Share

Konspirasi Upin dan Ipin - ISRAEL!!!!

Kenapa? pokok takkan bergoyang kalau tiada anginnya!! Jom kita lihat kenapa Upin dan Ipin dikaitkan dengan konspirasi. Pendedahan penting!!!


1 - Makna UPIN dalam bahasa Aramaic





2 - Makna IPIN dalam bahasa Syariac







3 - Makna huruf U dan I di baju mereka!! GEMPAR!!!!!



Ini bukan lagi kebetulan. sudah pasti ada agenda tersembunyi!!! wohoo



*******


Pagi-pagi ni dah tergelak baca post dari serol ni. haha. kenapalah aku tak dapat email macam tu ya. bagi la jugak, boleh aku jadi antara orang terawal baca. Hehe. Tapi harus diberi pujian kepada orang macam ni, ya lah, sungguh teliti dia melihat dunia sekitar dia. Lepas ni itik, ubat semua ada kaitan dengan israel dan usa ok. ohh, tak terlupa, unta juga tak boleh naik lepas ni!

Bahasa aramaic tu, wohooo, sungguh hebat ilmunya. tapi tadi dah cari makna perkataan upin yang dikatakan tu, memang hasilnya macam ni




no word found. hehe. takde kerja betul aku pergi google bahasa aramaic ni. ipin tu, taknak carilah. bagi can orang lain pulak cari. nanti dah jumpa, jangan lupa bagitau ok. Semoga kita meneliti soal solat kita melebihi soal 'benda' macam ni. opppsss, ku bagi idea kepada orang freemason pulak ni =)


sedikit mengenai cartoon ni, walaupun aku tak berapa tengok, tapi berbangga sebab hasil karya ini dapat sambutan yang luar biasa dari negara indonesia. semasa aku pergi bali hari tu, rata-rata keai menjual baju upin dan ipin ni. memang sangat hebat! cartoon yang patut kita banggakan. 


pss : nak pergi ke seremban petang ni, malam ke shah alam main futsal. wohooo

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

63 comments:

suffer8zine said...

alahai, upin ipin pon jadi mangsa ke? adesss


Terkini : Pengsan 100 kali sehari

AyuE SurihanyOt said...

tak logik langsung..dah tak de keja sgt la tu nak porak peranda kan periuk nasik org..aduihh

SyerAgh said...

semua benda nak dikondem~~

Wan Ahmad Nabil said...

hahhaha ! sape yang pandai nak kaitkan jugak dengan freemason tu ? solat tu tak nak pulak kaji mendalam. -.-'

Tn.Punya said...

nak komen pasal ni aku.. takda bukti sah.. tapi upin ipin tu byk je moral2 agama

Fyzal said...

lorh.. upin ngan ipin pun kena sekali. kesian budak botak 2 oran tu. ish ish ish.

SweetyMui2 said...

hahaha..dah hot dah isu upun ipin nih..adehh

aTiKa aTeRkaH said...

hai.dunia .macam macam.

IRAH HAJERAH AZMAN said...

hahaha... lepas ni dun call me Irah.

Irah= I = Israel. nak call mak la tanya, dulu time die lahirkan aku die ada wat kerjasama dengan yahudi untuk buat konspirasi ke? :(

Entah2 konspirasi yahudi ni sebenarnya konspirasi dorang.supaya kite kagun dengan dorang . Supaya kite takut dengan yahudi.

Lepas ni jangan mata telur mata kerbau. One eye tu. Resipi yahudi. Konspirasi =p

hahahaha

Hizami Rahim said...

tak habis2 ah dengan isu ni.
hehe.
XD

MuhD NoR AzyM said...

Lah..Upin & Ipin pun bleh ada isu? Haha. Lebih baik budak2 tengok Upin & Ipin daripada tengok Sinchan! :p

mR Gee.!! said...

aku ade jugak tengok siri kartun nih..
so far blum ade unsur2 yg pada pendapat aku menjurus kepada konspirasi jahat israeL..

wallahualam..
kaLu ade sesaper terhidu,share lah dengan kaum seumat..aLLahuakhbar!!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

upin ipin pulak ke? kenape fanatik sangat? hish.. tak paham.

LORD ZARA 札拉 said...

hahahaha~

aku gelak sat Joe~

bukan apa, kadang2 orang obses 'keen' sangat2~

*sigh*

Sca Ndx said...

ahh, semua freemason
*paranoid**paranoid*
haha

noor afzan said...

upin ngan ipin pun jadi mangsa kan.
kesian dorang..
dah la comel, cute.
huhu~

y@n@ M!B said...

kena kaji blk psl ni..tp xslh utk berkongsi info kn ^_^

YobSumo said...

lepas crocs, upin ipin pulak. lepasni nama "joegrimjow" ade konspirasi jugak! hahaha pastu "yobsumo" pastu boleh lah aku femes. kihkihkih!

farhana said...

alahai upin ipin :p hmmmm

eiffel said...

-.-" adesss..sape ler punya idea ni

wannurfazrini said...

apa yang penting Iman . kalau Iman kuat , insyaAllah takkan terpangruh sgt . tgk just for fun ta salah .

Azrul Hisham said...

kesian upin dan ipin..huhu


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

eiysya zasya's said...

macam paranoid plak.. semua benda nak dikaitkan.. isk2..


wallahualam..

Hasrol Nizam said...

ada link ke blog aku la.. tq2 :D
aku pun dpt dari note yg kwn aku share kat fb semalam.

last2 takde pun maksud perkataan upin tu..so, mcm mana la diorg dapat semua ni aku pun tak tau :D

Pendapat anda?
Upin dan ipin pun agenda yahudi ke?

Ashiya Mizuki said...

katun upin ipin pon nak jadik mangsa. isk2. ok apa ada katun cm gni, da ker oversea pn katun 2.. bangga dengan kejayaan upin ipin..

-betul, betul, betul....-

intankuterpilih said...

laaa...si upin ipin ni pon ada org nak sabotaj?? kesian budak kecik nie...tak bersalah dia..

Wan Gerrard said...

Owh baru baca pasal ni..bukan orang melayu ke yang buat cite ni? huhu

n@iem88 said...

tadi saya g k9 makan ikan...
I tue...israel kah...
joe, ble mau dtg utm, turon melaka kerw

faradeeba said...

kesemangatan terlampau.
sempit btol minda.
masti die bajet boleh dpt anugerah nobel untk teori bang bang boom nih!
walaweih!







keh3. nk glk je kt owg2 mcm nih xD

chanz said...

I was once a believer of this conspiracy, but not anymore. LOL

z said...

tak salah untuk alert,tp kalau terlalu alert psl bnda2 mcm nih sampai tak alert dengan amal ibadah sendiri payahhhhhh......

Puteri Iqa Izyan said...

kesian upin ipin..

manggosteen said...

bodo betol org yg wat khabar angin ni!

Khaizarien said...

bile dh taksub sgt cam tu la jadiny..kdg2 mende x masuk dek akal je.....

Regard,
Khaizarien Blog
@ Sudi-sudikan melawati Khaizarien In D' House

etomyam said...

wah begitu teliti sekali analisa tu. nape tak ditengok dari segi perbezaan maksud bahasa walaupu ejaannya sama...entahlah

Jo Qusary said...

dulu pokemon yg kena... skg upin ipin plak... pasnie ape, ben 10?!

aried said...

hm.... agak mengeliruka..

Tuan Din said...

Aku ikiut nasihan Joe yg kes sblm nie.. tak berani nak 'share' sblm siasat... takut ada yg terinaya...

allia farhana said...

ades...
bila sesuatu benda tu dah naik..
ade je isu..konspirasi dgn israel la hape..
cube kalau upin ipin tu tak top..
ade tak isu ni agak2?

akubiomed said...

Kebetulan kot. Upin dan Ipin kesian kat hangpa

fathiahRAIHANA said...

laa.. pyah jugak obses2 sgt nie ..
smpy ke situ dy kaji . hahaha .
hari tu nak rayaa ade org kaji dah pasal ketupat ngn lemang ade kaitan ngn freemason ..
nie smpy ke upin ipin pulak ..
ngeee . ta paham betoi .

nabil_potter said...

darimana datangnya nama tu ek?

OrenLimau said...

adoiyaii..
apa lagi la pulak lepas ni..
tak cukop ni...tak cukop!!
hurmm...

Fareast Al Muhandisu said...

sakit otak r sume bnde pun nk kaitkn dgn Israel.. sume bnde pun nk boikot.. fanatik benar

Raybond said...

huhu.. ada-ada jew kan...

wah.. bnyak tempat nak gi.. naik joanna ke?? :)

Blog Johari Hamzah

Radin87 said...

Hmm.. kenapa tetiap kali ada produk2 atau jenama2 yg berjaya mesti dikaitkan dengan Israel? Pelik betul la..

Daripada sabotaj Upin dan Ipin, gi la buat produk baru, ada la gak hasil. Ni sabotaj produk orang lain. Ni namanya takder kerja.

Cuba la cek, berapa orang nama Ariffin dipanggil Ipin??? Itu ada konspirasi Israel eh??
Pasni kena tukar la, Umar dan Iman lak. haha..

gadisBunga said...

ni la keje org yg takde keje. huhuhu~

cek chun said...

macam2 kan.. upin ipin kan comey.depa jeles la tuh kat dua budak botak nih :)

iconwear said...

berhati-hati dengan propanganda orang yang ingin menjatuhkan perniagaan orang islam..

Usagi said...

Rasanya orang yahudi pun tak tau Upin Ipin ni wujud kot...

syahirah tahir said...

lawak aa... macam dh jadi ketagih lak kat bende2 freemason ni.. haisy.. diorg ni x de keje gak nye..

nas said...

kebetulan je nieh.....upin n ipin ala2 kemelayuan...hu3....
bagus la kartun nie..walaupun aku xminat,tp femes kt indon berbanding kat malaysia..

latest entri:

lelaki hensem vs lelaki tak hensem vs lelaki skema vs lelaki aww!

RaafikJahat said...

Macam ni lah kalau dah terlalu obses dengan FreeMason. Kamon guys, lepas ni korang nak kaitkan dengan apa pulak ? KeluangMan ? CicakMan ? Haha.

mR Gee.!! said...

betul tuh..

kadang2.. kaLu terlalu obses pun, bleh makan diri jugak...

Khairunnisa Ithnain said...

adoi~
macam-macam hal!

peah. said...

tadi try carik gak maksud ipin. google2, terjumpa la perkataan ipin tuh~
mender tah maksud dia, tapi rasanya xde lak dia sebut pasal israel, tp dlm berjela-jela buku tu, satu jek page yg ade perkataan ipin..

http://books.google.com/books?id=YZIRPPEog8wC&pg=PA302&lpg=PA302&dq=meaning+of+ipin+in+syriac&source=bl&ots=ITWgDBDCEv&sig=1CxIB2Ufwj0W12_oLW95mx8QYkI&hl=en&ei=YIXYTP7zMN3NjAeTm_XJCQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=7&ved=0CC0Q6AEwBg#v=onepage&q=ipin&f=false

keh3.. semangat den carik! demi upin dan ipin terchenta~ :))

Anonymous said...

@Fareast Al Muhandisu

xsalah kn kalu boikot israel...
dari gaya u ckp cm u ni suke israel je...
mungkin ni sebagai peringatan je...at least walupun mklumat tu salah..kita kena beringat la...
kiamat da dekat..tambah amalan...sedia hadapi kematian..n jgn lupe amalkan surat al waqiah


terima kasih

Anonymous said...

@RaafikJahat
sebut pasal cicak man aku xsuke..ade ke patut mehero2kN spesies cicak...try tgk kisah nabi dulu..cicak tu kn time org quraisy cari nabi kat gua, ape spesies tu bt?tmbah2 dlm islam digalakan bunuh spesies tu asalkan jgn seksa dia..
ish....
pasal obses tu stuju la..jgn terlalu obses..yg penting tingktkn kualiti ibadar

Sha_na said...

senang jer ckp..

"tertutp jgn terlalu JUMUD terbuka jgn sampai HANYUT "

beringat la... kita bukan x endah tp sekadar nk ingtkan org lain..

jgn pandang enteng juga perkara iluminati nih, sbb macam2 yahudi leh buat untuk hancurkan islam dr sudut pling halus..


my opinion untuk upin ipin nih :

pehal tah orang yg buat nih kecoh sgt sampai upin ipin pun die mahu kaji.. betul ckp joe, lpas nih itik, ubat lak jd mngse...

beringatla.......

Nadhirah Ahmad said...

upin ipin karya org melayu.. hu3. nama usop sontorian tu, u adlah united s adlah states. US. huh. agak2 la. kartun pun jd mngsa

Anonymous said...

Propaganda ni adalah dibuat oleh org Melayu sendiri:

http://dewakebaikan.wordpress.com/2010/09/09/konspirasi-yahudi/#upin-ipin

http://dewakebaikan.wordpress.com/2010/11/23/ahmad-saiful/

Jessica said...

Lah..Upin & Ipin pun bleh ada isu? Haha. Lebih baik budak2 tengok Upin & Ipin daripada tengok Sinchan! :p

Aryadi Raam Hutabarat Arh said...

kasihan budak budak botak tu

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW