Share

Komik : Kisah Jojo dan Joji yang comel

Salam,

Komik di bawah ini adalah hasil karya effy dalam blognya. Gambar dan cerita semua ku ambil dari blog dia. Cuma ku ubah jadi komik sebab dah lama tak buat komik kan? hehe. ok, enjoy read it.





















pss : teringat kisah kucing aku dulu yang namanya zubaidah. sadis sebab akhirnya perutnya terburai di depan mata dek 'langgar lari'. jangan lupa baca komik lain di pages komik ini. Jangan lupe berpeluang menang iPad free disini

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

51 ulasan:

Hazzy Ishak berkata...

milo yang comel
baru kejap tadi officemate buatkan iklan kucing hilang.
kesian dia

NyNaA berkata...

yay..xnak tgk video ni..kejam..

btw..jahatnya letak nanas kt perut jojo =p

joegrimjow berkata...

marahkan effy

hehe

ku dah delete sebab tak sanggup tengok

.alie. berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
joegrimjow berkata...

eh eh
ku xolah apa2 pon
sebijik amek same
cume ada skeping gambo ku buang sebab nak cukupkan 2 keping setiap page ;)

Kejernihanku berkata...

huhu..siot joe menggunakan kucing utk memancing aku memberi komen kat blog ko hehe..yg tak bleh blah sape yang kene rogol tu..haha..ko buat komik byk2 la ye..nnti aku tgk lagi hehe..

.alie. berkata...

hahahaha.alie dah jumpa entry tuan punya dgn ayat y sama..

kena puji tuan punya entry la plak..

hik3~comel giler kucing dia

lilacfla berkata...

warghhh kamek suka!!!!

haha comelnya.. nak sangat kucing yang manja.

Tanpa Nama berkata...

sumpah besh giler!!!!!

AJ berkata...

comelnya kucing2 tu!

joegrimjow berkata...

alie, hee, baca la, blog die pon best

joegrimjow berkata...

comel macam nak beli je banyak2

Azrul Hisham berkata...

mak aii...letak nanas tu yang tak tahan..hehe

abcd E fgtakperlulahakutaipsampaihurufz berkata...

kelakar habis cerita ni ;b

Effy Saiful berkata...

waah, thanks Joe for publishing! (^_~) this one's even better than my orig version.. kaler menarik~ hehe

my personal favourite: jojo dirogol & dihempap nanas! haha

fikah mus berkata...

wah!!!
comel2 semuanya!!!
gaya memang tak leh blah.

helena's berkata...

ya Allah comel gila!

rhapsody LiN berkata...

haha.. boleh pulak buat citer cmni..

kretif2~
:p

meowwmania berkata...

isk iskk..sian jojo kena buli :(

joegrimjow berkata...

kene hempap nenas semua nampak ek?
hehe

HEMY berkata...

punya la byk gambar ko snap smpi leh wat komik..ekekeke

joegrimjow berkata...

gune comic life, drag2 je ;)

hellioz berkata...

Kalau Lu Takot Kne Hack, Jangan Buat Blog,
Tulis dalam diari je bace sorang2~
gyahaahahahahahah~

mier@merr berkata...

terbaek punyelah..siyes.... ai like..

joegrimjow berkata...

pindahkan pada bentuk komik
;)

kyoO~rEz@ berkata...

klakar gilew abg joe..hu3
nnt wat lgik ^^


*ur junior skol SBPIK

Tanpa Nama berkata...

kejam gila buat kucing dia mcm tu!
Effy tu kalau aku baca blog dia, kepala aku pkir Furqan yg kene naya dengan ejen Mossad cite Ayat2 Cinta..haha

joegrimjow berkata...

ku xtengok cite tu, hehe

Shari berkata...

haha. best citer ni bro. ada bakat buat short filem ni :)

Tanpa Nama berkata...

hahaha pet yang last tue mmg terbaik..haru biru...

joegrimjow berkata...

yg last tu gambo kucing. hehe

eykameow :) berkata...

cool lah. kucing memang comel. best nye kalau dapat gomol2. tapi malang nya saya tak boleh. hee.

Jard The Great berkata...

warghh.. sihat2 kucing2 dlm gmbr.. ape rahsianya ek? kucing2 kat umah aku kurus2 je.. huhu

x-po berkata...

memang terbaik ah bro..hehe

------------------------------
Pelikkah lelaki tidak minat tengok sukan?

Kimmy berkata...

nice!! ;D

sinagarimba berkata...

Mantap joe design blog ni. Aku suka.

2 3 hari ni ada banyak gak blog buat cerita kucing. Ke besok hari kucing sedunia.
confius

joegrimjow berkata...

erkk, ada ek hari kucing?
;)

princeduyong berkata...

selamat hari kucing...haha

~miszirdawaty~ berkata...

oh, sumpah kiyut!
kuceng itu~
lalala~

*∽ IZAN ∽* berkata...

ha ha ha..!!! siyessss akak sukerrrr sangat entry nih...!! mcam nak berguling aku bace dik oiiii!!! adoiii.. baru sedar lama dah tak baca komikk.. seronokkk jugakkk!! ha ha

miss nana berkata...

1- jojo tuh mcm kucing kat rumah la. ktorang pggl leo

2-milo tuh comel:D

3- kelakar tgk gamba yg kena buli tuh. yg ada nenas. gelak guling2 ;P

Jemput jenguk sini
Berita Baik untuk Cats lover

Ery Farieha berkata...

wahhh!
aku sgt pantang tgk kucing ok.
ya Allah comeynyee!
huhuhuh~

Fitrihadi.com berkata...

binatang yang rasul suka adalah kucing.. hoho best gak baca komik ni.. alahai kucing pun ada kena rogol ke? kena sencored skit gambar tu hehe :p

kak ina kl berkata...

kucing tu jadi glam lah kat sini..suker kucing tapi bila dia melepas kat kasut, karpet dan dalam umah..angin jugak di buatnya

noor afzan berkata...

nasib baik letak nenas..
kalau durian?
huhu~

Effy Saiful berkata...

waaah noor afzan dah kasi idea baik punye laaa.. nanti saye buat.. hahaha

Faizal@PeJAY berkata...

terbaek le bro

Muaz Nabil berkata...

ini mengingatkn aku dgn kucing aku kat rumh je joe. dah la tu 1st pet aku lepas dah berbelas tahun. huhu

faradiba anuar berkata...

kejamnyaaaa tayang dia banyak kucing sedangkan kita sejak kehilangan kucing Freow tak berganti ganti dgn yg baru.

bak satu sini!!

Black Winter berkata...

tgelak2 baca. ini mmg best bro! haha~

princess nabila berkata...

comelnya..comel sgt :)
y milo tuh mcm kucen nabila..suke tido kat ujung kaki..y merajuk tak tahan tuh..kucen pon mcm manusia ade perasaan..kdg2 kucen lagi bijak..

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW