Share

Nuffnang MENGAMUK : Dapat 2 cheque serentak

aku : joe nok g kl malam ni
mak : ado gapo, Herbalife ko?

aku : dop, pasal blog. blogger summit
mak : buleh duit ko?

aku : buleh duit gapo, ni nok g tamboh ilmu ni. siap bayar lagi kalu nok masuk
mak : tok payoh la sungguh blog sangat pun, buke bleh duit....

aku : ..............


Posmen datang. Ada banyak surat. Untuk aku pun banyak. Ada 2 sampul surat yang sama. Cover later macam pernah dapat dulu - dari Nuffnang. Berdebar jugak, kena saman apa-apa ke. Bukak surat, tengok ada cheque daripada dieorang.


Cheque pertama - 2 ratus lebih

 Cheque kedua - seratus lebih


mak : cheque gapo tu?
aku : cheque hasil berblog lah

mak : -tengok-tengok jumlah cheque- Banyak jugok. xpolah, blog molek la lepah ni.
aku : hehehehe


*******

Wahaa!!

Excited sebab tiba-tiba dapat 2 cheque serentak dari Nuffnang. Walaupun nilai tak banyak, jumlah 2 cheque tu penting. haha. Ni aku cash out last-last zaman dengan Nuffnang, maklumlah, dah beralih ke Innity, cash outkan semua yang saki baki tinggal.


Malam ni ke KL

Esok ada blogger summit, tak sabar rasanya nak pergi. Esok ada beberapa lagi delegasi akan pergi dibawah nama aku. haha. actually aku dapat pass masuk yang sangat murah. Harga asal RM 399 ok, tapi yang perlu dibayar adalah sangat sedikit. Berapa tu takleh la bagitau kan. Hoho. Antara yang pergi adalah bro dan adik angkat comel dia, kawan twitter sorang dan kawan facebook sorang. heh, main angkut kroni je. 


Pasal contest

Ingat lagi contest Selamat Hari Ibu dari Joegrimjow? Kalau tak ingat, kena ingat cepat-cepat! Peringkat kedua akan tamat esok, 7 peserta yang menang entry mereka aku akan publish pada 16 june nanti. Harap korang bleh pilih mana yang terbaik untuk memenangi hadiah RM 150 CASH. Perlukan bantuan korang okeh. Nanti aku akan bagitau caranya. Contest ni adalah untuk melayakkan aku menang DiGi WoWWW awards, kalau korang rasa contest hari ibu aku ni layak menang sebagai Best Internet For Good Awards, korang votelah ek. Klik gambar kat bawah ni je. Vote tiap-tiap hari kalau boleh =)


Oklah, tu je dulu. Doakan perjalanan selamat. Malam ni naik bas, berhenti kat PWTC dan terus tunggu untuk event start pukul 8. Haha, gila semangat aku kan? Kalau Tun Mahathir tahu cerita aku ni, mesti kagum die. Korang yang pergi event tu jugak nanti, roger-roger lah ek. Bleh kita buat small gathering kat PWTC. 

Bye kORUNKKkkkk


pss : excited lebih dapat duit. hoho

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

22 comments:

syahrilhafiz said...

fuyoo rezeki untuk raya ni..

cik fa said...

wah..bestnya dah dpt duit

Double N said...

tadah tangan siap siap.. duit raya!!!! hahaha

SURIA AMANDA said...

wah....naik semangat nak blog ni....hiks..

dilot said...

rezeki datang bergolek-golek ..=)

hana sudradjat said...

wow.banyak tu! :D

munirah said...

bestnye dpt rezeki :) hehe.. nak tnye, innity ngan nuffnang mane lg berbaloi ek?

AJ said...

bestkan dapat duit...hehehhehe

iPai said...

joe ... belanja aku tak pernah dapat weh ..

lieya orange M.I. said...

blog di restu olek emak..hehee

shera haifa said...

sedap molek mok restu berblog.. aishh kene oyk kow mok jgk nie..biar mok dop tahu ado blog pun loni..

MFI said...

@shera haifa haha..mak2 memang slalu gitu..mula2 nampak benda tu sia2..bila da nampak hasilnya..terus setuju..

Miss Y and Her World said...

wah bestnye dapat duit. teruskan berblog.

Earning Nuffnang Lebih Tinggi Dari Cik Epal !

KiD said...

masyuukkkk!! sekarang dah innity dah ek?
Check out "Income dari Nuffnang selepas Subuh!" from #Innit http://innit.nuffnang.com/view/1714171

joegrimjow said...

@munirah

innity kot
haha

joegrimjow said...

@SURIA AMANDA

berblog sampai ke nafas terakhir
hehe

joegrimjow said...

@Double N

erk
dah besar xleh bagi duit raya

misz beauty said...

mak awk sangat comel joe... hehehee ;-)

titan said...

wahh..sekali dua check dapat. Tahniah..tahniah..

hazman aka species1980 said...

yeah.....blog trafik bagus cam bro nei memang sesuai join innity....

My MiRa said...

haha nanti suh la cik long tengok blog mira jugak hu3

akmalhilmi said...

same mcm ibu aku ae
hahaaha

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW