Share

Bukti pemain Malaysia kena laser dari penyokong Indonesia!

Laser!

Entah jakun mana yang main laser ni aku pun tak tahu, Sampaikan Malaysiancheatlaser menjadi trending di twitter. No 2 pulak tu dalam masa yang agak lama! Memalukan dan menjahanamkan nama malaysia sahaja. Kat sini aku ada tangkap satu gambar dari youtube, bukti pancaran laser kepada pemain Malaysia

Klik sini untuk meneruskan bacaan






Kalau tengok, pemain Malaysia yang kena, tetapi kenapa mbak markus yang lebih-lebih pulak!





Dan, pada minit ke 53, sejak mbak markus mengajak kawan-kawannya keluar sebagai tanda protest kononya ada laser, tiada lagi gol yang dijaringkan. Dengan ketangkasan petugas mencari dimana punca laser itu, selepas minit ke 53, sudah tiada pancaran laser yang dibuat. Selepas itu baru gol menjelma hasil gerakan cantik shahrul hasil kesilapan pertahanan indonesia sendiri



Rawatan Laser untuk botak

Untuk mbak markus, mungkin dia cukup alah dengan laser atau perkataan laser sebab hasil kajian CALIFORNIA LASER THERAPY memberitahu rawatan laser boleh menyembuhkan botak kepala. Mungkin dia tidak marah, tapi cuma teruja saja dengan laser tu!


Low Level Laser hair therapy is an effective therapy for stimulating the appearance of thicker fuller hair. During Low Level Laser Therapy, the scalp tissue absorbs the beam of light, which stimulates blood flow to the area around the hair follicle. The increased blood flow from LLLT results in more nutrients being carried to the hair follicle. There are no negative side effects to this form of laser hair therapy, as the Low Level Lasers cannot damage living tissues.
Mbak markus boleh meneruskan bacaan disini ya


Teori joegrimjow pada Green Laser

Masih ingat Indonesia lawan Malaysia di peringkat kumpulan? Yang mana Malaysia kalah 5-1 dengan Indonesia. Kes sama terjadi, iaitu Green Laser! Walaupun Malaysia tengah leading 1-0, tetapi akhirnya kalah juga dengan 1-5. Ni dia gambar dalam video youtube juga

Keeper Malaysia yang kena green laser


Jadi, teori joegrimjow menyatakan - pancaran laser adalah dari pihak suzuki sendiri!! Ini adalah untuk menjadikan perlawanan lebih menarik. wahaa


Dont be 3rd class mentalities, blaming others coz we lose and dont be 10th class mentalities, counter with rage. win and lose is just a game - friendship through sportsmanship is more more important


Kesimpulan

Ucapan yang begitu banyak aku mahu cakap ni

  • MENGEJI kepada sesiapa yang guna laser distadium tempoh hari
  • TAHNIAH kepada pemain Malaysia kerana mengalahkan indon 3-0, bekalan yang selesa!
  • GUD LUK kepada mbak markus untuk rawatan lasernya 


pss : Nampaknya mutu bola Malaysia sudah meningkat. Tahniah rajagobal! eh, mbak tu perempuan kan? sengaja kot. lalala

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

64 comments:

ofcuz said...

hahahaha,xblh bla kot!!!!
laser mbak markus!!! bagi rmbut die tmbuh!! hahaha
tahniah kpade mlysia!

lastpost!:http://ofcuz.blogspot.com/2010/12/tron-legacy-best-gila-tengok-in-3d.html

aizat912 said...

indon mmg kuat mnipu..

Nur Syahirah Hainan said...

indon poyo jer...huhu..
kiter tgok mlaysia hentam indon lgi kt INDONESIA!!!

cik fiza said...

syukur malaysia menang.. x cukup kuat la mandrem dorg hihihi just kidding

mr.syazwan said...

hahaha

titbebe suzuki kan

chuak gak nnt malaysia lawan kat indon

tkt lg dahsyat dorang baut bg protes

huhu

Elle JmDean said...

mbak markus tu poyo je lebih....
yg penting bergoal-goal mlm tadi...
i likeee.. :)

Syamil Hafiy said...

markus tu nak kekalkan imej dia sebagai botak

ayu aziz said...

HAHAHAHA
tang.laser.untk.markus.tuh.sy.suke...;p

p|s:mintk.share.link.entry.ni.yeh...
heeee

alien said...

org kata indonesia jaguh kampung
org juga kata malaysia jaguh kampung
rabu ni kita tengok lah jaguh kampung mana lagi handal
hehehe

/Dayah//Nurul/ said...

malysia menang...amin, malaysia boleh :) nyampah je laser tu

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dh kena laser tu esok lusa tumbuh la rambut si mukus eh markus tu

Kie-yu said...

HAHAHA!
ai like dis entry :)

Kie-yu said...

HAHAHA!
ai like dis entry :)

bardboo said...

wahaha...rwtn alser utk botak?? i like!! papepun, malaysia mmg hebat smlm..x sia2 tgok smlm..

jinkamen said...

salam.

hahaha...aku suka kesimpulan ko buat joe..:)

Kanda Jebat & Iva Saionji said...

mbak markus yg suka propa..aduyai..bajet hensemlah tuh..hohoho...TAHNIAH gak pada semua pemain MALAYSIA yg bermain semalam...

Wan Gerrard said...

nantikan rambut baru markus 29 hb nanti =P

~AliFFaNiS~ said...

suka ayat rawatan utk mbak markus tu..huhuhu..tp isu laser tu mmg tgh hot skrg nie..

Tuan Din said...

Aku ingatkan Mulut Lazer!!!
huhuhu

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

:D ..

macam macam hal....

kena buat sport check macam nak masuk flight tuh kot baru bersih..
tader laser ..
tader mercun yang chanteekk tetengah padang cam smalam.. hik hik..

// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

YanaMIB said...

haha kena letak sensor utk laser kt pintu msk stadium aa pasni =P

papepon malaysia memang terbaekk! ^_^

fiz mr.beloved said...

pancaran laser n balingan mercun..sangat memalukan..

iwan_dextrous said...

dorg tu poyo lebey..last mkn diri..hahahah

Dextrous cyber life

Dyna Yvonne said...

markus over.haha.
anyway mmg best sume gol smlm.mcm tgk world cup pulak.hehe

MR. MIND said...

diaorg sengaja cari alasan.....mengada2 jer lebeh

noorafzan said...

tak puas hati sebab masa minit2 terakhir tak dapat penalti.
mbak markus juga punya penangan.

Azrul Hisham said...

indon memang camtu...jenis emo lebih..

apapun puas hati tengok kat stadium mlm tadi...yeahhh

hanis-anati said...

sy nk shre kt fb ea..

hanisah said...

nak mintak kbnrn amek gmbr pemain malaysia kena laser tu ye..=)

liyanaziz said...

mbak markus boleh gembira kalau2 ada lagi laser next match nanti.. kalau dtgnya dari penyokong negara tuan rumah sendiri, mesti next match laser bergemerlapan di sana.. muahhahahahahahah

The Sharkox said...

Geng2 indon ni emo je lebih..tapi serius bodoh la sapa yang suluh laser tu...hilang semangat kesukanan

ღ TeRU²bOzUღ said...

Nama pon Indon. haha !

Goodluck Malaysia !! =)

Clara Emily Cancer said...

kelakar lak dgr rawatan laser.
tp tahniah malaysia (:

De Mois said...

Haha..kelakar la rawatan rupanya. memang la dia taknak. Identiti 2 rambut botak

eja kamel said...

sape plak yg baling mercun tu? malaysian ke indonesian yer?

aiN FiLZa said...

mohon share ye. (^_^)

Joy said...

sipi2 nak kena mercun.. huwaaa :(

Masy said...

laser vs mandrem indon, rupanya laser lg kuat eh. hehehehhee

nora said...

hahahhaha patut ar dia protes

dia x nk nanti tumbuh rambut, rosak ar imej dia hihihi

a.s.m.a said...

menyampah je indon ni..
emo je lebih..dah kalah buat la cara kalah..

anyway,congrats malaysian team..
cayalah malaysia =)

Akulah Aqilah Itu said...

kesian player2.. ijau dah muka. kah kah kah. pape pon, alhamdulillah..

..hizamirahim.. said...

hurm.
isu laser tu terlalu diperbesar-besarkan.
=.=
apa yang penting, percaya pada qada' dan qadar ye.
haha.

maCy said...

mara ni! cian abg2 bola macy ok! huh

markus tu memang la. macy geramm je tengok semalam~

Anonymous said...

dasar kalian para anak2 maling...memang dasar ne2k moyang maling ya keturunannya maling 1 negara,,kakakakakakaka....
Love Indon..Hate MALINGSIALAN...

Anonymous said...

yo'i bro..

malaysia=malingsia lan....

hauhauahu......

kalau tak nak kalah jngan lah main curang kau babi..

kau takut sama indon makanya kau pake laser babi...

malaysia rakyat nya kaya babi semua..

isi nya orang hitam, kulit hitam hati pun ikut hitam..

hahahaha....

Anonymous said...

"LEMPAR BATU SEMBUNYI TANGAN"

Dasar malingsia! Ngakunya agamis tapi klakuan yahudi!! Takutlah dengan Alloh yang maha melihat!

Nabilah said...

i like ur post.haahaha~


btw,whats wrong with this guy,comment such thing???anonymous nih.marah beno aih.sabar2..

are they TOO SURE that the laser is the main factor that brings glory to our team?sigh,perhaps we can also win without the laser.and are they TOO SURE that they gonna win w/o the laser?

kemenangan dan kekalahan bergantung kepada pemain tu sendiri.bakat dorang.

so,bersikap professional la.sigh~

opps..terpanjang pulak.hehe.maaf3~

Black Winter said...

hahahaha.... aku suka entri ni!
orang Indonesia memang x tahu mengaku kalah. nak tutup malu, dieorang kutuk2 orang Malaysia, mencarut. Wlaupun dah terbukti dieorang dulu yg main laser, tetap tak mengaku jugak. Orang Indonesia la 'curang'! Hahahaaa....

Anonymous said...

orang malay menang pkai laser aja bangga,,,tau rasa anjing malay kena sanksi dari AFC..
mana suporter anjing malay tak berani datang kejakarta,,kalo berani datang ke jakarta tak bunuh kalian semua...hahahahaha...
malay anjing, beruk,babi...antek2 inggris,,,,ngakunya agamis....
curang ne2k moyang tukang maling....

Anonymous said...

DASAR NEGARA MALINGSYA, NGGK SEKALIAN MALINGANAK, MALINGLASER, KALO MAU MALING NIH TAI GUA!!!!!!!!!!!

KITA DENGARKAN HARI INI LAGU KEBANGSAAN MALINGSIA YAITU NEGARAKURAPAN, PANUAN, N MALINGAN

WKWKWKWKWKWKWKWKWKWKWKWKWKWKWKWKKKKK

neyra shazeyra said...

baca dah heee

Raisya Raof said...

Mak cakap orang suka mencarut ni otak dangkal, harini baru nampak banyak contoh kat comment dari seberang wakakak

btw, nice entry bro! soooka sookaaa! :D

Anonymous said...

kelihatan banget tuh editannya .
aku tak sebodoh kau maling .
yang licik , pengecut dan cakap besar ! gak malu sama upin ipin yg senang berdamai ? haha , licik :D

Anonymous said...

orang malaisia harus baca ini jangan cuma ngomong2 jorok aja

Chaerul Rizal " Pengakuan Jujur Anak Malaysia "
Post Comment | Share on Facebook
Comments
Posts 1 to 20 of 1512
1 2 3 last »

Zulhamdi | Aug 17, 2010 | Reply
Saudara-saudaraku setanah air.Ini sekedar sharing jer. Tadak maksud apapun..Kita mungkin sedikit perlu berempati kepada negara kita ni yang nyaris tak punya identitas.

Setelah diteliti lebih jauh ternyata forumers Malaysiaku tidak pernah berfikir panjang apa yang akan dia orang tulis,seperti:

1. Dia orang mengatakan bahwa Indonesia tidak kreatif dan mengambil budaya malaysia,nyatanya. semua budaya dan lagu Indonesia telah nyata2 kita claim (batik: kita bilang batik malaysia padahal batik hanya ada satu yaitu dari Indonesia dan kualitasnya jauh lebih baik;Reog: kita hanya mengubah nama saja menjadi barongan padahal semua itu sama saja dengan reog,dll). Tidakkah itu tindakan yang salah.

2. Kita Orang kata lagu Indonesia jelek. Kenapa kita tak bisa terima kenyataan bahwa di malaysia ramai yang disukai adalah lagu2 Indonesia. Peringkat pertama Top hits di salah satu stesen radio malaysia adalah PETERPAN. Malahan lagu daerah di Indonesia kita claim. (Rasa Sayange).

3. Kita orang kata bendera dan lambang garuda Indonesia menjiplak dari Polandia,Monaco,sedangkan kita orang pun tak tau sejarah bendera Indonesia,dan kita tak tau bahwa di dunia ini ramai negara yang memiliki lambang garuda. Sedangkan bendera kita persis sama dengan Amerika hanya beda di bulan dan mataharinya saja. Tidakkah seharusnya kita sedar diri.

4. Ramai kita kata orang Indonesia bodoh2 hampir disetiap forum di negara kita ni, saya kerap melihat kata2 dr forumer yg berbunyi: indon bodoh blalala. Macam mana dengan kita..? Nama pelajar malaysia pun tidak pernah terdengar di peringkat pertama di olimpiade sains international. sedamgkan indonesia, hampir setiap tahun putra-putri indonesia menang dalam olimpiade internasional bahkan sering mendapat medali emas. Dan tidakkah kita tau bahwa dokter2 Indonesia selalu menjadi guru besar dan mengajari dokter2 malaysia di negara kita ni.

5. Salah satu dari forum yang kita tulis bahwa kita bangga dijajah England. Dan kemerdekaan kita hanyalah pemberian semata dan bukan merupakan hasil perjuangan.
Baca kutipan dari Majalah Time di tahun 1957 tentang kemerdekaan Negara kita.ya :
“The Malayans .. though the curiously un-enthusiastic calm with which they received their independence was attributed by British residents to the fact that it was ‘handed to them on a platter.’”
Warga negara kita tidak puas karena kemerdekaannya seperti diberi oleh kerajaan Inggris. Time Magazine, “Malaya, A New Nation”.
Indonesia lahir dan jadi bangsa besar di dunia dengan cara yang heroik,mengusir bangsa-bangsa imperialis terbesar dunia,Belanda,Inggris,Jepang. Sukarno,Hatta,Jenderal Sudirman,Bung Tomo,sejarah Indonesia penuh dengan pahlawan-pahlawan besar.

6. Kita orang kata Indonesia pencuri,padahal dalam kenyataanya bahwa kitalah yang pencuri (Ambalat,illegal-logging,dll).

7. Ketergantungan kita Pada Indonesia.
Ekonomi kita tergantung dengan Indonesia. Meskipun TKI cuma kuli kasar,ekonomi kita akan langsung jatoh kalau mereka tak ada.

8. Kita tak sedar, tak tau bahwa di negara kita banyak tenaga pengajar yang dari Indonesia sedangkan tenaga pengajar malaysia tidak laku di Indonesia.

9. Kita bangga dengan kekuatan militer kita karena kita tidaktahu apa2. Indonesia masuk 13 besar forces terkuat didunia sedangkan malaysia masih dibawah 60!Dan dia orang (Indonesia) selalu menjadi forces inti dari pasukan PBB International.

++ sesungguhnya masih banyak lagi kelebihan Indonesia dari malaysia hanya saja kita selalu membantah dan tidak mau menerima kenyataan ini.
(sumber: buku,internet,dll)

Aku budak johor.. Dah lama tinggal di indonesia.. Maka tu bahasa dah campur pun..

Anonymous said...

orang malaisia harus baca ini jangan cuma ngomong2 jorok aja

Chaerul Rizal " Pengakuan Jujur Anak Malaysia "
Post Comment | Share on Facebook
Comments
Posts 1 to 20 of 1512
1 2 3 last »

Zulhamdi | Aug 17, 2010 | Reply
Saudara-saudaraku setanah air.Ini sekedar sharing jer. Tadak maksud apapun..Kita mungkin sedikit perlu berempati kepada negara kita ni yang nyaris tak punya identitas.

Setelah diteliti lebih jauh ternyata forumers Malaysiaku tidak pernah berfikir panjang apa yang akan dia orang tulis,seperti:

1. Dia orang mengatakan bahwa Indonesia tidak kreatif dan mengambil budaya malaysia,nyatanya. semua budaya dan lagu Indonesia telah nyata2 kita claim (batik: kita bilang batik malaysia padahal batik hanya ada satu yaitu dari Indonesia dan kualitasnya jauh lebih baik;Reog: kita hanya mengubah nama saja menjadi barongan padahal semua itu sama saja dengan reog,dll). Tidakkah itu tindakan yang salah.

2. Kita Orang kata lagu Indonesia jelek. Kenapa kita tak bisa terima kenyataan bahwa di malaysia ramai yang disukai adalah lagu2 Indonesia. Peringkat pertama Top hits di salah satu stesen radio malaysia adalah PETERPAN. Malahan lagu daerah di Indonesia kita claim. (Rasa Sayange).

3. Kita orang kata bendera dan lambang garuda Indonesia menjiplak dari Polandia,Monaco,sedangkan kita orang pun tak tau sejarah bendera Indonesia,dan kita tak tau bahwa di dunia ini ramai negara yang memiliki lambang garuda. Sedangkan bendera kita persis sama dengan Amerika hanya beda di bulan dan mataharinya saja. Tidakkah seharusnya kita sedar diri.

4. Ramai kita kata orang Indonesia bodoh2 hampir disetiap forum di negara kita ni, saya kerap melihat kata2 dr forumer yg berbunyi: indon bodoh blalala. Macam mana dengan kita..? Nama pelajar malaysia pun tidak pernah terdengar di peringkat pertama di olimpiade sains international. sedamgkan indonesia, hampir setiap tahun putra-putri indonesia menang dalam olimpiade internasional bahkan sering mendapat medali emas. Dan tidakkah kita tau bahwa dokter2 Indonesia selalu menjadi guru besar dan mengajari dokter2 malaysia di negara kita ni.

5. Salah satu dari forum yang kita tulis bahwa kita bangga dijajah England. Dan kemerdekaan kita hanyalah pemberian semata dan bukan merupakan hasil perjuangan.
Baca kutipan dari Majalah Time di tahun 1957 tentang kemerdekaan Negara kita.ya :
“The Malayans .. though the curiously un-enthusiastic calm with which they received their independence was attributed by British residents to the fact that it was ‘handed to them on a platter.’”
Warga negara kita tidak puas karena kemerdekaannya seperti diberi oleh kerajaan Inggris. Time Magazine, “Malaya, A New Nation”.
Indonesia lahir dan jadi bangsa besar di dunia dengan cara yang heroik,mengusir bangsa-bangsa imperialis terbesar dunia,Belanda,Inggris,Jepang. Sukarno,Hatta,Jenderal Sudirman,Bung Tomo,sejarah Indonesia penuh dengan pahlawan-pahlawan besar.

6. Kita orang kata Indonesia pencuri,padahal dalam kenyataanya bahwa kitalah yang pencuri (Ambalat,illegal-logging,dll).

7. Ketergantungan kita Pada Indonesia.
Ekonomi kita tergantung dengan Indonesia. Meskipun TKI cuma kuli kasar,ekonomi kita akan langsung jatoh kalau mereka tak ada.

8. Kita tak sedar, tak tau bahwa di negara kita banyak tenaga pengajar yang dari Indonesia sedangkan tenaga pengajar malaysia tidak laku di Indonesia.

9. Kita bangga dengan kekuatan militer kita karena kita tidaktahu apa2. Indonesia masuk 13 besar forces terkuat didunia sedangkan malaysia masih dibawah 60!Dan dia orang (Indonesia) selalu menjadi forces inti dari pasukan PBB International.

++ sesungguhnya masih banyak lagi kelebihan Indonesia dari malaysia hanya saja kita selalu membantah dan tidak mau menerima kenyataan ini.
(sumber: buku,internet,dll)

Aku budak johor.. Dah lama tinggal di indonesia.. Maka tu bahasa dah campur pun..

Anonymous said...

http://3.bp.blogspot.com/_8E98xO7DB6s/Sj6_LKN-2QI/AAAAAAAAAGk/k8hOPdefQuw/S870-R/contekgp2.png

Anonymous said...

keh keh keh keh
keh keh keh keh

udah2 le tu yob..
udah2 le tu yob..
Kita kan menumpang saja di bumi ini, iya kan?
Sama - sama menyedut udara yang sama..
Sama - sama melihat langit yang sama..
Sama - sama mempunyai darah yang warnanya juga sama..

Jadi mengapa kita bertelagah?
Ayuh berdamai..
Jangan merosak sesama kita
Pingin jadi kayak Korea utara sama korea selatan?
Rakyat yg terbeban.. pikir2 lah ya..

Anonymous said...

jawabanmu pasrah , seperti orang yang tak brani . licik , pengecut . malingsial

Anonymous said...

@Anonymous

bocah cilik pun ngerti berdamai..
kita yang sudah matang asyik2 mahu berantakan, apa sudah hilang malunya sama bocah cilik?

hahahaha

Really funny, u make my day!!

Muhammad Tegar Al Firdausy said...

DASR MALAYSIA PENCURI..........MALING..........LO SEMUA...........

WOY JANGAN NGAKU2 REOG PONOROGO,BATIK,LAGU RASA SAYANGE,PULAU AMBALAT \,DLL ITU PUNYA KALIAN , ITU SEMUA ADALAH BAGIAN DARI INDONESIA
DASAR MALAYSIA TAK TAU DIRI NEGARA PENCURI MALINGSIA........TRULLY ASIA

Muhammad Tegar Al Firdausy said...

MALAYSIA PENCURI.........MALINGSIA...TRULLY ASIA

Muhammad Tegar Al Firdausy said...

MALAYSIA PENCURI.........MALINGSIA...TRULLY ASIA

HafizRahman.com said...

pehal budak Muhammad Tegar Al Firdausy tu joe??tah pape...btw link blog ko dah..haha

Anonymous said...

aku rasa yg komen ni pon,yg claim budget anak malaysia ni pon tipu je..

tgk bahasa yg digunakan pon kantoi indon...kate pandai,bodoh kantoi..haha


kalo lu org bnyk pandai,ckp malaysia pencuri...amek blk sume worker indon ..bawak kuar dari malaysia..

pe la,ckp sume x guna akal ka?
bola je pon,ni gado2 ni sume...haih..x fhm aku

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW