Share

kalau nak seribu daya boleh buat

banyak perkara yang kita fikir kita tak boleh buat
padahal kita tak pernah buat pun perkara itu
cuba pun tak pernah
macam mana nak tahu hasilnya kan?

u cant do it because u didnt do it



katakan mahu berjaya dalam hidup
dilimpahi dengan kemewahan
dipenuhi dengan keberkatan dariNYA
tapi tak pernah cuba untuk mendapatkannya

u cant do it because u didnt do it



katakan mahu sebuah kereta ferrary
harga pasaran 1.3 juta rm
memang mahal
sebab itu menjadi kereta impian
makan gaji?
4 ribu * 12 bulan = 48 ribu
1.3 juta / 48 ribu = 32.5 tahun
jadi yang bergaji 4 ribu sebulan
kena simpan ikat perut
duduk menumpang rumah orang
makan sisa2 orang
selama 32 tahun setengah
baru dapat sebuah kerata ferrary sebijik
berani buat?

u cant do it because u didnt do it



gambar diambil dari email dihantar





























dieorang berjaya bina tempat ni di padang pasir
sebab dieorang pernah cuba buat
kalau dieorang tak pernah cuba
agak2nya terbina tempat ni

tapi sayang dieorang tu bukan kiteorang....



nota kaki : jangan la ketat sangat muka baca ni. ish2

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

20 ulasan:

Hayatito berkata...

ape ke he pic x load ni?
internet ak ok je joe.

Hafiz Hamid berkata...

sokong 100%.. tp gambar x loading la bos

nursarah87 berkata...

kebelakangan ni entry joe penuh nasihat yg bersemangat..

semangat dr UK agaknya..

huhu

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• berkata...

orang kita takut mencuba. sebab takut gagal.


erk~ aku sorang je ke tak dapat tengok gambar tu.dah refresh. dah reload. tapi takde gak.

nur-al-AIN berkata...

joe pos tak borang ahli tu hr tu?

Sharif John berkata...

Keep moving forward... cukup lah dapat cinta dr orng yg kita sayang...

Farhana berkata...

Benar kata kamu.. Kalau nak kurus, kena laa wat ssuatu.. Kalau kate jek, xdenya bdan nk kurus.. Hehe.. Kan kan kan???

~ aik.. ttiba psal kurus lak.. hehe..

Uruchimaru @ kf berkata...

emmm terpegun aku dgn spirit diorg ..

sharamli berkata...

giler ja0h kena scr0ll d0wn...

ayin jemin berkata...

yg plg pnting itu ada usaha.

Syima Syaz berkata...

gambar tak kuar...tuh ketat skit muka masa baca tuh..hehe

Tanpa Nama berkata...

jom jadi diorang dan tinggal kan kitorang..maju ke depan dengan sedikit pengorbanan

geeds berkata...

haha.
bley nmpk kew muke blogger yg bce???
haha.

if there is a will, there is always a way~

SuFy berkata...

saya mahu berjaya..insyaallah...gud luck jg..jg diri...^_^

Ejay berkata...

nape xde gambar pun yg display...
atau network saya yg problem nih?

teddyblueberrygurl berkata...

'tp syg dieorang bukan kiteorang'

sgt sgt stuju.
budaya kita,
tknk jd yg cipta atau cuba dulu.
jd yang pengikut jek..

et berkata...

usahe2..kan usahe tangge kejayaan..

err..wifi sgt lembap..xdpt tgk gambo..apekah gambo2 itu? ^^

dwell berkata...

gud indeed.......

Tanpa Nama berkata...

sape diaorg??sape kitaorg?

misz beauty berkata...

beauty pon xdpt nengok pict nyew... uhuks...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW