Share

Oooh Irine Nadia Marcello

Irine Nadia Marcelo (link blog), nama pena bagi seorang blogger yang aku kenal agak lama dah. Sebab kali ini juga versi karton, memang agak pelik skit sebab... tak banyak gambar blogger yang mahu diceritakan, yang banyak... MAK BLOGGER. ampun makcik guna gambar ye. hehe


layannn ;-)















Nasihat ikhlas pada Irine


Kagum sebab dari dulu lagi ikut blog irine sampailah dah masuk majalah dah skrg ni, dah jadi model betol2 dah tapi tudung kat atas kepala tu tak tanggal2. bagus2. Cuma nanti bila dah banyak tawaran model sana model sini, pastikan tuntutan agama jangan tinggal. jadi ikon pada anak muda, yang bertudung pun boleh pergi jauh. jangan bergantung pada muka sangat, yang penting dunia modeling pon perlukan bakat yang perlu dipelajari. Semoga berjaya dalam apa jua bidang diceburi.




Perempuan vs tudung


hehe, jangan risau, ni topik kejap je nak bincang dengan korang. Topik lapuk orang katakan. Cuma terpanggil sebab hari tu di GengBlogger ada buat forum tajuk ni yang mana tajuknya...



Kalau baca sekali imbas, agak2nya ada rasa pelik tak? ku tengok yang komen dalam forum ini, kebanyakan tidak perasan yang tajuk sendiri pun dah salah. menutup aurat itu maksudnya semua termasuk tidak pakai ketat2, tidak jarang2. ku bukan nak komen brother yang buat tajuk ni tak peka. memang sekarang ni punca berlaku pendedahan aurat ni adalah tak cukup ilmu tentang aurat itu sendiri. tak cukup penghayatan tentang isu ni. sebab tu berleluasa sangat pendedahan aurat ni


tudung = panas


pakai tudung pun boleh jadi tak tutup aurat ok. perkara ni kalau nak bincang, kena buat satu entry. takpun type kat google je senang. lain kali, ku tulis dengan panjang lebar masa naik flight balik nanti. 13 jam, banyak masa tu nak menulis (yahuuu, nak balik dah!!)



cuma ku telah buat eksperimen, pakai tudung ni takdelah panas sangat. Lagipun ku pelik, orang kata pakai tudung ni jadi tak lawa. lawa apa ok!




tak caye?





cube tengok 'gadis hot' bertudung kat bawah ni




hehe





hi, saya joana, hihik ;-)



pss :kalau rasa berguna, boleh share. ilmu kalau tanpa amal, ibarat blog tanpa entry. ada rumah tapi tidak berguna

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

46 ulasan:

zaizax berkata...

ahhhahha joana mmg cun bertudung...

agak geram bila dengar perempuan cakap, eh rimas la panas la pakai tudung.

kalau tak suka pun, janganla cakap kuat2 sambil aksi menarik tudung dengan rakus uishh

ada kaitan ker comment ne?

joegrimjow berkata...

hehe
cepat btol komen
;)

Izzatul Ismail berkata...

nak ngorat joana ;p hikhik

joegrimjow berkata...

erk..?
lol

Faizal The Newscaster berkata...

hi joanna, boleh kenal?
u tak nak try tudung siti ke..bertambah comel sikit..

kekekeke

nice entry joe..banyak maksud tersirat..ditambah dengan nasihat..

mmg best! salute!

Encik Tikus berkata...

haha,best komik tuh and si joana tuh boleh tahan. ade nombor dia ? hakhak :)

I*K*T*I*R*A*F berkata...

hahahhahahahhahhaha..

gelak sorang2 baca entri ni.Blast! :)

joegrimjow berkata...

ramai yg berkenan dengan joana ni
hehe

Irine Nadia MaRceLLo berkata...

hehehehhahahahhehehhohohoh..
seriusly entry nih wat irine gelak..yg x leh blah pasal ayah irine tuh..ngaaaaa~~:D

thanx a lot =)

LORD ZARA 札拉 berkata...

walalala~

Irine ada komen tu!!

^^

Gila comel kamu Joe!

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata...

hye joana... awak cun laaa... leh buat adik angkat tak... saya suka org bertudung fhushia pink.... hehehehe

joegrimjow berkata...

slamat tuan punya tak marah, hehe

erk, joana untuk saya je ;)

A-Y-I-E berkata...

gatal betul hang ni.. mentang-mentang dia cantik...promote dia la tu... hhahahahaha

Bila nak promote handsome aku pula...

Ehhh tak de la.. aku gurau jer

SyuQ berkata...

gambar yg last tu plg x tahan sekali

he he he

kembatolo™ berkata...

gambar last tu taley blah r..gelak sakan aku..hahahaha

Nadia Havez berkata...

hi joana! hahaha~ adehhh~ mana ade panas pakai tudung.. tapi memang tak faham lah kan.. nape certain girl kata btudung tu panas n rimas.. ntahla.. free hair lagi style kot.. (-_-")

AMOI KUSUT berkata...

hahaha..
bukan takat irine nadia marcello pakai tudung cantik.
tp joanna pakai tdg pon cantik gak laa..
hehehe

yusuf mujahidin ™ berkata...

salam joe

rs nk shoot tepat tgk gmba last tu..hahaha

eh, berguna gk entry ni..selit2 nasihat tu pentg dlm pd berhibur..calit sket

Dyna Yvonne berkata...

hehe..joana tiut~
^_*

joegrimjow berkata...

aiyok
berkenan pada joana ye?
hehe
bleh buat watak baru ni

/Dayah//Nurul/ berkata...

joana tu melampao tul gaya pic last...lawak ah~komik jo makin mantap la jln cite nya. pakai apa guna comic tu? leh share x..

Epul Azimi berkata...

hai joanna,bleh kenal...hahaha

sumpah akan dilaknat.....haha

[z@ck] berkata...

haa..btol tu..jgn ditanggal tudung tu
=)

Jard The Great berkata...

wow.. joanna!

joegrimjow berkata...

skrg kat libry
kena tanggal la
;)

a kl citizen berkata...

first time di sini

terus berkenan kat joanna

R.R berkata...

awat malu-malu biawak je joana tu. hekhekhek :D

.alie. berkata...

tetiba bahas diri jd abang...
seyes geli

:P


joanna tu kalau pakai shawl mesti x lawa kan?

:P

~Miss_eiyDa ~ berkata...

ahaha tergelak jek bc komik tu..ahaha....joanna pakai tuala pink lg..auww..eekekke..

joegrimjow berkata...

sebab tuala pink je yg ada
hehe

::ienafazlyna:: berkata...

ade jek idea ko nie erk joe..kantoi pakai towel pink..hahha

nursarah berkata...

best of luck to adik Irene@murni. cik gojes di dunia blog kini dh jd model...tahniah!

joegrimjow berkata...

TOWEL PINK YG MAHAL TU
;)

Irine Nadia MaRceLLo berkata...

huuhuhuh...tq nursarah :)

p/s: abg joe..tumpang nak cakap thanx.he3

TiNiE berkata...

akak pun ada gak baca blog irine...
dia mmg cantik..almost 99% perfect...

kalau betul nak go for modelling y not kan...tp kalau boleh seiring dgn study lagi bagus..go irine go...

MuNsYi SaMa berkata...

bile joanna nk jd model?haha

semoga adik irene dpt ape nasihat yg kak joanna sampaikn. =)

joegrimjow berkata...

kak joanna?
lol

sama2 irine

IzzahFarhana berkata...

hi joana! ayunyeeeee

moga irine pandai manage kelak ;)

Mohd Adziim berkata...

Joe tunjuk side lembut dia plak dah.

milimilo berkata...

kelihatan joana sungguh pemalu berbanding irine sendiri.hihi.irine tu boleh pegi jauh. :D

syahira ariff berkata...

siapa bilang gadis melayu tak menawan
joe a.k.a joanna,wa sudah jatuh hati pandang prtama sama keayuan lu~
cis cis cis!

menarik komik tue
;]

aren berkata...

hai joana!!
nak kenal buley..heee

shinawawa eyenie berkata...

semua berbicara psl irine...dh jth cinta k?he2

rizal jabai berkata...

sangat unik dan menarik entry nih..pesanan sgt best...walaupon bertudung.kita boleh buat ape yg kita suka tanpa melanggar syariat..opps ijai tak pakai tudung plak,tudung saji tau la..haha
dan ilmu sbg bekalan sampai bila2,pandai2 bwak diri tu yg penting :)

eazyhusnazulkofli berkata...

pergh,,best r...
seyes klakar...hahaha

irine tu cute lar...^__^

Tfaaaaaa berkata...

hahaha..comel!

ngorat yang last skali tu bleh?untuk kucing saye.muahaha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW