Share

WORLD CUP : Senarai penuh pasukan ke pusingan 2 (kalah mati)

Salam,

Update world cup kali ini akan menyenaraikan 16 pasukan yang berjaya melepasi pusingan pertama dan akan menempuh pusingan kalah mati. Bila sebut kalah mati ni, bertambah best dan terasa bahang kehangatannya. Dikejutkan dengan beberapa pasukan yang hebat seperti Italy, France (dulu la france hebat) yang tidak dapat layakkan diri, world cup kali ini memang mempunyai kelainnanya!


Jom tengok apakah match seterusnya dan tarikh perlawanan mereka






Perlawanan menarik


German lawan England

Hoh, England yang menunjukkan aksi yang kurang memberangsangkan untuk world cup kali ini dengan hanya seri 2 perlawanan dan hanya satu kemenangan mungkin akan kalah dengan German yang menjuarai pasukan D dengan 2 kemenangan. Bola itu bulat, apa2 boleh terjadi. sokongan aku pada England. Hoo yeeh, 2-1 England menang. Jom tengok pada 27hb ni



Spain lawan Portugal

Walaupun berkaksi tidak cemerlang di awal perlawanan, aku menjangka kan Spain akan layak ke suku akhir dengan mengalahkan Portugal. Score? Mungkin 2-0. Perlawanan pada 29hb ini memang sesuatu yang mendebarkan. Sama sama kita lihat


Jangkaan lain


Argentina vs Mexico - Argentina menang 1-0

Uruguay vs Korea - Uruguay menang 2-1

USA vs Ghana - USA menang penalti?

Netherlands vs Slovakia - Netherlands menang 3-1

Brazil vs Chile - Brazil menang 2-0

Paraguay vs Japan - Japan menang 1-0



Jangkaan anda pula bagaimana?


pss : komik world cup blogger ini begitu ramai yang 'like'

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

16 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

apa lagi saya nak argentina lawan brazil final nanti...

Jenis2 Entry

joegrimjow berkata...

brazil lebih senang kan laluan die

ejum berkata...

ada dua perlawanan tumpuan ENG vs GERMANY dan SPAIN vs PORTUGAL

joegrimjow berkata...

yg tu ditunggu

e m y berkata...

idop brazil!!

joegrimjow berkata...

perjalanan brazil mudah

atiqahtuty berkata...

germany menang! ha3

myatiqah berkata...

laluan brazil senang...
spain vs portugal,hati aku berbelah bagi nk sokong neh...hahaha...

Fyzal berkata...

buat peminat German, England, Spain dan Portugal.. terima lah hakikat yang nanti 2 daripada 4 pasukan ni takkan meneruskan perjuangan di suku akhir :)

e5 berkata...

go england go..walaupun tak reti speaking...

mimi saidi berkata...

go spain!!!

joegrimjow berkata...

tunggu apa england kata ya
hehe

joegrimjow berkata...

fyzal, bahasa german bleh cakap ke?

Ann berkata...

go argentina!

SyimaSyaz berkata...

harap portugal lebih sopan bila main...jgn nak main sepak n se'pak kepala orang je...

harap2 spain n torres menang!

Azah berkata...

I'll go for Argentina. :D
boleh tengok senarai penuh jangkaan juara di blog saya.

btw, USA menang penalties? hehe... Prince Rock!

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW