Share

Konspirasi Putrajaya - Illuminati dan freemason datang lagi

Segmen freemason kali ini akan membicarakan tentang putrajaya. Siapa sangka, putrajaya juga merupakan salah satu agenda freemason dan juga iluminati. Dipercayai, dajal pangkat sarjan korporal akan muncul di putrajaya dan komando dajal pula akan muncul di KLCC yang dipercayai merupakan pintu bebas tol untuk dajal datang ke muka bumi

Ok, jangan terlalu ketat muka, kita tengok, kenapa dikatakan putrajaya mempunyai unsur iluminati. wahaa!


1) Rekaan sama dengan bandar vatican city 


Macam mana? tak terkejut tengok gambar atas ni. sebijik kan? sebab itulah saya kata yang putrajaya ini.... fuhh, sangat bahaya dan akan menjadi igauan ngeri kepada sesiapa sahaja. berhati-hati!!




2) Alamanda yang sama dengan simbol iluminati



Sudah terang lagi bersuluh. memang sama! masa kita berada di dalam Alamanda, kita tak perasan benda ni. tapi dengan kecanggihan google earth, kita boleh melihatnya dari atas. ye lah, nak sewa helikopter mahal ooh. adakah anda terkejut? percayalah, kita dalam bahaya!!




3) Monumen roket lambang obelisk




Simbol obelisk ini sangat berleluasa dipacakkan. entah kenapa arkitek putrajaya mendirikannya, sebab ia adalah tempat dajal adakan mesyuarat mereka nanti. Menurut kajian freemason dari zimbabwe, roket freemason ini akan meluncur laju ke angkasa dan disaat itu, dajal-dajal akan berpusu-pusu masuk ke bumi. 

Kita dalam bahaya!!


Langkah seterusnya?

bagi anda yang berada di putrajaya, memiliki tanah di putrajaya, memiliki aset di putrajaya, anda semua dalam bahaya! Berita ini belum tersebar luas lagi dan dijangka akan tersebar setelah Pilihanraya Umum nanti. Masa kerajaan bertukar tangan, maka berita ini akan heboh dan bayangkan aset yang anda miliki di putrajaya.... akan jatuh merudum!!!

belum terlewat!

anda yang memiliki aset di putrajaya ni, jangan ragu-ragu untuk hubungi saya. saya akan beli aset anda dengan harga 10% dari harga asal. katakan harga rumah anda 300 ribu, saya akan beli 30 ribu. Cepat, ini tawaran sekali seumur hidup, bayangkan berita ini tersebar, tiada orang yang mahukan putrajaya lagi. masa itu.... anda mungkin akan muflis!

contact saya di ruangan komen!!! 


pss : harga boleh deal lagi ok

*******

kamon la, get a life dude. ayat yang selalu orang obses iluminati dan freemason ni guna 'Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka seseorang itu terdiri dari kalangan mereka (iaitu kaum berkenaan)' cuba kaji hadith ni mendalam sikit kalau nak guna. ni link aku bagi untuk memahami penggunaan hadith ni secara betul. rumusan sikit yang boleh disimpulkan, penyerupaan itu berbentuk khusus, kalau benda itu ada dalam agama seseorang yang khusus bagi agama itu dan kita menyerupai mereka, memang berdosa. Dalam kes nak sama-sama ni macam kat atas, setakat lambang je terus kata kita sama dan agenda freemason. aduhai, semoga kita diberi ilmu pengetahuan oleh Allah untuk terokai ilmuNya yang sangat luas lagi


entry illuminati dan freemason lain





gambar2 diedit sesuka hati dari sumber ohtidak dan juga sini

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

37 comments:

Anonymous said...

hahhah..beli jagn tak beli k joe

iqbalhakimi said...

beli rumah incik ben =D

atok bone said...

sume nk freemansoon..adeh pelik2 dak zaman skang ni...pe la budak2 ni belaja time sekolah dulu

Mila said...

Alamak.. terpaksalah jual rumah saya kat Putrajaya tu.. Harga Asal 24juta, skarang jual 10% = 2.4juta jer... (Sri Perdana) ;)

tupaimerah said...

org kita ni mmg kreatif!

p/s - smayang bang tidak, takut kt freemason bagai? balasan neraka yg dijanjikan Tuhan kita kau tak takut pulak kan???

fahmi ibrahim said...

Hurm... apa nak cakap ek? apa pendapat joe tentang freemason ni? agenda2nya...

Hazzy Ishak said...

pasal upin & ipin tu memang tak masuk akal

FaizalSulaiman said...

makin lama makin menakutkan..

Hasrol Nizam said...

aku dah baca link blog dr mohd asri tu.. itu la, lain kali jangan suka hati guna hadis..kena tengok dulu maksud dia.. ish2..jgn cepat melatah la diorg ni.hehe


Pendapat anda?
blog Serol-Nizam

farhah adeli said...

sebenarnya aku tak setuju sgt isu iluminati ni. sebab kalau orang tak besarkan isu ni. takde sape akan kisah. dan takde siapa akan rasa 'bahaya'! semuaa org hepi je.

tapi bila isu ni jadi heboh dan bila semua benda pon dikaji sebagai iluminati... dah jadi macam wut??? tak penah fikir pon! dan x penah rasa bahaya pon! skrg mcm agak huru hara itu ini semua dah jadi iluminati. silap2 bley jadi ajaran sesat pulak...

just my opinion...

tengkorakemas said...

model2 superbike aku beli kat Alamanda..boleh jual tak?XD

mcm2..haha Dajal turun gak

matadore said...

setahu aku, dalam buku akhlak masa darjah 3 dulu,
ustazah ajar suruh ingat mati.
bukan takut mati.



mati mati mati mati mati mati
oh, banyak lagi dosa!

Fina Fento said...

woah..share sikit hasil belian nanti eh joe :D

MyzaAli said...

haha..bgus la org yg pikir smpi mcm ni..x penah terpikir lak..

SyahmiFikri said...

serius aku pelik.. sekarang semua nak reveal pasai iluminati.. sumpah semua benda nak sama ngan iluminati.. aku tak paham actually korg2 nie.. kalu pikir balik kdg2 org buat semua tak perasan.. tp dengan wjudnya org over obses dgn iluminati.. semua nak sama kan dgn iluminati.. mayb pandangan aku tak la tunjuk aku muslim yg kuat ker apa nak cakap.. tp tuh laa.. abes nasi lemak pon iluminati gak ker?? deymmm.. segitiga.. telur macam mata sebelah?? cmtuh iluminati kannn.. lalalal~

masturah said...

nak masuk list pembeli aset dengan harga 10% dari harga asal dekat putrajaya jugak! hehe

APi said...

macam macam agenda sekarang ni..

nabil_potter said...

ak nak beli rumah gak kat situ..huhuh

islamic neutron said...

Rasa-rasanya ramai yang keliru. Ada yang pakar, ada yang separa-mahir dan ada yang kurang mahir. Jadi tolong lah jangan campur adukkan antara kajian proffesional dengan yang ammatur..

Kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Sama lah juga macam penganut Islam. Ada yang memahami Islam maka cara hidupnya sederhana, ada yang terlalu taksub tetapi jahil, maka cara hidupnya pun sesat. Jadi jangan lah dicampur adukkan anatara perjara yang hak dan perkara yang batil.

Kalau nak tgk kesahihan maklumat, kene lah tgk latar belakang penyampainya... Tapi yang ni serius pelik... Hahaha...

lilacfla said...

haha lol. kena boikot lah ni.. ayoma...

suffer8zine said...

ni kebetulan ke or mmg sama :P

Terkini : Rumah Berbentuk Telur | 100 Manusia Paling Berpengaruh Di Dunia

masdi said...

kalau nak pening kepala lagi, meh terjah blog sengal ni....hahah



Freemason Pun Layan Akademi AlQuran dengan Imam Muda?

cikgu isza said...

baru balik dari putrajaya..

noorafzan said...

sape nak jual murah, saya nak beli gak..
hehe~

AdiE said...

betol ke ek?
bole caye ke?


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/ibutlg-la.html

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, freemason d putrajaya:D
walawehhh.. sebiji sma kn? haishh. mcm2..

♥-- emieysandra --♥ said...

huhu..rmai yg obses ttg nie.

chanz said...

Tu lah!! Dah lama saya suspect Putrajaya ni!! lulz~

Zulkifly Omar said...

benci tol ngan org yg lebih2 obses ngan benda2 ni... huhuhu... lama selipar jepun pun kena persoal... xpun gula ker.. garam ker... semua habis dorang relate ngan freemason... huhuhu

tungkaran hati said...

Salah satu kegemaran kita ialah mencipta masaalah....tunggul kayu pun kita boleh jadikan hantu!
ada fahammm!

Nadzirah said...

bagi aku.. bende alah freemason.. illuminati nh mungkin wujud. tapi xpayah kot nak obses gile! huhu. just hati-hati dan tingkat kan amalan je... dunia akhir zaman kan.?

miss helena said...

huhuhu . menakutkan lol joe. huhuh
bw. cari shoutbox disini tapi xjumpa . anyway cikjoe ditag . join GA di page sy yea.
http://mamakembar3.blogspot.com/2010/12/mama-kembar-3-buat-giveaway-yay.html

jinkamen said...

huh,,terkejuk makkk (buat ala ala lembut gitu)

aku tadi sempat baca sekerat jek..pastu berukban dc,,aku ingat betul2 la bro sokong itu pendapat..dah online balik rupenye rebes tinking ek

Wan Gerrard said...

agak menakutkan la pulak..baru tahu pasal ni
dua hari lepas baru g putrajaya =P

amry said...

@tupaimerah
kat P/S tu aku setuju sangat2!!

amry said...

pikir benda ni? Hm..apa kata kita fikir isu masyarakat di sekeliliing kita sekarang. macam maksiat ker, bunuh ker, buang anak ker, mat rempit ker. kenapa benda ni berlaku dan masih terus berlaku? benda maksiat sebelah rumah pon tak boleh settle, nak fikir benda ni plak yang global...tak yah kecoh2 benda ni. masing-masing ada akal fikiran. boleh fikir ma baik buruk benda ni. kalau buruk tak yah ikut. tu jer.
just my 20 sen

nizamsani said...

dari wiki

"The government of Vatican City has a unique structure. The Pope is the sovereign of the state. Legislative authority is vested in the Pontifical Commission for Vatican City State, a body of cardinals appointed by the Pope for five-year periods."

sama macam kita tak?

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW