Share

Iluminati pada ketupat dan lemang, jangan makan!

Salam


Entry berbentuk serius. sila baca dengan muka ketat!

Illuminati everywhere!


Hahahaha. ok, kena cover bulan puasa ni jangan gelak kuat sangat. bahaya-bahaya. tapi memang kalau korang baca forum kat lowyat ni, mana tidaknya tergelak besar dengan mendakwa ketupat dan lemang sebagai illuminati. Haha, ok, jom kita tengok apa yang didakwa mereka. ekeke.


*****

Penulis bukan anti freemason, tapi memilih untuk tidak taksub dengan benda 'alah' ni




ok, yang ni kalau ketupat 4 segi, kalau ketupat palas ok lah kan?
boleh la boleh la
plizzz


tidak!!!

Ketupat palas juga ada unsur illuminati!




ok, habis kisah ketupat. kita lihat bagaimana freemason ini menjalar dalam hidup kita tanpa disedari sehinggalah ke dalam masakan. yaa, masakan lemang pula kali ni

apa???

lemang???

ya, cuba tengok bawah ni





erk, jadi lepas ni memang kena masak secara menegak la? ermm, tak pun kita masak lemang guna microwave ok?

ekeke

satu bukti tak cukup, bukti kedua pula


jom lihat




wahhh, ini sudah lebih. lemang sama dengan piano. ya ya, logik. freemason ni kat mana-mana sahaja. wah wah!


habis kisah lemang dan ketupat, kita lihat pula gabungan lemang dan ketupat pula. memang ternyata ada illuminati disini ok! tak caye, jom tengok





erkk, sah tak illmuniti ni di mana-mana sahaja!



*****


Kita pergi ke bab serius yang betul-betul serius ok


Tadi aku ada baca satu artikel yang panjang lebar yang menunjukkan bukti iklan tv3 yang ditarik balik tu adalah salah satu kerja freemason. Nak bagi ke tak ek link, tak payah bagi la, korang nak, pm aku secara private. Bukan taknak bagi kenapa, takut ada yang terbaca tu terpengaruh gila-gila dan aku taknak bertanggungjawab sebab ada pembaca blog ni bawah umur.


Pendapat aku pada iklan tu, memang tak elok. rindu pulak arwah yasmin ahmad yang banyak membuat iklan yang bermutu dan sampai sekarang kita ingat kan? sebab tu iklan petronas pun entah apa-apa tahun ni. tv3 pula,tahun ni jugaklah dia nak keluarkan iklan yang sangat rendah nilainya. taknak komen panjang-panjang sebab iklan tu pun dah ditarik balik, syabas pada tv3 yang berlapang dada dengan ketidak senangan rakyat dengan iklan tersebut


Berkenaan illuminati


sekarang ni wujud golongan yang kaw kaw punya nak samakan semua benda dengan illuminati. aiyo yo, golongan ni bukannya tak cerdik pandai, semua bijak-bijak, sebab terlampau bijak kot boleh keluarkan benda entah apa-apa ni kot. yang sangat bahaya adalah pengikut yang terlampau. contoh ada yang menuduh aku murtad kat entry crocs ni. boleh baca. kata aku agen yahudi sebab tak percaya freemason


ok ok, cerita pasal freemason ya


ni tak habis-habis rasa ilmu sangat tinggi setelah khatam tengok the arrival kat youtube, semua benda adalah illuminati. kita ni cara paling baik berguru adalah dengan orang, bukan bahan bacaan atau kat internet tu. aku tak kata the arrival tu salah, tapi orang yang melihatnya tu terlampau taksub. contoh keluar ketupat dengan lemang pun boleh dikaitkan dengan illuminati. haa, tak ke mengarut tu?


ok, aku tamatkan entry ini dengan mahu berpesan kepada pembaca tentang satu hadith sahih dari riwayat muslim. berbunyi


Daripada Abdullah bin Amr bin 'ash r.a. berkata: Aku mendengar Rasulullah saw. bersabda, "Bahawasanya Allah swt. tidak mencabut (menghilangkan) akan ilmu itu dengan sekaligus dari (dada) manusia. Tetapi Allah swt. menghilangkan ilmu itu dengan mematikan alim ulama. Maka apabila sudah ditiadakan alim ulama, orang ramai akan memilih orang-orang yang jahil sebagai pemimpin mereka. Maka apabila pemimpin yang jahil itu ditanya, mereka akan berfatwa tanpa ilmu pengetahuan. Mereka sesat dan menyesatkan orang lain."


sekarang ni kita masih ada alim ulama, banyak sangat. yang ustaz2 kat internet pun banyak kalau tak sempat nak jumpa yang betul. jadi, seruan aku, kalau ada hal-hal berkaitan dengan akidah (contoh freemason ni) tanya pendapat mereka. jangan melulu buat tuduhan itu ini dan percaya bulat-bulat akan sesuatu isu yang nampak 'pelik'

Sebelum Dia matikan alim ulama (tanda besar kiamat) baik kita berguru dengan mereka supaya ilmu Dia ni boleh disebar-sebarkan


Selamat berpuasa dan jangan marah-marah =)



pss : kalau marah jugak sejukkan hati dengan baca komik ni. nak link forum lowyat tu dengan blog yang aku ceritakan tu, pm aku ya

update :
banyak sangat mintak link letak je la.

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

93 comments:

fikah mus said...

fikah dah ada terbaca pasal ni.
nak tergelak pun ada, sebab baru rancang dgn abah nak makan ketupat tahun ni.

tapi rilek2 balik lepas baca satu lagi artikel yang terangkan maksud tersirat sebenar iklan tv3 tu kat foa.

zool said...

Aku setuju.. kdg2 ada org yg obses dengan sampai semua dilibatkan dengan freemason.. ttg iklan tv3 tu aku tak rasa keje freemason atau sebaliknya tapi mungkin pengarah tak cukup sensitif dengan persekitaran. dia nak mencuba teknik CGI bagai tapi silap caranya..

Norfa arisha said...

sya ada terbaca tentang iklan di tv3 tu.. bagus la ditarik balik iklan tuh..

sya nk link forum lowyat tu
fara_sanora@yahoo.com.my

fahmi ibrahim said...

Sebab aku anti Freemason.. aku boikot ketupat palas juga ketupat nasi tu. Mana boleh checkered board. mana boleh segi tiga. Jadi untuk itu... aku gantikan dengan ketupat adabi. tak de checkered board. takde segi tiga.

muahahaha!

nizam6281 said...

Orang Kita cepat sangat Melatah.
=.=
Cube selidik dulu betul2

Ery Farieha said...

yg blog tu mcm tau dah blog sape
hohoho.

bile sampai illuminati cam ade over gak lah.
tp memang iklan tu ade x kena
tp xdela smpi illuminati bagai
huhuhuh

Azam said...

freemanson, illuminati, new world order...benda benda ni dah lame bertebaran dan banyak artikel diterbitkan dalam pelbagai bentuk dan mendium..buku, surat kabar, majalah, internet semua ade...

yang menjadi agak celaru skit sebab bila yang nak sediakan cerita / bahan tu pun hanya sekadar copy paste dari orang lain, tanpa membuat kajian yang mendalam, tanpa bertanya...

so aku setuju la dengan pendapat kamu yang kita ni mudah nak percaya dengan benda macam ni...tapi bila cerita bab islam susah pulak nak percaya...

lilacfla said...

hoho menarik2.,

bahan utk yg taklid buta. hee

joegrimjow said...

@zool

CGI yang di salah gunakan. takpe, dah tarik balik

joegrimjow said...

@fahmi ibrahim

adakah anda peniaga ketupat adabi?
ekeke

joegrimjow said...

@Azam

perkara 'pelik' lebih senang nak percaya

Anonymous said...

apebenda yg kau merapu ni joe?
dah x ade idea nak tulis blog ek?

Leokid said...

Saya pernah menyuarakan pendapat saya mengenai golongan yang taksub terhadap teori-teori konspirasi ini dalam post saya yang ini:

Monolog I

Berikut antara petikan-petikan artikel saya tersebut:

Apa nak jadi! Segala kebejatan akidah, ibadah dan akhlak yang terjadi, semuanya disandarkan kepada kaum Yahudi, kepada propaganda NWO, Illuminati, Freemason yang entahkan betul atau tidak! Untuk apa semua ini? Sebagai satu alasan untuk kita kemukakan di hadapan Allah kelak kah? Kenapa tidak disandarkan atas pundak masing-masing?

Tak jadi syirik ke, percaya benda-benda sebegini? Maksud saya, dengan mempercayai bahawa segala kesulitan dan musibah yang melanda umat ini, adalah angkara pihak-pihak tertentu. Tak jadi syirikkah, apabila mempercayai bahawa agenda-agenda NWO ini benar-benar kuat, dan mampu membinasakan umat Islam di masa akan datang? Tak menjadi syirikkah, apabila meletakkan nasib umat di atas tangan sesuatu organisasi mahupun kaum yang kita sendiri tahu mereka adalah manusia seperti kita?

Bagi anak-anak saya, saya takkan didik mereka untuk bencikan yahudi, takutkan NWO, musuhi Illuminati dan sebagainya. Sebaliknya saya berazam akan kukuhkan akidah anak-anak saya. Saya tidak mahu mereka membesar sekadar Muslim Warisan. Saya inginkan agar mereka benar-benar faham, akan nilai dan kualiti Islam itu sendiri. Akan saya pastikan benih akidah bercambah kuat, akar jauh menusuk ke dalam hati, membuahkan akhlak dan ibadah yang sahih dan salim.

Kewujudan NWO, Illuminati, Freemason dan sebagainya, ditambah dengan propaganda dan dakwaan-dakwaan para conspiracy theorist, bagi saya adalah menyumbang kepada pencemaran akidah. Apabila umat Islam mula berminat untuk belajar agama, tetapi bukan belajar semata-mata kerana Allah, sebaliknya kerana takutkan NWO. Umat Islam mula terbakar semangat untuk memboikot, tapi bukan kerana Allah sebaliknya kerana bencikan Yahudi.

Tapi umat Islam sekarang? Ramai yang lebih meyakini kewujudan NWO dan takutkan pengaruh mereka, daripada mempercayai alQuran dan takut akan ancaman2 Allah didalamnya! Sungguh ironi sekali!

Sila klik pada link di atas untuk baca dengan penuh!

Jard The Great said...

like..like.. =)

MuNsYi SaMa said...

haha.baru sebentar komen kt blog kak jard.

jangan taksub membabi buta.ade satu lg blog dgn sarkastikny ckp lubang jamban cm lambang tiga segi ade mate tu.so,jgn masuk jmban. :P

point last mantap sbb ada hadith.Islam dgn kristian,buddha takleh same,tp jgn bg org rendah2kan Islam sbb kita taksub dgn benda yg xpsti walhal kita masih ada alim ulama'

joegrimjow said...

@Leokid

suka ayat tu

amoi said...

I know u got it from where.

come on.

where's the footer credit?

Fiffy said...

aku ada buat entry pasal ni. tu la. sibuk2 nk kaitkan semua benda dgn freemason, paranoid nak kutuk yahudi yg rosakkan agama. tp diri sendiri, tengok benda2 lucah. gosip pasal artis x henti2. mcm2 lah!

http://fiffyhazirah.blogspot.com/2010/09/laptop-aku-pun-ada-lambang-freemason.html

Keretapi said...

er. kau cakap pasal blog aku ke? post ini -

http://keretapitutttutt.blogspot.com/2010/09/iklan-raya-tv3-2010-yang-kecoh.html


oh baru ingat, joegrimjow mane bace blog aku (sebak di situ).

aku into teori ni gak, kalau ada, aku baca. tapi taklah obsess kot. tapi jangan jugak kita live in denial, umat manusia sekarang ni memang pelik.

kau tgk je lady gaga, haha. tak ke mengarut tapi wujud tu.

yang pasal ketupat tu, ape kes. bukannya kaler hitam putih ke ape ke.

aku baca Harry Potter walaupun simbol die macam illuminati rilek je. heh.

joegrimjow said...

@amoi

haha, dah letak dah moi

joegrimjow said...

@Keretapi
huhu, ku dah sertakan link dah
takut org konpius
=)

nursarah said...

as long as iklan tu dah ditarik balik, kira ok dah. at least dah boleh melegakan semua. walaupun banyak lagi 'bunyi bising' yg kedengaran di sana-sini.

aku sokong pendapat zool. ianya macam nak tunjuk over CGI tapi silap cara. dan aku cuma anggap ia tersasar sebab ada unsur santa claus. freemason jadah lain tu rasanya silap nilai tu. takde sampai tahap tu.

Hizami Rahim said...

kan?
semua benda ada iluminati la mcm tu.
haish.
:)

alinac lover said...

haha..bole mcm tu ek

milimilo said...

aku baca dkt pengkomen blog obe terus jumpa isu yg org pos dkt forum lowyat psl ketupat lemang ni.serius lah apehal taksub sgt zmn skrg smpai semua bnda mau claim illuminati.susah haih cmni.lawak pn ade. :D

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

salam ziarah joe...
setuju dengan maksud tersirat entri ini..

pertama,bagi saya isu membantah crocs berbeda dengan membantah iklan raya tu...

jujurnya,entri joe pasal crocs aritu adalah entri terbaik kerana itu sepatutnya pendirian kita dalam isu tersebut tetapi berlainan dengan isu iklan ini kerana ianya berkait rapat dengan ibadat khusus ummat Islam...

bukan tidak bersetuju dengan teori konspirasi iluminiti dalam iklan tersebut,tetapi saya merasakan kita sudah over intepret dalam merungkai rahsia di sebalik iklan tersebut sedangkan isu terbesar dalam iklan tersebut kita gagal ulas dan bagi penerangan yang baik...iaitu isunya ialah pluralisme agama dan gerakan kristianiti dalam menjayakan konsep pluralisme agama ini....

bila berbicara mengenai iluminiti,ianya macam terlampau mencapah dan tidak berpijak pada bumi yang nyata kerana ianaya sekadar kajian yang mungkin betul ataupun kebetulan semata-mata tetapi apa yang meresahkan kita berkenaan iklan tersebut ialah k[lahirnya dan suburnya pemikiran songsang mengenai akidah dan ibdat ummat islam terutamanya terhadap kanak2 dan ini amat membahaya...

sebab itu,dalam merungkai isu ini,sepatutnya sesiapa sahaja patut merasa bertanggungjawab untuk mencari apakah yang dikatakan iklan tersebut mengajak kepada pluralisme agama yang terbukti dalam fatwa2 ulama bahawa konsep itu sesat...

sedih bila melihat ramai kawan2 yang lebih suka merungkai konspirasi dalm iklan tersebbut tanpa cuba mengambil tahu tentang masalah sebenar iklan tersebut demgan akidah kita...

berlainan dengan isu crocs kerana bagi saya isu tersebut tidak perlu diperbesarkan atas alasan crocs itu hanyalah bahan/benda yang x hidup/mungkin kebetulan atau mungkinn betul dan pastinya bukan ibadat yang khusus maka apa yang terjadi padanya mungkin kebetulan ataupun tidak..itu sahaja....sebab itu saya pun merasa marah terhadap mereka yang suka membangkitkan isu tanpa mengetahui apakah sebenarnya core yang dipersoalkan dalam isu terbabit...

bukan apa,muttakhir kita lihat gerakan pluralisme agama mula tersebar dengan luas di nusantara terutamanya indonesia...jadi,amat bimbang jika malaysia mula cuba mengikut langkah jiran sebelah sehingga pada satu ketika kita sudah tidak dapat menegnal lagi yang mana satukah ibadat islam dan ibadat kristian kerana semuanya sama....cukup bimbang perkara ini berlaku terutamanya terhadap kanak2....

sekadar pandangan seorang sahabat blogger yang dhaif....

Nabiel said...

ehmm~tak phm kan..
smpi ke makanan pn nak dikaitkan..
kdg2 dah xtau mane 1 yg sepatutnye kita amik berat~

Admiral Hafiz said...

haha...nampaknya kne ubah la budaya kita turun temurun..haha..sengal

joegrimjow said...

@Ahmad Tajuddin Abdullah

terima kasih bagi komen =)

benda ni hari tu ustaz hasrizal ada cakap kat status dia, cuma tak baca lebih dan mendalam pasal isu ni. mungkin suatu hari nanti akan buat jugak kot pasal pengkristianan islam ni

cuma sekarang pendirian lebih kepada mengkuhkan akidah masing-masing dalam diri umat islam akan menjamin islam akan terus kekal berplatformkan usrah dan nasihat. kalau dah akidah kukuh, datang la kristian mana pun akan ok kita berdiri tegak

nurain said...

wah joe.

aku ekceli tatau sangat pasal illuminati bagai. the thing yang aku pegang, as long as mende 2 x terangterangan menentang ajaran kita, so its ok. memang dh biasa sgt sume mende ade double meaning, so tepuk dada tanya selera.

fQ said...

hah?? dem..raye kite tradisi related too freemason jugak?? aduh..kalo gini tak jadi la aku nak buat kueh raye petak2, ade corak papan dam tu.

kene pikirkan recipe lain gini.

Mohd Sukur Ibrahim said...

tgk dan amati iklan tu betul2 dgn jiwa dan hati yg sgt kosong actually xde bawa sebarang makna..ada insan terlebih pandai yg merungkai isu tu yg buat kecoh terlebih..apakata kita lantik dia jd ahli nujum negara..haha

joegrimjow said...

@fQ
org ada cadangkan beli adabi punya

nazwin said...

adoyaiii.. bru je mkn lemang td.. thehehee.. mcm2..

nabil_potter said...

hahaha...terbaik la...boikot ketupat la pas nie...heheh

joegrimjow said...

@nabil_potter

jangan salah faham ok
huhu

fQ said...

@joegrimjow

aik..adabi punye tak freemason ke??
HAHA

mama zharfan said...

masa me 1st time tgk iklan tv3tu..direct terpkir santa claus...yg lain2 tu tak terpikir sbb tak obvious, cuma based on perception ie the way u look at it..ni pendapat me lah..sbb mcm yg joe tulis, segala benda pun kalau kita nak relate dgn benda baik, memang gitulah jdnya kan..walla hu a'lam

-ROCKprincess- said...

diorang over interpret that iklan...
kalu sumernyer nak kaitkan ngan illuminati camner kite nak idop..
xyah sambut raya???
jgn larr keterlaluan sgt isu2 camnie...

dunspeak♥ said...

tak mau makan ketupat dah !

hahaha ;p

bijak2lah menilai mana yang betul dan mana yang salah wahai manusia sekalian alam :D

neyra shazeyra said...

LAWAK gila isu ni kan ahaha

MR. MIND said...

siot tul, btl tu berhati2 tu ok tp jgn plak smpai buruk sangka sngat

~~waniyummy~~ said...

ade pro and cons...what can i say..rujuk pada yg pakar...alim ulama..usah taksub melulu..same2 jage keimanan n ketakwaan.moga Allah sentiasa melimpahkan rakmatNya agar kite semua sentiasa dlm redha Nya....

aYaz said...
This comment has been removed by the author.
aYaz said...

ohoho...jgn wat maen2,takut ade yg mudah trpengaruh..
pd pndapat aku,tak salah utk mmbaca,mndapatkn info dan memikirkan pasal bnd2 ni,
cume,jgn la over2 sgt..
kalo ikutkan,byk sgt sign2 dan simbol2 yg dikatakan related dgn illuminati,freemason,new world order..
aku jgk mgikuti bnd2 ni dr blog2 teori konspirasi,tp stakat ni,aku biase jela..
yg bleh wat,amik bnd2 yg rase sesuai..over sgt pun,nnt jadi laen plak...uhuhu..
so,ape yg penting skrg?
berhati2 la slalu,brdoa agar tidak tertipu dgn fitnah dajjal..
wallahualam....

weeda said...

betul tu joe...yg obvious dalam iklan tv3 tu just beca yg macam santa klaus dengan teratai tu je...yang lain yang dorang bongkarkan tu macam tak perlu nak di heboh2..

saya tengok iklan tu tak nampak pun sume-sume tu sebab scene2 yang konon ada unsur2 iluminati tu sekejap2 je tak sempat melekat kat otak pun..

daripada orang tak tahu terus jadi semua tahu..kalau dorang tak da niat nak selitkan unsur2 tu tak ke fitnah nama nya..

Hazzy Ishak said...

alamak aku dah terpost entry pasal ketupat le, macam mana joe.

hehehe

joegrimjow said...

@mama zharfan

kita apa yg kita lihat

joegrimjow said...

@aYaz

mintak2 macam tu lah

joegrimjow said...

@Hazzy Ishak
haa?
ok ku check

Farihah Ahmad said...

mang setuju iklan tv3 tu xsensitif. tapi kalo semua nk relate ngn illumunati, mang obses habis la. mereka eksaited dgn ilmu yg mereka dpt kot. so mereka tak dan-dan nk prektik. cuba bertenang :)

Mak Su said...

macam2 ek sekarang ni....

joe, maksu nak ucapkan salam syawal, moga berbahagia di hari raya, maaf zahir dan batin

Cikgu Nizam said...

Joe... joe... Sungguh takku sangka entri ni sangat bermakna... mule2 ingatkan lawak semata2...

Bahaya betul ideologi2 ni... memudharatkan akidah umat islam seluruhnya...

Farie Amrah said...

hehehe. makanan pn ader kait-ngait ngan iluminati.
kalo camtu byk ler makanan xleh dinikmati. apolah.

& bout iklan tv3 tu, mmg la ader janggal nyer tgk santa time raye. i sndri ketawe. tp kalo pikir blik, mayb dowg nk relate kn hari raya with 1 Malaysia. now kn tgh hangat kempen 1 malaysia.

dlu deeparaya, gongxi raya xde pn umat Islam nk bising. ni bru skit dh melatah. kesian owg yg wat iklan ni. mst kna bambu.

noor afzan said...

joe, dah kecoh dah pasal illuminati ni.
semalam ada 2 orang forward email pasal iklan tv3 tuh..
hoho~

sape sebenarnya yang buat iklan itu ye?

y@n@ M!B said...

nice info joe..suka bc entry ko yg mcm ni =)

mmg jauh pemikiran dorg ni smpi maknan tradisional pon nk dikaitkan dgn illuminati..?? hehh~

iklan tv3 tu mmg tah pape..aku xpernah tgk kt tv tp tgk kt youtube..bagus la dorg dh tarik blk kn... ^_^

Clarky Afif said...

A: aku buat ketupat palas
B: ketupat palas ialah illuminati
A+B: aku...illuminati(???)

gadisBunga said...

ape2 pun, ketupat pulut dan lemang akan membuatkan angin badan anda berganda raya ini. sila makan dengan berhati2.

selamat hari raya! :)

anish said...

lol. terbaek~ :)

cepat melatah pny psl -________-ll

Anonymous said...

jgn la terlalu taksub sampai makanan tradisional pon jadi mangsa... lepas ni bentuk tigasegi ngan petak2 apelak jadi mangsa? hidup ni semakin disempitkan dengan perkara yang macamni.

molmolla said...

dah baca dah. kat blogger mana ekk. yg arc13 bg link tuh~

syahirul said...

joe, aku muntah jap tgk ape yg depa kata ni.. nonsense.. tak beragak2 dalam menghukum sesuatu.. gyahahahahahha~

anak abdullah said...

bukan taksub tu...isu ketupat dengan lemang bukan obsesi pengkaji..tapi satu 'bahan' gurauan ke atas mereka yang obses..serius..
first time aku baca pasal ketupat, diorang memang nak kenakan para2 taksub..

padan muka!

lepas tu, pun ada lagi, "oh kamu ni, jangan la mempersendakan agama dengan makanan tradisional"

???

what was that?

semua orang boleh bagi pendapat tapi bukan semua boleh argue dengan cemerlang..

selamat hari raya!

zikeryhassan said...

macam hal sekarang ni. ni taksub punya pasal la ni. haish. pasni raya kita minon air je la nmpknye.

joegrimjow said...

@anak abdullah

haha, mmg, yg ni pun perli jugak. dah pakat dengan penulis yg lain tu

connie said...

macam similar je post ni http://luf-kin.blogspot.com/2010/09/gempar-unsur-unsur-kafirsyaitan.html.but i thinks it's just a metaphor/parody or smthng in between.i dont know.

Al-Fikr said...

Saya suka entry nie....

el_Finito said...

ahEHAehAHEHaehAHE
tarbaek lahhhH!!!

trkedu merekew2 yg taksub tu. xDD

mummy nana said...

gune ketupat nona je la
lemang gune pressure cooker je la
adess sabar je mcm2 la

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

@Ahmad Tajuddin Abdullah

sgt stju..
xske iklan 2 sbb ade unsur2 kepercayaan agme laen..
tp lg rmai dok komen ade lmbang bulat la tiga segegi segala bagai..

joe~dh lme jdik silent reader..smpai isu nie bru rse nk komen..nk mnx izin share link kt grup http://www.facebook.com/pages/Protes-Tv-TigaMedia-atas-iklan-terlampau/122767101109527

sbb bnyk sgt bg komen merepek + taksub kt sne..huhu

joegrimjow said...

@connie
kan ada kedit tu
=)

joegrimjow said...

@~cAhAyA kEmUL!aAn~

ku dah copy paste tp dah diremove ek?

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

@joegrimjow

ntah..xpasan pn post ko..
+ klau xremove pn..
mst dh bwah2 post ko..
sbb rmai jgak yg post kt wall grup 2..

Peri PiA said...

tu la,me penah dpt email dia copy dari blog mane ntah

suroh boikot mkn nasi lemak bungkus 3segi,sebab ape joe tau kan

lps tu suroh boikot huruf t sebab sama dgn lambang agama lain

mempersendakan or perli tu ish2

SELAMAT HARI RAYA JOE

Mohon maaf jika ade salah silap

Little Mama™ said...

penat la gelak baca entri ni.. haus pulak..eh..puasa..he..he

Miss Fireflies said...

hahaha nice entry =)

XIX Dragunov said...

joe, anta link blog tu kat aku..yg tv3 tu... anta kat email... aku tau isu ni lambat... iklan dah tarik balik, baru aku tau...macamane nk tengok... so, nk mintak tolong...nk tau crite jugak...ni email... xix@argentum.claimer@gmail.com..
thanks~ (^_^)

jalanjatuh said...

ketupat = iluminiti
err.. aku nak makan almond london..
agak2 ade kaitan x ngan freemason..
nice entry bro

s said...

niat tidak menghalalkan cara.

jangan nak complex kan sangat pemikiran.

ya, memang ada unsur iluminati.
tapi, fikir balik.

lemang dibakat senget kerana nak biar fully kena bakar dari atas ke bawah.
kalau bakar menengak, bahagian bawah sahaja yang masak.

everything base on niat.
don't be so conservative.

kita takleh nak terima realiti dunia sekarang.
dan macam lah realiti dunia sekarang nak terima kita.

aku tak tau ape aku cakap. so. mind me

peazlemon said...

@Anonymous apalah kau ni. joe bukannya merapu. cuba kau fiker betul2. dea nak suruh masyarakat kita ni buka mata, pasang telinga. jgan cepat melatah je. bukan suma benda itu illuminati, freemason laah. bukan dia tak de idea bai, tapik inilah ideanya.tersirat

Mustafa said...

Susah dengan bangsa kita zaman sekarang ni..dah jadi berlebih2 sangat.Macam2 email diterima spt tak boleh pakai kasut tertentu kerana logo nya menyerupai perkataan Allah,tak boleh makan makanan tertentu kerana hukum subahat sbb dari negara tertentu..ini tak boleh itu tak boleh...benda2 mcm tu yg mereka nk focus. Sebar email yg terang2 bohong dan di "photoshop" kan dgn tujuan apa mmg saya tidak faham. saja jer nk ujud kan kebencian pd golongan lain dan bg imej buruk perangai pd Muslims kerana suka nk carik gaduh,jenis golongan yg tidak ada sabar dan senang di usik Ada benda2 yg lebih besar yg lebih penting mereka tak berat kan. Saya juga dah lama di murtad kan oleh golongan tertentu dan putus persahabatan kerana tidak dan tidak menerima benda2 bodoh begini.

Mustafa said...

Susah dengan bangsa kita zaman sekarang ni..dah jadi berlebih2 sangat.Macam2 email diterima spt tak boleh pakai kasut tertentu kerana logo nya menyerupai perkataan Allah,tak boleh makan makanan tertentu kerana hukum subahat sbb dari negara tertentu..ini tak boleh itu tak boleh...benda2 mcm tu yg mereka nk focus. Sebar email yg terang2 bohong dan di "photoshop" kan dgn tujuan apa mmg saya tidak faham. saja jer nk ujud kan kebencian pd golongan lain dan bg imej buruk perangai pd Muslims kerana suka nk carik gaduh,jenis golongan yg tidak ada sabar dan senang di usik Ada benda2 yg lebih besar yg lebih penting mereka tak berat kan. Saya juga dah lama di murtad kan oleh golongan tertentu dan putus persahabatan kerana tidak dan tidak menerima benda2 bodoh begini.

Mustafa said...

Susah dengan bangsa kita zaman sekarang ni..dah jadi berlebih2 sangat.Macam2 email diterima spt tak boleh pakai kasut tertentu kerana logo nya menyerupai perkataan Allah,tak boleh makan makanan tertentu kerana hukum subahat sbb dari negara tertentu..ini tak boleh itu tak boleh...benda2 mcm tu yg mereka nk focus. Sebar email yg terang2 bohong dan di "photoshop" kan dgn tujuan apa mmg saya tidak faham. saja jer nk ujud kan kebencian pd golongan lain dan bg imej buruk perangai pd Muslims kerana suka nk carik gaduh,jenis golongan yg tidak ada sabar dan senang di usik Ada benda2 yg lebih besar yg lebih penting mereka tak berat kan. Saya juga dah lama di murtad kan oleh golongan tertentu dan putus persahabatan kerana tidak dan tidak menerima benda2 bodoh begini.

Meyraa - chan said...

HAHAHA part ketupat lemang tu takboleh blah lgsung. :))

Anonymous said...

so aku nak tanya..ko sokong la unsur2 freemason ni terus menyelubungi minda kanak2 di malaysia ni..biarkan mereka anggap lambang2 syaitan ini ader di sekeliling mereka...unsur2 ni semua terjadi sedikit demi sikit...yang tak betul tu di tokok tambah...astafirullah sepatutnya kau yang cerdik pandai ni..sebarkan freemason ni..ni kau ketepikan bab jenis2 orang menentang agama..siap ade follower lagi yang setuju dengan pendapat kau...dulu aku lah manusia paling jahat suka buat jahat.ikut ape yang orang barat buat.bila akusedar macam sesuatu yang buat aku terikut sangat budaya derang..disebabkan benda2 macam ni la..jiwa dah hitam..hati tak pernah ingat akan allah s.w.t...bila kau post tajuk diatas ni macam..freemason tu bagus..sapa yang menetang freemason tu tak bagus..kau ni kristian ker...kalo aku jumpa kau kat luar sumpah aku tikam kau dari depan..sesungguhnya aku telah bersedia menentang musuh2 allah kerana hidupku,amalku,ibadatku kerana allah taala dan aku adalah umat muhammad s.a.w...lengkap kan lah dirimu dengan ilmu pertahanankan diri...

XIX Dragunov said...

@Anonymous

anonymous, joe ni nak membawak kita untuk tidak lah over sangat pasal illuminati ni, aku pun tau yg illuminati ni ade, joe pun aku rasa yakin illuminati ni wujud, cuma kadang2, stigma masyarakat kita yg terlalu tengok illuminati dalam semua bende. semua nak kata illuminati, memang ade pun aku pernah jumpa orang kate ketupat ni illuminati. logik ke? pikir la balik, illuminati pun illuminati jugak, tapi jgn la sampai makanan pun illuminati, kalau kau berani sangat sampai nak tikam si joe ni depan2, kau mula la dulu dengan jangan pkai "Anonymos". guna la nama sebenar. jangan la takut, baru la boleh nak berdebat. berani kerana benar, takut kerana....? yg tu aku tinggal kau untuk jawab la.

beruk said...

mereng artikel

Anonymous said...

Ko rujuk ttg iklan kontroversi TV 3 tu pon dr blog yg ulas ringkas mcm tuh, lepas tuh nk kencing kt muka reader..cuba nilai ni http://mediamalaya.com/kebetulan-iklan-hari-raya-tv3-unsur-illuminati/

Ak pon x suka sgt bab2 konspirasi ni,tp kt kna tahu bezakan yg mna 1 baik yg mna 1 buruk..

Rujuklah dr pihak yg berkredibiliti ckit..sbg contoh blog www.ibnuyaacob.com yg tlh pun kaurkan buku di pasaran.

Ini mknnya ad teori yg bleh pki, ad teori yg x bleh blah..mcm teori Pokemon dgn Upin Ipin tuh mmg nampak benor nipunye!!

Alang said...

oh serius sungguh Anonymous tidak menyukai freemason. betul la tu apa yg cin anon ckp.
cumanya artikel ni sumpah menyindir!haha..disebabkan sang obsesi2 ni la yang meletakkan pelbagai benda di keliling2 kita ni bersimbolkan freemason. segitiga je, freemason, pokok rendang je, freemason, checkered shape je, freemason. maka memang tertanamlah segala-mala benda keliling kita ni kait dgn freemason, seolah2 dorang lah pelopor segala bentuk, corak dan lambang.

Khairul 'Black' said...

Mohon jgan obses sangat lah dgan semua nih... Yg nk perli pun x kena tempat..muahahaha.. org dah kaji tntg freemason n illuminati ni dh berkitab2 dh pun.. Ada yg baru nk celik mata pastuh kata org yg kaji freemason mcm kita pun adalah ahli freemason dn obses terhadapnya.. muahahahahahaaa.... AKAL PEMIKIRAN KAU CETEK !! hihihihiiii :p

Young said...

@ amoi haha, dah letak dah moi

Anonymous said...

[p]2012 MONCLER lift collar fashion 60 Years
Down jacket, six decades across the field of culture and fashion, become light lasted unabated classic . Moncler shoes for ladies of which sustain guys and females comfy moreover to help you repaired some sort of tendency of Moncler Jackets all guys and [url=http://www.monclerfrancee.fr] moncler pas cher[/url] females would find to abide by . The outside, arrives going to develop to [url=http://www.monclersoldehomme.fr]moncler homme[/url] be Moncler Jackets style anybody totally should really have . Moncler quite short topcoat contain accomplished review in between the modern top notch details on condition that you'll find it possibly the a good number of enjoyed cool clothes to make for one's loads seem to be search out end up [url=http://www.monclersoldehomme.fr]moncler soldes[/url] trustworthy people . Jackie Onassis, leeway Kelly even Gwyneth patron [url=http://www.monclerdoudounee.fr]moncler doudoune pas cher[/url] graph is women's elegant in addition, you can find other models, such as how you can let a new women隆炉s Moncler pockets vest . Moncler Polo [url=http://www.monclerfrancee.fr]moncler[/url] T-Shirt is created from 100% pure cotton ingredients has obtained easy fleshlight sleeves utilizing circle nck . When i experienced [url=http://www.monclerdoudounee.fr]doudoune moncler[/url] been a junior considerable college student,I look at that Moncler outlet validate sequence was pretty popular . While using Moncler coats involving scientific [url=http://www.monclersoldehomme.fr]moncler paris[/url] disciplines along with technological innovation, water skiing lens in addition designed through the single- stratum, certainly not frosting for you to ice elimination, suitable moncler coat for you to many temperature . Determined getting [url=http://www.monclersoldehomme.fr]boutique moncler[/url] a mild to wife.[/p]

Anonymous said...

[p]I have generally loved silver jewelry in lieu of gold because it goes with every thing and looks extremely sleek and sophisticated . Our silver jewelry has immersed itself in this season's fashion trends; you can browse through the new arrival at our retail on-line retailer weekly! Sterling silver jewelry in our webpage is an highly inexpensive jewelry!

Tiffany online shopping , It doesn't matter what the occasion is and which outfit you've got chosen to put on sterling silver jewelry goes with definitely everything . Tiffany necklace , The ideal styled earring will depend on the neckline [url=http://www.distiffanyforsale.com]tiffany jewelry outlet[/url] of the gown, the type of necklace you happen to be wearing, and just how you may be wearing your hair . Financial data provider FactSet survey of Wall Street analysts initiated they expected Tiffany隆炉s earnings per share would have been $ 3 . Just how much this reality has been turned on its head in the 15 years since Kowalski was appointed president (he was promoted to CEO three years later) was evident when we caught up recently to discuss one the latest of the environmental challenges [url=http://www.distiffanyforsale.com]tiffany outlet store[/url] facing big jewelers: The simmering controversy over a proposal to extract copper, gold and other precious metals from an undeveloped site in coastal Alaska . Regardless of you might be so wealthy you can manage numerous impressive merchandise or bad that you can not obtain your favorite jewellery and it does not issue you incredibly own authentic tiffany sale or reproduction tiffany jewellery, we all can individual Tiffany which involve genuine a person or reproduction one . He offers an impassioned [url=http://www.distiffanyforsale.com]tiffany online[/url] speech and asks the Na'vi to collect all of the tribes of Pandora to repel the invaders . ?? At the end of the evening, breast cancer survivor Michele Hyra shared [url=http://www.distiffanyforsale.com]tiffany outlet online[/url] her story of living with the difficulties of surgery and chemotherapy and surviving against the odds . Tiffany Paper hearts featuring its special sort of meaning of your Meaningful [url=http://www.distiffanyforsale.com]tiffany heart necklace[/url] tenderness, vibrant Heart-shaped design and style is surely an unrestricted go away attracted to.[/p][p]His or her special design and style and realistic price will let you can not help but in order to as it . Innsbruck Jewelers, Legend Jewelers, Masseys Jewelers, Couture Jewelers, and Jacques Jewelers are some prominent modern jewelers . They have recently been remarked so it should simply become put on along with showed by simply simply the but most confident connected with persons, thinking that Tanzanite Jewelry can隆炉t become put on should you be really hesitant to be able to flaunt that to be able to its maximum possibilities . This ring has a medium sized width and on it is outside it has engraved roman figures that depict the quarters of an hour . buying over the internet can be considered a superb choice, you just should be wary of ecommerce sites that will scams you of your money . Tribal diamond jewelry is developed employing normal products, these features of artwork are every little bit as environmentally-friendly and excellent speaking items at any cocktail party . Plus they're all worth proudly happily owning and even sporting . Our silver pendants are crafted from the highest-quality pure sterling silver, and all are inspected for any fineness mark to make sure high quality . You are going to be pleasantly astonished of its worth but its glimpse and really feel is pretty considerably comparable to its reliable high-priced jewellery piece.[/p]

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW