Share

Keputusan Survey Kes Liwat Anwar dan Saiful

Survey dulu aku buat untuk melihat reaksi rakyat tentang kes Anwar dan Saiful ni. Nak tahu apa pendapat korang tentang hal ni. Seramai 274 orang yang menjawab survey dan keputusannya adalah




Sebelum tengok keputusan survey ni, aku ingat saiful akan menang banyak undi, tapi rupa-rupanya ada jugak yang mengundi anwar bersalah dalam kes ini. Banyak pulak tu. aku janji dengan korang nak ulas lanjut kan? bukan kat entry ni lah. lain kali aku ulas. cuma ada beberapa komen nak dikongsi


hang kena tambah satu lagi.. anwar / saiful / kerajaan... hahahahha.. mana tau saiful kena ugut "kalau hang tak ngaku kena main bontot, kami bunuh famili hang" haaaa... sapa tauuuuuu...

kekadang kesian tgk saiful tu..sok debok2 nak dakwa anwar tapi maruah diri tergadai..keluarga pun dapat malu..anwar mmg takde hal pon..sbb selagi dia tak dihukumkan berslah selagi tu nama dia baik..biarpon ramai org cuba busukkan nama dia..

for me its simple...
yang nampak sangat takut dekat sini adalah anwar..kenapa?
penangguhan banyak kali...
semasa diminta beri DNA darah, tidak diberi...
kemudian, dia hanya memohon barang bukti tuala dan lain lain tidak dijadikan sebagai bukti...
tapi dia tidak menafikan DNA itu...
bagi sahaja DNA..senang cerita...
penakut...

logik ke lelaki 2o-an kene liwat ngan laki da nk 50... lembik sgt ke s

Mereka suka sama sukalah...
Kahkahkah


pss : yang last tu tak boleh blah! 

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

14 comments:

Puan Capa said...

suka komen yg akhir tu.haha

liyana said...

yg pelik nape x dibicarakan dkt mahkamah syariah sbb benda ni melibatkan hukum hakam agama. tp dibicarakan kat mahkamah sivil?
*komen last sekali xboleh blah. hahaha

eton said...

act x sanggup nk degar kes2 mcm ni.. huhuhu.. dah la org islam kan... tp comment2 tu memang x leh bla... hehehe..

yut said...

hahahaha...no komen..OK jerk...

fadhdeela said...

tah la diaorg nie..xsabo nak tau kebenarannyer..tp kalo benarannyer bkn bpihak pd kerajaan bahaya jugak..bile2 leh pusing huhu

Meh singgah: Bisul ohhh Bisul!!

Amira Amair The Poyos said...

dua-dua salah...
habis cerita..

suffer8zine said...

heheh komen last tu x leh blah

Terkini : Gambar Supermoon Diseluruh Dunia

Sidratul Muntaha said...

pada aku
anawar ape ade kesah?!
dia dah msuk penjara..
dah kena teruk lanyak smpai patah tulang kat penjara..
umur pun dah byk..
anytime boleh jalan..
saiful kenalah buat betul2..
nak lama hidup la katakan...

Aduka said...

mainan politik.. x semuanya betul..

saiful - kite x tau kot2 dia kena paksa n ugut oleh 'org2 yg berkuasa di muka bumi malaysia' ni..

anwar - dia nak defend diri die tp x tahu 'propaganda terancang' yg telah siap sedia oleh 'org yg berkuasa' ni..

kita?

duk tuduh si polan ni si polan tu.. apa kita dapat? benci membenci antara satu sama lain.. tak ke bodoh namanya..

sepatutnya kpd sape perlu dipersalahkan? dari mana sumber ni datang? sape yg create propaganda? ada kita pandang dari sudut yg lain? cuba fikir.. psikologi kite awal2 lg dah dipesong oleh 'org yg berkuasa' ni.. tanpa sedar..

komen aku bkn nk kondem mana2 pihak.. cuma nk ajak berfikir dlm konteks yg lain.. bab salah dr segi logik, bg aku 2-2 x logik.. sebab apa? sumber berita yg kita dapat org pntai timur ckp 'kuchalana' atau 'bolok wok'..

scara peribadi aku plak ckp, media sengaja putar belit fakta dan hal yg sebenar krn ada 'org yg lebih berkuasa' yg memerhati dan control.. ala2 pemerintahan freemanson la gitu.. tp x bermakna aku kata pemerintah kite ni amal freemanson.. cuma 'ala2'.. hehehe.. gaya tu ada.. hehehe.. sbb tu aku benci nak sentuh hal2 politik yg 'digilai' oleh org yg fanatik politik karut marut made in malaysia ni.. diorg semua dahaga politik 'fitnah' semata2.. dahaga bro.. haha..

sorry joe.. pjg aku mbebel.. tp tu la.. lain org, lain persepsi.. kalu ko joe, aku tak tahu ko belah mana2.. yelah.. klu x kerana 'org yg berkuasa' ni, xkan sampai ko ke UK, ye dak? hahaha.. gurau je.. tp kuasa atas tgn kite utk memilih..

pjg sungguh komen aku!!! O_0

deeya_89 said...

x sudah2 yek kes ni...
btw...name joegrimmjoe...teringat plak grimjo cter bleach...ngeh2

Encik Psychopath said...

padahal masing2 salah faham.

APi said...

tunggu jela kesudahannye nanti..

KiD said...

re4mac!

mutiara said...

came on bro and sis blaja tinggi
bende mcm nea pegang btul2..

kalau semua ikut hudud kan senang
mcm yusuf Al-Qradawi ckp.

datang kan 4 orang saksi yang nampak
dengan mata kepala sendiri..

kalau x hukum si penuduh...

islam itu praktikal...

inilah hasil kita dijajah dahulu
sistem yang dtinggalkan last long
sampai hari ini termasuk sistem law.

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW