itu berpakian hitam menampakkan blogger itu lebih matang! (apa kaita imaginasi dengan matang????)



COKLAT

Kaya dengan sifat keibuan, suka merenadh diri, sopan santun, halus budi pekerti, hati mudah merasa was-was dan takut berbuat salah. blogger yang memakai pakaian ini paling sesuai dijadikan isteri!



UNGU
ery peace peace


Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap. Blogger ini suka diberi perhatian dan jangan lupa beri perhatian lebih kepada mereka yang berbaju unggu ini!




KELABU

Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan cerdas dan bijak. Bagi blogger yang suka memakai pakaian kelabu ini, mereka sangat suka membantu buat kerja2 amal dan selalunya ajk ajk gathering adalah mereka berbaju kelabu!



KUNING

Menyukai ilmu, gemar membaca, tekun, cerdas dan tabah menghadapi cabaran. Walaupun sibuk bergathering, blogger ini suka membaca buku dan jangan terket sibuk orang ice breaking, dia sibuk baca buku!



PUTIH

hebat berpidato, vio?


Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur,rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal. Blogger jenis ini selain memiliki ciri2 diatas, juga suka berpidato!!



Gambar diatas semuanya gambar ketika gathering pertama di putrajaya dulu dan juga gathering kedua buka puasa. Banyak yang dah lost contact ni, tegur-tegurlah ek kat facebook atau di twitter. taknak la jumpa sekali lepas tu terus lost contact. tak best tak best. kan kan?

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

37 ulasan:

atok berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
LORD ZARA 札拉 berkata...

hehehehe~

nasib baik aku tak jumpa lagi dgn kamu joe~

:))

atok berkata...

lpas ney kalo g gathering kne plih bju ney x ley maen pkai je hehe

Kech Hidayah berkata...

hahahha.ade kaitan eh..kena check balik pakai baju kaler ape masa kat dua2 gathering tu. =)

milimilo berkata...

kalau aku suka pakai baju ikut warna hari.
isnin putih
selasa pink
rabu biru/purple
kamis kuning/oren
jumaat hijau
sabtu merah
ahad hitam

tapi kalau semua org ikut pakai cmni,xmenarik dunia.haha.warna kegemaran merah.yes.merah itu aura dia kuat.mcm man u.haha.tetiba. ;D

Zulfahmi Abidin berkata...

haha..kalau yg si eny tuh fahmie stuju sgt lah.tapi yg lain2 tuh boleh ke caye..mcm tak kene jer..hehehe...

suffer8zine berkata...

dieorg ni pakai baju warna yg same je ke hari2? hehek :P

cEro berkata...

haha, joe,
hebat gile kajian ko...
aku respek!!

Ajwin Ajeera berkata...

Awin pakai coklat masa gathering hari tu. Haha

joegrimjow berkata...

@LORD ZARA 札拉

zara nanti mmg kena jumpa ok

joegrimjow berkata...

@atok

pakai warna warni je lah tok

Hazzy Ishak berkata...

ungu tetap cantik!!

joegrimjow berkata...

@milimilo

macam man u??
ooh no

joegrimjow berkata...

@Zulfahmi Abidin

ini entry diubah secukup rasa
hehe

joegrimjow berkata...

@cEro

ahaa, ni kajian suka suki je

joegrimjow berkata...

@Ajwin Ajeera

erk, coklat ek? ingatkan itam. huhu

Bro Framestone berkata...

masa bila tue anak hidayah...

ish joe nie.. babap karang he..23x

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

syahirul berkata...

aku selalu pakai hitaam.. damn!.. ehehehe

Tanpa Nama berkata...

tbe2 rase rugi plak tak g gathering ari tu...kalo tak, msti ade terselit gmba sy..huhuh=P

joegrimjow berkata...

@Bro Framestone

hehe
anak sdare bro

joegrimjow berkata...

@syahirul

hitam itu nampak menawan

joegrimjow berkata...

@impish_yatie

wohoo,
pasti
=)

Skype Crew berkata...

nxt gathering nti nk usha blogger2 yg pki baju coklat r sbb ade sifat keibuan & plg seswai dijadikan isteri..hehehe..

FarhanaDr berkata...

Tak best tak best.. Heehee.. Jumpe lagi time wedding anda ye.. Heee.. :)

gadisBunga berkata...

wooo...patutla kite suka pakai baju coklat. :p

Adziim berkata...

Tentang Ery tu....aku setuju. Haha~

Farihah Ahmad berkata...

lepas ni nk pakai merah selalu. erah mak ngah. tp gathering? erhhh kenape aku xrajing?

joegrimjow berkata...

@Skype Crew

HEHE, Bleh2 je datang memeriahkan sambil2 usha2

joegrimjow berkata...

@FarhanaDr
weddig??
coming soon

joegrimjow berkata...

@Farihah Ahmad

kenalah rajing2 kan diri
=)

ninis berkata...

kalau pink??hehe ;)

Ery Farieha berkata...

wakakakakak

adoiii

"Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap. Blogger ini suka diberi perhatian dan jangan lupa beri perhatian lebih kepada mereka yang berbaju unggu ini!"

yee beri perhatian kpd saye ye semua!
hahahaha

ema fatimah berkata...

i likee~ hahaha..hik3..xde oren ke? :P

Ery Farieha berkata...

baru pasan komen adziim

hoh betol ke zim?

hahahaha

sickchild berkata...

Berani, emosional, tegas tamak, tahan melarat dan suka bersenang-senang. Blogger yang memakai baju merah untuk gathering kebiasannya tidak lekang dengan senyuman tapi senyum2 jugak, jangan dikacau sebab garang!

wakakakak takleh blahhh. hah kau besar semangkuk muka aku hahahah cis.

/Dayah//Nurul/ berkata...

wahh jo ! telupa nk tgk older post kamu. eceh nah seposen.sy single. erk.
smg persahabatn kta sm2 bpjgn :)

wandisini berkata...

best lah ko punya cerita tentang warna. siap ada gambar lagi.hehe...

tq kerana kredit kan blog aku

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW