Share

Blogger @ Times Square MeetUp Update

Prolog

tengah sibuk main bowling, datang seorang jejakan berbaju merah putih menegur

'assalamualaikum'
'wsalam... blogger jugak ke?'

'haa, dah start main ke?'
'haah, dah lama jugak. dari mana ni?'

'johor'
'ooh, belajar sini ke?'

'tak tak, duduk johor'
'dah tu datang sini....?

'nak datang gathering ni r, pagi tadi baru sampai. bas balik ke johor malam ni'


Orang jauh dari Johor

*******

Senarai yang hadir


joegrimjow
Http://joegrimjow.blogspot.com
@joegrimjow

munsyi
kokoro-no-haiku.blogspot.com
@munsyi

izulman (dkdm)
www.duniakuduniamu.com
@izulman

rose
www.gadisdanwanita.com
@nazihahisa

syazberry
http://syazberry.blogspot.com
@syazberry

MuJE
http://munzirshafie.com
@munzirshafie

Zack Entry
http://zack-hacker.blogspot.com
@zackentry

Faiz
http://mohamadfaiz.com
M0hamadFaiz

farid sadri
mofasad.blogspot.com

Gadis Kg Separa Bandar
www.nurrcahaya.blogspot.com

nasiha sakina
e-liex.blogspot.com

lylaROCKprincess
rockprincessbooks.blogspot.com
@ilarockprincess

arina
aradledashina27.blogspot.com
@adledash

akmalhilmi
akmalhilmi.com
@akmalhilmi90

Khairil Afzal
khairilafzal.com
@khairilafzal

zelo55
zelo55.com
@zelo55

sickchild72
sickchild72.com
@sickchild72

cik epal
http://cikepal06.blogspot.com
@cikepal

izee
http://norizee.blogspot.com
@Lovely_Izee

tia
http://crayzeebaybiey.blogspot.com

molmolla
http://kupasrah.blogspot.com
@molmolla

faizalpj
http://faizalpejay.blogspot.com
@faizalpejay

Azrul
http://azrulhisham.blogspot.com
@azrul_hisham

bard
badriothman.com
@En_bilis

azizan kadir
http://azizankadir.com
@azizan4444

Wan
http://suplover.com
@sukasup


******


Aceceehh, sejak bila ada prolog pulak blog ni kan? hehe. Saja taruk cerita dia dulu sebab terharu datang dari johor untuk datang gathering ni. wohhh, datang balik hari pulak tu! thank u ya faiz. Ok, mulakan cerita, macam biasa sebalik tabir dulu. Sebenarnya aku plan nak main bowling dengan beberapa blogger yang dah lama tak jumpa, lepas tu fikir punya fikir, alang2 baik buat mini gath je. jadi, lahirlah Blogger @ Times Square MeetUp. 3 hari cam tu je plan. Sebab tu ramai blogger miss, takpe, nanti kita buat lagi (lepas tu umum last minute lagi. haha)


Orang pertama sampai - Cik Epal

Tengah aku sibuk bertwit ajak beberapa lagi blogger, terima msg dari cik epal 'joe, cikepal dah sampai' lorhhh, baru pukul 9.54 pagi. Bersemangat kentang goreng McD cik epal ni. nak tak nak, kena lah mandi-mandi dan bersiap ke sana. pukul 10.42, sampai. amacam, laju tak bawak kereta? dari putrajaya tu =) kenapa cik epal datang awal, kenalah tanya dia =)


Pukul 1 start

Dalam agenda pukul 1 start. tapi biasalah, memang pukul 1 tu ada 3-4 orang je yang datang. haha. mulalah aku fikir, ni macam tak best je gathering ni 3-4 orang. tunggu 5-10 minit camtu, pergi solat zohor dululah sementara tunggu yang lain datang. Lepas solat zohor, baru nampak ramai sikit. Apa lagi, main bowling la jawabnya!

Main bowling - team zack entry lawan team mofasad

Selaku penyandang juara bowling gengblogger lepas, aku saja letak zack entry sekali dengan aku. haha, gila keji taktik kan? tu lah, lain kali jadilah penganjur. kekeke. team zack entry terdiri dari zack, azrul, aku, cik epal, anis dan jaja. Manakala team mofasad yang mempunyai balingan bola spin ala-ala shalin zulkifli adalah, mofasad, munsyi, izulman, kina, rose dan arina.

Mofasad : kang aku dah cakap akan strike!


Walaupun bertongkat, score 128!

Macam biasalah, mereka datang bergambar, bukan main bowling

Maka mulalah perlawanan tu. Memang kagum dengan azrul yang dari awal mendahului dengan spare strike spare strike. Sebab aku tengok dia macam bersemangat je, bagilah can. zack dengan mofasad pulak taknak mengalah. haiish dua orang berdua ni, bagilah can pada azrul yang sakit kaki tu untuk menang. at least dia suka dan kakinya cepat pulih!

Sebab tinggal 2 balingan lagi tinggal dan aku punya score masa tu hanya 68, ishh, ni tak boleh jadi ni. jadi balingan ke 9 hingga 10 kenalah buat strike je. buat strike tanpa potong azrul. ye lah, nak bagi die happy kan? last-last, strike 4 kali straight. markah total 128


J tu joe, hehehe


team menang, z for zulman


haha, sila jangan percaya jalan cerita oren tu. rekaan semata-mata. kekeke. nasib baik dapat lepas 100. hoho. pemenang keseluruhan, kumpulan mofasad dan kumpulan zack kalah. gelaran raja bowling zack pun dirampas oleh zulman yang katanya dah 12 tahun tak main bowling. hampes kan? hehe


Gadis-gadis cun

Masa main bowling tu, aku ada perasan 2-3 orang perempuan yang macam mundar mandir. muka macam familiar tapi tak ingat siapa. akmal yang hot datang baru perempuan2 tu nak tegur. tu pun tegur akmal dulu. hampagas betul, rupa2nya mereka pun blogger jugak. ishh, tapi tak join kiteorang lah, mungkin ada plan lain kot. lain kali join ok =)


Makan-makan

Semua lapar, tak sempat ambik gambar makan pun. haha

Lepas main bowling, apa lagi, makan r. hehe. makan go dutch je, maklumlah, tiada yang nak sponsor. hehe. doa2 aku kaya, bolehlah sponsor je nanti. wahaa =) masa makan tu, memang ramai pulak yang datang. zelo yang kena pancing cik epal nak jumpa pun datang walaupun mula2 berat nak datang. kekeke. molmola pun datang bersama dengan penemannya, ishh, xde peneman mmg xdatang budak ni. banyak lagilah yang aku tak sempat tulis nama


Ice-breaking

memang pelik gathering blogger ni, ice breaking mesti lepas aktiviti dibuat. haha. maklumlah, nak tunggu orang datang, memang kena buat last-last baru ramai. hehe. masa ice breaking ni, barulah aku kenal beberapa blogger yang selama ni duk baca blog je. Ada yang tak pernah baca pun lepas ni akan dibacalah kan. hehe, tulah keistimewaan bergathering ni

Bisik-bisik, cakap-cakap

Cakap-cakap, bisik-bisik


Tangkap gambar

Yang ni malas nak cerita, tengok je lah gambar2 ni. credit pada lyla dan juga mofasad


Suka gambar ni

1st time jumpa


Semua nak buat muka comel

Jejaka dan separuh jejaka? (demo posing maut abe muje weeh)


L for??? 

Ambik gambar bukan main lama lagi dan tengok jam pun dah hampir pukul 6. Aku terpaksa balik dulu sebab nak ambik mak kat airport. Jadi, lepaskan tugas seterusnya kepada tia. hehe. katanya pergi karaoke dan memang menyanyi sampai serak lah suaranya ek? hehe. takpe. lain kali, kita jumpa dan kita karok ok. practise suara leklok dulu.


Tu je update ringkas. ringkas ke? lol. terima kasih yang datang, yang tak sempat datang, takpe, lain kali kita buat lagi. bukannya susah nak buat gathering, yang penting ada komitmen, senanglah nak buat gathering kat mana-mana pun. Komitmen dari blogger lah (wahh, ada orang terasa? hehe) aku pon minta maaf klu ada pape salah silap, ni plan last minute punya, biasalah cacat cela tu. hoho. nanti kita jumpa lagi ya!


Thank u semua yang datang!!

pss : kalau ditanya gathering mana yang paling best aku join, jawapannya, gathering yang pernah aku ikuti, itulah yang paling best =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

60 comments:

iqbalhakimi said...

jeles lah incik joe..hehe..bila dapat join nieh..tunngu blogger ganu buat gathering lah...hehe

cik EPAL said...

rugi joe tak stay sampai malam ! haha


pergh asal cik epal gemok dalam gambar di atas? ouh memang gemok pon

Rahika Wahidah said...

eh, cik epal pun ada..comei la dia tu kan

zOuL.MzMn said...

shoot r..
len kali inform lah awal²
tgk aku dah ter-miss dah...
aduyai...

at least bro inform lah awal²..
leh buat preparation..

atty's said...

happening..rugi tak join..

Bro Framestone said...

xcerita pun mu dapat call dari seorang jejaka yang merajuk ek..

ok bro sambung merajuk balik

kembatolo™ said...

whoaa.. best la bro..
kena buat banyak kali lagi lah ceni..
baru boleh join.. haha

n@iem88 said...

serpnpok betol main bwling
sumer hebat2 blaka

joegrimjow said...

@iqbalhakimi

nanti join ok
;)

joegrimjow said...

@cik EPAL

tu r, rugi je
huhu

thx cik epal datang

Hazzy Ishak said...

wahhh memang meriahnya. tak dapat datang sebab ada temujanji lain. ;(

joegrimjow said...

@Rahika Wahidah

comel2
hehe

joegrimjow said...

@zOuL.MzMn

haha, lain kali kena selalu baca blog ni
=)

joegrimjow said...

@kembatolo™

ada kesempatan kita buat
huhu

pwincess AJA said...

beshhhnye!dah ada niat nak join,tp tak dapat pulak sebab busy jaga anak buah~huuu.harap lain kali dpt join.:)))

dak eina said...

terer jugak joe men bowling~~ kuikuikui

mcm best! :))

nursarah puteri biru said...

ceh, bila aku dah tanak bergathering cik epal plak bergathering.. jlesnya nak jumpa cik epal gakk!

cik EPAL said...

malam t cik epal update. sebab tak tahu semua link. kat joe ni ada pulak. nanti nak copy link. haha.



tunguuuu entry malam ni =)

MOFASAD said...

jgn nak shalin zulkifli sangat lah joe.

keh keh keh

joegrimjow said...

@cik EPAL

wohoo, akan ditunggu
;)

joegrimjow said...

@nursarah puteri biru

eh eh
smlm kata xnak gathering dah
heee

joegrimjow said...

@dak eina

nasib je tu
huhu

zOuL.MzMn said...

kalau kat rumah aku lebih byk habiskan mase tgk tv...

aku byk hbskan mase berblog nie kat ofis...hehehehe..sampai ofis bace news,then baru aku update blog..

Nur Areefah said...

ice breaking tu buat kt side mane?patut carik tak nampakkk..

mia said...

woww..bestnye..hhee..but tahu da terlmbat..xdptla join..next time la kot..

/Dayah//Nurul/ said...

tadek rezki. jmpa lagi :') sempoi la jo, tadek jo tadekla meet up rramai camni agknya, thanks for sharing experiences

Magrib said...

tuuu dia cik epal.. comel ja...
bahagiaaa....

maCy said...

wahh.. seronok nmpk :)

nazihahisa said...

isk..isk.. makanan tak sdap.. rugi beli nasik ayam.. LOL

i will help for next grand gath..insyaAllah.. nk buat happening mungkin woot2!!

Tuan Din said...

Huish!! joe, camana aku leh terlepas gathering nie?? nnt buat kasi twit kat aku ek..

che armster said...

Sori bro xdpt join. Keje la weekend lepas. Tia dah ajak byk kali dah siap tacing2 ngan aku :(

░♥si lampu neon♥░ said...

MAK AII MEMANG MERIAH..SAMPAI TAK CUKUP MEJA WEH ! HAHAHA

MR Bang Miji said...

pergh,.glamer sey..sume nak amik gmbr bersama..hihi

ZACK ENTRY said...

aku kene berusaha lagi di next gath bowling..haha

azizan4444 said...

sedih la..i x sempat join boling tu..haha

khairil said...

aku pun sedih macam jijan sebab xsempat nak main bowling

MuNsYi SaMa said...

Aku no 2 markah 134. nak bgtau gak. haha. karok ngan lepak mamak smbil bgosip pastu. best2.

MuJE said...

ai pon nak sedih jugak sebab tak dan main boling...


- Blog | MunzirShafie [dot] Com

amry said...

wallaweiiiii....best siutttt gathering ni.....siap ada yang datang dari johor lagi...perghhhh...memang semangat lah...fuh memang best. kena isi form ker nak join blogger ni..?hehe

Mohd Sukur Ibrahim said...

time aku xde..time tu korg nak bergathering..tekanan.ahahah

syAzAnA said...

mmg best gathering nie! nak join lagi if ade kesempatan. wee~

d_LA said...

ASAL GATHERING JE MSTI AKU XDE..NAPE YER??HAHA..DAH JAUH, X DAPEK NAK IKOT..

akmalhilmi said...

L for Lawan anonymous
hahahaha
xla
nice been there

ayen =D said...

"Macam biasalah, mereka datang bergambar, bukan main bowling"

hahaha-- boleh plak sungguh2 gelak part tu kan--

mcm best je tgk gathering korang ni--

oo ok-- gt it-- sbb joe ikut =D

faiz said...

huyyoooo..masuk prolog..huhu..thanx bro..datang tu dari KLIMS ngan swiss hotel..da lmabat x sempat main boling..ajak main lagi sekali semua ckp da lapar..time mkn...erk..semua minum je..boling jom! lain kali kalau ada kesempatan join lagi..thanx! mmg gempak!

Nak buat post tapi gambar semua kat orang lain..mlm nti..hehe

Ery Farieha said...

ery tau kenapa ramai cakap ni gath paling best, sebab tak ramai.
dan korang berpeluang tegur semua.
betul tak?



hah saje nak kasik jeles ckp gath ni plg best sbb ery tade kan? hahaha
joe, x hbs majuk lg ke? ;P

Syue Mustafa said...

Bestnya. Teringat zaman muda-muda dulu, sangat suka pegi gathering. Sekarang ni sudah kurang berminat.

molmolla said...

tia suara mantap woooooooo karok, memang pergh! ;)

lenkali lawan dengan joe ok tia. haha! :D

Mah@mahu said...

Singgah nak jemput anda dan rakan2 blogger menjawab servey kat my blog thanks..

baincardin said...

Demam HDR dah kembali! jom rilex layan....^_^

JAI said...

Aduhh..rugi betul tak datang buleh tengok pipi tembam cik epol..hehe..ingat nak join gak bawak satu family tapi ada food review harituh..menarik gak gathering nie

ehh..baincardin nie student UTM kan..geng lelayong ek?

♥ Juliana Violet ♥ said...

L for Love. not Loser...
Hihihih...
lama tak komen page Joe...
Joe, mau jemput join contest... ;)

http://kisahklasikita.blogspot.com/2010/12/99-hari-kisah-klasik-kita-cerpen.html

pilotHans said...

wah, beshnyer gath..too bad x main bowling..klo pi mesti join geng2 aweks duk bergambar jer..hahaha..actually was at KLCC both sat n sun weekend lepas..hmm..seems that u guys had fun..

my latest entry aka what i did last weekend -> http://www.yohanibrahim.com/blog/money-is-hard-to-earn-yet-easy-to-spend

suffer8zine said...

fuhhh 3 hari kat johor, ni baru balik kl, x sempat join! damn!

buyat(bebola tomato) said...

salute bro..gmpak2

FatinSyahirah said...

ish, jeles jeles.
bila nak wat gathering blogger pantai timur lak? haishhh.

Siti Safiyyah said...

pergh perghh bestnye..

✿....rossa alina....✿ said...

jeles.. T_T

izulman DKDM said...

Eh joe aku kate 2 tahun je dh tak main bowling! XDDD

Anyway nice meeting, cool guys who came ^^

FH said...

waaa bestnyeeee >.<

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW