Share

berenang?? aku tersenyum

hari ini macam biasa, aku menjalani rutin harian cuti esther. petangnya aku bergerak ke gym untuk shape kan body supaya mantap macam arjun rampai. body plakon itu membuatku semngat untuk pergi ke gym.

setelah 400++ kcal telah dibakar, aku terus ke tempak swimming. wahhh, ramainya orang. ku matikan niat untuk berenang dan terus sambung ke sauna. dalam sauna ku bersama dengan seorang perempuan. tapi kali ni perempuan bertaraf makcik. perutnya berlipat-lipat, itu ku dapat cam disebalik bikininya

die senyum
aku senyum

sesudah sauna tanpa perbualan, ku lihat pool masih lagi penuh. aiseeeyyy. masa itu ku masih berspek lagi
3 pompuan mat salleh
2 orang pompuan china
2 orang laki negro

mana tak penuh? memang penuh pool kali ini. ku gagahkan jua kaki masuk kedalam pool. mewakili malaysia aka melayu yang terakhir

ku rendam kaki ku...
ooh terasa sejuk...
ku rendam badanku...
ooh kali ini sejuknya sampai ke celah2 ketiak...
ku rendam seluruh anggota badanku...
nikmat sekali...

rupa2nya semua yang ada di dalam pool itu tidak pandai berenang.
-jeng jeng jeng-


3 pompuan mat salleh tadi sah sah main2 saja dalam pool dengan riangnya
"dont touch my b...st"
"haha, i like it"
-sayup, sayup suara mereka ber3-

2 orang perempuan cine sibuk berenang, lepas tu tenggelam
"si oung ti hai ma ni"
"pu ke ai kuew tiyou sidap"
-tak paham apa yang dibicarakan-

2 laki negro, memandang aku
aku senyum
tidak terbalas

apa lagi, ku yang memiliki basic sikit berenang, terus mengayuh tangan...

satu round
ada sepasang mata memerhati
round ke 2
2 pasang mata memerhati
next round
hampir kesemua mata memerhati

aku rasa agak segan. ku cuba buat2 berehat. mataku galak memerhati mereka


laki negro tadi cuba berlagak... dikayuh tangannya...hanya sampai ketengah..lepas tu die berenti sambil terbatuk2..tenggelam...
ku hanya senyum

3 pompuan mat salleh cuba berenang juga...ber3 mereke berenang..pertama tenggelam... kedua tenggelam... dan setrusnya ketiga tenggelam
ku hanya senyum

2 pompuan cina cuba beraksi..mereka lagi teruk...xde angin xde hujan...mereke tenggelam begitu saja...
ku hanya senyum

ku kayuh lagi tangan, dan semua ada disitu memerhati. ku rasakan bangga gila, rasa syok tak terhingga. setelah penat, ku naik dan mata2 tadi terus memerhatikanku naik dari pool dengan lagak seorang perenang pro.

apa2 pon, ku puas, dan senyumku sampai ke rumah... sampai sekrang ku masih senyum... sambil menulis entry ni pun ku terus senyum

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

53 ulasan:

nurain berkata...

wah..malaysia boleh.

!

IxoRa berkata...

Kiranya boleh la tersenyum bangga sebab semua yg ada kt pool tu rupanya tak pandai berenang...

Caiyokkk !

Eazy Izzuddin berkata...

haha..
ade gaks yg x pndi berenang..
hiks...
yeah..
bangga le 2..
malaysia buleh..
xD
=P

lea berkata...

wah...hebatnya ko...
kalo aku ade kat situ..
mesti aku terpukau..
dan terus na mitak sign...hahaha

btw..sila amek awrd kat blog aku yer..
tq

joegrimjow berkata...

. malaysia sememngnya boley

. sebab 2 senyum

. sentiasa buleh

. huhu, camne ntah nak abik 2.mecey2

cik wanie berkata...

ala wanie sendiri x pandai berenang tau,
hurm...

malunyer wanie pun x pandai,
huk huk huk

LARIKKKKKK

tqa berkata...

hik3..
bangga siot..

Dakjaat™ berkata...

ini entri macam tak betul jer... hahhaha! ;p

naddysh berkata...

huuhuhuh

cayalah joe!
neyh yg bt mesia bangga neyh~


pssst : nway, daku pon x geti berenang..kuang2..;p

kayteeze berkata...

Salam ziarah...

Entry ni betul2 buat Tie senyum sampai ke telinga....sungguh menghiburkan.. :)

joegrimjow berkata...

. xpe xpe, blajo. xpandai gak

. bangga sampai senyum

. ini tiada penipuan

. same la

. time keseyy

Shitsurei shimashita berkata...

hehehehe..satu lagi n3 yg buat saya tersenyum pai release angin badan pagi2 ni.cayok bro!

Vee Violet berkata...

Stay cool Joe...
*wink*
http://november-violet.blogspot.com/search/label/JokEs...

co0L^^guRL berkata...

ecececece....

senyum tu sdekah. xper tersenyum. even senyum sorang2, itu kire mcm terapi. :))

Yaniez berkata...

wah cayalah...
terpegun dorang pandang ek.. huhu

joegrimjow berkata...

. itulah tujuan

. wink jugee

. terapi diri sendiri

. terpegun dengan bulu dada kot..keke

mo0ney berkata...

kolam cetek je kot ni.memngla senang nk berenang

ad3ck berkata...

chun tak minah salleh tuh?

KhairiL's berkata...

hehe
aku pun tersenyum apbl baca entry ko

Ivy Metaga berkata...

hahahaha...mmg dapat imagine betapa tuan empunya blog nih dgn gagah nya kuar dari swimming pool tuh...hihi..

Monkey D Luffy berkata...

jom lawan renang!

adibahrisha berkata...

hahaha minggung, u tak try tgok ke u punye swimg suit kot ade yg tak kne sampai meka senyum mcm tu.

sarcastic.

dgn bangga balas senyuman org plak tu, pastu kembang!

vidadarisakura berkata...

sumpah aku kagum dengan ko.


haha

hanjila berkata...

waahaha...mst lucu msa tngok llki negro tu tbtuk2, brenang smbil minum air ke..huhuhu
ikut tsenyum smbil menaip komen...

@t00neY r00neY® berkata...

pingat emas?
acara solo?
gaya bebas?

Tahniah!!

momentinlife berkata...

ehehe jgn riak..
nnt tenggelam lg dalam dr dorg..muehehe

Eazy Izzuddin berkata...

yeah...
malaysia sememangnye boleh..
xD

~Cinta Cukulet~ berkata...

abis tu mereka yang tenggelam tu, timbul balik tak?huhu

xuen adyla berkata...

aq yg chinese ni pon xpham ping yin ko maksudnya apa


btw yay t ko ajar aq berenang boleh...

boleh jadi coach yg berjaya... aq hydrophobia la

Anak Pendang Sekeluarga berkata...

"Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia." (Al-Anfaal 8:74)

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya....dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

lily aklili berkata...

hahahaha...

**ntah2 berenang guna pelampung***

hahaha..kidding

sharamli berkata...

jgn seny0m byk sgt...
12 days t0 g0

asis berkata...

jadi perenang malaysia la plak..

dejavu berkata...

wa...best la ko tunjuk otot-otot
6 packs tu kat aweks...
aduh! ada laki negro ke?!
aku x suke...sbb kalu aku swimming diorg negro ada mesti air pool bertukar menjadi minyak..

*dejavu kena pasti kan dgn joegrimjow yg blogger die xde org negro..x de kan?!

HuRuL_Aini berkata...

salam...
betul ke crita ko ni?....sambungan siri kisah tak benar ke?...hehe...bukan x nak caya ngan ko, tapi
1) kalau x silap easter sunday @ easter monday belum lagi kat Msia..
2) mcm x caya je semua yg dlm pool tu tenggelam....kartun sungguh....hahaha

muhammad aneff berkata...

pool kanak2 ke ape..??
mane le tau kan...huhu

fjie berkata...

haha..berlagak gler siot..

tehais berkata...

Entry kamu juga membuatku senyum ;)

Ajwin Ajeera berkata...

arjun rampal la wehh.
haha

nadiyah berkata...

huhu..baca story nih pon asyik
nak senyum jer.ngehehe.:p
salam bro..lets exchange link?
:D

nadiyah berkata...

huhu..baca story nih pon asyik
nak senyum jer.ngehehe.:p
salam bro..lets exchange link?
:D

joegrimjow berkata...

. mmg cetek, tapi ku tetap kagum

. xbape cun, bese je

. same2 la senyum

. wahh, jgn imagine lebey2

. jom jom

. org senyum kene la balas

. trimasss

. mmg tertelan la kot

. xde la sampai dapt pingat

. inysallah tak

. yehaaaa

. seb bek timbul

. dah phobia camne nak ajo?

. klu ade yg menarik, apa salahnya

. pelampung xmen laaa

. waah, bagga ada org kire

. daniel bego

. xde kot, adew pon xpaham..hehe, negro 2 ok je

. betol2. ester kat cni cuti 3 minggu

. x x, pool betol

. bese la 2

. trimasss

. eje salah ek??

. heee, kalau best ape salahnya

★ Nu♥ℜul ★ berkata...

anda ditagged =)

ijechan berkata...

tumpang bangga!!

Ma'am_Chelsea berkata...

---> tumpang bangga!!

Malaysia Boleh!!!

nadiyah berkata...

ok.i linked urs :D

hanisakura berkata...

hehehe..lawak la n3 nih..ooo kwn ad3ck ghopenye :P

sayaanakali berkata...

pewit! huhu!

redbirdfe berkata...

ajar la berenang.

x reti. keke. :p

Tanpa Nama berkata...

Uwah2..hbt2,
dngn bnggenyer
kmo kuar dri
swiming pool
diringi snyuman
yg lbar lg
manis..musty
dlm ati trpkr
npe la dieorg
sume x pndai
bunang
kn..hehe..
Aku pn tmpang
bngge ngn
kmo..uwah3
lbh2 plak
aku..hooo..
Seolah2 aku yg
dieorg
dambakn..hehe..
Mmg sunuk
kalo leh
bunang..best je
mmbunang2 n
mngayuh2 dlm
kulam wt kuat
lengtang..haha..

One..

Tanpa Nama berkata...

Uwah2..hbt2,
dngn bngganyer
kmo kuar dri
swiming pool
diringi snyuman
yg lbar lg
manis..musty
dlm ati trpkr
npe la dieorg
sume x pndai
bunang
kn..hehe..
Aku pn tmpang
bngge ngn
kmo..uwah3
lbh2 plak
aku..hooo..
Seolah2 aku yg
dieorg
dambakn..hehe..

Mmg sunuk
kalo leh
bunang..best je
mmbunang2 n
mngayuh2 dlm
kulam wt kuat
lengtang..haha..

One..

epalgreen berkata...

erkk..
xreti la berenang..
ajar boleh?hehe
yeah!malaysia boleh

:)

Jard The Great berkata...

waa.. gler riak ko nih ek.. hahaha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW