Share

Contest : Churp Churp


Churp-churp merupakan satu website yang menawarkan pengiklanan melalui twitter. Membayar dalam nilai RM, sudah pasti sudah ramai ahli twitter di Malaysia yang mendapat manfaat daripadanya. Aku sendiri yang menggunakan perkhidmatan ini, dapatlah sedikit sebanyak duit dari churp-churp. walaupun tak banyak, lebih baik ada daripada tiada kan?


Contest


Satu contest yang diadakan oleh churp churp iaitu 'spread the love and get rewarded' merupakan contest yang baru dilancarkan oleh churp-churp untuk merekrut lebih ramai ahli twitter untuk berdaftar dengannya. Cuma perlukan memenuhi syarat dibawah, berpeluang untuk menang hadiah raya!

  1. Invite your friends to sign up
  2. Request them to fill in your Twitter (joegrimjow) username / Facebook Display name in the referral field
  3. Authorize their Facebook and/or Twitter accounts with ChurpChurp.

Senangkan? Memang senang. Semasa mahu register dengan churp-churp, pastikan bahagian referral contest isi nama joegrimjow ya. Dan seperti contest lain, yang banyak referral, akan menang hadiah raya dari churp churp



Jangan lupa isi joegrimjow di bahagian referral



Pernah buat entry buat duit dengan twitter disini dan boleh rujuk entry lepas ini untuk mengatahui bagaimana buat duit dengan twitter. Walaupun ku tak pernah cash out churp churp ni, tapi dari jawapan beberapa kawan, memang churp-churp bagi duit anda! JOM, apa lagi. register di churp churp sekarang dan bertwitlah dengan berhemah. Pasal contest ini, kan lagi bagus kalau dieorang bagi referral code, tak payahlah nak isi nama referral tu semua. Memang leceh tapi nak buat macam mana, dah syarat dia macam tu. terima sahajalah. Jangan lupa isi nama joegrimjow ya





Budaya share-share


Aku perhatikan dunia twitter Malaysia ini lebih kepada berdialog. Haha, walaupun kadang-kadang aku pun turut sama, tapi twitter ini sememangnya mampu memberi effect yang lebih besar jika digunakan dengan cara yang betul. Nanti aku akan kongsikan fakta-fakta yang menarik di twitter yang barulah terbeliak mata kita membacanya. hehe. Erk, satu lagi, perasan tak yang begitu susah kita nak RT benda-benda yang menarik di twitter kita, entahlah, mungkin kita masih 'kedekut' untuk berkongsi ilmu kot. hurmmm


pss : ada 7 orang anak saudara di rumah sekarang. meriah bukan kepalang!

Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

25 comments:

farra8979 said...

me dh join tp ngan GTO.. (^^,)

joegrimjow said...

@farra8979

wah wah
GTO lagi cepat
huhu

mummynana said...

wah sudah mule... huhu.. tatau nk juin idak lagi kontest ni... haha.. tgok camne... all the best bro!

devoted lily♥ said...

duit bersepah2 sekarang ni kat internet..
bahagia..=p

joegrimjow said...

@mummynana

jom la join sma2
huhu

joegrimjow said...

@devoted lily♥

bersepah tu yg kena rebut tu

Razis said...

@joegrimjow dah join dgn denaihati..

joegrimjow said...

@Razis
nampaknya ku lewat ni
huhu

SyimaSyaz said...

best ke twitter?skrg ada fb je....

joegrimjow said...

@SyimaSyaz

best2
cubalah buat

Hariz said...

Mau join tapi twitter x jalan la bro.
frends ada sorang je lebihkan kepada dunia fb lagi



New Entry Prof-Hariz
Solat Jumaat

joegrimjow said...

@Hariz

guna facebook pun bleh

noor afzan said...

bukan kedekut joe..
errr..tapi mmg takleh nak komited la dengna twitter.
blog pun kadang2 terabai.
hoho~

nasib..nasib..

joegrimjow said...

@noor afzan

yg jarang twit tu mmg jarang, yg dimaksudkan kedekut tu bg yg slalu bertwit2 ni =)

SweetyMui2 said...

churp churp?selalu gak blogger lain mention benda ni kat twitter tapi xtau apa benda tu dulu..hehe.thanx for the info joe..nak try gak lepas ni.

btw,bestnya ada anak saudara.jealous! bila la my sis nak kawen nih..lol

Mak Su said...

bagus kan sekarang, byk peluang utk dapat duit, sayangnya maksu sukar nak explore peluang2 itew

Hazzy Ishak said...

tak buat takpe kan?

tengkorakemas said...

apa kata ko buat entri pasal twit2 dan retwit ni joe..

aku takde twitter, memang tak paham2 ape2 huhu

Hidayah Ismawi said...

kita pun dah join tapi dgn kak sumijelly ..hehe (sorry yek) ..

sekarang tgh menunggu .. dia mmg take time yer utk dpt assignments .. atau adakah krn kita masih baru dan sgt sikt follower .. (jadi Q&A pulak kat sini)

MY LATEST ENTRY: Kaboom! My tyre exploded!

joegrimjow said...

@SweetyMui2

best2, kena daftar baru tau best ke x

joegrimjow said...

@Mak Su

kenalah rajin2 maksu

joegrimjow said...

@Hazzy Ishak

xpe, xde paksaa, huhu

joegrimjow said...

@tengkorakemas

dulu dah pernah buat, ada kat link ku letak tu

joegrimjow said...

@Hidayah Ismawi

mmg ku ni lewat skit nak promote2 ni
huhu

Aimi A.Z said...

done! dah jdkan joegrimjow as refferal. :P

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW