Share

Dunia Twitter 2010 - Top Trends 2010

Bila 2010 tinggal beberapa hari ni, mulalah site yang hebat buat rumusan tentang perjalanan site mereka. Bagi blogger, aku cadangkan buat benda sebegini kalau takde benda nak update. heh, at least korang boleh tahu perkembangan blog korang sepanjang tahun ni dan mana kurang boleh ditingkatkan pada 2011 nanti. Ok, kali ni nak cerita pasal twitter

2010 Trends on Twitter

sebanyak 25 billion tweet (4788 adalah dari aku) telah dirumuskan oleh twitter dan mereka mencari top trends pada tahun 2010. Senarai sudah dikeluarkan dan memang menarik untuk melihat apakah yang berlaku di dunia sebenarnya. ooh, dunia twitter

Dari mashable

Sebenarnya aku teruja dengan ranking pertama iaitu 'gulf oil spill' nampaknya ramai penduduk dunia ni begitu caring dengan isu alam sekitar dan memang agak mengejutkan berita ini mendapat no 1, kalah bola dan para artis lain. erkk, ada tanda-tanda positif penduduk dunia memang cintakan alam sekitar?

Kesan Gulf of oil


Untuk senarai lengkap, boleh ke website ini dan tengoklah sendiri kot-kot nama korang ada kat sana. hehe


Twitter-sumber traffic baru

Traffic dari twitter untuk sebulan


Aku baru saja aktif bertwitter sebulan 2 ni. walaupun sudah memiliki akaun ini dah setahun lebih rasanya, tapi baru nak aktif. nasihat kepada kaki-kaki internet yang belum ada twitter, buatlah. hehe. dengan twitter selain boleh tambah traffic ke blog, boleh dapat duit lagi jika pandai guna. 




Ok, tu je update ringkas. Nak berbuka puasa dengan mak. erk, mak je puasa, aku tak puasa. wohooo =)

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

26 ulasan:

faiz berkata...

bgs r..ramai yang prihatin..memang teruk gulf oil spill tu..teruk BP kena..belaja psl ni dalam kelas oil&gas...huhu

Hami Asraff هامي أشرف ™ berkata...

Wow good info. Kata-kata teruja daripada pengupdate twitter tegar! :)

Skype Crew berkata...

stuju2...mmg ngn twitter dpt up traffic kita dgn lbh baik.

slalulah bertweet k.. ;)

Renungan: Sirah Nabi | Kesedihan Rasulullah 2

zarifahmr berkata...

erk, sayang nye ikannnnnnn ;'(

joegrimjow berkata...

@faiz

haah, penduduk semakin prihatin

joegrimjow berkata...

@Hami Asraff هامي أشرف ™

hehe, tegar la sangat

joegrimjow berkata...

@Skype Crew

jom bertweet
;)

joegrimjow berkata...

@zarifahmr

mati camtu je

bardboo berkata...

xgeti sgt la guna twitter...xtau naper..huhu

bardboo berkata...

xgeti sgt la guna twitter...xtau naper..huhu

bardboo berkata...

xgeti sgt la guna twitter...xtau naper..huhu

kembatolo™ berkata...

boleh dapat duit jugak?
ade tutorial tak?
hahaha.. $_$

ZACK ENTRY berkata...

balik dari mini gath, makin bertambah pulak rakan twitter..=)

Ieqa Swetluv berkata...

kesiannya tengok ikan tu mati bergelimpangan..


Aku pun dah lama ada twitter, tapi jarang guna, buhsan huk2

iqbalhakimi berkata...

masyarakat dunia dah mula cakna alam sekitar..bagus2..hehe..tweet2 ..

♥-- emieysandra --♥ berkata...

ada..tapi xreti..hohoho

joegrimjow berkata...

@bardboo

kena belajar tu
huhu

joegrimjow berkata...

@kembatolo™

pernah buat
kena belek2
hehe

joegrimjow berkata...

@ZACK ENTRY

penangan gathering katakan
=)

joegrimjow berkata...

@Ieqa Swetluv

kena buat jadi ia tak bosan
hehe

Trailerholics berkata...

Hah Justin Bieber pun ade jugak.

Ery Farieha berkata...

betul2.
byk referral dari twitter. ;D

Oasis berkata...

Sy pn suka bcg isu alam sekitar ni hinggakan sy dgn rela hati download application WWF ke BlackBerry saya.

Pasal twitter ni...saya ada akaun tp tak pandai nk guna. Tak fhm sgt function dia. Hehehe

Pjaz a.k.a kud0o berkata...

twitter mmg best tapi x ramai kwn sangat,
2 kali buat akaun,delete cm2 jer,
hehehe,
x lh nak jd tegar cam joe la :)

Wan Gerrard berkata...

hmm tweet2..layan gak~

tinta emas berkata...

salam ziarah bro.. tnjuk ajar lah diriku dalam mengenali duniamu...

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW