Share

Tips : Buat duit dengan TWITTER

Salam,



Kali ini mahu share 2 website perkhidmatan yang menawarkan 'duit tambahan' kepada orang yang suka bertwit twit ni. ye lah, sama macam blog, sambil berblog, boleh tambah duit (thx u nuffnang!) dan twitter pon, sambil bertwitter boleh juge tambah duit. Jadi, macam mana boleh dapat duit ni?


Senang saja, melalui pengiklanan. 2 2 website yang ku akan suggest ini memang 'cara kerjanya' adalah sama. iaitu apabila kita berdaftar dengan mereka, kita akan diberi 'tugasan' untuk menulis twit perihal apa yang mereka mahu kita iklankan. ha, menarik kan? jadi dengan menulis twit yang menarik, boleh tambah fulusss. kecing kecing


CPC


2 2 website ini membayar kepada anda melalui cost per click. maknanya, setiap orang klik link yang ditulis, anda akan dapat habuanya. jumlahnya, pelbagai. ada yang sikit hanya 0.01 usd je per click dan ada yang agak lumayan sampai 0.20 usd per click! kalau 0.20 usd per click, 10 orang klik, dah 2 usd dah! banyak tu. jom kita lihat apakah websitenya



1) Sponsoredtweets


Website ini sangat mudah untuk dikendalikan sebab mempunyai dashboard yang 'mesra pengguna' lagipun banyak developer yg suka beriklan disini dan lagi tinggi peluang untuk dapat duit. Pengalaman tak sampai sebulan ni daftar dengan sponsoredtweets, dah dapat 4 usd lebih. lebih kurang rm 13. ok la tu kan, lagipun ku tak aktif sangat sebab banyak yg miss. kalau aktif? banyak2. jom daftar!



2) ChurpChurp




Website ni rasanya anak syarikat dari nuffnang jugak rasanya, tak konfem, nanti dah konfem ku bgtau. Sebab nilai yang dibayar adlah melalui RM, sebab itu ramai juga yang menggunakan perkhidmatan ini. walaupun jarang ada promosi, tapi tetap menjadi pilihan kepada ramai twitterer dari Malaysia untuk join. ooh, satu lagi, dah cukup rm 100 baru boleh withdraw. pengalaman tak sampai sebulan dengan churp chup ni, dah dapat rm 12. not bad huh? jom daftar!



ok, itu saja dua, kalau ada lagi, jangan lupa share di ruangan komen. ada 2 skill yang ku akan share disini untuk dapat duit lebih dari 2 syarikat ini. kalau dibuat 2 skill ini, bolehlah dapat duit lebih. semoga bermanfaat


Klik gambar untuk followku ;-)


  1. Twitt status yang boleh menarik minat orang. Jangan terlalu hambar, kena bagi gempak gempak skit. biasanya pengiklan hanya bagi keyword, contoh dieorang hanya bagi (sponsored http://spn.tw/thpld) jadi tugas kita untuk menjadikannya menarik sebab barulah follower twitter kita akan clicknya.
  2. Mempunyai follower yg ramai + aktif. penting untuk mempunyai follower yang ramai. cara nak ada follower yang ramai, kita mestilah twit sesuatu yang berguna selalu dan selalulah follow orang yang rasa 'sesuai' di follow.


Ok, itu sahaja 2 website dan juga 2 tips untuk menambah pendapatan dalam dunia internet ni. Ingat, kalau ada sebarang penambahan, boleh share di bawah ni. aku pun masih baru di kedua duaya. kalau salah, tolong tunjukkan ;-)



pss : menyampah dengan beberapa blogger (termasuk yg dah lama) buat entry RAGE untuk naikkan traffic! tak terfikir ke orang akan doakan benda yang tak elok kat kita? haiishh. tolonglah professional skit!




mahu menangi iPad??


Jangan lupa Like dan Tweet ya =)

28 comments:

Amir Izzat said...

salam,

wah..boleh jana duit jugak ek..

oh ya...pasal RAGE apa tue??? translate? hehe...BI tak lulus..kui..

joegrimjow said...

api2kan
;)

Mr PenyuBiru said...

Sponsoredtweets tu dah register lama dah tapi tak aktif.huhu..

joegrimjow said...

cube la aktof skit
ku aktif skit je
tu pon dapat
;)

denaihati said...

1. Lain macam mengancam je header blog ni.
2. Aku dah buat beratus RM jugalah dari dua program buat duit dari twitter ni.

joegrimjow said...

reallY?
pernah cash out tak?

alinac lover said...

BGUS2~ THANKS YA BG INFO BGUS NI~

joegrimjow said...

sama2

Fina Fento said...

ipad itu..

kawan saya dah dapat ipad tu. saya masih bermimpi :|

joegrimjow said...

fina, join la contest tu
;)

neyra shazeyra said...

sponsoredtweet i dah lama reg but baru je aktif.

churp2 i plak. mmg ta engat start bile. tp baru bape bulan lah. and dah cashout rm108.62 last month :)

Queen said...

RAGE tu ape?elaborate please...ngeeee

joegrimjow said...

neyra, kena add kat twitter tu
;)

TeRRoRRiZZ said...

tak sangke boleh wat duit ngan tweet.
arigato 4 d tips....

fikah mus said...

saya semacam berminat.
tapi kurang aktif la kat twitter.
tengok mood.
follower pun tak ramai.

nesca said...

sponsoredtweet aku hancus. tade hasil pun haha. harap kat churp2 je :)

joegrimjow said...

fikah, xramai kena la ramaikan ;)

joegrimjow said...

nesca, pelik sebab klu churp2 ok, sponsoredtweets pon akan ok jugak

MuNsYi SaMa said...

dah try dua2..so far churp churp dah 80++..tp sponsored tweets br 0.99 . haha

btw..sgt lawa ko nye header..jeles ak..hehe

joegrimjow said...

bro, dah sampai masa ko pun buat same
heheee

neyra shazeyra said...

yup. sponsoredtweet i br berkembang hihihihihi

joegrimjow said...

kena addd ni
huuhu

joegrimjow said...

kena addd ni
huuhu

Susu said...

Patutlah tweeter jadi tempat perbalahan orang. Boleh dapat duit rupanya. Kerana duit, sanggup jadi sampah.

iqbalhakimi said...

waah..peluang baru nie..thanks bro...

iqbalhakimi said...

waah..peluang baru nie..thanks bro...

Apis said...

alhamdulillah spnsoredtweet dah 16.38 dolar.tp dah lame tggal.kne aktif balik r pasni.huhu...

www.hafism.com/blog

EiracayoO said...

earning masih 0.00USD . T_T

 
©2009 Joe | by JOEGRIMJOW